Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: A legdrágább, nem antik és nem egyedi könyvek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
üzenetére
Ez nem olyan régen került csak be a RouterOS-be. Akkor ki is próbáltam, mivel nekem is van pár állandó VPN kapcsolatom, de valami akkor sem volt oké, furcsa belassulások voltak, a windows-ok meg gyakran IP cím ütközést írtak ki (de valójában nem volt IP ütközés). Gyakorlatilag nem találtam olyan beállítást, amivel elérhettem volna hogy stabil layer2 kapcsolat legyen, és emellett minden működjön úgy mint előtte. Lehet hogy azóta javítottak a dolgokon, nem tudom, nem volt energiám újra nekifutni a dolognak (meg nem is volt olyan fontos). A távoli médiaszerver elérését úgy oldottam meg, hogy szükség esetén egy külön wifi SSID-n szórom a távoli hálózatot, azaz az eoip innenső vége nem a fő bridge-be van belerakva - de ez sem egy állandóan szükséges dolog volt, inkább csak kísérletezés.
Mindenesetre kiváncsi lennék, ha valakinek sikerült jól működő módon megvalósítania két, szokványos otthoni beálllításokkal működő router (NAT, DHCP stb..) között layer2 kapcsolatot, akkor milyen beállításokat használ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T14 Gen2 (i7-1165G7, 24GB DDR4, 512GB SSD, Iris Xe)
- ÚJ! BONTATLAN! ASUS RT-AC68U router
- Ubiquiti Unifi AP Wireless Access Point SWX-UAP falitartóval
- Precision 5560 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-11850H T1200 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S761 - i5-2520M I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold