Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
NY_A
őstag
válasz palfitom #92933 üzenetére
Köszönöm.
Valóban az energiagazdálkodás volt a ludas. Nem is értem, eddig nem volt gond.
Most már visszaveszi az órajelet ha nincs művelet, viszont terhelve ugyan úgy 4.7-ig húz. Ez gondolom már bios. Csak nem találom mit kell állítsak.
Sőt most nézem, hogy 4,8-ig belehúzott már 5 magnál is. Ez valami automata funkció lehet.[ Szerkesztve ]
-
nyulnyulu
senior tag
válasz palfitom #92954 üzenetére
Ha jól tudom,tv re lesz kötve,igy szerintem hdmi kábellel lesz használva,sajna a ramon nem tudok mar változtatni,s2h t vettem rögtön,de az szerintem gyári hibas lehet,win telepitésnel kifagy,mindent kipróbaltam szinte:másik táp,3 kit ram,3 pendrive,3 bontatlan ssd,szolgáltatások elinditásánál megfagy és semerre nem mozdul....most hirtelen mar csak lapra tudok gondolni,de sürgősen kellene a gep,ezért gondoltam uj lappal hátha megoldódna a probléma
privátra illik válaszolni
-
Paxker315
addikt
-
Pakmara
őstag
válasz palfitom #93231 üzenetére
+4 pin 12V alaplapi aljzattal kapcsolatban kérdésem: Ezek szerint:
(#93231) palfitom
""parasztvakítás"
Extrém (de tényleg extrém) tuninghoz kellene, amúgy nem kell vele foglalkozni."a 4 pin bedugása nélkül is bootol a lap? Jelenleg CH VI X370-es lapra váltok és a manual azt írja, kell neki a boot-hoz. Nem szaladgálnék átalakítóért (nincs feles 4 pines kimenet a tápomon) ha nem muszáj.
Köszi, Pakmara
-
szasanyi
félisten
válasz palfitom #93325 üzenetére
Ha nem igyenes akkor fölösleges költség. Letölti a a gyártó oldaláról a legfrissebb BIOS-t, kicsomagolja majd átnevezi MSI.ROM nére és egy FAT32 pendrájvra másolja. A kijelöl USB portba c(nálam abal alsó az, de a lap leírásában benne van) csatlakoztatja.A laphoz csak a 24+8PIN tápkábelt kell csatlakoztatni majd a BIOS FlashBack gomb megnyomásával indul és kb. 5 perc alatt kész (egy piros LED villog a folyamat alatt majd a végén a lap, táp lekapcsol). Aki ezt nem tudja megtenni az valóban fizessen ~2500 Ft-ot ugyanezért.
-
szasanyi
félisten
válasz palfitom #93328 üzenetére
Őszintén szólva nem értem miért ne működne. Persze ha vki idegenkedik tőle, nem meri bevállalni az OK, van ilyen. De maga a technológie erre való, ezért van a lapon ezt tudnia KELL. Nem lehet, hogy a problémás esetekben user orror okozta a problémát?
Én csak 2 lMSI apon csináltam ilyet de mind2 esetben ugynolyan hibátlanul, ugyanannyi idő alatt készült el. Nemtom mondjuk egy szervíz hány ilyen problémával találkozik, és meg tudják-e állapíteni mi nem félre ami a hibát okozta? -
szasanyi
félisten
válasz palfitom #93330 üzenetére
Minden BIOS frissítésnél van némi kockázat, de ez a legegyszerűbb. Mint mondam számok érdekelnének, hogy hány meghibásodás lehet emiatt, és azt pontosan mi okozza. Már ha meg tudják állapítani a hiba pontos okát.
És mivel nincs Dual BIOS ezért ez nem használható BIOS helyreállításra? Mert hogy semmi sem kell hozzá.
Egy VGA-t például nem lehet tökre tenni egy rossz BIOS van helytelen frissítési eljárással, még ha azután nem is ad képet a VGA. Csak egy alaplapi IGP kell ami ad képet, és máris rá lehet tenni a megfelelő BIOS verziót és kész. Ezt már sokszor, többféle VGA-val megtapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz palfitom #93322 üzenetére
Köszi a választ. Igen jogos. Egy B450 racionális választás lett volna. PBO-t elvileg nem bukom (3600-al többen használják pbo-val itt is), a precision boost 2 viszont valóban. A feature hiányával ha jól értem ezt a leírást [link] három szál vagy afeletti kihasználás esetén bukok teljesítményt, de erre irányuló (pl 3600+b450+pbo vs 3600+x370+pbo) konkrét tesztet még nem sikerült találnom. Benne vagyok a 14 napban ha nagyon nem ok akkor max csere .Igazából "soft" szempontok miatt lett ez a lap: elég jó áron volt (34 mátyás), és mindig szerettem volna egy ilyet .
Pakmara
-
kocsiska15
tag
válasz palfitom #93442 üzenetére
te itt is megtalálható vagy?
Fogalmam sincs - a logikám annyi volt, hogy kicsit "gugliztam" és megnéztem az adataikat, aztán úgy láttam, hogy az F-es verziónak eggyel kevesebb USB-je van, meg ilyen apróságok. Mivel az árban minimális a különbség azt hittem, hogy gyak. csak dizájn... De éppen ezért említettem meg, hogy ha rosszul látom (ami valószínű volt..) akkor valaki kijavít!
Értem - csak az a baj, hogy fogalmam sincs mi lesz pár év múlva. Lehet, hogy tuningolni akarok majd? Tudod, hosszú távra tervezek... szóval azt szeretném elkerülni, hogy akár később is gond legyen ill. nem akarok "alá lőni" a dolgoknak, inkább rászánnék párezret még valahogy azt hiszem. Ez esetben a Mortar Max a következő ajánlott kategória..? (kicsit húzós árban). Esetleg a kettő között egy korrekt megoldás?
-
Paxker315
addikt
válasz palfitom #93465 üzenetére
FatCutter fórumtag mindig felhívta a figyelmet erre, hogy az A320 még drágább lehet egy belépő B450-től, ha BIOS-t kell frissíteni hozzá, hogy kezelje az APU-kat. így lesz 3k-val drágább egy fapados deszka, mikor egy B450M HDV, B450M S2H mellett nem kellett volna azt a kört lefutni.
-
Milka 78
nagyúr
válasz palfitom #93465 üzenetére
Fejezetek az egyszei user könyvéből. Ő még átlagon feletti, legalább a fórumot megtalálta, mert Átlag Károly egyből jön az "ez sz@r, elálok a vásárlástól" és hasonló szövegekkel. Mentségére legyen szólva, hogy az apu-k később jöttek ki és egy rakat Ryzen 2000 kompatibilis lap nem is indult vele.
[ Szerkesztve ]
-
s.s.j.goku
tag
válasz palfitom #93528 üzenetére
Lehetőleg egy boltbol rendelek majd mindent és akkor figyelünk a Bios ellenőrzésre,ami gondolom azért fontos hogy csak frissitéssel fog menni a 9.generációs proci..
A Ram azért érdekes mert nem akartam ilyen gépbe 16gb-ot venni még, gondoltam elég a 8gb is, max később bővítem de akkor ezt még átgondolom.
KÖszi a segitséget -
arcitec
addikt
válasz palfitom #93575 üzenetére
De hiszen leírtam a fő szempontokat...a proc i5 9600K tuning jelenleg nem szempont,
a memória sebesség , kimenetek ezeket mind leírtam ..
Egyébként az a baj, hogy mindig egy konkrét típus az ajánlás ha nem tudom pontosan mi kéne, akkor hogy írjak.. pl kaptam ajánlatot egyet amd-re azt meg nem akarok.
Szerintem túl kelkényelmesedik az összefoglaló. Minden topik már olyan, hogy szinte merni kell már kérdezni. Mert jön egyből az ejnye bejnye. Fentebb leírtam 100 -al. Mert pont azt fogom megtalálni. De még a linket sem képes ám odarakni.Akkor nem kell fórumozni.
Ha tudnám nem kérdezném .. (Ez mind NEM neked persze, csak sajna minden topkban az van , hogy minek kérdezi , ha ott az összefoglaló. Akkor meg minek fórum ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
nagyúr
válasz palfitom #93579 üzenetére
+1.
Z370-es lapot én nem vennék már 9. gen "K"-s cpu alá, szerintem jobb ajánlatok vannak Z390-ből.
+1. 3000-es ramnál kisebbet sem érdemes venni. Még ha a 2666-os jóval olcsóbb volna, de nem az. Sőt, nagyon sok jó áron kapható normális 3200-as ram van, meg van pár jó árasított 3600-as is most már.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arcitec
addikt
válasz palfitom #93579 üzenetére
Szia.Köszönöm. jokeph neked is..
Akkor marad a Gigabyte Z390 M GAMING, fentebb is ezt ajánlottad.
Tehát akkor ehhez lenne az i5 9600K. A táp úgy tűnik : FSP 550W Hydro GD 550 80+ Gold
A RAM kérdés. Gondolom 16 GB elég = 2 x 8?
Mint írtad a proc max 2666 támogat,de lehet akár 3200-as RAM is.
Megköszönném a javaslatot ár/érték arányában 25-max35 közt.
Illetve állítólag a gyári proc hűtőt is érdemes lenne cserélni , esetleg ez? :
Cooler Master Hyper 212 EVO. De ha van jobb alternatíva megköszönném azt is..
Ez az SSD maradna, remélhetőleg működni fog itt is :
120GB Corsair SSD-SATAIII MLC Force 3 Series meghajtó (CSSD-F120GB3-BK)
Megköszöntem ....Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
tigerjoco
tag
válasz palfitom #93559 üzenetére
1. Mennyit szánsz az alaplapra 30k körül
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? Ryzen 2600X (ha lejjebb megy az ára a 3600-nak akkor az is lehetséges még)
3. Milyen méretű lapot szeretnél? ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) -
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? -
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Nem
7. Használt, vagy új alaplap? Új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) Nem -
X2N
őstag
válasz palfitom #93574 üzenetére
Látom nem sikerült felfogni amire akartam utalni. 1. Nem csak nálam rossz. Sokaknál elő jött a hiba. 2 Annyira késve jönnek a frissítések hogy ez is arra utal hogy nincs elég bios programozó az asrocknál, 3. nem jók a biosok amiket kiadnak. Engem nem érdekel hogy nálad jó. Van jobb, én soha többet ven veszek tőlük semmit. A taichi-nál lehet választani a sz&r és a kevésbé f@s biosz között.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz palfitom #93584 üzenetére
Szia. Kezd összeállni a kép. De még 1 kérdésem lenne.
Létezik i5 - 9600K és i5-9600KF végű proc , a KF-ben nincs GPU.
Nyilván 1660S a dedikált GPU. Érdemes-e a K-s procit választani GPU-val +5eft ért?
Pro-Kontra?
Köszönöm...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
redingitell
senior tag
válasz palfitom #93714 üzenetére
Talán ezek lennének az igények:
1. Mennyit szánsz az alaplapra? max 60K
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? 3700X, Vega 64
3. Milyen méretű lapot szeretnél? ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...) átlag
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? kis tuning lenne
7. Használt, vagy új alaplap? inkább új
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...) nem[ Szerkesztve ]
-
Nobbigstein
tag
válasz palfitom #93768 üzenetére
Értem, köszi a választ. Akkor lehet jobb, ha plusz pénzért a boltra bízom a frissítést.
Nemrég hallottam arról, hogy bizonyos lapoknál van a USB BIOS Flashback opció is, és most utánaolvastam kicsit, de ezen lapokat lapokat nem találtam meg a vonatkozó listában (csak asus és msi lapoknál van ez), szóval így ez most nem opció nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Psychopeti
senior tag
válasz palfitom #93892 üzenetére
Leginkább játékra akarom használni meg néha videó szerkesztésre.
A tuning nem érdekel annyira de jó ha van az is.
A többi alkatrész szinte ugyanaz mint ami szerepel a cuccaimnál. Kivétel a tápegység mert az egy 850-es Cooler master.[ Szerkesztve ]
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
atiska007
senior tag
válasz palfitom #94085 üzenetére
Igen, sajna nem egy mai platform, de egy új proci+alaplap beruházás sajnos most nem fér bele
Illetve sajnos nem is vagyok benne nagyon az AM4 témában, fogalmam sincs mire lenne érdemes beruházni.
Illetve rx480 mellé lehet nem is érdemes nagyobb procit rakniMittudomain!
-
VGNGR
senior tag
válasz palfitom #94088 üzenetére
Múltkor sorban álltam az oázisnál, előttem egy fickó vásárol, kirakják a rendelését egy H310-es lapot (valamilyen ASUS Prime micro ATX volt), meg egy ryzenes dobozt. A fazon cég névre kéri a számlát. Mondja az eladó, akkor 210 ezer forint lesz. Kikerekedett a szemem, utána zoomolom a procis dobozt, kiderült egy 3900x-et vett még. Elmegy az ember, utána mondtam az eladónak, hogy remélem, nem ez alá vette azt a lapot...
-
carl18
addikt
válasz palfitom #94088 üzenetére
Köszönöm a választ! Hát Sajnos már ki van fizetve majd a héten jönnek az alkatrészek. Igy egyenlőre igy el leszek vele, aztán meg...Talán jövőre váltok alaplapot és cpu-t.
Persze csak poénból irtam a 3900X-3950X-et Tudom hogy a VRAm elég durván mellegedne, youtubon csináltan ilyet és 100 fok fölé ment. A maximum a 3700X, vagyis egyenlőre ilyen van piacon.
Szerintem alaplap+CPU-Ram most 1-2 évig szerintem elég lesz.
Ameddig nem leszek CPU limites addig nem szeretnék cserélni.
Egyenlőre egy RX 570 van majd tervbe, most RX 560-at használok.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android játékok topikja
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
Állásajánlatok