- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
Zwodkassy #2955 üzenetére
Megadtam a ::81/64 címet a pool-ból.
Lett is egy értelmes, globális címe a LAN oldali interfésznek.Ez után, már kapott is IPv6 címet a Mikrotik mögötti PC.
(Már akkor, amikor még a DHCPv6 szervert nem is engedélyeztem a LAN oldalon.)
A felső 64 bit megegyezik a router LAN interfész címével, az alsó 64 bit, meg valami random (vagy MAC address alapján generált).
Ennek ellenére nem működik.
ping -6 google.com, a név feloldás működik (IPv4-en keresztül gondolom), de nincs válasz...A DHCPv6 szerver engedélyezése után, nem történik semmi. (bindingsnél semmi), mondjuk ha jobban belegondolok, a pool, amit a WAN oldalon kapott a Ciscotool egy /64-es tartományt már teljesen el van használva, a LAN interfész címére (poolnál used prefixes: ether2-masterhez a teljes /64 tartomány).
Vagy ez nem gond, ebből kellene egyedi címeket osztania? (már ha működne)
A Mikrotiken belül a Tools / Ping-nél jön válasz az IPv6 szerverektől a pingre.
A PC-ről is tudom pingelni a Mikrotik LAN és WAN interfész címét (válaszolnak), de az interneten lévő szerverektől nem jön válasz.
Már csak arra tudok gondolni, hogy a gateway beállítás nem jó, vagy a routolás, mert LAN-ról és netről is el lehet érni a Mikrotik interfészeit...
Rosszat kereteztem be, de a két alsó cím megegyezik, a kék sorra mégis azt mondja, hogy "unreachable".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Google Pixel topik
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- Battlefield 6
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest