Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2030) bacus válasza Zwodkassy (#200) üzenetére


bacus
őstag

jó gyors volt. :)

a burst lényege, hogy nem egyenletes eloszlást is enged. Ha azt mondom 10 kérés percenként, akkor az 6mp-ként egy. Ez az egyenletes eloszlás, ez elég ritkán van a való életben.*** A burst azt mondja, hogy mennyi ideig engedje túl és mennyivel a limitet.

Ez a queue-knél is nagyon fontos. Mert lekorlátozol valakit 32 kbitre, egy web oldalt nem tud betölteni normálisan, de ha a burstel azt mondod, hogy 5mp -re 50Mbit, majd utána 32 kbit, akkor a böngészés élmény megvan, csak letölteni nem tud.

Itt egy kalkulátor hozzá

*** sajnos aki nem tanult felsőoktatásban, valószínűleg nem igen találkozott az eloszlás (mint fogalom), eloszlás függvényekkel, pedig eléggé fontos pl. a "pro" konfigoláshoz..
Azért nem kell nagyon belemászni a matekba, elég megérteni, hogy ha megeszek 1 nap 1 zsemlét, az ritkán jelenti azt, hogy minden fél órában eszem egy falatot...

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.