Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• A_ScHuLcZ

addikt

válasz #42556672 #6374 üzenetére

Bocs, délután nem voltam gépközelben.

Összedobtam egy gyors tervet, a végére ezt szeretném elérni. Akkor fogom betenni a hEX helyére az RB450-t, ha sikerült nagyjából működőképesre bírni az ábrán látható elképzelést.

Az ether2 a jelenlegi hEX-es konfigurációban is trunk, és a natív 1-esen kívül 2 VLAN-t visz át taggelve (client, guest). Jelenleg más VLAN ID-kat használok, ezt nyilván hozzá kell majd igazítani az új konfighoz az AP-n.

Az ether3 porton egy otthoni szerver foglal helyet, ami egyben NAS is, ezen virtuális gépeket szeretnék futtatni, amik másik VLAN-ból fognak IP-t kapni, ezért kell a trunk.

A hálózatok közötti átjárhatóságot a tűzfal fogja szabályozni, ennek beállítását még nem csináltam meg.

Az RB450 jelenlegi konfigja, aminél elvesztettem az elérést a router mgmt-jével. Ha kikapcsolom a bridge alatt a vlan-filteringet, akkor ismét elérem MAC alapon. ether4-re vagy ether5-re csatlakoztatott PC megkapja a helyes IP címet a megfelelő VLAN-ból, és a router összes VLAN Interface-e pingethető.

(a későbbiekben tervezek bevezetni egy DMZ zónát, de ennek szükségességét még mérlegelem)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés