Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz #63718632 #11870 üzenetére
A mostanira, már ha a hülye újításokkal kapcsolatban kérded.
Régi:
https://mikrotik.com/product/RBwAPG-5HacT2HnDÚj:
https://mikrotik.com/product/wap_acAz biztos, hogy az újakból egy darabot sem fogok venni, mert így nem éri meg, gyakorlatilag sikerült megint hülyeséget csinálniuk, már ők is fordítva ülnek azon a döglött lovon.
#11871 grabber: De akkor sincs szinte semmi értelme, legalább is szerintem, oké hogy a router funkciókhoz és egyébhez elég az IPQ-4018, de a WiFi résznél meghagyhatták volna azt a QCA9880 chipsetet, vagy ha már tényleg újításként akarják kiadni, akkor QCA9984 chipsetet kellett volna használni, vagy legalább is azt lett volna érdemes, ugyanis azzal még a teljesítményen is lehetett volna növelni, de így ... csak a plusz gigabites port miatt felesleges volt egy ilyen ráncfelvarrás, amit egyébként gyakorlatilag csonkításnak lehet nevezni.
A WiFi 6 jöhetne már igaz, bár szerintem annyira nem vészes hogy még nincs, hiszen ellenoldali eszközök sem nagyon vannak, plusz igazából vállalati és otthoni szegmensben is elég lenne az a sebesség, amit a WiFi 5 kínál, már ha ésszel csinálják, de most is hogy a wAP ac is kevesebb egy 5 GHz-es lánccal, plusz még a teljesítménye is kevesebb, ez így egy vicc, hiszen eddig beltérre is jobb választás volt, ha csak egy Access Point-ot akartál nagyobb WiFI teljesítménnyel és sebességgel, mint mondjuk egy cAP ac, most már ami még szóba jöhet, hogy vagy találsz régebbi wAP ac-t valahol újonnan, vagy esetleg használtan, vagy talán a hAP ac ami még szóba jöhet, csak az meg eléggé drága AP-nak.
Amúgy abban teljesen igazad van, hogy a CAPsMAN is jó, de sokkal többet ki kellene már hozni belőle, engem az is bosszant, hogy minden AP-t és annak interfészét külön interfészként kell hozzáadni és nem tudja csoportosan kezelni (de lehet tudja, csak én nem jöttem még rá) ha én mindegyikre ugyan azokat a beállításokat alkalmaznám kivétel nélkül (kivétel esetén meg nyilván külön csoport, sokkal egyszerűbb és átláthatóbb lenne szerintem), plusz illene már támogatni a 802.11k/r/v/w szabványokat, hogy rendesen megvalósítható legyen a roaming és ne csak a kliensekre legyen bízva, mert ez még az újabb klienseknél sem olyan zökkenőmentes, és kicsit unalmas, hogy nekem kell jelerősség meg egyéb alapján szabályokat írni külön arra, hogy mikor dobja, illetve fogadja a klienst, főleg hogy ez sem teljeskörű megoldás, csak némi manuális segítség arra, hogy jobb legyen valamivel.
De amúgy úgy vettem észre, ezt már többen a fejükre olvasták a saját fórumukon, vagyis osztják nekik rendesen az észt, csak az a baj, hogy nem képesek befogadni és végre cselekedni, de mint látható, nem csak a szoftverrel van a baj, mostanában hardverek tekintetében sem cselekednek valami értelmesen, sőt egyik hülye lépést követi a másik hülye lépés.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest