- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
60600 - 60501
62706 - 62001 62000 - 61901 61900 - 61801 61800 - 61701 61700 - 61601 61600 - 61501 61500 - 61401 61400 - 61301 61300 - 61201 61200 - 61101 61100 - 61001 61000 - 60901 60900 - 60801 60800 - 60701 60700 - 60601 60600 - 60501 60500 - 60401 60400 - 60301 60300 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
-
Lauda
titán
Elolvastam a hozzászólásaidat. Amiről beszélsz, az nincs, ez a lényeg. Véleményem szerint arról meg felesleges beszélni, hogy mi lehetne és mi az akadálya, amiért nincsen( a legtöbb döntés mögött nincs értelmes magyarázat). Nem szeretnék politizálni, ezért csak úgy fogalmazok, hogy mint a legtöbb dologban, a járművezetők oktatásában is a hülyeség felé halad az ország. Ahogy az árpád hídi baleset után is a kresz-t akarja átszabni a kormányzat, mikor éppen a kresz-t kellett volna csak nekik betartani és akkor meg sem történik a baleset.
-
Lauda
titán
-
Reggie0
titán
"Mondjuk épp tegnap beszélgettem az autósiskola adminjával, aki mondta, hogy az A, B kategóriánál rendesen szivatják a mazsolákat a vibik. Mondjuk legtöbbre rá is fér..."
Mondjuk az, hogy menet kozben enyhebb az oktatas es szamonkeres nem is jelenti azt, hogy a vizsgan a hulyebbeket is at kene engedni

-
stingy2
senior tag
Én poénból elkezdtem ezt: [kép]
Semmi értelme a tantermi oktatásnak. Aki nem akarja megtanulni, az ott sem fogja, aki meg igen, annak nem kell akár órákat utazgatni, szabadságot kivenni stb.#60590Hi!King "Műhelyórák is lehetnének" - nálunk vannak. Pl. ha nem tudod a légfék valamelyik szelepének a nevét és a funkcióját, akkor csá, lehet újra próbálkozni.
A jelenlegi B-s képzés egy kalap kaki. Se rutinvizsga, se műszaki ismeretek, csak teszt, aztán 'mennyé a forgalomba. Az eredmény meg az utakon látható, rosszabb esetben érezhető.
Mondjuk épp tegnap beszélgettem az autósiskola adminjával, aki mondta, hogy az A, B kategóriánál rendesen szivatják a mazsolákat a vibik. Mondjuk legtöbbre rá is fér... -
Reggie0
titán
-
HoaryFox
őstag
-
Lauda
titán
-
HoaryFox
őstag
Én még mindig tartom magamat ahhoz, hogy nem a rendszer a hibás, ha a tanulók nem is akarnak tanulni. Elég csak körbenézni az utakon, hogy mi folyik. Itt már régen nem az a lényeg, hogy a tanuló tényleg megtanuljon biztonságosan, a szabályokat betartva közlekedni. Itt már csak a jogosítvány megszerzésének puszta ténye a lényeg. Mind a tanulónak, mind az autóiskoláknak. Szerintem.
-
Lauda
titán
A már említett dolgokon túl (csak példák voltak, lehetne hosszasan sorolni az előnyeit), ezért is tartom jobbnak a tantermi oktatást, mert ott ezt nem tudja megtenni. Ha valaki nem akar (t) tanulni, akkor is végig kell (ett) ülnie a foglalkozásokat, gyakorolni a többiekkel. Mindenképpen több kresz tudást szedett magába, mint az online rendszerben. Ez a gyakorlati oktatásban is elég drasztikusan visszaköszön. Korábban a tanulók azért tudták a kreszből a lényeget, felismertek helyzeteket, táblákat, összefüggéseket a korábban tanultaknak köszönhetően. Most nulla. Esetleg néhány táblát felismer és vége is van.
-
HoaryFox
őstag
-
Lauda
titán
A megfelelő tantermi oktatás részletesebb, összetettebb tudást adhat a tanulónak kreszból. Tudnak gyakorolni közlekedési helyzeteket, átbeszélni rengeteg kérdést, példát. Az online rendszer gyakorlatilag felkészít egy számítógépes tesztre.
Nem mai probléma, mióta létezik az autóvezetés oktatás, azóta létező jelenség.
-
mezis
félisten
-
Lauda
titán
Ma már talán nincs is olyan, vagy csak nagyon kevés autós iskola tart elméleti oktatást, KRESZ-tanfolyamot, a bevett folyamat ma online tananyaggal működik, részvizsgákkal és felkészítővizsgával az éles vizsgára.
Ez így is van, azonban nem az iskolák miatt, hanem a tanulók nem akarnak tanfolyamra járni. Egyszerűen nincs igény a tantermi oktatásra, az online kresz tanulás pedig egy nullát ér. Az oktatóknak kvázi a gyakorlati oktatás alatt kell megtanítani a kresz-t is. Hibának tartom az online kresz tanulás bevezetését.
Vannak oktatók, akik a tötymörgést tanítják, ez egyértelműen hiba. Az is hozzá tartozik, hogy a vizsgán ezért buktatni is szoktak, ismerek oktatót, akinek rendszeresen buktak emiatt tanulói és kénytelen volt változtatni az oktatási módszerein. A lényeg, hogy kap erről visszajelzést az oktató a vizsgákon. A másik oldal, hogy az ember mikor kívülről lát egy tanulóautót, nem tudja milyen képességű a tanuló és nem mindegyik képes még felvenni a megfelelő sebességet, a forgalom ritmusát. Nyilván aki csak 30-as tempóra képes, azt nem viszem ki a 70-es szakaszra, hanem gyérebb szakaszokon gyakoroltatom vele a tempósabb közlekedést.
-
mezis
félisten
-
m3tr0
őstag
Egyszerűen nem értem én sem,hogy miért így oktatják őket.
Nem eggyel találkozom én is, 30-cal megy a tanuló és nem az ő hibája, rakparton mikor lehetne menni 70-nel, 45-50-nel játssza a saftycar-t.
A faszért nem mondja neki az oktató,hogy vegye fel a forgalom ritmusát.(a megengedett sebesség határig igenis!)
És nem, nem fogadom el,mikor valaki azt szajkózza,hogy aki 30-cal megy városban, lakott területen kívül meg 65-70-nel stb., hogy ő azt érzi biztonságosnak,ha azt érzi akkor ne vezessen.
Az oktatók többsége pedig ebből a szempontból szarul oktat.
-
8th
addikt
-
konci79
őstag
Valamiért nekem ez ugrott be először.
Előtte ezt a cikket olvastam...
Naponta 10-15 tanulóba futok bele, elfogadom és értem hogy most tanul, de az oktató azért van ott hogy tanítsa, nem pedig hogy 30-al ténferegjenek az úton, perceken keresztül.
Többször volt már hogy szemmel láthatóan fiatal, valószínűleg friss jogsis vezetőnek szóltam (kulturáltan) hogy nem jó amit csinál, eddig mind vagy beszólt, vagy nem értette miről beszélek.
Egyszerű dolgok, kanyarban leparkolt, jobbkéz szabály, egyirányúban jön szembe velem, stb. -
Lauda
titán
-
Reggie0
titán
-
konci79
őstag
Egyre több a birka az úton, mi a megoldás?
Ingyenes jogsi..
-
Reggie0
titán
-
Lauda
titán
Nálunk is arra van főleg energiája a közterület felügyeletnek, hogy este 9 órakor a korlátozott várakozási övezetben várakozó, mozgáskorlátozott személyt szállító járművezetőt vegzálja, kamerafelvétel alapján. A bibi ott van, hogy eleve jogszabályt sért a büntetés megállapítása, mert a járművezető kihelyezte a mozgáskorlátozottak várakozási engedélyét a szélvédő mögé, jól látható helyre. Hogy a közterület felügyelet ezt nem látja a kamerán, az az ő dolguk, sétáljon ki és nézze meg. Az megint egy másik dolog, hogy ha nem lenne kint a kártya és jogos lenne a büntetés, akkor sem tudná behajtani. Ilyenkor szoktam azt mondani, ha őket ennyire nem érdekli a dolog (és még ők járnak el szabálysértően, nem a járművezető), akkor pont ennyire nem kell foglalkozni az egésszel. Küldözgessék csak a leveleket, aztán majd lezárul magától az ügy.
10 méterrel arrébb ott randalíroznak a fiatalok és hagynak 1 köbméter szemetet maguk után, amit szintén 4k felbontásban rögzít a kamera. Persze nem történik semmi és még másnap is ott a szemét.
-
NoLF
veterán
sok. az utcánkban a házam előtt szabálytalanul parkol jó ideje naponta egy ford, sofőrje jellemzően kocsmából érkezik az autóhoz mikor elhajt vele délutánonként, a verda műszakija 2 éve lejárt.
közterest, rendőrt hívtam, semmi nem történik.
majd ha nekimegy valaminek/valakinek, akkor talán...
-
Szakbarbár
aktív tag
Halmozzuk az élvezeteket:
"Az iratok ellenőrzésekor kiderült, hogy az 59 éves sofőrt az Esztergomi Járásbíróság 6 hónapra eltiltotta a járművek vezetésétől, továbbá a gépkocsi érvényes műszaki vizsgával sem rendelkezett. Ráadásul a járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív lett." [link]
Hány ilyen lehet nap mint nap az utakon? -
mezis
félisten
-
Reggie0
titán
-
m3tr0
őstag
-
Lauda
titán
Egy külföldi kamionos okozta a halálos balesetet Bükön
Ilyen eseteknél azért felmerül a kérdés, hogy a gyalogos miért is lépett le a közeledő kamon elé, illetve ha nem is nézett körbe, nem is hallott semmit?
-
Reggie0
titán
-
mezis
félisten
-
mephi666
nagyúr
-
Reggie0
titán
-
Reggie0
titán
-
Lauda
titán
-
mephi666
nagyúr
-
Reggie0
titán
-
cappa72
nagyúr
Nem is kavartam, mert Zámoly felől érkezvén az Új Csóri úta rámentem, azt' jóccakát'.
Az eset az Iszkaszentgyörgy/Kincsesbánya elágazásnál történt. (A képen a kicsi barna autó helye volt az én pozícióm.)
Azért itt nem mennék előre, hogy beengedjem a mögöttem lévőt. Pedig figyelek, és előzékeny sofőr vagyok.@#60553 mephi666
Iggy Pop még él? már évtizedek óta úgy néz ki, mint aki féllábbal a sírban van
Bizony él, és végig ugrált, mászkált fekve éneket... másfél órát. Honnan van még benne póver az kérdéses, de érdemes volt elmenni megnézni, ki tudja, mikor dobja fel a talpát.@#60555 Lauda
Én csak feljebb szoktam hangosítani a zenét, azt' jóccakát. Meg arra figyelek, hogy ne tegyen bennünk kárt. Az, hogy b'ssza az ideg, hát...
"ha te' neti deret' attó'a öbaja' " -By Matiz nagypapa. -
szebe
addikt
Üdv Fehérváron.
Van 1-2 híresebb kiegészítő lámpás kereszteződés, ahol a másik sávon keresztül kerülnek ki ha úgy van.
Nekem az a kedvencem, amikor fél métert kéne az illetőnek előregurulnia, hogy használhassam a kiegészítő kanyarodást, de nyilván nem figyel. Természetesen nem azon a fél percen múlik, de egy picit azért zavar, mennyire nem figyelnek a másikra.Ez amúgy melyik kereszteződés volt? Tbánya felől Veszprém irányába olyan sokat azért nem kell Fehérváron kavarni.
-
Lauda
titán
-
Di Natale
senior tag
-
mephi666
nagyúr
Iggy Pop még él?
már évtizedek óta úgy néz ki, mint aki féllábbal a sírban van 
...az említett sofőr meg elég psycho lehetett
ui: most jól szétoffolom a topikot
fiunk 6éves, nem rég néztük meg a régi mesesorozatot, amiben Willy Fog 80 nap alatt megkerüli a földet... van benne egy köcsög róka, ami villogtatja a szemét mindig és ez alatt a jelenet alatt van egy prüttyögő hangeffekt... kb olyan, mint az Old School Hollywood-ban
...ez lett az egyik kedvenc nótája és várja mindig, hogy ez következzen -
cappa72
nagyúr
Ó, hát nagyon "jó" élményem volt Székesfehérváron. Épp Iggy Pop koncertre igyekeztünk.
Állok a pirosnál, a kiegészítő lámpa zölden világít, hogy a jobbra kanyarodókat engedje. De hát én egyenesen mennék, így nekem tilos a jelzés.
Nézem a tükröt, mögöttem jön távolról egy Opel, és villog.
Gondolkodtam, hogy ez most nekem villog-e. Gondoltam biztos hacilucinálok (halucinálok). Megin' villog. Há' modnom minek?
Aztán leesett, hogy azt szeretné, hogy takaodjak a sávból, mer' ő jön, és bizony jobbra kanyarodna, hisz' neki ződ' van.
Persze maradtam a sávomban állva, hiszen én voltam az első a piros lámpánál, miért mentem volna át rajta?
Amikor már kb. 7 méterre volt tőlem a drágaszág', akkor sárga... és zölt nekem is. Elindultam, de ettől függetlenül olyan szép középső ujjas mutatás volt a jutalmam, hogy felért egy trófeával.
Nem értem az ilyen sofőrt. Gondolta, hogy majd utat engedek neki piros lámpánál? Vagy mi?
Feljebb tekertem a System of a down hangerőt, oszt' csók. Ilyenkor ez a legjobb, amit az ember tehet. -
rushty
őstag
-
Reggie0
titán
-
mezis
félisten
Rolleres és biciklis ütközött
Cserben hagyás?
-
sherlock82
senior tag
-
mephi666
nagyúr
tegnap néztem, nem mond hülyeségeket

-
sherlock82
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=7gsY9VLOq40&ab_channel=Checkengine
Az öreg Zacher..
-
Reggie0
titán
-
mezis
félisten
-
cappa72
nagyúr
-
Lauda
titán
-
Lauda
titán
-
Reggie0
titán
-
mezis
félisten
-
Lauda
titán
-
sherlock82
senior tag
-
Lauda
titán
Ha pozitív eredményt jelez a szonda az út szélén, akkor úgyis elő fog állítani a rendőr és a kapitányságon kell megfújni a hiteles szondát. Ezt megelőzendő érdemes neki mondani, hogy konyakmeggyet ettél és akkor a helyszínen elrendeződik a dolog. A kapitányságon is nullát fújna és 5-10 perc múlva a helyszínen is nullát fog fújni.
-
Voloka
tag
OK. S ki az "ittas"? Definiáld kérlek!
-
tope
addikt
Sőt, gyanú esetén kötelesek véralkoholt mérni, mert a műszer nem olyan pontos, persze több ezrelékes esetén nincs miről beszélni (persze itt is véralkohol kell), de ha csak minimális értéket mér a szonda, akkor tájékoztatnia kell, hogy véralkohol mérése szükséges.
Csak a szonda alapján nem büntethet meg szerintem, az csak szűri az ittas és gyanús embereket -
Reggie0
titán
-
Lauda
titán
A súlyosabb büntetésekkel abszolút egyetértek, ezt gyakran írom is. Minden téren szigorítani kellene a büntetéseken. Ezek a filléres tételek úgy néz ki semmit sem érnek. A pénzbüntetések mellett a jogosítvány bevonását és az elzárást is alkalmaznám. Aztán lehet rinyálni nyugodtan, a saját döntése volt amit csinált, akkor vállalhatja is érte a felelősséget.
De én nem csak ennyit írtam, rohadt sokszor hangsúlyoztam, hogy nem csak egy elemmel van baj, hanem az egész rendszerrel. Az emberek hülyének vannak nézve, az emberek hülyék, ezért az emberek hülyének vannak nézve és így tovább. Ebből a körből kellene kilépni, de látom ezzel a véleményemmel kisebbségben vagyok.
Értelek.
Itt már kifejtettem a véleményemet. Szerintem azért nem fogunk tudni ebből kilépni, mert az emberek viselkedése alapján nem lehet kijelenteni, hogy bármilyen komolyabb felelősséget rájuk lehetne bízni. Egyszerűen visszaélnek a helyzettel. Szerencsejátékfüggő kezébe nem adok pénzt. Csak az idiótái azt nem értik meg, hogy a biztonságos közlekedés mindenki érdeke, az övé is. Neki nem lenne az jobb, ha a párja, a gyermeke biztonságosan érne haza és nem veszélyeztetné a testi épségét egy csomó olyan degenerált, mint ő saját maga? 
Arra gondoltam, hogy az ilyeneket nem lehet kimutatni a vérben. Ebből kifolyólag nyilván a viselkedésre sem lesz hatása és büntetéssel sem jár.

-
Lauda
titán
-
Ijk
nagyúr
Az a baj hogy itthon súlyos társadalmi problémák vannak, amire az ilyen szigorú szabályozások már teljesen hatástalanok, mégpedig két okból: Nincs betartatva, ill. a szabályszegőt egyszerűen nem érdekli, nem foglalkozik a lehetséges következményekkel mert nincs azon a szellemi szinten valamilyen okból. De legalább aki igyekszik társadalmi normák szerint élni azt lehet szívatni hogy 50 helyett 51-el ment, vagy fél órával a korsó sör után kerékpárra ült.
-
Hun'reeth
őstag
A legnagyobb baj nálunk, hogy nem csak az ittas vezetéssel van gond.
Ha tömeggel és nem autóval jövök melózni át kell kelnem 2 zebrán..... Árpád híd környéke.
Nincs olyan reggel amikor valaki nem hajt át a piroson!!! Ezt szó szerint lehet venni.Akkor is átmennek mikor tisztán látja, hogy 30m múlva a köv. lámpa miatt ott áll a sor tehát úgyis meg kell állni. (és még keresztirányú forgalom sincs tehát ő lesz a következő mindenképp ha vár) Sőt, ráállnak a zebrára mintha ezzel előrébb lenne a sorban.
Másik jelenség: Dagály utca, forgalomtól elzárt terület sárga felfestés azért, hogy be lehessen hajtani a Karikás Frigyes utcára.... rááll, hogy 5 méterrel előrébb álljon a sorban. (Tisztelet a kivételnek!)
Ezzel a jelenséggel kellene kezdeni valamit mert az emberek egész egyszerűen tesznek a szabályokra, önkényesen felülbírálnak bármit a saját kényelmük érdekében.Arról már nem is beszélek hány idiótával találkozom mikor kocsival megyek. (Váci út)
-
Ijk
nagyúr
Nekem az egésszel az a bajom, hogy mai napig számtalan matt részeg gépkocsi vezető okoz halálos vagy súlyos balesetet, számtalan gyorshajtó szintén, autósok akik nem ismerik valamiért a kreszt, autók közlekedésre alkalmatan műszaki állapottal, sofőrök akik konkrétan nem tudnak vezetni, egy részüknek még jogsija sincs. Hogy ha csak szimplán megyek melóba kerékpárral 5-ből 1 autós adja meg az elsőbbséget bicikliúton haladva, és ha én nem figyelek, fékezek, akkor lazán ottmaradok. Ezek nem szélsőséges esetek hanem a magyar valóság. Erre rátolnál egy biciklis zéró toleranciát, amivel elméletileg nincs különösebb gond, de gyakorlatban ha megittam egy sört akkor lazán leszállíthat a rendőr, megbüntethet, miközben napi szinten garázdálkodnak a fenti szereplők.
-
Lauda
titán
-
Lauda
titán
Ez oké, azonban nálunk mitől lesz jobb, vagy miért jó az nekünk, ha a jelenlegi helyzetben még inkább enyhítenének?
rábíznák az állampolgárra,
Szerintem hiba lenne. Nézd meg mi folyik az utakon, pedig egyértelműek a szabályok. Amelyik nemzet polgárai így viselkednek egymással az utakon, azokat alacsony értelmi képességüként kell kezelni, semmit sem szabadna a saját döntésükre bízni.Oksi, köszönöm a véleményed!

----------------------------
Még erre a két gondolatra visszatérnék:
Igazából ha kardoskodsz a zéró tolerancia mellett, akkor azt a rendszert élteted, amiben sok az erősen ittas sofőr.
Az emberek meg azért ilyenek, mert ilyen hülyének nézős törvények vannak, ez öngerjesztő folyamat.
Ezt a logikádat kicsit továbbvezetve, azért ilyen a közlekedési morálunk, mert túl szigorú a kresz. Azon is enyhíteni kellene, vagy inkább eltörölni, az emberekre bízni a dolgokat és akkor javulna a helyzet az utakon.
-
Lauda
titán
Nem fog megbüntetni, mert ha lenne a véredben alkohol, akkor 5-10 perc elteltével is kimutatná a szonda a légalkohol szintedben. Ha nem mutatja ki, akkor nyilvánvalóan nincs a véredben alkohol, hanem például a konyakmeggy okozta a korábbi pozitív eredményt. Emiatt nincs szó a szabály megkerüléséről.
-
Lauda
titán
-
Lauda
titán
Ahol zéró tolerancia van, ott is ugyanúgy nézik, hogy van-e a vérében alkohol, ebben nincs eltérés. Itt ellenőrzés ezután sem lesz, a rendőrség romokban. Véleményem szerint emiatt sem szabadna még jobban elengedni a gyeplőt és változtatni a korábbi szabályzáson. Már a kerékpárosok könnyítését is egy felelőtlen döntésnek tartom.
Igazából ha kardoskodsz a zéró tolerancia mellett, akkor azt a rendszert élteted, amiben sok az erősen ittas sofőr.
Erre a részre mit reagálnál?
Az tény, hogy az alkohol hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, megnő a reakcióidő, a döntési, cselekvési folyamatok időben elhúzódnak, gyakrabban hibásak (rossz döntést hoz és/vagy hibásan hajtja végre). Hogy ez kinél milyen mennyiségű elfogyasztott alkoholnál következik be (mikor "avatkozik" be a gondolkodásba, cselekvésbe), nem meghatározható, minden embernél más és más. Namost ha mindez igaz, márpedig igaz, akkor mi a logika abban, hogy olyan dolog fogyasztását engedélyezem a járművezetőnek, ami nála nem meghatározható mennyiség után biztosan rontja a vezetési képességeit?
-
sherlock82
senior tag
Igen de a magyar ember nem egyet fog meginni hanem többet.
És azt mondja hogy egyet ivott.
Elég sok ittas vezetőt láttam már életemben, 99.9 % nem a pörkölt miatt volt ittas meg nem is a diannás cukorka meg mittudomén micsoda miatt.Itthon is elég sok helyen közúti ellenőrzés, lásd finn módszer, TISPOL, RAILPOL stb.
-
Lauda
titán
nem kéne 1szem konyakmeggyel, sport szelettel, töltött káposztával meg hasonlókkal szívatni a népet... sőt mintha a kávé is képes lenne bezavarni a szondát...
Amennyiben éppen elindulás előtt fogysztott valaki konyakmeggyet és rögtön meg is állítják fújni, jelezni kell ezt a rendőrnek. Ilyen esetben 5-10 perc elteltével végeznek egy újabb vizsgálatot, aminek már negatívnak kell lennie. Ebből tudni fogja a rendőr, hogy valóban ez okozta a pozitív jelzést és a véralkohol szinted nulla. Az alkohol tartalmú szájvizet ki kell öblögetni, nem fog gondot okozni, a töltött káposzta urban legend.

-
sherlock82
senior tag
Hi!King
Igen , lehet hogy az osztrákoknál ez van de nálunk tekintettel arra hogy az emberek milyenek egyből menne a spekuláció hogyan úszhatnám meg a dogot.
Azt meg ne mond nekem hogy marhaprököltet kimutatja a szonda ha teszek bele vörösbort.
A vezetési képességet az alkohol nem segíti, inkább árt.
LAudával értek egyet."Attól még senkinek sem lett baja, hogy nem fogyasztott szeszesitalt járművezetés előtt"
-
Lauda
titán
A különbség az, hogy minek tekinti az állam az állampolgárait.
A közútjainkon tapasztalható morált elnézve, a közlekedők túlnyomó részének értelmi képessége körülbelül egy három éves gyerek szintjén lehet. Mindenki biztonsága érdekében illene így is kezelni őket.
Pedig nagyon egyszerű az egész. Betartom a kreszt, úgy közlekedem, hogy mindenki biztonságosan eljusson az úticéljáig.
-
Lauda
titán
Szerintem ezekkel az arányokkal a következő a probléma. Az tény, hogy az alkohol hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, megnő a reakcióidő, a döntési, cselekvési folyamatok időben elhúzódnak, gyakrabban hibásak (rossz döntést hoz és/vagy hibásan hajtja végre). Hogy ez kinél milyen mennyiségű elfogyasztott alkoholnál következik be (mikor "avatkozik" be a gondolkodásba, cselekvésbe), nem meghatározható, minden embernél más és más. Namost ha mindez igaz, márpedig igaz, akkor mi a logika abban, hogy olyan dolog fogyasztását engedélyezem a járművezetőnek, ami nála nem meghatározható mennyiség után biztosan rontja a vezetési képességeit? Ha mondjuk benéz valaki egy táblát/jobbkezest/lámpát stb. és belédhajt, összetör téged/családtagot/autót stb. és van benne 0.4 ezrelék, az szerinted így okés lenne? Bennem azért felmerülne azonnal, hogy ha nincs benne az a szeszesital fogyasztásából származó alkohol, akkor is benézte volna-e azt a jelzést? Előfordulhat, hogy igen, vagy akár az is, hogy nem és mindenki biztonságosan hazaért. Ha ez megint igaznak tekinthető (szerintem annak), akkor felmerül a kérdés, az a fontosabb, hogy mindenki biztonságosan hazaérjen, vagy az, hogy fogyaszthassanak szeszesital a járművezetők? Szerintem az első a fontosabb. Attól még senkinek sem lett baja, hogy nem fogyasztott szeszesitalt járművezetés előtt.

-
szebe
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
60600 - 60501
62706 - 62001 62000 - 61901 61900 - 61801 61800 - 61701 61700 - 61601 61600 - 61501 61500 - 61401 61400 - 61301 61300 - 61201 61200 - 61101 61100 - 61001 61000 - 60901 60900 - 60801 60800 - 60701 60700 - 60601 60600 - 60501 60500 - 60401 60400 - 60301 60300 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Információáradat a Pixel 11-es szériáról
- Facebook és Messenger
- AMD FX
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest