Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-25 08:15:08

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ

Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#173566) SyMbioTe

(rögzített hsz)

Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás. :)

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

Hozzászólások

(#5901) DNReNTi válasza akela91 (#5898) üzenetére


DNReNTi
őstag

Mi a különbség a G és GX között? gyorsan rákerestem de nem találtam választ...
A ház szimpatikus de kicsit drága... olyan 15ezerbe be szeretném szorítani.

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#5902) bluemirage válasza bluemirage (#5900) üzenetére


bluemirage
őstag

javítás: MSI-nél az Overclocking Center a neve (az Afterburner asszem csak VGA-t tweak-el)

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#5903) akela91 válasza DNReNTi (#5901) üzenetére


akela91
addikt

A G végződésűeknél szabadon lehet állítani az időzítést és az XMP-n kivüli profilokat, illetve jobban is tuningolható mint a GX-es társai.
És nem is drágábbak(max pár száz FT)
Ha nem érdekelnek ezek a funkciók akkor mind1.:)

(#5904) pohár válasza pityaa23 (#5897) üzenetére


pohár
félisten

akkor mondanom se kell, hogy kell az erősebb proci is, pl egy 64-es Strike at Karkandon :K

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#5905) Sabber válasza #98593280 (#5887) üzenetére


Sabber
aktív tag

Köszi szépen válaszod

Ez a felállás mind árban mind teljesítményben jónak tűnik a cuccokat apróról szeretném venni procit legalábbis. Valami mást érdemes lenne??
Mi a véleményetek az aprón vásárolt dolgokról, tudtok olyan valakiket akik megbízhatóak és vannak jó árban jó cuccaik?

köszi szépen

(#5906) TGWH válasza Archanon (#5874) üzenetére


TGWH
őstag

GribMate már megválaszolta. Viszont hallottam tőle pár újdonságot, amit meg is érdeklődnék :D
Jönnek, és kapnak egy árcédulát. Mivel sok jön, így biztos találsz magadnak valamit. Csökken pár hónap alatt valamennyit az ár, attól függ hogy lövik be, ha sokan veszik mert olcsó, lehet még emelnek is.

Drágább mint fél éve, viszont olcsóbb, mint negyed éve :D így értettem a csökkenést.
A bullal az a baj, hogy gyakorlatilag ilyen árral minden jobb nála...

Két nvidia kártya képes úgy együttműködni, hogy az egyik számolja a physix-et, ha jól tudom. Lehetnek eltérő típusúak is.

GribMate.
A mehet kettő egyszerre kérdés engem is érdekelne.
IGP hogy hajthat meg egy másik monitort? Teszem azt, olyat lehet, hogy én játszom, más valaki meg filmet néz ugyan arról a gépről a tv-n? AMD tud ilyet, de neki erősebb az igp-je is, ez tuti. Intelnél mik a lehetőségek?
Rengeteget gondolkodtam rajta, hisz androidos telót, tv-t, gépet és monitort is tervezek venni. Azaz minden régit le kellene cserélni :D Talán még valami androidos lejátszó kellene a tv-hez, vagy nem tudom... külső hdd-ről filmnézés ugye korlátozva van, nem mindent játszana le a tv (árban maradjunk 80 ezer környékén :D ).
Szóval hogy működne, ha netán gépet nem akarnám bekapcsolni filmnézéshez? Bár végül is amilyen keveset enne, meg lehetne próbálni... Nem igazán tudom :D Milyen gép kellene ehhez nekem?

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#5907) GribMate válasza TGWH (#5906) üzenetére


GribMate
aktív tag

Intelnél ez úgy működik, hogy mehet egyszerre a diszkrét VGA és a prociba integrált IGP. Ekkor nyilván a VGA-ra dugod azokat a monitorokat, amelyiken játszol, az alaplapi kimenetre pedig azt, amelyiken netezés/filmnézés stb. megy.
Ebben nem vagyok biztos, hogy minden alaplapnál megy, eddig itt a fórumban csak ShellKretor erősítette meg ezt élesben ASRock lapoknál (elviekben mennie kellene, olyan lapokon, amelyiken van alaplapi videokivezetés).

Részemről ennek megvalósulása (valószínűleg egy Dell U2312HM érekésével) még odébb van.

Az AMD IGP-je nyilván köröket ver az Intelére így az ilyen szempontból több feladatra is befogható (bár filmnézésre/ilyesmikre feleslegesen erős).

Ha a diszkrét VGA-t kivesszük a képből, akkor úgy tudom, hogy
- az Intel jelenleg 2 monitor meghajtását támogatja az IGP-n keresztül
- az Ivy Bridge és/vagy 7-es szériás vezérlőlapkákkal 3 kijelző is támogatva lesz
- az AMD-nél talán már a Llano is 3 kijelzőt támogat
fenti 3 infóban viszont nem vagyok 100%...

"Két nvidia kártya képes úgy együttműködni, hogy az egyik számolja a physix-et, ha jól tudom."
És ha én is jól tudom, akkor egy AMD és egy NVIDIA kártya is képes úgy együttműködni, hogy a piros számolja a képkockát a zöld pedig PhysX támogatást ad.
Hogy ez driver/játék szinten hogy működik, mennyire támogatott, passz.
Közben annyit találtam róla, hogy ezt az NVIDIA tiltja, de így-úgy fel lehet oldani... ;]

[ Szerkesztve ]

(#5908) TGWH válasza GribMate (#5907) üzenetére


TGWH
őstag

Ez remek hír, nem is tudtam, hogy az amd-n kívül képes más is több monitort lekezelni :D (nyilván a más az az intel). Asrock lapot szeretnék úgyis venni, mivel olcsóbbak, de jól felszereltek.
Melyik az az intel proci, aminek igp-je elvisz egy fullhd tv-t? Gondolom vannak korlátok, meddig, tudjátok? Én is azt a monitort néztem ki. Mennyivel odébb van a megvalósulás? Én pár hónap múlva már gépet cserélnék :D

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#5909) uffneked válasza TGWH (#5908) üzenetére


uffneked
aktív tag

Az SB procikhoz 2 féle igp van, a HD 2000 és a HD 3000. A legkisebb (ezáltal elvileg legolcsóbb) proci, amiben már a fejlettebb HD 3000 van, az az i3-2105 és i3-2125. Érdemes ránézni erre, ha vga nélkül akarsz nyomulni, mert akad drágábban i5, amiben még csak HD 2000 van.

Szerk: A pentium G sorozatban még a HD2000-nél régebbi igp van, azokat nem is hasonlítanám ezekhez, azért nem írtam róluk...

[ Szerkesztve ]

(#5910) TGWH válasza uffneked (#5909) üzenetére


TGWH
őstag

Tesztelték ezeket mondjuk tv-ken? :D Inkább a felső korlát érdekel (mekkora a max kijelző, amivel elboldogul). Vagy ,,b'' verzió, befutnak az újak, mielőtt gépet veszek.

[ Szerkesztve ]

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#5911) Crias válasza Archanon (#5885) üzenetére


Crias
senior tag

nehogy ph2-t vegyél már...
azt mondtad hogy van fix 36k-d az fx6100-ra a procira, na itt van az i5-ös 34k-ért + 2k-ért egy AC procihűtő ez pont 36k.
kingmax 4GB ram 5700, ezzel így 41,7k, ez amd-ből sem lesz olcsóbb vagy tényleg veszel ph2-t, ehhez a legolcsóbb lap 11,5k körül van tehát összesen akkor ez 52,7k.
De ha csak játszol és nem kell a 4 mag, elég a 2 mag/4 szál is akkor vegyél i3-at 6850-ig kihajt minden videokártyát, a ph2 se erősebb, a különbözetből meg vehetsz normálisabb alaplapot mondjuk egy Asrock h61 u3/s3, ez így összesen kijön 49,2k-ból.
És így még megmarad a fejleszthetőség is.

Azt még kiemelném hogy igen 2 magos az i3-om de 4 szálon képes dolgozni a szálak kb a valós magok 50%-át is képesek hozni némely alkalmazásoknál, de nem az a lényeg hogy hány magos hanem hogy hogy teljesít...

[ Szerkesztve ]

Crias

(#5912) geleati válasza uffneked (#5909) üzenetére


geleati
tag

Ezzel most elgondolkoztattál. Megéri a ~+5ezer Ft-ot a HD3000 (i3-2120 helyett i3-2125) Valószínűleg nem fogok dedikált videókártyát venni egy jó ideig (sőt nagy valószínűséggel soha [de soha ne mondd, hogy soha :D]), mert játszani nem fogok (max csak azzal amit ezzel bírok)

Soha ne dobj vízbe alkálifémet!

(#5913) #98593280 válasza TGWH (#5908) üzenetére


#98593280
törölt tag

A G530-as INTEL-t teszteltem, 50-60%-os terhelésen viszi a Full HD MKV-t is. Alapvetően az összes márkájú alaplap, 3 kimenet közül kettő tud egyszerre vinni. DVI, HDMI és DSub, ezekből kettő tud egy adott pillanatban menni. Amennyiben viszont diszkrét VGA kerül mellé, akkor én csak ASRock-al tudtram beindítani egyszerre 4 monitort. Kettőt IGP-vel, kettőt pedig a diszkréttel. Gigabyte-al nem ment ez, az ASRock deszkákon van BIOS-ban egy IGD setting, azt kell asszem belőni, úgy megy. ASUS és MSI-vel nincs ilyen téren tapasztalatom.

A játék egy igen erős igénybevétel, persze kisebb HW követelményű játékkal lehet nyomulni a fő monitoron, miközben egy filmet adsz le pl. az LCD TV-re, de a hangkimenet az szerintem csak egy lehet, amit vagy HDMI-re irányítasz, vagy a hangkarira. Kvázi film hang és játék hang egyszerre nem fog menni.

[ Szerkesztve ]

(#5914) #98593280 válasza #98593280 (#5913) üzenetére


#98593280
törölt tag

Filmnézéshez egy AMD Sempron CPU is elég amúgy, használt cuccokból 35k körül össze lehet rakni ilyent külön. Játszani és filmet nézni egy gépen egyszerre, én nem akarnék.

(#5915) Steven88


Steven88
tag

Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy van 1 gép, pontos adatokat még nem tudok róla sajnos, de állítólag ezek vannak benne:
CPU: AMD Xenon (szerintem az Phenom lenne) X6 ?MHZ
VGA: 2db ATI 3870 X2 1gb/gpu (állítólag)
RAM: 2x4gb
HDD: 2x1TB
Alaplap: ???
iró+ 1 bazi nagy ház állítólag+venti
Táp: ???
EZ kb 180e Ft lenne. (Jah használt de van gari rá, 10-15e lehet tudnék alkudni max)
A válasz előre is köszönöm

(#5916) balpis válasza geleati (#5912) üzenetére


balpis
őstag

kell a 2120 sebessége? Mert ha elég a 2105-é is, akkor nincs +5k igény.
Egyébként nagyon kevés olyan helyzet képzelhető el, ahol a HD2000 kevés a HD3000 pedig még elég... Főleg 5k-ért...

notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó

(#5917) TGWH válasza #98593280 (#5914) üzenetére


TGWH
őstag

Köszi. Hang ugye csak egy lehet mert akkor nem hallják a tv-t :D
Nézegettem, újonnan elég drága lenne, 50-60 alatt nem lehet semmit kapni, olyat meg főleg nem, ami passzív hűtésű lenne. Akkor már 25-ért veszek egy médialejátszót, ami gyakorlatilag visz mindent, és azonnal bekapcsol...
Én akarnék, ez a vicc, hogy az amd képes erre, viszont gyengébb a procija, és drágább mint az intel megoldásai...

Steven88, ennyiért már új gépet is összeraksz, igaz nem 2tb vinyóval... jobbat, ssd-vel is akár, de kisebb vinyóval.

[ Szerkesztve ]

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#5918) Boogie33


Boogie33
senior tag

Hali. Két kérdésem lenne 1: SSD vagy Velociraptor ( Kicsit rá mennék a gyorsaságra )

2: Kellene nekem egy jól szellőztethető ház, de van nekem egy olyan problémám hogy elég egyedi helyen van a pc és sajnos nem fér el nagy ház tehát ebből kifolyólag csak 450mm mély ház fér el. Ja és 0-15k max.

"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"

(#5919) #98593280 válasza Steven88 (#5915) üzenetére


#98593280
törölt tag

Ez 180-ért rablás, átvágás.. 165-ből ezt lehet kb:

LAP: ASROCK s1155 H61M/U3S3 B3 R3.0 USB3 SATA3 ~ 16k
CPU: Intel s1155 Core i3-2120 3,30GHz/3MB BOX ~ 32k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 4GB ~ 6k
HDD: Seagate SATA3 Barracuda 500GB 7200rpm / 16MB ~ 19k
SSD: OCZ 2.5" SATA3 60GB - Agility 3 ~ 21k
VGA: Gigabyte PCIe GV-N56GOC-1GI - GTX560 1GB ~ 42k
ODD: SONY SATA AD-7280S-0B OEM Fekete ~ 5k
TÁP: CORSAIR 430W - CMPSU-430CXV2EU ~ 12k
HÁZ: BitFenix Merc Alpha ~ 11k
OTH: Arctic Cooling F12 házventik (1k/db) ~ 1k

Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 164k

Működő USB3, 4 szálas erős I3-as cpu, gyors Barracuda HDD, 60GB-os SSD, GTX560 ami kb. full HD játékra is elég, fekete hosszú kábeles táp, fekete belsős jól szellőztethető ház. Mind garanciális minőségi termék.

#5918) Boogie33: A Sharkoon Vaya Value és az IN-WIN BR665 450mm mélység alatt van és a Fractal Design Core 1000 is. Az IN-WIN-ben alapban 3 venti van ha jól tudom. A Vaya csak 2 ventivel szellőztethető. Az MS140 Sharkoon és 420 mély és elölről 14 cm-es venti, alulra is rakható egy és hátra.

[ Szerkesztve ]

(#5920) uffneked válasza balpis (#5916) üzenetére


uffneked
aktív tag

en ugy lattam, hogy a 2105 es a 2125 kb ugyanannyiba van. sot, mintha a 2125 olcsobb lenne iponon, mint az occse...

(#5921) Archanon válasza Crias (#5911) üzenetére


Archanon
őstag

He?
Az intellel nem jönnék ki 52,7k-ból, az fix, de ez már így is sok. Még a sima H61 alaplap is 14k legolcsóbban, ami támogatja az i5-2300-at, és belemegy minden egyéb kütyüm (pl. hangkártya). Bár igaz, többi gyártó lapjait még nem néztem...

Fix 36k-t nem mondtam, csak hogy vész esetén még megérné nekem a felárat a 965-höz képest - de ehhez még több pénzt kéne valahonnan kiszorítanom "zsebpénzből" (nem az, olyat nem kapok :D). Közben rájöttem amúgy, hol kell nézni az alaplapoknak a támogatott procijainak listáját, és a korábban említett MSI-be elvileg max. 960T megy, 965-öt már nem találtam. Szóval ehhez is kéne találni egy másik lapot még, de gondolom azért nem sok ezerrel drágább...

Proci: ~30k
Alaplap: max. ~14k
RAM: ~6k
Így ~50k... Van fix 26k-m, HA sikerül eladnom a jelenlegieket 24k-ért, akkor jó vagyok. De ez is kétséges, 2 éves hardverek (aztán úgy néz ki procihűtőt is kell vennem erre... ha marad). Ennyiből meg akárhogy is nézem, max. RAM nélkül jönnék ki. De akkor még mindig nincs működő gép... :DDD Ezért írtam, hogy lehet várnom kéne még egy kicsit, és gyűjteni, majd jobb hardverre beruházni, amivel már aztán tényleg sok évig elleszek.

"De ha csak játszol..." - "Videóvágáshoz (Vegas, többnyire), AfterEffects, 3DSMax (már nem aktuális, változtak a tervek), grafikai munkákhoz, aztán játékhoz milyen összeállítást javasolnátok?"
Nem olvastad el a fent linkelt hozzászólásom, mi? :DDD Meg írtam is, hogy tervben van olyan játék, ami kihasznál, vagy igényel is négy magot, többek között ezért is néztem ilyet. Szó se róla amúgy, jó amit írsz tényleg, de arra még gyűjtenem kell.

Ez az i3 is ezzel a HyperThreading technológiával megy? (Akár az "újabb" p4-esek, 1 mag, 2 szál... másik gépben pár nappal ezelőttig olyan volt, aztán megdöglött.) A fentebb leírt műveletekhez optimálisabb volna egy hasonló áron kapható phenom 965-nél? Mondjuk a fele annyi fogyasztás se mindegy. Csak megint az alaplap ára...

[Amúgy nem csúszott már el a beszélgetés a "milyen procit vegyek" típusúak közé? :DDD ]

[ Szerkesztve ]

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#5922) balpis válasza uffneked (#5920) üzenetére


balpis
őstag

vagy 3 napja néztem, akkor a 2105 egy árban volt a 2120-szal. És az is a reális ár.
Most épp elárazták. Lehet, holnap visszateszik...
Figyelni kell kicsit, vagy az argepen ránézni.
...
De valóban, úgy tűnik, épp hiánycikk és csak valami extra drága nagykerből tudják most beszerezni...

notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó

(#5923) Boogie33 válasza #98593280 (#5919) üzenetére


Boogie33
senior tag

Köszi. De egy kivételével ezek mind m-atx házak ( mondjuk én nem mondtam hogy ATX-es kellene :B ) :R

"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"

(#5924) kbalint95


kbalint95
csendes tag

Sziasztok! Sok minden változott amióta legutoljára írtam, pláne anyagilag, így most jelen állás szerint (és reméljük ez nem csökken) 280k pénzem lenne egy designer pc-re. Még mindig Maya és 3D Studio.

Én a következőre gondoltam:
LAP: Asus P8Z67-V LE ~33.5k
CPU: Intel i3-2120 ~30.5k
RAM: Kingmax 8GB DDR3 1333MHz KIT ~11k
VGA: HP FirePro V3800 512MB GDDR3 ~25k
HDD: WD 2TB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 ~31.5k
SSD: Corsair 120GB SATA3 2.5" Force 3 ~38.5k
ODD: NEC AD-7280S ~4.5k
B+E: Genius SlimStar 110 + Genius Navigator G500 ~5.5k
HÁZ: Thermaltake Commander MS-I ~12.5k
PSU: Corsair Builder Series CX430W v2 ~ 2.5k
TFT: Dell U2412M ~70k
CPU CLR: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev2 ~6k
HÁZ CLR: Arctic Cooling F12 (3db) ~5.5k

Amihez ragaszkodom és semmi áron sem engedek belőle: HDD, SSD, HÁZ, TFT és a CLR-ek! Minden másból meggyőzhető vagyok, 280k a keret rá NAGYON MAXIMUM és vészes esetben MAXIMUM 300k, de ezt nem nagyon szeretném. Amit mindenképp tartatok kérlek szem előtt, hogy abszolút nincs tapasztalatom a 3D tervezésben, animálásban ebből kifolyólag ez a PC csak az alapokat adná meg. Nem renderelnék vele semmi spéci cuccot, és tudok várni 3 másodpercet a renderre. Csak és kizárólag gyakorláshoz kéne egy 100%-ig kezdőnek.

Előre is köszi! :)

"Az emberek azért szeretnek szörnyeket kitalálni mert akkor ők maguk kevésbé tűnnek annak."

(#5925) Xanderas


Xanderas
csendes tag

Sziasztok. Új gép összerakása előtt állok és a hetek óta böngészett fórumok és hozzászólások után. Totál tanácstalan vagyok mi is legyen.
Jelenleg az anyagi keretbe nem fér bele egy vga (keret 130ezer) így alapként arra gondoltam, hogy intel core i5 2500K procira építek mivel abban Intel® HD Graphics 3000 van.
Asus-os párti vagyok bár a többi lapot nem ismerem.
A kérésem az lenne, hogy egy olyan gép összeállításában segítsetek ami elbír egy Asus VH228D full HD led monitort és egy hd TV-t. A gép felhasználásást illetően. Elsősorban grafikai munkák (Corell Draw, Photo Shop). Szórakozásként pedig filmek és játékok (L2, wow, witchers2)
Az én jelenlegi elképzelésem ez lenne de egyébként nem vagyok biztos benne, hogy jól választottam alaplapot, ramot, tápot, házat. Bár lehet processzort sem:(

Alaplap:
• ASUS P8Z68-V LX vagy ASRock Z68 Pro3 Gen3 vagy Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Processzor:
• Intel Core i5-2500K 3300MHz 6MB LGA1155 Box
Memória:
• KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT
Winchester:
• 500GB WD 3.5" Caviar Blue WD5000AAKX SATAIII 16 MB (az, hogy 16 MB miben játszik szerepet???)
Ház-Táp
• Sharkoon Vaya
• FSP FSP500-60APN 85+ 500W vagy (SHARKOON WPM power supply series 500W)

Előre is köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#5926) TGWH válasza Xanderas (#5925) üzenetére


TGWH
őstag

130 ezerbe nem hinném, hogy belefér egy i5-ös. Egy ssd mindenképpen kellene, sokat számít. Alaplapból az Asrock-nak vannak jó és olcsó darabjai, Asus-t hanyagolnám.
Pont ma írták, hogy a hd3000 vagy 2000 között akkora különbség nincs. Grafikára amúgy sem kell erős vga.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#5927) Crias válasza Archanon (#5921) üzenetére


Crias
senior tag

Legszívesebben kitöröltem volna de ha már ennyit keresgéltem neked akkor nem törlöm ki:

De átcsúszott, mellesleg ezt hogy akartad 50k-ból megúszni ha nem kötsz kompromisszumokat?
De tényleg akkor a ph2 válalható megoldás lehet.
Amúgy tételesen leírtam hogy mi mennyibe kerül ezek így is elég olcsók, de megpróbálom újra:
Lap: h61de/s3 12k, igaz itt nincs usb3 viszont ATX-es
Proci + hütő: fent linkeltem 36k
Ram: 5,7k
Ez 54k, Ennél olcsóbban csak gyengébb procival jön ki.
De még mindig nem ismerem hogy milyen cuccaid vannak...

A videovágás miatt ajánlott lenne a 4 mag... mivel úgy látom nem hobbi szinten csak hébe hóba csinálod, viszont a phenomok se olcsóbbak az általam bemásoltaknál.
a ph2 X4 965 ~29k, a ph2 X4 960T ami talán 6 magosítható az pedig ~31-32k körül mozog
tahát cirka 32K-ért egy x6 1100T BE képességű processzort kaphatsz ha szerencséd van, viszont ezekre ugyanúgy kell hűtő mert az amit adnak hozzá az finoman szólva se jó.
Tehát megint ott vagy hogy jó esetben 35-36k csak a proci... Hozzá egy értelmes atx-es lap (csak am3 jöhet szóba) 14-15k és akkor a ram még sehol de már túlléptük a keretet.
De így belegondolva MOST talán ez a 960T lenne a legjobb választás neked.

De igen várnod kellene kicsit hogy jöjjön össze kicsit több pénz mert 50k-ból nekem sehogy se jön ki értelmes 4 magos gép...

Várj csak van még 1 ötletem:
Alaplap ASROCK A75 Pro4 20,5k
Processzor AMD Athlon II X4 651K 3.00GHz FM1 BOX ~23k
Memória KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT ~11k

Ez optimális lenne, ez egy IGP nélküli Llano jóárasítva (a legerősebb Llanoból) 4 maggal szorzózármentes, jó lap, minden új bolti ár. Az optimális a 8GB Ram de elsőre vehetsz bele 4-et aztán majd ha összejön veszel bele még 4-et.

Mellesleg most így utána néztem ennek a procinak is, hát pont videovágásban nem olyan jó, bár ha figyelembe vesszük az ár/érték arányt akkor annyira nem teljesít rosszul, (A8-3870K-t figyeld). Viszont ami érdekes hogy ez a teszt alapján pont a Sony Vegas az ami jól kihasználja a HT-t, ezért mégiscsak megfontolandó lehet az i3 ha most kell a gép, de ha tudsz várni és gyűjteni kicsit az i5-re akkor az lesz a legjobb megoldás vagy a 6 magosítható phenom.
De ez már nagyon túl van tárgyalva.

[ Szerkesztve ]

Crias

(#5928) pohár válasza Boogie33 (#5918) üzenetére


pohár
félisten

egyértelműen SSD

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#5929) forguet


forguet
senior tag

Sziasztok!
Szeretnék egy új gépet összerakni a D3 tiszteletére.
Felhasználás célja játék/filmezés.
Magát a házat és mindent ami benne van cserélném, a perifériák és a monitor maradna.
Nincs semmilyen gyártó/chipset preferenciám.
Kb 200-ra gondoltam, de valamivel mehet feljebb is.

Tudtok ajánlani egy hatékony kombinációt?
Előre is köszönöm.

Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.

(#5930) Dobi 562


Dobi 562
addikt

Erre valaki? [link]

(#5931) Boogie33 válasza pohár (#5928) üzenetére


Boogie33
senior tag

Hi. Tudnál ajánlani egy pár fajtát hogy válogathassak 60GB-ost szeretnék az anyagi keret miatt. :R

[ Szerkesztve ]

"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"

(#5932) szasanyi válasza Dobi 562 (#5930) üzenetére


szasanyi
félisten

Az jó lenne, ha a procihoz való INTEL chipsetek ismertek lennének számodra. A rövid vagy hosszabb távú terveidnek megfelelően kellene választanod, az alapján könnyebb alaplapot ajánlani - esetleg ha van preferált gyártó, akkor azt.

(#5933) TGWH válasza Dobi 562 (#5930) üzenetére


TGWH
őstag

ssd+vga 100ból? Minek új alaplap és proci? Nem igazán értem, nem rossz az az i5-ös, minek akarod lecserélni?

Boogie33, sok lehetőség nincsen :D Igazából annyival nem gyorsabbak, hogy sokszor +20 ezret adj ki értük. Én azt mondom, főleg ha szűkös a keret, vedd a legolcsóbbat, pl. az ocz. Írási/olvasási sebesség meg minél nagyobb, annál jobb. 22-ért már vannak jók.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#5934) mmat3 válasza kbalint95 (#5924) üzenetére


mmat3
tag

3dhez szerintem jobban járnál egy i5-tel.És minek az a drága alaplap?Tuningolni úgyse tudod.
Én ezeket változtatnám:
lap:ASROCK H61M/U3S3 ~18k
cpu: INTEL Core i5-2310 2.90GHz 1155 BOX ~44k

(#5935) Boogie33 válasza TGWH (#5933) üzenetére


Boogie33
senior tag

Pedig én azért szerettem volna lecserélni hogy gyorsabb legyen a gépes. Nem érdemes ?
A gépen főleg Blu-ray filmeket nézek , FPS játékokat nyomok .

"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"

(#5936) TGWH válasza Boogie33 (#5935) üzenetére


TGWH
őstag

Gyorsabb a hdd-nél, ez biztos. Előbb tölt be a rendszer, a játékok. De ha ez neked nem ér meg több tízezret, szerintem akkor sincs nagy baj, egy-két percen pár óra alatt nem fog múlni az életed...
Az ssd-é jövő, viszont én már arra hajlok, hogy hdd-t és ssd-t később veszek, most egy haldokló 320gb-os samsung vinyóm van :D

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#5937) horush válasza Dobi 562 (#5899) üzenetére


horush
addikt

LAP: Asrock H61M/U3S3 ~17,5eFt
CPU: van
CLR: ARCTIC COOLING Freezer 11 LP ~4eFt
RAM: van
HDD: van
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~21,5eFt
ODD: kell?
VGA: GIGABYTE GV-N560UD-1GI GTX560Ti 1GB GDDR5 PCIE ~51,5eFt
TÁP: van
HÁZ: van
CLR: Arctic Cooling F12 PRO PWM x2 ~3eFt
Összesen: ~98eFt

Jól felszerelt alaplap, procira halk hűtő, gyors ssd, erős gtx560ti vga, a házba pluszban két 12cm-es hűtő.

TGWH: Pontosan leírta, hogy mire van szüksége, ez alapján nem értem, hogy mit nem értesz :U

[ Szerkesztve ]

(#5938) geleati válasza balpis (#5916) üzenetére


geleati
tag

Azért lenne jobb a 2120, mert a 2100-hoz képest csak 2k-val drágább, akkor meg már inkább 3,3GHz. Amúgy meg a 2105 még drágább, mint a 2125 (oké csak 300Ft-tal, de akkor is)

http://ipon.hu/webshop/product/intel_core_i3_2125_3.30ghz_1155_box/187391

http://ipon.hu/webshop/product/intel_core_i3_2105_3.10ghz_1155_box/179086

Akkor azt lehet mondani, hogy teljesen felesleges a HD3000, mert nem ad többet, mint a 2000?

Soha ne dobj vízbe alkálifémet!

(#5939) Archanon válasza Crias (#5927) üzenetére


Archanon
őstag

Meggyőztél, várok még egy kicsit, és i5 lesz. :R Illetve még az utolsó konfig megfontolandó... még eldöntöm.
Köszi az utánanézést, és bocsi a sok értetlenkedésért. Kissé bonyolult, meg körülményes személy vagyok, és még ritkán adok ki tízezreket "szórakozási cikkért" (bár ez esetben a tanulmányaim miatt is kéne), de ha már igen, akkor az legyen a lehető legjobb ár/érték arányban, és nem utolsó sorban legyen is rá keret. :)) Durva ám, hogy 2,5 év alatt mennyire elhúzott a technológia... mindig lemaradok.

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#5940) pohár válasza Boogie33 (#5931) üzenetére


pohár
félisten

OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~21,5eFt

pont előttem ajánlotta Gáááábi :K

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#5941) Boogie33 válasza TGWH (#5936) üzenetére


Boogie33
senior tag

:R

"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"

(#5942) Dobi 562 válasza horush (#5937) üzenetére


Dobi 562
addikt

Köszönöm szépen! :R

Elfelejtettem odaírni, optikai meghajtóm van: Sony optiarc 7260s, tehát az nem kell.

Még annyi kérdésem lenne, hogy a Corsair Vengeance ramok hűtőbordáitól elfér-e a procihűtő rendesen ebben a lapban, mert olvastam hogy többeknél ez probléma volt.

Vga kártyával kapcsolatban: nem lenne nekem elég egy 6870-es? Azt olvastam az most a bestbuy ár/érték arányban.

(#5932) szasanyi: köszi, ilyen listát kerestem én is, de nem találtam.

(#5933) TGWH: Athlon 64 X2-ről váltok, az intel procit most vettem az aprón.

(#5943) horush válasza Dobi 562 (#5942) üzenetére


horush
addikt

A gtx560ti erősebb, s alig drágább..
A ramod el fog férni, nem túl nagy ez a borda. De mivel tuningolni nem fogsz tudni, bőven elég a teljesítménye, emellett jó halk.

(#5944) TGWH válasza Dobi 562 (#5942) üzenetére


TGWH
őstag

Először azt hittem azt a procid akarod lecserélni.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

(#5945) Dobi 562 válasza horush (#5943) üzenetére


Dobi 562
addikt

Oké, most már minden tiszta. Köszönöm szépen, még egyszer! :R

(#5946) kbalint95 válasza mmat3 (#5934) üzenetére


kbalint95
csendes tag

2 memóriahely? :D 4 azért kéne, ha lesz pénzem úgyis fejlesztem.

"Az emberek azért szeretnek szörnyeket kitalálni mert akkor ők maguk kevésbé tűnnek annak."

(#5947) Bravery


Bravery
csendes tag

Köszönöm szépen GribMate-nek és ShellKretornak az iránymutatást :)

(#5948) Teaway válasza kbalint95 (#5946) üzenetére


Teaway
veterán

Nagyobbra fejlessz, ne többre.

Nincs itthon csokid??

(#5949) kbalint95 válasza Teaway (#5948) üzenetére


kbalint95
csendes tag

Ezt nem egészen értem... órajelben nagyobbra? Felesleges úgy gondolom, i7ig úgyis csak 1333MHz-n pörgeti a CPU. i7re meg úgysem lesz pénzem. :D

[ Szerkesztve ]

"Az emberek azért szeretnek szörnyeket kitalálni mert akkor ők maguk kevésbé tűnnek annak."

(#5950) StLui válasza kbalint95 (#5949) üzenetére


StLui
veterán

4x4 helyett 2x8

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.