- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kuponok....
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
#42556672 #6374 üzenetére
Bocs, délután nem voltam gépközelben.
Összedobtam egy gyors tervet, a végére ezt szeretném elérni. Akkor fogom betenni a hEX helyére az RB450-t, ha sikerült nagyjából működőképesre bírni az ábrán látható elképzelést.
Az ether2 a jelenlegi hEX-es konfigurációban is trunk, és a natív 1-esen kívül 2 VLAN-t visz át taggelve (client, guest). Jelenleg más VLAN ID-kat használok, ezt nyilván hozzá kell majd igazítani az új konfighoz az AP-n.
Az ether3 porton egy otthoni szerver foglal helyet, ami egyben NAS is, ezen virtuális gépeket szeretnék futtatni, amik másik VLAN-ból fognak IP-t kapni, ezért kell a trunk.
A hálózatok közötti átjárhatóságot a tűzfal fogja szabályozni, ennek beállítását még nem csináltam meg.
Az RB450 jelenlegi konfigja, aminél elvesztettem az elérést a router mgmt-jével. Ha kikapcsolom a bridge alatt a vlan-filteringet, akkor ismét elérem MAC alapon. ether4-re vagy ether5-re csatlakoztatott PC megkapja a helyes IP címet a megfelelő VLAN-ból, és a router összes VLAN Interface-e pingethető.
(a későbbiekben tervezek bevezetni egy DMZ zónát, de ennek szükségességét még mérlegelem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1 humoros
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Borderlands 4
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Powercolor Red Devil 6700Xt - 6 hó garancia
- Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
- Samsung Galaxy Z Fold 7 512gb makulátlan állapotban dobozában
- Apple iPad Mini 6 Purple 64GB Wi-Fi, Apple Pencil 2nd gen, kitámasztós tokkal
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Xiaomi Mi 11T Pro 5G // 256GB // Számla + Garancia //
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest