Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BigBear

senior tag

válasz kromatika #107399 üzenetére

Ez az egész akkor érv, ha valaki csúcs közeli vagy minimum felső közép hardvereket pakol össze. Egy 3-5-600e-es gépbe az ég világon semmi értelme a "de majd egyszer jön az új holmi ami kihasználja" lapot megvenni. ~0 valós teljesítménynövekedés mellett, csak azért, hogy legyen, értelmetlen. Ugyanis ebbe a keretbe nem fog kétszeres áron (tudom-tudom, majd lesz olcsóbb is, de biztosan nem a közeljövőben / néhány éven belül) 5.0-s SSD-t venni, vagy még meg sem jelent új videokártyát. Kicsit ugyanaz a szitu, mint a "várd ki a következő gent, majd akkor eldöntöd" esete. Vagy a "ez halott rendszer, a másik meg még biztos kap 1-2 gent". Őszintén szólva a 30+ év számítástechnikai tapasztalatom alatt szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor cseréltem ugyanazon platformon belül processzort. Aki nem mindenből a felső polcról válogat, annak ez csak felesleges pénzkidobás.
    Gondolkoztam én is, hogy ne vegyek-e új 870-es lapot, ha már eljutottam a 650 Tomahawk-ig. Számomra ez is túlzás és igazából részben felesleges, de szükségem volt a legalább 3 M2 foglalatra, házba meg befért, (illetve halkan megjegyzem, meguntam a kínlódást a hazai webshopokkal, Alzán meg ezt találtam - nem reklám, félre ne értsétek!), Gigából és Asusból is belefutottam vonyító lapba, Asrockból megfordult körülöttem 2 gyári hibás/sérült, ezért nyeltem egyet és lett az MSI. De csak azért, hogy elmondhassam, hogy van USB4-em meg PCIe 5.0-m, nem adok ki még 20-30-50%-kal többet. VGA jelenleg 6600, M2-k vannak, nem kell 5.0-s horror áron, tuning nem lesz, belátható időn belül biztos nem lesz 5.0 brutál kártya, de még USB4-es holmi se.
    Aláírom: ha valaki csúcs hardverekre épít, tuningol, vegye meg az újat. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés