Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Mit ajánlanátok? AMD A10-6800K, 95 W TDP-vel, nincs külön videókártya. Tuning nem jelentős, az IGP-n húztam kb. 50 MHz-et, később sem tervezem, több a macera vele, mint amit ér az a +2-3-4 fps. Cooler Master Silencio 450 házba kellene, 156 mm-es CPU hűtő fér bele. Jó lenne a halk működés miatt 120 mm-es ventilátorral, ésszerű áron.
Az ajánlott listából eddig ez tűnik befutónak: DeepCool GAMMAXX S40. Van esetleg jobb/olcsóbb alternatíva?Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz tomi5244 #75691 üzenetére
Pont i3-6100 processzoros HP gépeket pakolgattam ma, teljesen hangtalan. Egyedül a gyári hűtő volt benne, semmi hangja nincs - teljesen egyedül, félreeső irodában nagyon pici hang van, de az inkább szélzaj. Terhelve nem próbáltam, valószínűleg úgy azért már van hangja.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz jim bcs #75671 üzenetére
Ezek miben jobbak, mint a Deepcool, amit linkeltem?
Leírom azért teljesen pontosan is, hátha valami valamin változtat ajánlásnál.
1.: 10 ezren innen
2.: Cooler Master Silencio 450
3.: Gigabyte GA-F2A88XM-D3H
4.: AMD A10-6800K 4.1GHz 95W TDP
5.: Egy Geil Value és egy Kingston 4Gb-os modulok, 1600 MHz, a Geil-en van egy nem túl nagy borda, amúgy normál szabvány méretek
6.: A gyárinál halkabb és hűvösebb működés, de főleg halkabb, 60°C fölé azt hiszem, így sem megy a hőmérséklet - a BIOS-ban 100%-on tekerve ír 75°C-t, használat közben azt sose fogja elérni, 120 mm-es lenne ideálisNem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Nekomajin #75755 üzenetére
Muszáj ezt erőltetni? Ezek a házak nagyon zsúfoltak, a kábelmenedzsmentet hírből sem ismerik. Ha ez nem fér bele, akkor marad a topflow hűtés. Bár ez meg mocsok drága, viszont a legalacsonyabb tornyos az ajánlóban, meg boltokban is, ennél nincs kisebb.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Nekomajin #75760 üzenetére
Gondoltam, hogy nem fizetsz, én sem tenném. De nincs alacsonyabb torony, úgyhogy maradnak jobb híján az ajánlott topflow hűtők, amik jók erre a CPU-ra.
Az jó, ha nincs egyedi alkatrésze. Amíg minden működik, nincs is vele baj, de ha cserélni kell pl. a tápot, az necces.
-
-
Dilikutya
félisten
válasz jim bcs #75742 üzenetére
Erről mi a vélemény: Deepcool GAMMAXX 300? A Zalman CNPS10X Optima papíron hangosabb és drágább is, az ID-Cooling - SE-213V2 pedig sehol sem kapható.
-
Dilikutya
félisten
Zalman CNPS10X Optima tapasztalatok: egy gyári 8 centis AMD hűtőt váltott az A10-6800K-n. Hőmérsékletet még nem néztem, hangja szinte nincs is, terhelés mellett is csak szélzajt hallani, a HDD-k teljesen elnyomják. A felszerelés nem volt zökkenőmentes, a lefogatópántok rögzítéséhez előbb le kellett szedni a CPU-t borító rész tetejét, 3 csavarral nem is volt gond, a 4. viszont megszívatott. Ami nem tetszett, hogy a kényelmes szereléshez elég hosszú csavarhúzó kell, ami szépen elfér a borda mellett, ha a markolata belóg mellé, már kényelmetlen az alaplapra csavarozás. Ez persze részben az AMD hibája is, túl közel vannak egymáshoz a rögzítő furatok, az Intel lefogatása jóval barátságosabbnak tűnik. A mellékelt hűtőpaszta egyszeri használatra elegendő, nem ezüst, hanem szilikon. Felszerelve elégedett vagyok vele, sokkal jobb a gyári hűtésnél. Ami nem csoda, a ventilátor kb. 2x akkora kiterjedésű, és a borda is hőcsöves, és nagyobb felületen hűtött.
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
válasz Revoltek #76648 üzenetére
Jó hűtő, az ajánlottak között van. Én vasárnap szereltem be, elégedett vagyok vele. Szerelni nem a legjobb, de nem is annyira vészes. Fél kilós borda, 120mm-es ventilátor, terheletlenül a HDD-k elnyomják, de valószínűleg egyébként sincs hangja. Terhelve már hallani, de ugye abban a szélzaj is benne van, azzal nem lehet mit kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest