Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#99889) Cyberslider


Cyberslider
őstag

Sziasztok, én is új gépet szeretnék, viszont nekem meg nem kell erőgép :)

Arra gondoltam, hogy lecserélném régi amd x2 gépem (3800+). Először core3-ra gondoltam, de elég drága, ráadásul rájöttem, hogy nincs szükségem olyan erős képre, mivel sosem játszom, csak net, stb, de azt nagyon. Ergo a gépem inkább "irodai" jellegű felhasználásra van használva, viszont azért fontos, hogy a fullhd videók menjenek rajta, ez az egy lényegi szempont, valamint, most újabban foglalkoztatni kezdett az, hogy minnél kevesebbet fogyasszon és halk legyen.

Mivel akarok egy nas-t is építeni, jött az ötlet, hogy egyáltalán nem kell a core3, mi lenne, ha egy tök alap beépített cpu-s platformot választanék, mondjuk az AMD apu-ját, hogy azért legyen benne vmi kakaó is. Ezt megspékelve mondjuk 8GB rammal +ssd nem hinném, hogy rossz rendszer jönne ki belőle.

A celeron vs. amd vitába nem tudok beszállni, mert pár éve nem figyelem a történéseket napi szinten mint régen, de ha vki tudna ajánlani pár jó tesztet azt megköszönöm..

Valami ilyesmi lapra gondoltam: asrock qc5000-itx , de nem tudom az atom ill. celeron j1900-N3050 stb. és társai ami árban kb. ugyanaz jobbak-e valamiben vagy sem..

Másik dolog, hogy mostanában a firefoxban főleg a hd-s youtube stb, tartalmak úgy akadoznak, mintha visszamentem volna az időben 10 évet, és valami PII ketyegne a gépemben (vagya mondhatnám úgy is valami s3 grafikus kártya :D ). Én nem igazán értem, főleg hogy VLC-ben még viszonylag elmennek ezek, de ez miért is van, ennyire gyenge az alaplapi grafikus kártya - mivel az van! a sima amd lapnak vmely ATI revíziója ami az x2-esekhez járt annó most lusta vagyok megnézni) :P (amúgy amd 3800+ , integrált ati-s alaplap, +2gb ram, ez se sok mivel a firefox bezabál 1 gigát ha megnyitok pár lapot..)

Kérdés, ezeknek a lapoknak a grafikus rendszere van olyan erős, amivel ez akadozásmentes lesz?? Persze ezt igérik de.. Szóval én nem játszom, de ezek a hd tartalmak.. és akkor még a 4k-ról nem beszéltem..

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.