Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
[ház] + [nyák] + [plate] + [kapcsoló1] / [kapcsoló2] = 200 dollár környéke egy komplett fémházas HE billentyűzet
péntektől kapható Geonnál a kkimondottan HE gamingre fókuszáló Frog Mini Leggera, andoizált fémház, gummy O-ring vagy tray mount (kétféle házkialakítás van), kétféle nyák, négyféle plate, Gateron KS-20/Lekker kompatibilis megoldás
1-2 hónapon belül a regionális vendorokhoz is be fog futni
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Korábban már linkeltem beharangozókat, de most megérkezett a kínai IC számokkal.
[QK Alice Duo]
wireless, split Alice billentyűzet opcionális 5 fokos tentinggel, gasket mount, szerencsére lesz nem meme plate is (a gépi fordító által kidobott cheeseless FR4 kifejezésen röhögök már percek óta)A kiosztásért kár, valamiért Alice-szerű vonalon Kínában bekattant az Owlab Spring kiosztása, és azóta mindenki azt másolja, meg sem próbálkozik jobbat csinálni. Itt lett volna a lehetőség a jobb oldalán az alsó sort és a kurzorok környékét jobbra csinálni, vagy törés helyett ívet használni, vagy még inkább columnar stagger irányába elmozdulni, de sajnos nem lépték meg.
260 dollártól indul, csuklótámasszal együtt 300 dollárra jön ki. Neo Cu sorozatban is jöhetne majd.
-
Tegnap megérkeztek a Q8-ba a Gateron Silver kapcsolók, gyorsan be is raktam őket. Ugyan egy fél nap után nem akarok véleményt alkotni, de eddig sokkal jobban bejön, mint bármelyik WS. Úgy látom nekem a 40-50 körüli bottom-out válik be. Az is jó, hogy hamarabb aktuál. Az egyetlen baj velük, hogy nem halkítottak
-
nyunyu
félisten
Nem értem, miért kellett jenki birodalmi mértékegységeket használniuk az elméletileg német billentyűzet adatlapján.
Ha emberszabású mértékegységeket használtak volna, akkor a világ 96%-a el tudná olvasni, hogy mekkora.Kapcsoló színét meg egyszerű megállapítani: lehúzod a kupakot róla.
-
FirstTripla
tag
Sziasztok!
Ismét visszatértem a fórumhoz, még november végén javasoltatok több mindent viszont közbe jött jó pár váratlan kiadás , így végül nem tudtam megvenni egyiket sem. Most elkezdtem a múlthéten ismét bújni a boltok kínálatát viszont sajnos már a Keychron V6 max-ot nem kapni amit javasoltatok többen is (főleg nem magyar kupakokkal). A Ducky One 3 full size nem olyan kedvező árú már (45 ezer volt novemberben), most viszont 65-70 ezret nem tudok és nem is szeretnék továbbra se rászánni erre a billentyűzetre. Esetleg van valami hasonló jó vétel a lentebbi elvárásokkal? Vagy várható e a Keychron V6 max esetleg?
Így továbbra is ilyesmit keresnék:
-50k Ft, bolti új csak
-100% méret (vagy 110%), funkciógombok nem fontosak pluszba
-ISO HU/DE/UK angol kiosztás
-Red switch (vagy ha nincs akkor Brown illetve ezekhez hasonló)
-RGB világítás lehetőség gombonként, lehetőleg szoftverrel is lehessen módosítani, ne csak billentyűzet beépített funkcióival.
-anyaga/textúrája ne legyen ilyen matt selymes gumis anyag
-cserélhető kapcsolók a későbbi javíthatóság miatt
-vezetékesen fogom csak használni, hordozhatóság nem szempont
-elsődlegesen fekete/sötétkék színű legyen, világos / fehér variánsokat kerülnémElőre is köszi a segítséget!
-
Molydeus
őstag
Az egyik legjobb lineáris switch, amit valaha használtam. Ha valaki tervez kifejezetten könnyen és extra simán járó lineáris switchet próbálni, ne hagyja ki!
A legminimalistább kenés sem tudja azt a könnyedséget, mint amit ez a kapcsoló tud.
És még egyszer, a rugócsere kötelező, ezzel számoljatok!M.
-
Immy
őstag
válasz
nyunyu #103128 üzenetére
Közben megérkezett a KC 200 MX
MX2A SILENT RED kapcsolóval 45 cN linear
g80-3950LHBDE-2
10perc utáni tapasztalatok: olyan mintha nem 100%-os lenne a billentyűk mérete, hanem kisebb összehasonlítva a Dell Precision M6800 laptoppal kapcsolatban.Amit nem teljesen értek, hogy akkor most brown vagy red kapcsoló van benne?
Ami tetszik: gyorsabb reagálás mintha vezeték nélküli lenne. Amit nyílván nehéz objektíven mérni, de mégis mintha "gyorsabb" lenne érzésre. De az is lehet, hogy placebó. Egyenlőre halknak mondanám, de a laptophoz képest más fajta hang jön ki. Tehát itt akkor jön a legnagyobb hang, amikor a kapcsoló leér, míg laptopnál, magánál a nyomásnál adott ki hangot a billentyűzet.
A space nagyon kézre áll, bármelyik kezemmel is ütöm le gépelés közben.
Amikor kurzorral megyek, akkor nagyon könnyen megtalálom az enter és del gombokat érzésre, ami pozitív. Amikor gyorsan gépírok, akkor is időben jönnek a betűk
Ez a barnás dizájn ami volt egyedivé teszi.Ami nem tetszik: numlock-nak nagyon erős fénye van. Egyenlőre inkább kikapcsoltam és gondolkodok rajta, hogyan tudnám lejjebb venni vagy egyenesen kikapcsolni a led-et...
Amit még meg kell szoknom: a billentyűzeten lévő csúszásvédő tappancsok elég gyengék. Mivel nagy egérpadon fogom használni, ezért nálam nem probléma, de máshol lehet hogy ez gond. Közel van az F1-12 funkció billentyűk a számokhoz, de lehet hogy ezt meg kell csak szoknom és utána már jobban kézre áll.
1hónap múlva már komolyabb tapasztalot szerzek és megosztom ha nem felejtem el
-
dqdb
nagyúr
[link]
Visszatért a harmadik körre a Gateron X kapcsoló, ismét új színvilággal. Polírozott alsó ház, polírozott stem, így kenni sem kell (sőt, a 205g0 ront a kapcsoló simaságán).Bónuszként ott van az egyik legrosszabb rugó, amit kapcsolóba tesznek, de az egy DIY piacra szánt kapcsoló, és a rugó csak azért van benne egyáltalán, hogy a stemet a helyén tartsa addig, amíg a vásárló ki nem cseréli egy neki megfelelőre.
-
válasz
ViZion #103525 üzenetére
Ezért kell QMK/VIA/Vial/ZMK . Több értelme volna ilyet billencset venned, mint random kínai OEM-eket.
-------------------------------------------------------------
(#103558) blaisegrille: A Q8 gyári plate-je acél, nem alumínium.
Szerintem megnézhetnéd az 1,6 mm vastag NYÁK-hoz való Wuque Studio WS V3.1 stabokat.
-------------------------------------------------------------
(#103562) S.Zita: akkor a rugó cserének utána járok azért.
Egyszerűbb, ha kérsz innen valakítől egy-két nehezebb vagy nehezebben meginduló darabot, minthogy megvegyél ez egész csomaggal. Meg egy kapcsolónyitó szerszám sem árt.
Mindenesetre a spacabarod száraira ettől függetlenül rakhatsz O-gyűrűt.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
blaisegrille #103558 üzenetére
berendeltem egy második Q8-at irodai használatra, szóval abba kerülne
Ha ISO az a Q8, azaz 4×2u stabilizátor kell, akkor elég egy 1,6 mm-es TX AP/R3 készlet. Ha ANSI, azaz 5×2u stabilizátor kell, akkor vagy két TX készlet kell, vagy az egyik 2u drótot ki kell menteni a Keychronból.Nekem eléggé drágának tűnik az a bolt: 28 euró egy 1,6 mm-es clip-in TX AP készlet onnan, míg a MaxGamingtől csak 22 euró, míg egy Q8-ba simán felhasználható 1,6 mm-es R3 WKL csak 18 euró, és az árkülönbségből azonnal megvan aszállítási költség.
Úgy nézem, hogy a V1-et is eléggé drágán adják., mármint az eredetit. A másik eleve túlárazott, már nem 2020 van, hogy 60 eurócentért vegyen JWK-t az ember.
-
blaisegrille
csendes tag
válasz
Valkűr #103546 üzenetére
Köszi a sok választ srácok!
Bocsi, itt az alis link: vertex v1.2 (€50,28/90db -> €0,558)
A régi kapcsoló, szintén KeeBox: vertex v1 (€36,63/90db -> €0,407)#103548 dqdb
KeeboxStore-ra gondoltam. A switch linket csak érdekességképpen küldtem.#103549 Molydeus
Egyelőre csak a stock alu platem van (Q8), de tervezek beszerezni valami puhábbat..
Nekem nagyon bejött a vertex v1, és gondoltam rápróbálok a v1.2-re, végül is berendeltem egy második Q8-at irodai használatra, szóval abba kerülne.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
viperabácsi #103554 üzenetére
-
Ispy
veterán
Közben ha már DKC-n jártám, bedobtan a kosárba egy pbtfans kupak tartót is, nem rossz az alis, a funkcióját betölti, de ez azért jobb. Most már az xmi szettnek is van szép doboza, mert az fontos.
-
Ispy
veterán
Én a modedesign félét vettem, szerintem az is jó, viszont elég borsos az ára, keygemen volt anno kapható (és még van). Én majd cannonkeystől akarok venni sleevet, ha majd rendelek onnan (nekem csak a polcon pihennek, csak hogy ne porosodjaon).
A maxgamingesnek az egyetlen előnye, hogy olcsó, minőségben és tudásban jóval elmarad a mode-tól. Viszont cserébe könnyű és kompaktabb.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #103549 üzenetére
puhább műanyag esetén van remény arra, hogy idomul hozzá
Sajnos nem nagyon fog, vagy akadni fog ezeknél is, vagy hangja lesz, vagy mindkettő egyszerre.ugyanez a keményebb plate-eknél nem ajánlott
Azokat is simán lehet reszelni, csak időigényesebb, csak arra kell ügyelni, hogy a fémpor lehetőleg ne kerüljön a nyák közelébe.FR4 és CF esetén pedig nagyon nem ajánlott a házilag módosítás (csak megfelelő maskban)
Ez ellenben nagyon fontos: a levegőben szálló szénszál és üvegszál nem játék, szóval
* vagy FFP3 maszkban jól szellőző helyen igazítsd méretre
* vagy fogj egy tál vizet, és a plate-et végig a víz alatt tartva hajtsd végre az operációt -
dqdb
nagyúr
válasz
ribizly #103534 üzenetére
Keyboard sleeve a kulcsszó neked. Sajnos a 3-4 évvel ezelőtti linkjeim megszűntek időközben, valami ilyesmire kell gondolni.
Egy hagyományos, jó minőségű és jó belső felépítésű hordtáska (mint a CannonKeys-féle határozottan ajánlott darab) sokkal vastagabb lenne, mint amire neked szükséged lehet. napi szintű hordozásnál.
Ha nem kell csicsás külső, akkor Ispy első linkje ár-érték arányban és kompaktságban eléggé nyerőnek tűnik a feladatra.
-
Molydeus
őstag
válasz
blaisegrille #103545 üzenetére
Milyen Plate mellé tervezed a TX AP-ket?
Ha PC vagy saját, vágatott POM, PP, akkor talán jó lehet a screw-in is, de FR4 és attól keményebb esetén mindenképpen clip-int választanék, mert a csavaros háza szélesebb, puhább műanyag esetén van remény arra, hogy idomul hozzá, vagy rosszabb esetben egy reszelővel kibővíted a kivágását, de ugyanez a keményebb plate-eknél nem ajánlott, FR4 és CF esetén pedig nagyon nem ajánlott a házilag módosítás (csak megfelelő maskban).Az is számíthat, hogy milyen switch mellé szánod. Nem tudom, hogy az adott boltban van-e, de a TX AP-knek létezik Long Pole verziója, ami ilyen switchek mellett biztosítja, hogy a stab se járjon rövidebb úton.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Ez mocsok drága, 25-30 centért ment/megy a V1, ez meg a duplája. Azt érdemes hozzátenni, hogy amíg a V1 nagyon sokáig egy ajánlott és jó kapcsoló volt, addig az utolsó batchekre már érkezett a minőségi panasz.
Te hol láttál bármiféle stabilizátort a linkelt helyen?
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz
Nem tul visszafogott az árazás
-
blaisegrille
csendes tag
Sziasztok!
A vertex kidobott egy frissebb verziót a v1-ből, v1.2 néven, KeeboxStore-on már kapható.
[link]
A Q8-hoz milyen TX AP stabokat ajánlanátok ebből a shop-ból?
Csak nézzem meg, hogy a méret stimmeljen és ennyi?
Stabokhoz lube-ot érdemes aliról rendelni?
Köszi!!! -
-
válasz
ftamas0201 #103540 üzenetére
Ha USB kábeles a csatlakozás , akkor az PC nem a billentyűzet .
1.: Keress olyan USB-t, ami nem aktív kikapcsolt állapotban .
2.: Alapnál keress olyan beállítást, hogy deep sleep. -
dqdb
nagyúr
válasz
S.Zita #103536 üzenetére
Alig érek hozzá, szinte csak súrolom, de ennyi is elég, hogy érzékeljen. Ez főként játékban zavaró, mert ezen pihen az ujjam és ugrálok random.
ez normális ezeknél a kapcsolóknál?
Igen, normális. A speed silver egy nagyon könnyű lineáris, ami rövid úton jár és minimális távolság után kapcsol, így a nagyobb, nehezebb billentyűkön könnyebb véletlen leütéseket elérni.Vagy ki kell cserélni másik, nehezebb kapcsolóra (bár annál a teljes út és az érzékeléshez szükséges út eltérő lesz valószínűleg, ami használat közben zavaró lehet), vagy a kapcsolóban a rugót kell kicserélni nehezebbre, vagy a kapcsolóban a rugót kell kicserélni hasonló erősségűre, de hosszabbra, hogy tövig nyomni hasonlóan nehéz legyen, de sokkal nehezebben induljon meg.
Valószínűleg a hosszabb rugó lenne a legjobb megoldás.
a többi billentyűhöz képest teljesen más, konkrétan klattyogó/kongó hangja van (gondolom ez méretből adódhat),
Igen, a space a méretéből adódóan eltérő hangú lehet és a legtöbbször az is, bár a leírásból nem tudom kitalálni, hogy most ez az eltérés hallatszódik, vagy a stabilizátorral kellene valamit kezdeni, ami tipikusan gyenge pontja sok gyártónak.Ha arról a hangról van szó, ami itt a V4 Prónál hallható, akkor az stab rattle lesz, és a stabilizátorral kell kezdeni valamit. Ha nem ilyen, hanem csak hangosabb, nagyobbat csattan, akkor ilyesmi segíthet.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Keychron V6, azt vettem észre hogy gép lekapcsolása után a num lock led világítva marad, ha pedig megpróbálom megnyomni, hogy inaktiválódjon a num lock funkció akkor persze az egész elkezd világítani. Másnál is volt ilyen anomália, esetleg beállításbeli dolog lehet ez? -
Valkűr
addikt
válasz
S.Zita #103536 üzenetére
Egyébként én alapból nem szeressem azt a switchet ami benne van, a speed silver nem egy jó kapcsoló sztem, csörög csattog, a gépelési érzet is átlag alatti.... Sokat emelne a minőségen ha teljesen lecserélnéd azokat a kapcsolókat, bár nem ismerem a Docky 3, de gondolom a jó kapcsolót meghálálná az is.. Én már attól agyvérzést kaptam amikor a videokon meghallottam a hangját. Nyomban tolnám bele a Haimu Midnight vagy a Haimu Lotus kapcsolot, utobbi taktilis, a másik lineáris kapcsolo.
[ Szerkesztve ]
-
S.Zita
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég egy Ducky 3 (DE) boldog tulajdonosa lettem (első mechanikusom), speed silver kapcsolókkal érkezett. A hangját személy szerint imádom, viszont a space billentyűvel akad egy kis gondom. Azzal még együtt tudnék élni, hogy a többi billentyűhöz képest teljesen más, konkrétan klattyogó/kongó hangja van (gondolom ez méretből adódhat), viszont emellett hiperérzékeny is. Alig érek hozzá, szinte csak súrolom, de ennyi is elég, hogy érzékeljen. Ez főként játékban zavaró, mert ezen pihen az ujjam és ugrálok random.
Keresgéltem a fórumban, de nem találtam infót, hogy ez normális ezeknél a kapcsolóknál? A switchet leszedtem, (a stabilizátort már nem mertem feszegetni) ép meg minden, ennél tovább nem tudom mit nézzek.
Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy mit kezdjek vele?
Köszönöm! -
ribizly
veterán
Sziasztok!
Milyen hordtáskát tudnátok ajánlani Keychron K2 HE-hez?
Alapvetően nem magában vinném, hanem abban szeretném hátizsákban hordani. Szóval nem kell atombiztosnak lennie, inkább csak arra, hogy ne magában vergődjön és ne a dobozában "kelljen" hordani. -
dqdb
nagyúr
Igen, ez az eladás érdekes dolog, egyre inkább hajlok én is afelé, hogy nem szabad eladni semmit, mert csak sírás lesz a vége, a polcon meg elfér.
Én éppen az ellenkezőkére jutottam: ha látod, hogy félrenyúlás volt, akkor olyan gyorsan eladni, amilyen gyorsan csak lehet. Ha az jön ki, hogy nem rossz, de más már lefedi azt az élményt/területet, ami miatt érdekes lenne számodra, akkor szintén eladni gyorsan.Körülbelül tíz eladásból csak egyet bántam meg utólag, hogy eladtam. Ellenben nem eladásból már három megbánásnál járok, hogy nem léptem azonnal akkor, amikor éreztem, hogy nem ez kell nekem, hanem lusta voltam.
-
Molydeus
őstag
Az egész 60%-os témába úgy vágtam bele, hogy fogalmam sem volt melyik kiosztás lesz kényelmes, vagy egyáltalán használható számomra.
Ha a mounting engedi a 4pplet-nek nagyon jó split-space-es 60%-os PCB-is vannak. 3U-1U-3U hot swap is, de a 2.25U-1.25U-2-75 is elérhető náluk, csak az forrasztva.M.
-
Ispy
veterán
válasz
Molydeus #103528 üzenetére
Egyre inkább úgy érzem, hogy nem fogok egy univerzális kiosztást találni, egyszerűen mert annyiféle boardom van. Szóval a 65 a sima liba, eddig is az volt, viszont sajnos 60-on nem egyértelmű a split space, ami pedig szerintem egy zseni megoldás, ha tehetném most az összes billencset átvarázsolnám split space-re.
-
Molydeus
őstag
+#103523 dqdb
Tesztenek a Minimi40 féle doboz megoldások.
A kiosztás szerintem előnyére változott a korábbihoz képest és nem csak a split-Space opció, hanem a jobb alsó sarok miatt is.60%
Az talán az első nehezebben megugorható váltás, 65-ig legalábbis nem okozott gondot. 60%-on nekem jelenleg még a split-Space, split-Backspace alapvetés (érdekes, de az osztott RShift egyre kevésbé). Viszont nemsokára ezeket részben elengedem (mármint lesz olyan build is, ahol nincsenek), így lesz egy olyan változatom is, amit pl. TKL-re is egyben rárakhatok, úgy, hogy közben nem sérül a hagyományos fizikai kiosztás azoknak, akik a családban ahhoz vannak szokva.WKL
A standard 6.25-ös, a Tsangan és az MX HHKB (ill. utóbbi egyedi változata) nem okoztak gondot, de a WKL-t egyszerűen nem tudom megszokni.40%-ra meg valószínűleg az Equinox XL-lel tudnék legkönnyebben lépni, de azt meg kipróbálni rém egyszerű.
M.
-
Ispy
veterán
Igen, ez az eladás érdekes dolog, egyre inkább hajlok én is afelé, hogy nem szabad eladni semmit, mert csak sírás lesz a vége, a polcon meg elfér. A polygont is méghírdettem, de egyáltalán nem bánnom, hogy nem viszi el senki. Még a nem túl acélos kbd67 alu verziónak is megtaláltam a helyét a repertoárban.
A 7u-val az a bajom, hogy vakon nyomom altgr j-t és a hüvelykujjam állandóan beleakad a spacebe, mert túl hosszú, aztán persze ha figyelek oké, de aztán visszaváltok 6.25u-ra, akkor meg megint nem találom egy ideig az altgr-t.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Nem, sajnos a még annál is jobb opció, azaz türkiz. Volt ilyenem is, ezt ellenben egyáltalán nem sajnálom, hogy eladtam.
Igen, mindkét kép pocsék minőségű és tökéletesen alkalmatlan a valós szín visszaadására
Én még küzdök a 60-nal is, de ahogy egyre többet használon a holat, annál inkább érzem, hogy jó lesz ez, bár a 60 wkl az extra kihívást jelent, nem beszélve a 7u space-ről.
60%-os méretben a WKL nekem is kihívás lenne a kiosztásom miatt (nem próbáltam). A HHKB is valószínűleg az lesz, azt ki kellene próbálni, ha már egyszer áll egy olyan a szekrényben, de nem sikerült rávenni magam a mostani kiosztás teljes újratanulására.A space mérete nekem nem problémás, lehet 6.25u és 7u is addig, amíg a jobb Shift ketté van osztva jobbkezes Fn-nek. De inkább 7u legyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
-
dqdb
nagyúr
Én erre várok egy ideje, sokáig úgy nézett ki, hogy nem lesz belőle semmi, aztán szerencsére feléledt.
Ilyenem volt, sajnos akkor a pénzügyileg helyesebb megoldást választottam (=eladtam) a szokásos (=be a szekrény mélyére) helyett, amit azóta megbántam, mert szerintem ma már simán át tudnék rá állni, míg akkor lepattantam róla sajnos.
könnyen hozzá lehet szokni ahhoz, hogy nem kell elmozdulnod a home row-ról
Ezért veszel fel minden jóságot a nagyobb kiosztásoknál is, nálam egy FRL/TKL esetében a 60%-os rész kiosztása pontosan ugyanaz, mintha 60%-os lenne, mert sokszor azt veszem észre, hogy a 60%-os combo megy izommemóriából a dedikált billentyű helyett is.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Úton van életem első 40s billje, már alig várom, hogy megküzdjek vele, remélem nem fog tetszeni, mert akkor megint lehet vásárolni ezt-azt.
Múltkor elővettem a neo70-et, apám én ennyit még nem bénáztam, állandóan nem találtam el a cursor clastert, szóval azt hiszem én már 70 alatt ragadtam.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mephike #103516 üzenetére
Igen, a 75%-os méret szerintem is a határ. Sokszor még annál sem kell a programozhatóság, de egyes gyártók kellően kreatívok tudnak lenni a blockerekkel és összevissza rendezett jobb oszloppal, hogy sokszor meg kelljen
De 100%-osnál sem felesleges. Például meglepően sokan vannak, akik R3 Control és R5 Caps Lock hívei, mert az előbbit úgy szokták meg még régen, az utóbbinak pedig ott van helye, ez az egyik legelső SysInternals tool volt és Windows 95 óta minden Windows verzióhoz kiadták.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ViZion #103514 üzenetére
Azért eléggé sokan túlléptek azon már gyerekkorukban is, hogy nézik a billentyűzetet.
Ha nem tudsz használni egy kisebb billentyűzetet, mert számodra kényelmetlen/nem logikus helyre kerültek dolgok, és ezen nem tudsz/akarsz változtatni, akkor ne használj kisebb billentyűzetet, ilyen egyszerű, nincsen ezzel semmi probléma.
De kisebb billentyűzetet használni úgy, hogy ezt szívásként éled meg, mert olyan dolgokat nem tudsz elérni, amit egy teljes méretűn el tudtál érni és szükséged lenne ezekre, az szerintem user error, és felveti a kérdést, hogy miért?
A képmetsző tud teljes képernyőt és ablakot is menteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
ViZion #103511 üzenetére
Az eltérő billentyűzetméreteknek, azon belül a változtatható fizikai kiosztásnak (osztott Backspace, jobb Shift, más kiosztású alsó sor és társai) és azon belül a változtatható logikai kiosztásnak (programozhatóság) éppen az a lényege, hogy a billentyűzet alkalmazkodik hozzánk és nem fordítva.
Szóval nem kell felirathelyes kupakot keresni (a legtöbb esetben úgy sem lesz) és nem kell megjegyezni sem, mert oda teszed, ahol logikusnak találod, és legközelebb meg fogod otttalálni, mert ott a logikus. Ha nem találod meg, mert mégsem volt logikus, akkor átteszed máshová, ilyen egyszerű. Egy teljesen új billentyűzetméretet/fizikai kiosztást mindig pár napos hangolási folyamat követ, amíg megszületik a stabil kiosztás.
Aztán persze ezt pár havonta érdemes átnézni, hogy van-e jobb ötlet, kipróbálni azt, sűrűbben használt kombinációkat feltenni, stb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
ViZion #103511 üzenetére
Alfákon kívül nálam sehol sem egyezik a kupak és a billentyű - ja, de az Esc az Esc és a bal Ctrl az bal Ctrl.
De felőlem éppenséggel lehetne blank is, variálás után kell néhány óra, amíg megszokom egy-egy karakter új helyét, ha meg nem szokom meg, akkor keresünk jobb megoldást.
-
-
-
win+shift+S, jegyezzük meg...
...mert én nem is tudtam, h ez a printscreen. Itthoni billencseken van, cégesen nincs.
Az Ajazz-on Fn+PgUp, ami nem kényelmes. -
-
Valkűr
addikt
Hát igen azért ezeknél valóban nem mindegy, hogy hiába olcsó ha annyira rizikós, hogy minden harmadik xar, majd vagy sikerül cseréltetni vagy nem, vagy visszakapja az ember a pénzét vagy nem...A NEO-ba azért bátrabban szálltam bele én is, de le is kopogom, h nekem eléggé bejövös. A nap 90%-ban a NEO van munkára fogva. Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, h ennek sikerült a legjobb hangot is beállitanom, legalábbis a Gateron Sea Salt kapcsolóval nagyon szeretik egymást meg az ISA profilos kupakkal. Uton van egy Gateron Melodic taktilis Clicky, ennek látatlanban nagy jövőt jósolok, aztán majd kiderült :d Meg bedobtam mellé egy Gateron Smoothies lineárist is. Ha a Melodic nem jön be akkor a Haimu Lotus teszdarabok mellé teszek még és azt fogom használni, az elég jó kis taktilis.
-
válasz
Molydeus #103502 üzenetére
Annyiért én is elhoztam volna, bár a Base kit nekem túl egyszínű. Legutóbb a Jukebox jött tőlük, az mondjuk most is 49 USD, de elég megosztó színvilág.
A Farilane Accent kitből nekem igazából a 6 db 1.25u-s piros kupakra fog jól mutatni a thumb clusteren a Jukebox szürkés-bézs és halvány zöld kupakjai mellett.
Március 6-án láttam először hírlevélben a Daylight Savings akciójukat. USA-ban ma van egyébként az óraátállítás, amiről elnevezték az akciót, így elképzelhető, hogy már nem tart sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Gondoltam csinálok valami izgalmasabbat, mint a narancs-fehér
-
Molydeus
őstag
válasz
Jorus #103486 üzenetére
A Fairlane alapkészlet pár hete egy ilyen daylight saving-ben 39$-ért ment. Vakartam a fejem nagyon, hogy ennyiért kár otthagyni, de nem volt olyan vázam, amire passzolt volna színben. Egyedül a majd egyszer befutó Neo80-ra lett volna jó, de arra meg már rég megvan az elképzelés. Pedig amúgy tök jó, hogy 5$-ért még spacebar kit is van hozzá, csak hiába értem a leírás alapján a színválasztást, azt soha nem tettem volna fel.
Ez a daylight sale régóta megy?
Egy ideig nem nagyon figyeltem a drop-ot, csak néha kerestem rá egy-két kizárólag náluk kapható kupakra. Mostanában tűnt csak fel ez a fajta akció. Ha jól láttam péntekenként variálnak a termékek listáján, de azért nem viszik túlzásba.
Egy BOGO-t várok tőlük MT3 készletekre.M.
-
Pug
veterán
válasz
RazoR #103500 üzenetére
Nem is állítottam, hogy a nálad lévő példányok lennének problémásak.
Csak azt, hogy biza vannak:
Egy szó, mint száz, a Lucky nekem egyrészt nem gyere be, plusz annál minőségibbet is akartam.
PL a Maxcustom65 hiába minőségben eléggé okés darab, csak hát azzal nem sokra mész, ha az SW egy utolsó trágya és a wireless használhatatlan a szakadozó connection és a "beragadó" leütések miatt. Ment is szépen vissza.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok