Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stingy2
senior tag
válasz HoaryFox #60591 üzenetére
Én poénból elkezdtem ezt: [kép]
Semmi értelme a tantermi oktatásnak. Aki nem akarja megtanulni, az ott sem fogja, aki meg igen, annak nem kell akár órákat utazgatni, szabadságot kivenni stb.#60590Hi!King "Műhelyórák is lehetnének" - nálunk vannak. Pl. ha nem tudod a légfék valamelyik szelepének a nevét és a funkcióját, akkor csá, lehet újra próbálkozni.
A jelenlegi B-s képzés egy kalap kaki. Se rutinvizsga, se műszaki ismeretek, csak teszt, aztán 'mennyé a forgalomba. Az eredmény meg az utakon látható, rosszabb esetben érezhető.
Mondjuk épp tegnap beszélgettem az autósiskola adminjával, aki mondta, hogy az A, B kategóriánál rendesen szivatják a mazsolákat a vibik. Mondjuk legtöbbre rá is fér...INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz mephi666 #60855 üzenetére
"erre balról érkezett olyan ütemben egy - elsőbbséggel nem rendelkező - biciklis" - arra jó lenne felhívni a kedves kerékpáros közlekedők figyelmét, hogy a zebrán nincs elsőbbségük, ha ülnek a biciklin (nem csak ha teker, hanem ül az ülésen. Akkor gyalogos, ha tolja). Sőt, mikor C kategóriát tanultam, mondta az oktató, hogy eszembe ne jusson biciklist átengedni zebrán, mert vizsgán azonnal megvágnak. Ha a teherautó alá kerül, akkor így járt.
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz maajsz #60864 üzenetére
"Nem tudom ki az az oktató de visszaadhatná az engedélyét. " - elég sarkos vélemény, de akkor segíts kérlek:
"Sikertelen a forgalmi vizsga, ha:
sebessége megtévesztő az elsőbbségadás tekintetében;" (tehát pl. lelassítok egy gy.átkelőnél, mert jön egy biciklis - NEM gyalogos!)
Ja, és a bizalmi elv alapján én azt kell, hogy feltételezzem, hogy meg fog állni."Tehernél kiemelten hívják fel a figyelmet a védtelen közlekedési partnerre a méretek meg a fékút miatt."- semmi ilyesmire nem hívják fel a figyelmed. Arra hívják fel, hogy ne törd össze az árut, és ne menj neki semminek.
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz Reggie0 #60868 üzenetére
"Hat, messze nem igy van."- hát pedig így van, szóval csak óvatosan, ha zebrán átkerekezel Ha mindent megtettem, hogy ne hajtsak át a kerekes fején, de a fizika kifogott rajtam, akkor nincs szerencséje. És még egyszer: nem vagyok köteles lassítani, meg előre belelátni a biciklis fejébe, meg átengedni az elsőbbséget. Nem jön gyalog, és feltételezem, hogy a brinyós nem debil. Ennyike.
#60869maajsz
"Ennél a szitunál konkrétan jó ideig állt a kerékpár mellett," - nem erről volt szó:
"Sikertelen a forgalmi vizsga, ha:
sebessége megtévesztő az elsőbbségadás tekintetében;" (tehát pl. lelassítok egy gy.átkelőnél, mert jön egy biciklis - NEM gyalogos!)
Szóval hogy oldanád meg a helyzetet, hogy ne legyen pótvizsga?"vagy már előre látható, hogy szabályt fog szegni. "- ok, és honnan látom előre, hogy a másik szabályt fog szegni? Ha az emberek látnák előre, hogy a másik szabályt fog szegni, akkor nem lennének balesetek
Ha már ide tévedtem, egy konkrét, kb. fél éves esetem: szürkületben kikanyarodtam a főútra balra, és volt még ott előttem a kereszteződésben egy gyalogátkelő, de nem volt közel-távol gyalog. Rá kellett lépnem a gázra, mert szűk volt a hely-jöttek szemből-, ekkor a zebrán egy agyhalott kerekes úgy 25-30 km/h-val átrobog előttem. Itt nemhogy fékezni nem tudtam, de akkor vettem észre, mikor már elhúzott előttem. Kb. 10-20 cm lehetett közte és a lökhárító közt. Ha nincs szerencséje, akkor gipszben lábadozik, ha túléli, és még meg is bírságolják. Szóval csak óvatosan
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz maajsz #60872 üzenetére
Nyilván nem az a cél, hogy naponta 3 családot tegyek tönkre,- van a lábamban 1M+ km balesetmentesen, és nyilván én is megállok, ha látom, hogy gáz van- csak a kerékpárosok figyelmét szerettem volna felhívni arra, hogy hogyan kellene közlekedniük gyalogátkelő helyen.
Amúgy szvsz abban, hogy a kerékpárosok jó része felelőtlen a zebrán, az autósoknak is jelentős sara van. Mivel sajnos az autósok jó része sem ismeri a KRESZ-t, ezért rendszeresen megállnak kerekesnek is, lemondva ezzel az elsőbbségi jogukról. A bicajosnál meg mint Pavlov kutyájánál, kialakul a feltételes reflex, hogy ha zebra, akkor elsőbbsége van. Aztán egyszer jön a meglepi.
Balesetmentes közlekedést mindenkinekINTJ
-
stingy2
senior tag
válasz Reggie0 #60878 üzenetére
Pedig nincs így - mint a dedóban b+ . Nem értem, mire jó, hogy a szabályok be nem tartására buzdítasz? A biciklis védtelen, ált. ő húzza a rövidebbet, te pedig azt bizonygatod már több hsz-óta, hogy nyugodtan szegjenek csak szabályt, majd a bíróság felmenti. De ezt kb. baxhatja, ha mozgásképtelen lesz egész életére, az autóst meg felmentik. Amúgy meg itt egy jogerős ítélet, szóval azt mondom, - már meg ne sértődj, de továbbra is sületlenségeket beszélsz: [link]
"A bíróság megállapította, hogy a kerékpáros azzal, hogy kerékpárját hajtva a kijelölt gyalogosátkelőhelyen megkezdte az áthaladást, megszegte a KRESZ 54. § (4) bekezdésében foglalt szabályt. A vádlott által vezetett személygépkocsi felé a sértett elsőbbségadásra volt köteles, amit nem biztosított.
Az ítélet jogerős. "#608798th Igen, és az is szép, amikor pl. ott a zebra és mellette a külön kerékpárút, elsőbbségadás kötelező táblával, de a biciklis lex@rja, aztán megy a csodálkozás.
PL: [kép] a múltkor itt jött majdnem a kocsi oldalának - igen, már rajta voltam a kerékpárúton, mikor arra gondolt, hogy elsőbbsége van, mert zebra is fel van festve ott - egy agyhalott kerekes, és még elkezdett pofázni. Helyretettem .[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz Reggie0 #60885 üzenetére
Állásfoglalások, publikációk
olvasgass, művelődj, ne személyeskedj, mert annyira értesz te a joghoz, mint amennyire én vagyok hivatásos sofőr. (semennyire .)#60881mephi666
Most olvastam a motoros sztorit, ez az Irinyin volt, a sulinál . #60786Reggie0
fórumtárs hsz-e meg totál fogalmatlanságról tanúskodik
Na de tényleg nincs időm galambsakra.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
stingy2
senior tag
válasz mephi666 #62013 üzenetére
Május végétől egy 12 tonnás bontószökevénnyel dolgozok, hát ne tudjátok meg milyen előzékenyek lettek még a legalpáribb BMW tulajok is. Felőlem tolakodhat meg dudálhat, kamera a szélvédőn, arra meg várhat, hogy pl. 5 tonna akkuval a hátam mögött nyomjak egy kövér satuféket .
[ Szerkesztve ]
INTJ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horgász topik
- Egérpad topik
- Yettel topik
- Háztartási gépek
- Gaming notebook topik
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest