Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KRoy19
őstag
válasz csocs #120204 üzenetére
Ez mind mind pénz kérdés.
B-s alaplap + 7700 = 4.2ghz
B-s alaplap + 7700k = 4.5ghz +10k
Z-s alaplap + 7700k = 4.8ghz +20-25kVan akinek megérhet +10k-t az a +300mhz de nem akar további 10-15k-t költeni még +300mhz-re
Ezért nem értem, hogy miért írja mindenki, hogy K-s processorhoz Z-s alaplapot KELL venni. Nem kell, hanem az is egy opció és megvannak az előnyei.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz csocs #120215 üzenetére
Teljesen egyet értek, jó lenne ha felhívnád rá a figyelmet. pl így.
Ha B-s vagy H-s alaplapba rakod a K-s processort, akkor csak alap órajelen fog tudni működni (4.5ghz, ha neked ez elég és nem szeretnél többet akkor mehet nyugodtan ezekbe az alaplapokba) mivel ezekben a lapokban ki van kapcsolva a cpu overclock. Ha szeretnéd húzni akkor mindenképp Z-s alaplapot kell venned.
Ehellyett:
K-s processorhoz Z-s alaplap kell!!
Szerintem van némi különbség a "két magyarázat" között.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz balhmm #120231 üzenetére
10k van a két proci között, de ezt nem tudtam, hogy a boost nem vonatkozik minden magra.
Minden nap tanul valamit az ember.
Akkor viszont inkább 7500 mint a 6500 mert +200mhz alap órajel a 7500 javára és csak 3k a különbség a két proci között.
Ráadásul a b250-es lap 2400mhz-s memóriát is tud kezelni ellenben a b150 csak 2133mhz.
-
KRoy19
őstag
-
KRoy19
őstag
válasz balhmm #120246 üzenetére
Én Ipon- nál néztem, ott 58k vs 67k de mindegy. Jobb processor a 7500 egyértelműen, viszont amit linkeltem videót abban tisztán látszik, hogy 7400 és 7500 között gtx 1060/RX 480 kártyával játékok alatt szinte 0 a különbség.
Szóval szerintem nem lehet kijelenteni, hogy a 7400 nem ajánlott proci. Attól függ milyen vga mellé rakod.
GTX 1070/1080 nál már tuti jobban kijönne a különbség.
De ez csak az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Demizson92 #120285 üzenetére
Én nem vennék sima 1050-et a helyedben. mert 48k- tól már lehet 1050 Ti -t kapni 4gb rammal 2gb helyett, meg persze gyorsabb is kb 20%-al.
-
KRoy19
őstag
válasz Demizson92 #120288 üzenetére
Jogos, viszont szerintem manapság az a 2gb vram elég karcsú....
Én a helyedben inkább kicsit később vennék vga-t, de akkor már egy 4gb-s 1050 ti, vagy ahogy írtad még később egy rx 470- et, de te tudod.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Szesz1984 #120322 üzenetére
Szerintem oké az összeállításod, annyi, hogy szerintem ehez a processorhoz bűségesen elég egy Alpenföhn Stella és RX 480-ból az XFX-et javasolnám, mivel szerintem annak van a legjobb hűtése az RX 480-ak között.
De szerintem ebbe az árba beférne egy gtx 1070-is és ezen a felbontáson nem igazán kellene kompromisszumot kötni. (pláne, hogy nem freesynces a monitorod)
De majd mingyárt kijavít a mester, ha tévednék.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz bluemirage #120327 üzenetére
Az Intelnek idén megjelent 5db pentium processora ami ugyan úgy 2mag/4 szálon dolgozik mint az i3-asok, és ezek közül a legjobb ár/érték arányban a g4560 19-20k ért. És csak annyi a különbség, mint amit az előttem szóló is említett.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Killerlaca #120365 üzenetére
A ház hulladék szerintem. Zalman Z9 mehet helyette.
Táp sem a legjobb. FPS Hexa 500+ jobb választás ilyen árkategóriában
Ehez az alaplaphoz inkább i5 6500-at javasolnék, vagy B250 Mortar-hoz mehet ez a proci (szerintem elég az i5 7500 is)1050 ti helyett +10k ért már van RX 470 ami erősebb és Most az Aquánál az asus Strix verzió mellé adnak ajándékba egy 15k-s Asus Echelon Gamer egeret.
Nem ártana egy ssd sem.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Killerlaca #120368 üzenetére
Ipon-nál van FSP Hexa+ 500 17k ért
-
KRoy19
őstag
válasz aakosch #120388 üzenetére
Ez a proci, nem biztos, hogy menni fog ebben az alaplapban, mert bios frissítés kell hozzá. Kérdezde meg a boltban ahol veszed, hogy megcsinálják e. Vagy b250 chipset-eset kell venni.
Táp hulladék, FSP hexa+ 400 legyen helyette.
Ház helyett inkább Zalman z9-et javasolnám.
Szerintem ebben az alsó kategóriában nem sok vizet zavar, hogy M.2 vagy Sata3.
-
KRoy19
őstag
válasz Thatguy119 #120392 üzenetére
Én a helyedben elpasszolnám azt a VGA-t aprón. kb 40-45k -ért.
És abba a 300k +40k-s keretbe beleférne egy sokkal jobb teljesítményű gép is. Mert szerintem nem sok értelme van 300k-t költeni egy gépre és meghagyni ezt a VGA-t mert erősen GPU limited lesz.
Így meg lenne az Ultra 30 fps is
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Thatguy119 #120394 üzenetére
El is lehet, csak nem a Mass Effect Andromeda alatt, mivel a készítők azt nyilatkozták, hogy egy GTX 1060 High beállítások mellett tudja futtatni 30fps-el 1080p-ben.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Adirotor #120399 üzenetére
A topikgazdák is olykor ellátogatnak másik topikokba vagy elküldenek oda (Pl Milyen tápegységet vegyek) mert tudják, hogy ott jobban értenek hozzá náluk.
Én is ezt szoktam tenni, szóval nem igazán értem, hogy mi a problémád.
Szerintem nem nagy probléma, ha meghallgat az ember 1 vagy 2 nél több véleményt is.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz szabeska #120407 üzenetére
Ezzel egyet értek olyan szinten, hogy pl. a tápokhoz nem értek csak azt tudom, hogy Fsp-vel nem igazán lehet mellé nyúlni ezért írtam amit írtam. Vagy az is elkerüli párszor a figyelmem, hogy mondjuk egy álltalában jónak monható ASUS Strix custom hűtés nem lett jó egy RX 470-en.
Én csak akkor szoktam hozzá szólni, ha játékra szeretne az ember gépet, mivel építettem már pár gépet játékra.
Mivel tisztában vagyok az árakkal ugyanis folyamatosan követem az alakulásukat. Ezért úgy éreztem tudok hasznos tanácsokat adni olyan értelemben, hogy ha mondjuk valaki 300k -s kerettel akar játékos gépet építeni akkor ne a házra költsön 40k-t a tápra 35k-t az alaplapra meg 50k-t.
Játékos gépnél a cpu és a vga kritikus, a többi alkatrészt meg mege kell oldani minőségi, de ugyan akkor nem túl drága alkatrészekből.
Igyekeztem ilyen irányú tanácsokat adni. Nem hinném, hogy bárkit is félre vezettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Demizson92 #120411 üzenetére
Én tuti rendeltem volna vagy 100 db-ot.
-
KRoy19
őstag
Te tudod, de szerintem Játékra épített gépben pont a vga-n spórolni (ami a legfontosabb)nem jó döntés ekkora keretnél sokkal nagyobb játék beli teljesítményt ki lehetne hozni.
Még annyi, hogy ha már Z-s alaplap akkor én már legalább 3000mhz-es memóriákat vennék 2-3k val drágábbak (vagy akár 3200mhz sem sokkal drágább)
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Devas #120426 üzenetére
Azért az erős túlzás, hogy a proci fontosabb játékokban mint a vga. Az a fontos, hogy adott VGA-hoz elég erős procit válasszunk.
Abban egyet értek, hogy bizonyos játékokban (egyáltalán nem mindben) jobb minimumokat lehet elérni de akkor sem eget rengető a különbség.
Nálam például i7+ GTX 1070 < i5 + GTX1080 (ugye naggyából azonos árkategória)
Erősen javaslom ennek a videónak a mektekintését: Should You Buy a Core i7 for Gaming?
fercsike: A Z-s lapok támogatják az OC. ramokat 3866Mhz ig (Oc.) Nyilván nem írja oda a gyártó, hogy mehet bele ekkora sebességű ram, ha aztán nem indulna el vele a gép.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
Bocs fericske és nem fercsike
tonyrulez Nagyon jó kis gép lett, nagyon jó ár/érték aránnyal és még jól is néz ki. grat.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Devas #120445 üzenetére
Egyrészt, az igaz, hogy ha cput akarunk benchmarkolni, akkor kerülni kell a gpu limitet (alacsony felbontás, grafikai beállítások stb) így kiderül többé kevésbé a cpu nyers ereje.
Viszont, ha játékokról van szó ott kifejezetten GPU limitet keresünk, mert általában magas felbontáson szeretnénk a lehető legmagasabb grafikai beállítások mellet játszani legalább 60 fps-t elérve.
(Persze van aki online shooterrel játszik és csak az számít hogy meg legen az 1500fps itt már nagyon is lényeg a cpu ereje)Thehát ha én például szeretnék Witcher 3-at ultra beállítások mellett 1440p-ben játszani 60 fps-el akkor itt kemény gpu limitem lesz.
Namost ha egy i5 ilyen környezetben tudja biztosítani ugyan azt a teljesítményt mint egy i7 akkor miért is érdekelne engem, hogy az i7 nem életszerű környezetben gyorsabb?
A játékos benchmarkoknál pont az a lényeg, hogy megmutassa, hogy magas grafikai beállítások mellett nem származik semmi előnyöd a papiron gyorsabb i7 használatából.
-
KRoy19
őstag
válasz Devas #120449 üzenetére
Egy film felbontását, meg egy játék felbontását nem igazán lehet összehasonlítani ilyen mértékben. A játék egy 3 dimenziós környezet és a felbontás igen is sokat számít például a távolban lévő objektumok jobban kivehetőek magasabb felbontáson tisztább képed lesz. (nem mindegy, hogy mondjuk egy távoli fa 50 pixelből, vagy 200 pixelből rajzolódik ki eléd. ezen az anti aliasing nem tud segíteni, mivel alacsonyabb felbontáson 50 pixelnél kapni fogsz vele egy elmosódott pacát.
Mivel nem lát az ember a jövőbe, ezért ennek hiányában az ember a jelenlegi gépigényektnek megfelelően tud csak hardvert választani.
Abban egyet értek, hogy olykor nagyon sok teljesítmény javulást lehet elérni a grafikai finom hangolással, de akkor megint elérkeztünk oda, hogy ha nem akarsz maximum grafikai beállítások mellett játszani, akkor elég egy gyengépp GPU. És azt a gyengébb GPU-t mondjuk 60FPS WItcher 3 Medium ugyan úgy kiszolgálja az i5.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz tboy93 #120452 üzenetére
Az itteni topikgazdák ezt szentségtörésnek titulálják.
De szerintem teljesen renben van, mivel ahogy írtad 600mhz az alap órajel különbség és ez szerintem símán megéri azt a +9-10 ezret ami a felár a k-s prociért, ugyan akkor nem szeretnéd tovább emelni az órajelet pláne nem akarsz még 15 ezret z-s alaplapra költeni.
-
KRoy19
őstag
-
KRoy19
őstag
válasz ggbuffon1897 #120456 üzenetére
Amennyire én tudom az álltalam javasolt alaplap nem amd chipsetes, szóval nem igazán releváns az érved.
A te logikád szerint, ha egy gyártó visszahív valamiért egy terméket, akkor onnantól kezdve a gyártó összes terméke automatikusan szar lesz jól értem?
-
KRoy19
őstag
válasz Devas #120462 üzenetére
Lényeg a lényeg, ha van egy limitált kerete az embernek egy játékos gépre, akkor gpu a priorítás.
Nem ajánlanám senkinek, hogy költsön többet a cpura úgy hogy a gpu teljesítmény rovására menjen, mert igaz, hogy bizonyos feladatokat cpu másokat a gpu végez, azért jóval több olyan helyzet van ahol a gpu dominál játékok alatt, mint fordítva.
Persze ha jönne az ember egy 700k-s kerettel, akkor én is azt javasolnám neki, hogy pattintsa bele a i7 7700k-t a gépbe a gtx 1080 ti mellé, de álltalában okosan kell lavírozni cpu/gpu párosítás terén.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Depression #120487 üzenetére
dugø: érdekes videó, logikus magyarázattal.
Ebben teljesen egyet értek veled, én mondjuk személy szerint Modern Warfare-t játszom és ott 90 FPS cap van, szóval ott nincs ilyen probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- TCL LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vodafone mobilszolgáltatások
- PlayStation 5 Pro teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Befagy az egész gép
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest