Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

Megjött az ócóPBT CSA szettem

Mivel nagyon ócó, így a csomagolását nem vitték túlzásba: 2 zacskó kupak bubisfóliába tekerve.
    Egyikben a fekete-narancs alfanumerikus, másikban a piros-narancs mod gombok.

Akko billzeteim ASA profiljával összehasonlításhoz felpattintottam az alfanumerikusakat.
    (cián feliratos az ASA, narancs a CSA profilos kupak)

Gombok felülete nagyobb, jobban ívelt az ASA-hoz képest, kisebb a rés a szomszéd kupakok között
    Kupakok tapintása simább, csúszósabb, szerintem valamilyen PBT blend lehet, nem olyan kemény, mint a többi PBT kupakom.
    Gyári csomagolásból kivéve pár kupak felülete már enyhén karcos volt, ahogy szállítás során egymásnak dörzsölődtek.

Akko porvédős galléros kapcsolóiról picit nehéz volt lefeszegetni. mintha túl szűk lenne a kupakok hüvelye.
    Ami nüansz feltűnt még: F/J/Num5 csak egy pici dudorral van jelölve, nincs mélyítés, mint az SA, ASA, eredeti Cherry kupakokon.

Az már ekkor feltűnt, hogy az ANSI billzetre felpakolt alfanumerikus gombokból összesen egy hosszú num0 kupak maradt meg. nincs alfa színű NUBS (Í), NUHS (Ű) kupak.

Aztán az asztalra kirakva+sorbarendezve a kupakokat jöttem rá, hogy ebben a kupakszettben R5 sorprofil is van, nem csak R1-R4, mint az OEMeken általában (ASA is R1-R4)
    Ezért van 2 Esc kupak, a magasabbik R5 való a rendes helyére, az alacsonyabbik R4 meg a 60% billzetekre a tilde/0 helyére, illetve a komplett Ins/Del hatosból kaptunk pluszban R5-öket, így az 1800/1800 compact/96% billzeteken sem gond, ha a numpad fölötti sor(ok)ba kerülnek ezek a gombok.

Amin meglepődtem: 1800-at majdnem ki lehet rakni belőle:
    Megvan az összes 1U Ctrl, Win, Alt-ból mindkettő, 1U Menu, R3 Num-, R2 Num+
    Egyedül az aszimmetrius 6U szóköz hiányzik, de azt kb. semelyik kupakszett sem támogatja, ami nem GMK. :))

Viszont az ISO támogatást sikerült jól elkeychronosítaniuk.
    PgUp/PgDn párosból is sikerült kb. az összes keychron variánst lefedni.
    Home/End-ből viszont csak a szabvány 75%-ra való R1 End van, meg az 1800 jellegűekre való R5 Home, End, itt a keychron elszabásait nem támogatják.

Mod színű rövid num0-ra viszont nem emlékszem, hogy melyik kínai gyártó 1800compactján láttam.

20$-ért nem panaszkodom, nem tűnik ablakon kidobott pénznek, még úgy sem, hogy fogalmam sincs, melyik billzeten fogom egyáltalán használni.

Új hozzászólás Aktív témák