Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovyhun
tag
Sziasztok,
szeretnék két helyi hálózatot vpn-el összekötni. Rengeteg leírás van neten, de szinte mindegyik más, jópárat kipróbáltam de csak nem sikerül. Sajnos nagyon kezdő vagyok, még azt sem tudom eldönteni hogy épp a szerver vagy a kliens a problémás. Ha csatlakoznak is egymáshoz adatforgalom nincs közöttük.
Az egyik hálózat adsl-en a másik mobilneten van.
Tud valaki linkelni egy kezdőknek is érthető leírást vagy tudna segíteni?"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
Igen, ezen a mobilneten nincs publikus ip-m és mivel ott futó kiszolgálókat is el kell érnem ezért gondoltam hogy vpn-el megoldható. Az adsl-es routert próbálgattam szervernek beállítani, a "quick set" panelen könnyen be is kapcsolható, de nem tudom hogy kell-e még állítani valamit.
Ping-et nem próbáltam csak tracert-et, az nem ment végig.
Egy biztosan jó kliens beállítást találok valahol?[ Szerkesztve ]
"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
Többfélét próbáltam, legutoljára eszerint állítottam be (a bridge-es rész nem teljesen egyértelmű, a leírás készítése óta változott a felület)
https://mum.mikrotik.com/presentations/MM15/presentation_2962_1445240964.pdf
Ez a kliens mobilnetes router (10.0.0.1):Csatlakozik, látszólag van valami adatforgalom, de a szerver 20.0.0.1 ping-re nem válaszol.
(sőt a winbox is leszakad többször a kliens router-ról pedig közvetlen annak a wifijére csatlakoztam)"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
Egy apró jó jel lehet, hogy a kliensen lógva winbox keresője látja a másik routert is, igaz csatlakozni nem tud rá.
-
kovyhun
tag
Valójában csak kapkodok ide-oda, nem tudom melyik megoldás a jobb és egyszerűbb.
Adott egy nyaraló hálózata: 10.0.0.x mobilnettel és otthoni hálózat 20.0.0.x.
Mivel a nyaralóban futnak majd olyan dolgok amiket szeretnék elérni, de a nat-olt mobilnet miatt ez közvetlenül nem megy, ezért merült fel a VPN mint megoldás.
Ezzel az utolsó megoldással jutottam legtovább, a tunnel (1.1.1.x hálózaton megy) túlsó végét elérem de az ott lévő routert már nem. Illetve a szerver valamiért a mobilneten megy ki az internetre.
Lehet csak az útválasztást kellene jól beállítani.
Már az is nagy segítség hogy mivel érdemes megoldani, akkor ezt kidobom és arra keresek, próbálkozok tovább. Csak a két hálózat összekötése a cél, több kliensre nincs szükség.
Eddig csak hagyományos butább routerekkel volt dolgom, de ehhez már ajánlották inkább valami normálisabbat használjak.[ Szerkesztve ]
-
kovyhun
tag
"Ja..., és továbbra sem ismerjük a routereid konfigját"
Nem tudom mire gondolsz pontosan, melyik modul beállítása? A linkelt leírás szerint állítottam be.
Azon és a wifin kívül egyiken a mobilnet a másikon meg a pppoe és ddns van csak beállítva.[ Szerkesztve ]
-
kovyhun
tag
Igen mindig a route táblánál akadok el
Most ehhez hasonlóan próbáltam, de itt is a route beállítás nem ment:
https://systemzone.net/mikrotik-vpn-configuration-with-site-to-site-pptp/
Most adatforgalom sincsA felépítés:
Otthon
ADSL pptp szerver ------ internet ------- Mobilnet pptp kliens
LAN:10.0.1.1 - 1.1.1.1 -------------------- 1.1.1.2 - LAN:10.0.0.1[admin@MikroTik-ADSL] /ip route> print
Flags: X - disabled, A - active, D - dynamic, C - connect, S - static, r - rip, b - bgp, o - ospf, m - mme, B - blackhole, U - unreachable, P - prohibit
# DST-ADDRESS PREF-SRC GATEWAY DISTANCE
0 ADS 0.0.0.0/0 pppoe-out1 0
1 ADC 1.1.1.2/32 1.1.1.1 <pptp-vpn-hegy> 0
2 DS 10.0.0.0/24 1.0.0.2 1
3 ADC 10.0.1.0/24 10.0.1.1 bridge 0
4 ADC 145.235.238.12/32 78.92.79.23 pppoe-out1 0
[admin@MikroTik-Home] /ip route>-
[admin@MikroTik-Mobilnet] /ip route> print
Flags: X - disabled, A - active, D - dynamic, C - connect, S - static, r - rip, b - bgp, o - ospf, m - mme, B - blackhole, U - unreachable, P - prohibit
# DST-ADDRESS PREF-SRC GATEWAY DISTANCE
0 ADS 0.0.0.0/0 Telekom-mobil--... 1
1 ADC 1.1.1.1/32 1.1.1.2 vpn-otthon 0
2 ADC 10.0.0.0/24 10.0.0.1 bridge 0
3 A S 10.0.1.0/24 vpn-otthon 1
4 ADC 10.112.112.137/32 10.143.67.237 Telekom-mobil--... 0
[admin@MikroTik] /ip route>Az a baj, hogy nem látom át mi-mikor-merre...
Sőt, maradhattak benne előző próbálkozásokból is bejegyzések.[ Szerkesztve ]
-
kovyhun
tag
Köszönöm.
(az előzőleg bemásolt táblában volt egy elírás, azt javítottam: 1.0.0.2 -> 1.1.1.2)
Nem nagyon volt időm ma rá, nem is vagyok otthon, így nem tudom teljesen lepróbálni.
A két router tudja pingelni egymást, a mobilnetesről el is érem a másikat, viszont fordítva nem ment.
De ennek már örülök, hogy alakul valami
Köszönöm mindenkinek az eddigieket, innen talán már boldogulok."Ja és a konfigurációt így szokták megadni: /IP route export"
Ez nekem nem működik, csak ezt adja vissza (nagy IP-vel meg hiba):admin@MikroTik-Home] > /ip route export
# sep/03/2018 17:13:33 by RouterOS 6.42.7
# software id = 6ZNW-J7ZR
#
# model = RouterBOARD 941-2nD
# serial number = 6DE0674F83514
[admin@MikroTik-Home] >"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
válasz Cirbolya_sen #5634 üzenetére
Az érdekel engem is, mert amit betettem, az mindig azt írja hogy megváltozott és frissíti, pedig nem volt változás.
# No-IP automatic Dynamic DNS update
#--------------- Change Values in this section to match your setup ------------------
# No-IP User account info
:local noipuser "user"
:local noippass "pass"
# Set the hostname or label of network to be updated.
# Hostnames with spaces are unsupported. Replace the value in the quotations below with your host names.
# To specify multiple hosts, separate them with commas.
:local noiphost "host.ddns.net"
# Change to the name of interface that gets the dynamic IP address
:local inetinterface "pppoe-out1"
#------------------------------------------------------------------------------------
# No more changes need
:global previousIP
:if ([/interface get $inetinterface value-name=running]) do={
# Get the current IP on the interface
:local currentIP [/ip address get [find interface="$inetinterface" disabled=no] address]
# Strip the net mask off the IP address
:for i from=( [:len $currentIP] - 1) to=0 do={
:if ( [:pick $currentIP $i] = "/") do={
:set currentIP [:pick $currentIP 0 $i]
}
}
:if ($currentIP != $previousIP) do={
:log info "No-IP: Current IP $currentIP is not equal to previous IP, update needed"
:set previousIP $currentIP
# The update URL. Note the "\3F" is hex for question mark (?). Required since ? is a special character in commands.
:local url "http://dynupdate.no-ip.com/nic/update\3Fmyip=$currentIP"
:local noiphostarray
:set noiphostarray [:toarray $noiphost]
:foreach host in=$noiphostarray do={
:log info "No-IP: Sending update for $host"
/tool fetch url=($url . "&hostname=$host") user=$noipuser password=$noippass mode=http dst-path=("no-ip_ddns_update-" . $host . ".txt")
:log info "No-IP: Host $host updated on No-IP with IP $currentIP"
}
} else={
:log info "No-IP: Previous IP $previousIP is equal to current IP, no update needed"
}
} else={
:log info "No-IP: $inetinterface is not currently running, so therefore will not update."
}Más:
Gyakran elállítódik az idő, kézzel kell beállítanom. Van mikor épp beállítanám, hirtelen átugrik a jó időre, dátumra. Mi lehet az oka?"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
-
kovyhun
tag
Ezt a táblázatot nézegettem már ha erről van szó: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware
De inkább tapasztalat érdekelne, mi az mi nálunk beszerezhető, nem túl drága és bevállt, nincsenek nyűgjei.
A táblázatban a most használt 3G modemem sincs benne, valószínű nem teljes a lista, illetve ugyanaz a hardver több néven is kijöhetett."Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
válasz Core2duo6600 #5650 üzenetére
Külterület, egy szőlőhegy.
Elérhető wifis internet, de mivel még erősen felújítás alatt van a ház, nem szeretnék feleslegesen minden hónapban havidíjat fizetni. A mobilnet most csak átmeneti megoldás hogy az ott dolgozó raspberryket távolról elérjem, ezért is nem akarok sokat költeni rá."Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
Sziasztok,
Próbálom magam megoldani, többféle leírás van külföldi oldalakon de csak nem bírok vele.
(Még csak most ismerkedem a mikrotikkel)A felállás: hétvégi ház mikrotik-ba dugott mobil interneten keresztül vpn-en csatlakozik az otthoni (adsl) mikrotikhez, ez tökéletesen üzemel.
Most bekötöttem a mobilnetes routerba a wifis internetet és szeretném átkapcsolni az internetet arra, de meghagyni a mobilnetet is tartaléknak, ha nem megy a wifi addig használja azt. Sajnos most csak távolról tudom piszkálni, de akármit változtatok megszakad, a "failsafe" szerencsére visszahozza.
A wifis kapcsolat látszólag él, de valahogy át kellene kapcsolnom rá. Lehet át is kapcsol, csak a vpn hívás továbbra is a mobilneten akar kimenni azért szakadok le?Ez alapján próbálom, de a "default route distance 2" után már le is szakadok.
Mikrotik and LTE via USB Modem (and Failover)[ Szerkesztve ]
-
kovyhun
tag
Sziasztok!
Használ valaki Dynu ddns-t?
Az oldalukon lévő script nem akar múködni:
https://www.dynu.com/DynamicDNS/IPUpdateClient/Mikrotik-Dynamic-DNS
Pár pontosvesszőt töröltem, van ahol az idézőjelet pótoltam, de még mindig nem jó, valószínű van még benne hiba, csak nem találom# get the current IP address from the internet
/tool fetch mode=http address="checkip.dynu.com" src-path="/"
dst-path="/dynu.checkip.html"
:local result [/file get dynu.checkip.html contents]
# parse the current IP result
:local resultLen [:len $result]
:local startLoc [:find $result ": " -1]
:set startLoc ($startLoc + 2)
:local currentIP [:pick $result $startLoc $resultLen]
:global ddnsuser "your_Dynu_username"
:global ddnspass "your_Dynu_password"
:global ddnshost "your_Dynu_hostname"
:global ipddns [:resolve $ddnshost]
:if ($ipddns != $currentIP) do={
:log info ("DynuDDNS: IP-Dynu = $ipddns")
:log info ("DynuDDNS: IP-Fresh = $currentIP")
:log info "DynuDDNS: Update IP needed, Sending UPDATE...!"
:global str "/nic/update?hostname=$ddnshost&myip=$currentIP"
:log info "currentIP is $currentIP"
/tool fetch address=api.dynu.com src-path=$str mode=http user=$ddnsuser password=$ddnspass
dst-path=("/Dynu.".$ddnshost)
:delay 1
:global str [/file find name="Dynu.$ddnshost"]
/file remove $str
:global ipddns $currentIP
:log info "DynuDDNS: IP updated to $currentIP!"
} else={
:log info "DynuDDNS: No change needed"
}Valakinek van ötlete?
-
kovyhun
tag
Köszönöm.
Pont ez volt a gondom, hogy semmit nem írt a logba. Legközelebb próbálom így.
Lépésenként kerestem a hibát, írattam ki a változók értékeit, egyszer csak jó lett.
Lehet csak egy sortörés okozott gondot. Több külföldi fórumon írták hogy nem működik, de megoldást nem kaptak.Más:
Tesztelés közben viszont fura dolog is történt, újracsatlakozások után volt hogy ránézésre teljesen más ip-t kaptam mint szoktam (Telekom ADSL - Vas megye). Aztán kipróbálva tényleg más, lehet nat-olt, mert csatlakozni nem tudtam rá.
Pl: 95c820bc.mobile.pool.telekom.hu [149.200.32.188]
Ilyesmi szokott lenni: 51b85b67.dsl.pool.telekom.hu [81.183.61.81]
Pedig ide jön egy másik hálózat VPN hívása"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
Sziasztok!
Szeretnék feltenni egy körsugárzót hogy a ház körül is legyen wifi lefedettség.
Csak két típust találtam, a Groove(A) és a Metal. Megéri a felárat az utóbbi?
Nyitott vagyok más javaslatra is, de szeretném a cap managerbe vonni."Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
Sziasztok,
Valami fura történik nálam és nem jövök rá hogy mi okozza:192.168.-as tartományt sehol nem használok a rendszerben.
WAN port-ba egy ubi airgrid csatlakozik, azon jön a net (pppoe), az sem használ ilyent, kifele fix IP-m van, az airgrid pedig 10.100.x.x tartományon van, annak is fix a címe.Van ötlet hol keressem a hibát?
[ Szerkesztve ]
-
-
kovyhun
tag
válasz bambano #6076 üzenetére
Köszönöm, beállítottam a fix IP-t az este. (Most éppen a jó külső IP-m volt a WAN porton)
Érdekes módon mikor a 192.168.0.x volt a WAN port, akkor is tudtam csatlakozni rá a fix külső IP-mmel.
Egyéb gondok miatt turkáltam távolról benne, akkor vettem csak észre hogy itt meg mi van..."Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
Szóval elég lett volna a dhcp kliens kikapcsolása? Azt hittem a pppoe használja a dhcp klienst azon át adja meg az ip-m, így gondoltam ha kikapcsolom mégiscsak kell valami cím...
Így megadtam a szerződésben szereplő ip-címemet a wan portnak. Akkor erre nincs szükségem, kitörölhetem?
Szerencsére nem kellett kirándulnom"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
Sziasztok!
Adott egy Mikrotik router egy "hagyományos" mögött, wifit szór és vpn hívást fogad.
Szeretném inkább switch-ként használni az előző funkciók megtartásával, így kihagyva a dupla nat-ot és külön ip tartományt.
Működhet így is a vpn?"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
Ez egy site2site l2tp vpn. Azért kérdeztem rá, hogy működhet-e, mert első próbára nem ment, aztán kérdésem után másodikra nekifutottam rájöttem hogy mivel a fő router osztja az ip-t, magát küldi átjárónak, illene oda egy static route. Mindjárt el is indult a dolog . Nem is foglalkoztam vele többet. Ma viszont nem voltam itthon, becsatlakoztam vpn-re telefonnal én is, így vannak még problémák, de talán elbírok vele
[ Szerkesztve ]
-
kovyhun
tag
válasz E.Kaufmann #6206 üzenetére
"Ma viszont nem voltam itthon, becsatlakoztam vpn-re telefonnal én is, így vannak még problémák, de talán elbírok vele"
Igazad volt, vissza kellett kapcsolnom a nat-ot a vpn címtartományra, mert telefonnal becsatlakozva nem értem el semmit.
-
kovyhun
tag
Teljesen egyetértek veled és k.feri80-vel. Nekem is volt egy feladat amit meg kellett oldanom, utánajártam hogyan érdemes, így jutottam el a mikihez.
Én általában szeretem megcsinálni amit meg tudok, főleg ha olyan dolog ami érdekel is.
Most rá vagyok kattanva, próbálok még kihozni belőle többet is mint amire eredetileg szükség volt.
Mással úgysem csináltattam volna meg inkább akkor választottam volna "hagyományos" eszközöket.
Kíváncsi természet vagyok, szeretem tudni mindenről amiről lehet hogy hogyan működik, ha gond van hogyan javítsam, ha módosítani kell valamit hol kezdjek neki.
És persze nem utolsó sorban a kihívás és sikerélmény
Pár napot el szoktam tölteni a megoldáskereséssel mielőtt külső segítséget kérek.
Sajnos angol nem nagyon megy, magyar nyelven nem találtam routeros könyvet, pedig szeretnék venni.
Tanfolyamnak húzós ára van annak akinek csak hobbi vagy csak apróbb feledatokat kell megoldania.
Videót majdnem vettem akciósan, de ahogy nézem csak online elérhető és csak korlátozott ideig, ez így az én rossz memóriám mellett nem opció .
(képernyőről rögzíteni meg sem időm, sem türelmem)
Elkezdtem elejétől olvasni a fórumot apránként mikor időm van (5.500 körül járok), hátha majd beugrik valami ha olyanba futok amiről már volt szó.
Köszönöm az eddigi segítségeket."Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
válasz bambano #6071 üzenetére
Sziasztok!
Valamiért rendszeresen visszajön a dhcp kliens a wan portra.
Eddig azt hittem, ha valami olyan beállításon változtatok aminek van köze hozzá, automatikusan létrehozza.
Viszont mostanában nem állítottam semmit, újra megjelent a logban az IP kérés, megnéztem és tényleg megint lett egy kliens.
Most volt internetszolgáltatói probléma, után jelenhetett meg, lehet van összefüggés.
(Van tartalék mobilnet beállítva, de most nincs bedugva az usb modem)
Van valami dinamikus dhcp beállítás valahol?
Wifi internet pppoe, mobilnet ppp."Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
válasz Core2duo6600 #6489 üzenetére
Nem a dhcp szerver a gond, hanem régebben kérdeztem rá erre mi lehet ez a hiba, mondták hogy dhcp klienst állítottam be a wan portra de nem kell. Tényleg volt ott kliens, ki is töröltem, de valamiért időnként visszajön. A kapott cím biztos nem tőlem származik, mert más tartományból osztok.
-
kovyhun
tag
válasz bambano #6490 üzenetére
"vagy tiltsd le az ip-t a wan portról..."
Utána nézek hogyan lehet, köszönöm."...vagy törődj bele"
Az egész onnan indult hogy a CAP leszakadozott, mivel a történetben láttam idegen tartományú ip címet is (#6069), kezdett zavarni. Bár valószínű valamit nem állíthattam jól be ha a cap hozzáfért a wan intrefészhez.Na meg kaptam ilyen választ is és hallgatok a bölcsebbekre
(#6100)[ Szerkesztve ]
-
kovyhun
tag
Köszönöm a segítőkészséged, de közben meg lett az oka.
Megint előjött:
Logban találtam:
13:46:18 interface,info ether1-WAN detect WAN
13:46:33 dhcp,info dhcp-client on ether1-WAN got IP address 192.168.0.100A Detect Internet" gomb alatt a "Detect Interface List" All-ra volt állítva.
Kikapcsoltam, azonnal el is tűnt a dhcp kliens a wan portról."Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
válasz MaCS_70 #6678 üzenetére
Nekem nem fogadja el az "AT ^ SETPORT" beállítást: "COMMAND NOT SUPPORT" a válasz.
Nehezen igazodom el, úgy néz ki több verzió van belőle. Van amelyikhez firmware cserét is írnak.
Gondoltam lecserélem a 3G-t LTE-re, de már látom nem lesz egyszerű
Melyik oldal alapján érdemes elindulnom?>ATI
Manufacturer: huawei
Model: E3372
Revision: 21.326.62.00.55
IMEI: 868238037310110
+GCAP: +CGSM,+DS,+ES
>AT^FHVER
^FHVER:"E3372H-153 21.326.62.00.55,CL2E3372HM Ver.A"
>AT^VERSION?
^VERSION:BDT:May 23 2017, 16:09:29
^VERSION:EXTS:21.326.62.00.55
^VERSION:INTS:
^VERSION:EXTD:UTPS22.001.19.20.55_MAC22.001.19.20.55
^VERSION:INTD:
^VERSION:EXTH:CL2E3372HM Ver.A
^VERSION:INTH:
^VERSION:EXTU:E3372
^VERSION:INTU:
^VERSION:CFG:1004
^VERSION:PRL:
^VERSION:OEM:
^VERSION:INI:"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
Sziasztok!
Nem bírok egy port továbbítással
A Miki egy meglévő router (ez tárcsáz be pppoe-n) mögött van dmz-ben.
Erre a Mikire kellene egy port továbbítás de ráment az egész napom és nem, nem akar menni. Lehet csak valami apróságot néztem be, rontok el.
10.0.1.1 a fő router, mögötte 10.0.1.2 a Miki az ether2 portjával.chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=10.0.1.252 to-ports=443 protocol=tcp dst-port=443 log=yes
Ennyi a log:
dstnat: in:bridge-main(ether2-LAN) out:(unknown 0), src-mac 00:1d:0f:e4:b8:10, proto TCP (SYN), 37.76.13.99:44450->10.0.1.2:443, len 60
A Mikin vpn szerver is fut, az jól működik kintről.
Merre lehet a gond?"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
Az lehet a probléma forrása, hogy switch-ként van használva, a wan portba nincs dugva semmi.
ether2-től ether5-ig van egy bridge-ben, ether2-n jön be a net. ether2-t állítom be in.interface-nek akkor hibát ír, ha a brige-t akkor nincs változás."Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
válasz Core2duo6600 #6974 üzenetére
Jövő héten tudok újra próbálkozni vele.
Off:
Amiért szükség volt rá:
A szolgáltatóm fél éves Ubi AirGrid cucca elfelejtette a beállításait és alap konfigra állt vissza a hétvégi házban. A tartalék mobilneten elérhető a hálózat, így kérte a szolgáltató hogy nyissak rá egy 443-as portot és beállítja újra. De nem bírtam vele
Már volt személyesen és megcsinálta, de most bosszant a dolog"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
válasz adam900331 #7665 üzenetére
Én is szenvedtem vele, az a baj, hogy mint szinte mindenhez sok különböző leírás van. Úgy emlékszem próbálkoztam több verzió firmware frissítéssel, de sikertelenül. Aztán valahogy végül mégis jó lett az eredetivel.
Ezzel a verzióval megy nekem:
>AT^FHVER
^FHVER:"E3372H-153 21.326.62.00.55,CL2E3372HM Ver.A"A jegyzeteimben ezt találtam:
1) connected to the port com
cu -s 115200 -l cuaU0
2) sent the codes
AT^SETPORT="FF;12,16"
# explanations
FF-> disable first mode
; -> codes are now dedicated to the second mode
12 -> com port ( cuaU0 )
16 -> ncm ( ue0 interface)
Note that if you activate 3G or 4G modem, you will get cuaU1 etc...
3) reset the modem
AT^RESETIf you want to keep PPP support for example for older router with USB port use ' AT^SETPORT="FF;12,10,16" ' instead. Remember that you won't get full speed with PPP.
(Én win7-en CoolTerm-el csatlakoztam rá, de nem hiszem hogy ennek van jelentősége.)
LTE eszközként én sem tudtam megoldani, ppp modemként használja a Miki.
-
kovyhun
tag
Sziasztok!
Beállítottam egy kis mAP lite-ot utazó routernak.
A feladata, hogy vendégwifire felcsatlakozik, létrehozza a vpn kacsolatot az otthoni hálózattal és a router wifijére kapcsolódott eszközök a vpn-en keresztül használják az internetet.
A problémám hogy minden használatkor be kell lépnem és törölnöm a route listából a vendégwifis átjárót, mert azon át megy a netre.
Ki lehet kapcsolni hogy dinamikusan létrehozza vagy beállítani hogy "distance 2"-re tegye?
Keresem, keresem, de nem találom"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
válasz #42556672 #8553 üzenetére
Az otthoni vpn szerver nat mögött van dmz-ben, csak a vpn-re natol:
;;; masq. VPN traffic
chain=srcnat action=masquerade src-address=1.1.1.0/24 log=no log-prefix=""Traceroute: 8.8.8.8 : 100% loss, time out
Szerver oldal szerintem jó lehet, mert minden más eszköz működik vele és itt is a kliensen kell a másik route-ot törölni és már megy is.Csak olyan szerencsétlen vagyok hogy nem találom meg hol tudom kikapcsolni a dinamikus létrehozást.
Kliensen üres a tűzfal.
[ Szerkesztve ]
-
kovyhun
tag
válasz byson55 #8725 üzenetére
Szia,
én ezt használom:
# Script to forward SMS from GSM Modem Inbox to Email #
# Note: The SMS is removed from the inbox after being sent to Email, #
# even if the Email fails to be sent #
# Remember to set up /Tools/SMS with the USB port of your #
# Modem and the info channel. Put anything in secret and #
# make sure Receive Enabled is ticked #
# Tested on Rb751U RouterOS v5.12 with Huawei E367 #
# Peter James 2012-04-04 #
:local EmailAddress "your_email_address";
:local smsPhone;
:local smsTimeStamp;
:local smsMessage;
:local smsContent;
# Get System Identity #
:local SystemID [/system identity get name];
:log info "SMS to Email script started";
# Set Receive Enabled, in case it was cleared by a router reboot #
/tool sms set receive-enabled=yes;
delay 2;
# loop through all the messages in the inbox #
:foreach i in=[/tool sms inbox find] do={
:set smsPhone [/tool sms inbox get $i phone];
:set smsTimeStamp [/tool sms inbox get $i timestamp];
:set smsMessage [/tool sms inbox get $i message];
:set smsContent "Router ID: $SystemID\nSMS Received from: $smsPhone\nDate&Time: $smsTimeStamp\nMessage: $smsMessage";
:log info $smsContent;
/tool e-mail send tls=yes subject="$SystemID GSM Modem SMS Received" to=$EmailAddress body="$smsContent";
# Now remove the SMS from the inbox #
/tool sms inbox remove $i;
delay 10;
}
# clear Receive Enabled, so info channel can be used by other scripts #
/tool sms set receive-enabled=no;
:log info "SMS to Email script complete";(Nem engedi ez az új fórum programkódba formázni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest