Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
vampire17 #7483 üzenetére
Sajnos ezt a kliens dönti el, hogy hová csatlakozik. Azt a trükköt szokták elkövetni, hogy -7dB re veszik a 2GHz-et és így térerőben a kisebb csillapítás miatt nem fogja a kliens jobbnak mérni. A másik lehetőség, hogy sok kliensnél be lehet állítani a preferred Band -et, azt tedd 5GHz-re.
-
törölt tag
válasz
Cirbolya_sen #7416 üzenetére
Milyen verzió volt rajta?
-
törölt tag
Én a dhcp problémára a bridge-en dhcp snoop-ot használnék és mindkét oldalon csak azt a portot tenném trusted-re ami egy DHCP-hez tartozik az EoIP adaptert pedig nem. Így elvileg a DHCP-vel nem lesz gond ha mindkét oldalon megcsinálod.
Az MTU-re figyeltél? Ha jól emlékszem 1450 az EoIP tunnel-é.
A többi problémáról jó lenne látni mit mond a LOG.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Zwodkassy #7289 üzenetére
Szia,
A Yes, No egyértelmű
A No-Discover és a Yes-Discover ennek az az elfajult esete amikor alapból beállítod YES-re tehát Edge portnak ami nem csatlakozik másik Bridge-hez, de ha kap egy BPDU csomagot akkor átváltja No-ra, tehát innentől, mivel bridge-et detektált már nem Edge portként viselkedik.
A No-Discover ugyanaz mint fent csak pepitában.
-
törölt tag
válasz
Szpilu__25 #7251 üzenetére
Nekem nincs olyan eszközöm ami 3 stream-et képes kezelni így a 866 elméleti sebességgel meg kell elégedjek. De, hogy egészen őszinte legyek én nem méregetem, böngészni filmet nézni elég, a többire meg ott a madzag.
Én teljesen tudománytalan ökölszabályként az elméleti maximum felét veszem alapul WiFi-nél, ha azt tudja akkor szerintem rendben van!
-
törölt tag
válasz
Szpilu__25 #7244 üzenetére
Igen, ezt a megoldást preferálom én is.
-
törölt tag
Én is gondolkoztam a 3011 eladásán és egy 4011-en, de egyszerűen nem éri meg. Nincs olyan ami miatt a 4011-re szükség lenne, teljesítményben, a 3011 minden otthoni vagy SOHO igényt kielégít. Nekem külön lerakott 3db. AP-vel van megoldva a WiFi így a 4011-ől is csak madzagosat vennék.
Ha kifutsz a garanciából és zavar a POE akkor viszonylag egyszerűen javítható.
-
törölt tag
válasz
vargalex #7048 üzenetére
Amikor hozzáadod a portokat a bridge-hez. Pl így:
/interface bridge
add name=bridge1
/interface bridge port
add bridge=bridge1 interface=ether2 hw=yes
add bridge=bridge1 interface=ether3 hw=yes
add bridge=bridge1 interface=ether4 hw=yes
add bridge=bridge1 interface=ether5 hw=yes -
törölt tag
válasz
vargalex #7046 üzenetére
A Switch chip HW offload-dal nem küldi át a CPU-n a forgalmat hanem maga a switch chip Layer-2 -ben lekezeli. Ebből aztán lehetnek problémák mert rossz konfig esetén a filter rule-ok nem működnek, a packet sniffer nem lát forgalmat stb.
Azonban vanak limitációk, sok eszköz csak 1 bridge esetében tud HwOffload-ot ami a wire speed-et biztosítja a 2. 3.... esetében már nem. A CRS3xx sorozatú switch-eknél tudsz szabadon garázdálkodni.
-
törölt tag
válasz
vargalex #7041 üzenetére
A HAP AC2 1 db. switch chipet tartalmaz:
A portokat Bridge-ekbe tudod szervezni, ami kb. azt jelenti, hogy önálló switch-eket tudsz kialakítani amiket teljesen külön tudsz kezelni. Itt találsz leírást a switch chip-ről: LINK[link]
A Switch chip egy 2Gbit/sec -es porton kapcsolódik a CPU-hoz is!
-
törölt tag
válasz
Szpilu__25 #7003 üzenetére
A Mikrotik szabványos eszközöket gyárt ami a country settings-ben megadott országban megengedett csatornákat és adóteljesítményt használja.
A finomhangoláshoz egy leírás: LINK
-
-
törölt tag
Ne törődj a CAP oldallal!
Konfiguráld fel a Datapath-ot és innentől lesz egy wlan interface ami az adott VLAN ID_vel taggeli a csomagokat. A közbeeső hálózati elemeket értelem szerűen fel kell konfigurálnod, tehát az RB4011-en létre kell hozni csatolókat a bridge-hez a használandó VLAN-oknak. A CAP-Bridge-én pedig a VLAN filtering-et kiválasztva tudsz trunk-ölni a router felé vagy amerre akarsz.
-
törölt tag
Ezt a leírást olvastad? LINK
Beállítás függvényében a CAP-on nem kell törődni az interface-szel az encapsulated át van a manager-re lőve és ott kel a VLAN-t kezelni ez Nálad az RB4011. Szerintem Te ott akarod ezt kezelni ahol nem lehet. Az AP-n nem kell Wifi oldalon semmit állítani.
-
-
törölt tag
válasz
Szpilu__25 #6899 üzenetére
Több mint 200 bugfix, meg gondolom az új bug-ok amiket most vittek be ;-)
-
törölt tag
The new 6.44 stable is released!
-
törölt tag
válasz
Kiratheonly #6814 üzenetére
Jobb a LAN port jelenleg.
Nincs egy kábel analizátor "kézikészülék" a környékeden amivel rámérhetsz a kábelre?
-
törölt tag
válasz
Kiratheonly #6811 üzenetére
LAN portról kapcsolódsz vagy az SFP+-ba toltál egy copper/RJ45 adaptert?
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #6649 üzenetére
Nem tartanak távolságot semmitől, meg kiszúrni sem akarnak senkivel. Ha valaha Linux-on konfigoltál tűzfalat ismerős lenne egy csomó dolog. Hidd el, az Enterprise szegmensben konzolról programozott cuccok sem könnyebbek.
Ez a pénzre mennek dolog pedig abszolut nem jellemző rájuk, szerintem logikus és követhető a konfig.
Menj fel a youtube-ra és keress egy oktató videot a témában, rengeteg van. Kattintsd végig az alapján az első konfigot.
Vagy vannak screenshot-okkal megspékelt leírások pl itt: LINK
Tény, hogy ez nem next->next->finish jellegű cucc, de rengeteget tudsz tanulni a hálózatokról ha ezt használod.
-
törölt tag
válasz
adam900331 #6627 üzenetére
Ha van egy működő konfigod akkor mi a pontos probléma? Csináltál egy konfigurációs bakit, az eszköz lereagálta ahogy tudta, Te megoldottad... én nem látok ebben semmilyen problémát.
Mivel Te gyakorolsz rajta és nem egy stabil konfigot keresel mindig találsz majd érdekességeket...
-
törölt tag
válasz
bambano #6626 üzenetére
A WiFi tud 300Mbit/sec-et kedvező esetben a LAN portja megy tud 100-at. Szerintem ez az eszköz elavult, mindegy, hogy jelenleg éppen kielégíti a jelenlegi igényeket vagy sem.
Azonban abban igazad van, hogy ezt Neki kell eldöntenie és nem a partvonalról bekiabálóknak. Ettől még véleményt meg lehet fogalmazni!
-szerintem!-
-
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #6575 üzenetére
- Az Open VPN csak TCP-n megy ígyhát lassú, évek óta nyöszörög mindenki az UDP-ért de nemigen látszik, hogy meg akarnák oldani.
- A kompatibilis eszközök listája: ITT Ha valami nincs rajta nem biztos, hogy nem működik lehet, hogy csak nem tesztelték.
- Az USB-ről egyszerre HDD és MODEM nem jó ötlet, sok board-on nem is működik még külső táppal sem. Ha ilyen igény van keress több USB porttal ellátott board-ot.
- A WAN-ra tudsz hibatűrést kialakítani.
- Torrent nincs
- Portonként tudsz DHCP-t ha szükséges és tudsz portot izolálni ha akarsz. A ROS-ban egy feladatot gyakran többféleképpen is meg lehet oldani, sokat kell tanulni.
- NAS-ként használni lehet csak nem erre való.
- A fenti linken megtalálod a kompatibilis modulokat Wifi-hez. Amúgy nagyon értelmesen dokumentált, az oldaluk tele van leírásokkal, érdemes lenne olvasgatnod!
-
törölt tag
válasz
adam900331 #6554 üzenetére
Ha kap IP-t de nem tudja azt a router-t ping-etni amelyiktől az IP-t kapta akkor a tűzfalban valamit elmókoltál!
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #6522 üzenetére
Igen, tudsz.
-
törölt tag
válasz
tomboy84 #6444 üzenetére
Gyártási nehézségeik voltak és mivel nem tudtak beszerezni 128-as memóriát tettek bele 256-ost mert az volt. A routert 128MByte-tal tervezték és ezzel is gyártják, szerencse dolga hogy abból az egyetlen szériából maradt-e valahol raktáron.
Nekem 128-as van és soha nem volt memória probléma.
Miért gondolod, hogy a 128-as nem elég és 256-osra van szükséged?
-
törölt tag
Nekem a plafonra szerelt cAP AC -k vannak a helyiségekben kivéve a nappali ahol egy HAP AC2 van mert így megúsztam a switch-et a Kodi, Xbox, SetTopBox vonalon. A router pedig egy RB3011 Wifi nélkül a rack szekrényben. POE Switch-et használok így minden eszközöm a cAP AC-k, az RB3011, a HAP AC2 és a biztonsági kamerák is a POE swtch-ről vannak táplálva így nem kell konnektor a telepítési pontban.
CAPSMAN-t használok ami megoldja a roaming-ot az AP-k között.
-
törölt tag
válasz
robrob007 #6422 üzenetére
Filléres tápfeladóval az ethernet porton át is táplálhatod hátha ez segít azon, hogy olyan aljzatból járasd amit nem kapcsolgatsz gyakran. Nekem nem volt még komoly gondom ebből, egyszer a Dude megmakkant rajta, újra kellett telepíteni.
Van rajta egy Mode gomb oldalt aminek a megnyomásához script-et tudsz rendelni és azzal azt csinálasz amit csak akarsz.
-
törölt tag
válasz
A_ScHuLcZ #6377 üzenetére
Végig böngésztem a konfigod meg a leírásod és szöget ütött valami a fejemben!
Azt mondod, hogy amikor teszteltél kaptál IP-t, az IP-t jó tartományból kaptad és tudtad ping-etni a routert. Ha ez igaz akkor jól állítottad be és máshol keresd a hibát. Tűzfal beállítása, routeren és gépeden?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #6360 üzenetére
Mikrotik CAPSMAN load-balancing-group a megoldás rá ha Mikrotik AP-kkel akarod megoldani. Az AP-k között egyenlően osztja szét a klienseket.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #6339 üzenetére
Igen, de hála Istennek Mobile Device Management-tel (MDM) gond nélkül megoldható volt és nem kellett a tűzfalat birizgálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux Mint
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station (akár 2x4K felbontás)
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest