Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FEDman

addikt

válasz Gondwana #30074 üzenetére

Semmi gond, velem is elő szokott fordulni az ilyesmi. :)

Én biztos vagyok benne, hogy dolgoznak keményen a teljes értékű elektronikus záron és meg is fogják tudni oldani. Kérdés inkább csak az hogy ehhez hány év kell még. :)
    Ez amúgy egy erősen szenzorfüggő történet, minél nagyobb a lapka annál nehezebb ezt megoldani. És itt érdemes megjegyezni, hogy a Nikon 1 rendszerben már olyan elektronikus zár van amivel már lehet 1/60s mellett vakuzni. Ez már erősen közelít az ideálishoz. Az mFT rendszerben meg ugye ennél nem sokkal nagyobb a szenzor, azaz valószínű nem lehetetlen itt is megoldani ezt pár éven belül.

Ami viszont a gyors vaku szinkront illeti, azt azért érdemes tisztázni, hogy ilyenkor nem folyamatosan világít a vaku, hanem iszonyat sebességgel villogtat folyamatosan míg le nem fut a zár. Persze ezt olyan sebességgel csinálja, hogy mi csak egyetlen villanásnak látjuk. Valójában viszont ilyenkor sok gyors villantás történik és többek között ez is az oka, hogy ilyenkor a normál üzemmódhoz képest drasztikusan visszaesik a vaku teljesítménye. Nem véletlen az se, hogy ilyenre csak a komolyabb nagyobb teljesítményű vakuk képesek.
    És ha ezt a gondolatmenetet tovább görgetjük akkor az is hamar kiderül, hogy 1/30s mellett miért nem fog menni soha a gyors vakuszinkronizálás.
    1/1000s nem sok idő, de az alatt is annyi villantást kell ilyenkor a vakunak ledarálnia, hogy azt jó ha bírja teljesítménnyel. No most ehhez képest az 1/30s az 32x hosszabb idő, azaz 32x annyi villantást kellene ilyenkor lenyomnia a vakunak és ezt szerintem a nagyobb teljesítményű vakuk se bírnák már szuflával.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés