Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
boneyard
tag
válasz MasterMark #26855 üzenetére
Köszi, pont most világosodtam meg.
Én azt hittem, hogy valamelyik gombbal kombinálva kell megnyomni a funkció billentyűket, mint laptopnál, de sikerült rájönnöm, hogy ezek hagyományos gombok, csak annyira egy síkban vannak a billentyűzet felső sávjával, hogy ez eddig nem tűnt fel[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
fogtunder
nagyúr
válasz MasterMark #26954 üzenetére
felhasználó kérdése, van aki soha nem bírja megszokni a rövid leütési utakat, én személy szerint sokkal jobban szeretem. a jó ollós olyan, mint egy jó laptop billentyűzet (mivel azok is ollósak), van némi plusz stabilitása a gumishoz képest, én egyértelműen azt preferálom.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
nyunyu
félisten
válasz MasterMark #26956 üzenetére
Illetve ehhez lehet-e venni olyan billentyűket amiken az oldalán van a felirat mint ahogy a Majestouch Ninja-nál? Esetleg csináltatni? Az mennyi lenne és hol lehet?
Alig negyven hozzaszolassal feljebb van a link.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #26958 üzenetére
Esetleg a Das gyart olyan billentyuzetet amin keves a felirat. Ha ez jon be, akkor tudom ajanlani (a cherry-s) klavijaikat!
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
copass
veterán
válasz MasterMark #26956 üzenetére
venném amíg van.
elég gyorsan elfog fogyni szerintem."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz MasterMark #26961 üzenetére
azt amit írtál billt. nekem behozza.
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #26963 üzenetére
Ha egyet kell választani, akkor én a ps2 mellett maradnék.
-
ivana
Ármester
válasz MasterMark #26965 üzenetére
USB alapból egy billentyűzetnél 6kro-t produkál, nkro úgy oldható meg, hogy sok billentyűzetnek mutatja magát. Ps2 nkro-t tud és hardware interruptot generál, szóval az más.
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #26971 üzenetére
Oszinten; szamit is ez neked valamit?
-
nyunyu
félisten
válasz MasterMark #26971 üzenetére
Fel kezzel eleg nehez egyszerre megnyomni 7 gombot, hacsak nem szulettel taltosnak.
Jobb kez ugye a jatekok tobbsegeben az egeren "pihen".
Gepelesnel meg egyszerre csak 1 alfanumerikus van lenyomva, plusz a modosito gombok, de azokat a legegyszerubb billzet is le birja kezelni, mivel az eddig is elvaras volt, hogy a Shift/Ctrl/Alt nem blokkolhatja a billzetmatrix tobbi reszet.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz MasterMark #27072 üzenetére
Első kérdés, hogy o-ring-ből milyet érdemes venni? Ebay-es öccá Forintért 150 darab is jó?
Kezdesnek tokeletes.
Eddig azt hittem, barmire jo, de ugy tunik, megiscsak at kell tennem a magas kupakjaimra a regi 10$-os 2mm vastag kek gyuruimet, mivel a 2$-os 1.5mm vastag noname gyuru nem tompitja elegge a bottom outot, es most ultrapuha rugokkal sokkal inkabb odaverem a gombokat, mint elotte MX Brownnal.
Hiaba, a mechanikus billzet az egy tul sok ismeretlen parametert tartalmazo rendszer, sosem tudhatod, szamodra mi az optimalis, hacsak nem probalsz ki sokfele variaciot.
Csak az sok $$$-be faj[ Szerkesztve ]
-
golyani
őstag
válasz MasterMark #27118 üzenetére
Nem szoktam még teljesen. De előtte alacsony gombos billentyűzetem volt, és annak rövidebb az útja. Így talán kicsit könnyebb a megszokása De gépelési komfortra sokkal jobb. Taktilitást még nekem is szokni kell, de így elsőre gyorsabban tudok vele gépelni, mint a régivel (Genisu slimstar 220).
-
nyunyu
félisten
válasz MasterMark #27371 üzenetére
Oldala, eleje, hatulja?
Max nagyon csattogos kupakja alig 1.0 mm vastag, akarhol merem.
-
tDr1v3r
veterán
válasz MasterMark #27374 üzenetére
Csak az oldalait kell megmérned.
Merevítés vana kupakokon? A négy oldal összekapcsolásainál oldalt.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
nyunyu
félisten
válasz MasterMark #27376 üzenetére
Ranezesre ez meg torekenyebb, mint a Max kupakja.
Annak legalabb merevitve vannak a sarkai. (kek kupak a bal also sarokban.)
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #27557 üzenetére
Kerdezhetek parat?
Milyen billentyuzethez vetted? (milyen kapcsolokhoz?)
Jobbnak talalod igy, mint nelkule?
Mi volt a celod megvetelkor? Bevalt?
Elore is koszi!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #27560 üzenetére
Nem, nem statisztikazok; csak anno meg egy Daskeyboard Model S-t hasznaltam cherry brown switchekkel es amikor mar jol hozzajuk voltam szokva, arra emlekszem, hogy nekem nagyon nem jottek be feloringezve. Es meg most sem hiszem hogy raknek fel. Szerencsere a dontes annyiban egyszerusodott, hogy most mar nem is lehet gyuruzni a mostani billencsemet.
-
Varoz
addikt
válasz MasterMark #27901 üzenetére
Ha visszaolvasol a kolléga kálváriájában, rájössz, hogy nem a gépeléssel van a baja, hanem a Tesoro silány minőségével.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Domonkos
Ármester
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #34494 üzenetére
Esetleg megprobalhatod azt a ragacsos kosz-osszeszedos taknyot, amit ebay-en es hasonlo helyeken par dollarert arulnak. Gyorsnak tuti gyorsabb, de nem tudom hogy mit kezdene a polc tetejen/garazsban erlelodett darabokkal...
-
Ringman
nagyúr
válasz MasterMark #42023 üzenetére
lioncast lk20 az elvileg ua, mint a filco: [link]
amazonon érdemes megnézni, vagy a saját honlapjukon.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #42023 üzenetére
Szerintem ma a 2 legjobb (es konnyen beszerezheto) billentyuzet a: ducky one 2 es a cm masterkeys s.
Nem hiszem hogy ezeknel most ujonnan jobbat lehetne kapni.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #42047 üzenetére
gondolom azokkal lehet mindenfele hardveres mappingot allitani.
ctrl es caps lock-ot felcserelni, lekapcsolni a win billentyut, nkro-t be vagy ki kapcsolni stb. Nem olyan dolog amit az ember napjaban kapcsolgat...Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz MasterMark #42090 üzenetére
PS/2 csatis billzettel próbálod?
Vagy valami random USBset próbálsz passzív adapterrel?Ha natív PS/2 (vagy PS/2 adapteres AT) billzet nem megy, akkor az a W10 hibája lesz.
Ja, a PS/2 NEM plug&play, nem szereti, ha menet közben dugdossák.
Már bekapcsoláskor rajta kell lógnia a PS/2 billzetnek a gépen.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz MasterMark #42094 üzenetére
Akkor passzolom, nekem stabil oprendszerem van, ami támogatja a régi szabványokat.
Ehh, de pattognak az ócó1800-am barna rugói, gépelés közben sokszor duplázok miattuk
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #42098 üzenetére
probald meg bios-ban is!
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #42100 üzenetére
Akkor bizony az oprendszer lesz a ludas.
-
Skullwipe
senior tag
válasz MasterMark #42102 üzenetére
Jól gondolod, ez itt upgrades, nem frissen felrakott. Mindenképpen mond hogy mi az a pontos registry bejegyzés ami ezt megoldja, ez fontos infó.
-
Crabface
senior tag
válasz MasterMark #42090 üzenetére
Megy az, csak alapból nem inicializálja a portot. Keress rá neten, gpdedit hekk kell és utána jó. Egyetlen számot kell át írni.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Domonkos
Ármester
válasz MasterMark #47301 üzenetére
Szerintem pont ugy, ahogy gondolod. Innen forrasztani kell. Plate mounted billentyuzeteket nem nagyon lehet ennel tovabb forrasztas nelkul nagyon szetszedni. Kiveve ha hot-swappos - de a durandal az nem az.
-
gaben22
senior tag
válasz MasterMark #47303 üzenetére
Szerintem arra kisebb az esély, hogy 1 gombbal van csak a baj sajnos, az más tüneteket produkálna úgy gondolom, inkább valami "központi" rész korrodálódott. Próbálj korróziót keresni szemmel vagy shortot vagy esetleg valahol nincs continuity, ahol kéne. Multiméterrel lehet próbálkozni csak rövidre ne zárj valamit, amit nem kéne . Egy alapos tisztítás a nyákon kezdésnek nem rossz, nézz utána neten, hogy mi a helyes módja a tisztítástnak, főleg ultrasonic cleaner nélkül .
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz MasterMark #47301 üzenetére
Most ülök a gép előtt egyszer csak USB lecsatlakozás hang. Azóta nem nagyon működik. A logó világít, de a numlock nem, gép nem látja.
Ez nekem megtört USB kábelnek tűnik, két szélső ér (föld, 5V) érintkezik, de valamelyik középső adat nem.
A fém lap hogy jön le?
Fém plateet csak minden kapcsoló kiforrasztása után tudod leszedni.
Esetleg meg kéne próbálni áttörölni a nyákot valami elektronika tisztító sprayvel, vagy tömény alkohollal (denaturált szesz, izopropil-alkohol...), az leoldja a cukros löttyöt a forrasztási pontokról.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz MasterMark #51792 üzenetére
Akkor képzeld el azt a képet úgy, hogy a laptop helyén van a 32" monitor, és napi 8-10 órát fetrengsz így a fotelben fixen jobbra csavart törzzsel, nyakkal.
Már két irodai fotelt elfogyasztottam ebben a pózban az elmúlt 15 évben.
Két főnöki fotel között ideiglenesen a nagymamám nappalijából örökölt fotelt használtam, de annak 10 centivel mélyebben volt az ülőlapja, mint az irodai cuccoknak, így masszív derékfájás is befigyelt a gerincproblémák mellé, meg alig bírtam kikászálódni a mély fotelből, ha fel kellett kelnem az asztaltól.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz MasterMark #57191 üzenetére
Tudomásom szerint gyárilag nincsen semmi kenőanyag az MX kapcsolókban.
Amúgy csak szétszedett állapotban szabad kapcsolót kenni, mert a legtöbb kenőanyagot vékony rétegben kell felvinni és egyenletesen. Ez felülről beletömködve/fújva nagyon nem teljesül, a rugó környékét pedig nem is éred el. Ha pedig a barnánál így megkened a taktilitásért felelős részt, akkor az a minimális hupli is eltűnik.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
copass
veterán
válasz MasterMark #57191 üzenetére
üdv a klubban! cherry mx board 3-ba 2x, natec genesys thor 2x, hama urage slimbe még nem!
bal felső sarokban teszem a poharat, akkor biztos nem verem le!
izopropillal át kell mosni, többször.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz MasterMark #57209 üzenetére
szétkapom az egész billentyűzetet és spray-t használok. telenyomom vele többször a switcheket. nyákon kefével átmegyek.
-
copass
veterán
válasz MasterMark #57870 üzenetére
ki kellene forrasztani egy switchet ami szorul, szétszedni kipucolni és kenni valamivel pl. wd40 ha van kéznél. szilikonzsír lenne a legjobb persze.
-
dqdb
nagyúr
válasz MasterMark #57872 üzenetére
Az izopropil alkohol valamilyen szinten oldja az ABS-t. Ha a kupakokat túl sokáig tetted ki az alkoholnak (mert például nem törölted le a stemet, amin rajta maradt), akkor nem csoda, hogy eltört.
Plate-ben lévő kapcsoló csak akkor nyitható, ha a plate-en a kapcsoló kivágásánál külön fülek vannak kialakítva, a kapcsoló felső része négy füllel rögzül (nem mindegyik ilyen), egyébként csak a ház felső részét töröd el az erőltetéssel.
-
copass
veterán
a forrasztás az nem egyszerű móka, időigényes. ha csak párat kell kiszedni akkor megéri.
gondolom jó pár éves már ez a bill. idővel ezek a vékony abs kupakok elöregszenek és törnek.
ezért jó a pbt kupakt, még az olcsó is. relatíve olcsón lehet venni üreset vagy angolt.
20€ 1 mm double shot angol pbt...
60€ 1 mm dye sub de magyar pbt ..."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
válasz MasterMark #57876 üzenetére
A kapcsolóknál is óvatosan az izopropil alkohollal, mert az ABS-hez hasonlóan a polikarbonátot is képes károsítani. Az átlátszó házú világítós kapcsolók háza pedig vagy polikarbonátból, vagy nejlonból készül (ez ellenálló), és konkrét kapcsolótípusnál kell kideríteni, hogy miből is van a ház, sőt, sokszor az alsó és felső rész anyaga is eltér. A stem biztosan nem problémás, mert az vagy POM-ból készül (99%), vagy UHMWPE-ből (fancy DIY darab), amelyek ellenállnak az izopropil alkoholnak.
-
dqdb
nagyúr
válasz MasterMark #57878 üzenetére
Akkor az POM lesz.
De már így is többet költök izopropil alkoholra mint kéne.
Igen, egy zárható tetejű kulacs olcsóbb lett volna. De még mindig nem késő megmenteni a következő billentyűzetedettAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ilyen_85
senior tag
bocs nem akarlak megbántani vagy valami, de ez durva...
-
Zizi123
senior tag
válasz MasterMark #57904 üzenetére
Kitorik az egyik oldala a gomb aljan az aljzatnak, ahova belemegy a kapcsolo "+" feje.
Tudom, hogy nagyon konyhanyelv, de igy tudtam megfogalmazni. -
copass
veterán
válasz MasterMark #57906 üzenetére
izopropil általában nem bántja a műanyagot, persze van amit megkap. de nekem csak felületi sérülést okozott, szerkezetit nem.
a kupak törés egyértelműen gyártói hiba, szar műanyag és rossz tervezés.
nekem a cherry mx board kupakjai ugyanígy törtek. félbe a lyuknál, meg a gumírozott kínai keycap is. fél év után."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz MasterMark #63508 üzenetére
lehet külön venni keycapeket qwersadf.
ilyesmire gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz MasterMark #63513 üzenetére
válogass! van mindenféle oem, cherry,stb.
-
dqdb
nagyúr
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #79538 üzenetére
Esetleg tudtok valamit helyette ajánlani?
100%, mac kompatibilitás, BT, kábelen magas polling rate, és valami hamar kapcsoló switch.
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Razer BlackWidow Chroa V2 Green Switch
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- ZSA Moonlander MK1 programozható ergonomikus billentyűzet
- Ajazz sea salt linear switch 75db
- SteelSeries Apex Pro TKL Billentyűzet, új ára 90eFt felett! 12 hó jótállás! HATALMAS AKCIÓ!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest