- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexes922
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni vlan ügyben, mert már teljesen összezavarodtam...
Itthoni hálózatot szeretném 3 vlan-ra felosztani. (10,20,30) Eszköz: hAP ac3 (7.12.1)
Igazából ami kérdésem, hogy most melyik irányba induljak. Bridge vlan vagy Switch vlan.
Amit meg kellene valósítanom:
- 3 db WLAN külön-külön vlan-ban (Main wifi, guest wifi, iot wifi)
- eth2-3 port untagged vlan10
- eth4 port untagged vlan30
- eth5 port trunk (ide majd switchet kötök)Olvastam, hogy hozzak létre 1db bridge-t és ebbe pakoljak mindent. Vhol javasolták a switch konfigot.
Teljesen összezavarodtam már, ezért kérdezlek meg titeketBridge verziót kipróbáltam és működik. Mikor bekapcsoltam brige-en (BR1) a VLAN filteringet, akkor a PVID 1. Bridge Vlan-ok között megjelenik az 1-es vlan. Ezt ha átírom más vlan-ra, akkor okozok problémát?
Illetve minden Brige vlan-nál Tagged-nek beállítottam BR1 (bridge) és ether5-t. Ez így megfelelő?Köszönöm előre a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm okosóra
- Apple Watch Series 9 41mm okosóra Silver S/M Kék szíjjal
- Asus TUF A17 Gamer Laptop 17.3" 144 hz Ryzen 7 7735HS 16 GB RAM RTX 4060 512 GB SSD Garanciával
- MSI Claw A1M Hordozható játékkonzol garanciával.
- Asus ROG Ally Z1 Extreme hordozható játékkonzol dokkolóval, garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" - M2, 16GB/256GB - 15 ciklus - 100% akku(MC7W4MG/A) Csillagfény -HUN
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest