Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Füleske
addikt
válasz dudika10 #4073 üzenetére
Az a probléma , hogy nagyon sok féle billentyűalj-forma létezik , szerintem direkt variálják a gyártók , hogy ne lehessen cserélgetni. (magasság , forma , nagyság , kis pöckök elhelyezése , mérete... ) Így elég nehéz lesz kerítened olyant ami belemegy. Egyszerűbb ha olyant veszel aminél eleve megvan a gomb. (brit , német stb. kiosztás)
-
MODERÁTOR
válasz dudika10 #4073 üzenetére
Igen. Van itthon egy másik G15 is (hibás), leszedtem róla az I betűt, a mostaniról pedig a Shift-et. Így most van í betűm a "normális" helyen, de rövid bal Shift-et nehezebb keríteni.
A rövid Shift-nek pont olyan szélesnek kell lennie, mint az Alt-nak. A próba kedvéért betettem az rossz billentyűzetről az Alt-ot a Shift helyére, tökéletes, csak furcsa a lejtése (más a formája a normál gombokhoz képest). Inkább maradok a jól bevált G18-ra programozott "í"-nél.
Mindez azt jelenti, hogy a gyárban egy sablon van, ami alapján legyártják a billentyűzeteket, csak a különböző régiókhoz más-más gombokat raknak rá. Németet kell szerezni, az a legegyszerűbb.Harrrr!!!!
-
Füleske
addikt
válasz dudika10 #4086 üzenetére
Ez már csak a piac törvénye.
Mivel nincs hasonló olcsóbban ezért ennyiért is meg fogják venni a fejlett országokban. Ha nem vennék lejjebb menne az ára. Az meg hogy itthon 10 vagy (fele ennyiért) 200 darab kel el , mert csórók az emberek , nem hinném hogy befolyásolja a Logitech - et. -
nyunyu
félisten
válasz dudika10 #4151 üzenetére
Par elvetemult meg mindig a Win 3.1-ben megszokott modon hasznalja a copy-pastet.
Ugyan mar a WinXP-ben sincs dokumentalva a Ctrl+Ins/Shift+Ins, de attol meg mukodik Win7 alatt is.
Dupla deles billzeten viszont siman torlod, amit masolni szerettel volna (Shift+Del)Ctrl+C/V/X csak a Win95 ota letezik, de szerintem sokkal nehezebb egy kezzel hasznalni, mint a jobbkezes Ctrl+Ins/Shift+Ins/Shift+Del triot.
Legalabbis regen egy kezzel szokta az ember kezelni a Ctrl+Alt+Delt (+bal nagylabujjal reset ), annal nem bonyolultabb az oldschool copy/paste
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
zitromz
tag
válasz dudika10 #4183 üzenetére
aham asszem kezdem érteni, kösz a részletes magyarázatot
szal ha ékezetes betűket akarsz(egy magyar ember ugye mér ne akarna) meg kell tanulnod elkülöníteni azt amit látsz és azt amit végül is csinál jó néhány billentyű...azért ez eleinte eléggé problémás lehet
na még alszok rá egyet[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz dudika10 #4187 üzenetére
Naja, de ezen a razeren valami dokkoló is van, ami felesleges
Nameg a médiamárkban múltkor tapogattam valami razer billentyűzetet, és összevissza lötyögtek meg csattogtak a gombjai... sapka szart nem ért, kb mint a revoltec lightboardok... arra is sokan meg voltak indulva, pedig hulladék minőség.A többi tippet köszi, ezeket nem láttam még
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
válasz dudika10 #4189 üzenetére
Lehetséges, de ettől még sajna a razer nem jön be. Túl csicsamicsa, és drága is.
A trust szintén kilőve, mert lehetetlen egy elrendezése van.
A bazoo iboard viszont nagyon tetszik, árban sem rossz, csak kérdés, hogy milyen rajta gépelni, milyenek a gombjai? Van ezzel tapasztalata valakinek?
A Cherry Strait Corded is bejön, de azon az egy helyen amit az árgép dob szintén igencsak drága...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
toldy
őstag
válasz dudika10 #4195 üzenetére
Értem, köszi az eddigi segítséget.
Egyébként a Logitech Desktop S520 vagy a Genius Slimstar i820 kombó szetjéből van valamelyikkel tapasztalotod ( vagy bárki másnak)? Azon gondolkodom hogy ilyen szettet veszek azt az egér megy a fiókba.[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
t.imi
addikt
válasz dudika10 #4200 üzenetére
Jelenleg a wave pro-t nyüstölöm kb 2 hónapja, semmi elem csere.Lehet hogy a kisebb árfekvésű modelleknél előfordul ilyen, nekem ez a 2. ilyen bill/egérem.
HL2, The saboteur,, Dark Messiah,NFS széria,Far Cry2,Metro 2033?, stb gamek.Ezeknél én nem tapasztaltam semmilyen lassulást, beragadást, stb.
Amatör szinten, nem nyomom lanon, semmi közös hentelés, max coop módban néha 1-2 game.Egyszer volt 4 napig egy ms wireless 5000, de a saboteurban néha beragadt a W mikor autót vezettem v. sokáig futottam.
Igaz, logi 5500 után lett bedugva ugyan arra az usb helyre, lehet hogy ez volt a baj, nem is párositottam újra a vevőt a bill-el.[ Szerkesztve ]
-
Gabás
addikt
válasz dudika10 #4212 üzenetére
nincs belőle magyar kiosztás, amit ezen a néven árulnak, az US kiosztás (rossz minőségben rászitázott) magyar karakterekkel
balee: speedlink volt? részvétem...
Zodicus: nekem most wave van. Egy kicsi "szűkek" a gombjai, de meg lehet szokni. A Insert-End gombsor megfordítása viszont eléggé idegesítő.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz dudika10 #4217 üzenetére
Utálok vitatkozni a kereskedővel de most egy olyan billentyűzetről van szó ami postástól nekem már több, mint 10ben van, nem egy pár ezer forintos vacakról amiből bármikor újat vesz az ember.
Asztalt verni meg nem tudom mivel egy webshopról van szó. Na majd meglátjuk mi lesz.
-
Gabás
addikt
a duple del az tényleg jó, de hogy az insert ugyanott van, mint az F gombok, és ugyanolyan kemény a nyomáspontja... hát az nem szimpi
balee: 10k-ért speedlinket venni tájékozódás nélkül... emlékszek, pont ebben a topicban írtam le, hogy letört egy ilyenem hangszabályozója, meg más baja is volt bőven egy-két hónapos használat után. Persze ettől még vissza kellene adniuk az árát, a garancia általában vonatkozik az anyaghibákra, és ez nekem annak tűnik.
-
BaLee
addikt
Van fejlemény az ügyben.
Visszaírt a kereskedő, hogy jogosnak találták a kifogásomat, mivel külsérelmi nyomot nem találtak a billentyűzeten így maguk emelnek panaszt a központi Speedlink szervíz ellen én pedig addig is kapok egy új billentyűzetet.
Elismerték, hogy a központi szervízzel már több problémájuk volt már, lassúak, nem mindig ismerik el a garanciális problémákat meg ilyesmik.
Mindezt asztalcsapkodás nélkül egy email után.Beszerzek egy usb hosszabbítót és tekergetés helyett lehúzogatom majd inkább a billentyűzetet.
Happy end.
Tanulság: nem szabad hagyni magunkat. Másik topicban adták a tanácsot, hogy a fogyasztóvédelmi törvények szerint az első 6 hónapban probléma esetén a szervíznek kell bizonyítania hogy a probléma a helytelen kezelés miatt történt. És ugye ha nem emiatt volt azt elég nehéz bizonyítani. A második 6 hónap már neccesebb, mert ott már a tulajnak kell bizonyítania, hogy nem helytelen kezelés okozta a dolgot. Bár ha nincs külsérelmi nyom akkor nem kérdés ott sem a dolog...
-
agemate
addikt
válasz dudika10 #4252 üzenetére
Köszönöm, én ezekkel szemezgetek:
-Ultra flat logitech
-LOGITECH Compact Keyboard K300Gondoltam billentyűzet-egér kombóra is, mert van egy-két MS és Logi, ami csak csomagban kapható és bejönnek, csak az egerem nem akarom cserélni.
-
agemate
addikt
válasz dudika10 #4254 üzenetére
Logitech tényleg korrekt ilyen szempontból is. Jelenleg egy Labtec Media Keyboard-om van vagy mi, és 4 éve semmi baja, csak elég kemények a billentyűk és valami olyasmit szeretnék, ami passzol az új monitorhoz, ez a K300 tetszik, remélem van mediamarktban, hogy kipróbálhassam.
Ami ellene szól, hogy home, end, insert, delete, pageuppage down nincs külön blokkon, de gondolom megszokható. -
AndrewTdi
addikt
válasz dudika10 #4319 üzenetére
No az elmúlt pár napban nézegettem, de még így sem könnyű a választás.
- Logi G110
- Logi G11
- Razer lycosa (mirror)
- Roccat Arvo
- Roccat Valo
- SteelSeries 6G v2Végülis ami nem annyira fontos, a rahedli makrózható gomb, az USB hub és a füles kimenetek.
Ami viszont igen, a háttérvilágítás, a halkság és a kényelem, (esetleg csuklótámasz), és legyen fekete.Illetve honnan lehet tudni, hogy melyik billentyűzet egyszerre hány gomb lenyomását érzékeli? Akár olcsóbb kategóriában is?
De még így sem sikerült dönteni.
(meguntam?!)[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz dudika10 #4331 üzenetére
Szia
sajnos billekről nem ez a tapasztalatom
4-5 gombnál eddig nem találtam jobbat 12-15k körül/alatt....
wifisek egyenesen 4 a max egyszerre bill (pl.: kurzorokból kettő+space+shift)..nagy ritka ha ezek mellett beveszi mondjuk az a,s,d vagy egyéb bill-t. Ha esetleg be is,mint az enyémek,akkor elveszi az egyik kurzort azonnal...tehát lezuhanok egy manőverben...
Ugyanez autós játékoknál is..nem megy egyszerre két kurzor+n(nitro)+sebességváltás le/fel+időlassítás ctrl és még az egyéb,amit ilyenkor az ember véletlen megnyom a kapkodás közben,ha úgy van....Van egy pöpec creative billje a barátomnak laza 45-ért....mindent visz..elvileg 12 gombos...de hát 45? talán olcsóbb azóta,de akkor se...
Ok..ha van javaslatok joy téren szívesen hallgatlak
-
nyunyu
félisten
válasz dudika10 #4334 üzenetére
De a 8 billentyű kezelése manapság már alap dolog szerintem.
Hulyesegeket beszelsz ossze-vissza.
Ahhoz, hogy egy billzet minden gombot fuggetlenul kezeljen, minden egyes gombot kulon-kulon kene huzalozni az elektronikaba, ehhez szazlabu IC kene, ami baromira megdragitja az eloallitast. (IC-k ara linearis a labszammal)
Ehelyett van a matrixos elrendezes, vizszintes sorok meg fuggoleges oszlopok vannak bekotve a vezerlo IC-be, aztan az eppen lenyomott gombot abbol szamolja, hogy melyik sor melyik oszlopat zartad rovidre.
Ennek a modszernek viszont az a hatranya, hogy nem kepes 3-4 gombnal tobbet kezelni.
Pl. A (4. sor 2. oszlop) utan megnyomod az S-et (4. sor 3. oszlop), az siman lekezelheto, mivel plusz 1 oszlop lett rovidre zarva.
Ha ezutan megnyomod a W-t (3. sor 3.oszlop), meg az is, mivel a 3. sor meg nem volt aktivalva, viszont amint megnyomod a Q-t (3. sor 3. oszlop), azt mar nem fogja latni, mert a W miatt mar aktiv a harmadik sor, A miatt meg a 3. oszlop...Gamer billzeteknel annyi a modositas, hogy a billzet tobb kisebb matrixra van bontva, igy erik el hogy _akar_ 6-7-et is megnyomhatsz.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
djyuri
őstag
válasz dudika10 #4340 üzenetére
Ok...én is észrevettem
Akkor marad a találom...
persze...eddig is két bilről toltam...de sajnos realtime-ban cak úgy kezeli le a gép,ha az egyik ps2 a másik usb...és múltkor meghalt a ps2 billem és nemrég sikerült vennem valami pöpecet,de hát ez is kuka....mondjuk ennek a wifije szar....elveszti a kapcsolatot és elveszi a folyamatos irányítást...így ezért ezt használom a fegyverzetre...abból úgyse lehet 24 órát tüzelni
-
EkSYS
senior tag
válasz dudika10 #4208 üzenetére
szia!
olvastam wave pro-d van.
erdeklodnek milyen tavolsagban hasznalhato? (epp most szivok egy MK300-al)
hogy ez mekkora shit. Ilyet senki ne vegyen aki nem elegszik meg 1 -1.5m wireless-sel
billenytuzet keslekedes? lassulas? egyebek?
hol erdemes venni? (az e-digi-nel csak szettben lattam)
udv
bEki - az eredeti
-
enginev3.0
félisten
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #4471 üzenetére
Akkor tévedtem, nem mindenki tudja.
Az í is ugyanott van mint minden más billentyűzeten, nem? Vagy már ennyire megszoktam volna?!
Egyébként az ékezetes betűkre visszatérve, eleinte én is csak úgy tudtam vakon gépelni, hogy az ékezeteket keresgéltem, de idővel meglettek az ékezetek is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest