Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz
Monya78
üzenetére
E-M1 mk2 esetén én ránéznék az Olympus Mintabolt honlapjára is, hátha van bemutató darabjuk még...
És még egy komment: ha még a gyári (azt hiszem 2 éves) garancia él, és európai, akkor 35e Ft-ért lehet hozzá venni +3 év garancia kiterjesztést, azzal már hátradőlősebb a használt vásárlás.
-
b.vr
őstag
válasz
Monya78
üzenetére
Nem hiszem hogy érzékelhető mértékben gyengébb lenne magas iso-n az E-M1 mint az E-M10 (bár én már nagyon régóta egyébként sem fotózok olyasmit amihez magas iso kellene, de ha fotóznék akkor azok meg olyan szituációk lennének (mint pl. anno a kis unokahúgom bent a szobában lámpafénynél) ahol meg egyszerűen zérónullasemmi jelentősége van hogy mennyire zajos mert nem nyilvánosságnak készül. Anno a Pana G5-tel is minden gond nélkül lehetett ISO3200-ig menni és az elég is olt (már persze fényerős fixekkel, de az volt a kiindulás, az nem is kérdés) Ehhez képest az eredeti E-M1 meg simán mehetett volna ISO6400ig. Most hogy ennél valami kicsit még jobb vagy rosszabb olyan helyzetekben, hát semmi jelentősége, különösen hogy az utóbbi években pont a zajzszűrő szoftverek fejlődtek ugrásszerűen (mellékszál de amúgy ennek köszönhető ez a mostani nagy mestersége intelligencia képgenerálós hype is (dall-e, midjourney, stable diffusion és társaik)
Az E-M10 képminőségben gyakorlatilag megegyezik: anno pont ezért vettem azt másodgépnek. Hiszen jóval olcsóbb volt,és bár kezelőszervekben ugyan sokminden hiányzott de egyébként is túlélhető, főleg hogy csak másodgép (de amúgy rendszeresen használtam/használom is, nem csak biztonsági backupnak van, hanem rajta van az az obi amit pont aznap ott és arra ugyan kevesebbszer, de azért használok) viszont tökéletesen megegyező képminőséget kaptam, így azon nem kell gondolkoznom hogy merhetem-e a másodvázzal megcsinálni a képet.E-M1 vs E-M1mk2: ahogy írtam, itt a video a kulcskérdés, hogy ez mennyire fontos. Amit írsz a használt árakról, az ezt még jobban aláhúzza: 3,5x annyiba kerül! És abszolut értékben is, az a 300 ezer ugyan még nem horror összeg, de azért már szabad szemmel is látszik. Namost ha kell a tisztességes video (és nekem tavaly már kellett), akkor ez no-brainer, azt kell venni és kész. Nekem tavaly már kellett, mert a modellfotózásaimnál egyre többször kérték, plusz az utazásaimnál meg engem is érdekelni kezdett, így váltottam. De ha nem kellett volna a video, akkor nem váltottam volna. Ez az a bizonyos last camera syndrome: fotózáshoz amit az E-M1 tud az még hobbihoz képest komoly elvárási szinten is, bőven teljesen elég. Videóban meg az E-M1mkII-nél köszönt be a last camera syndrome: persze hogy jobb lett volna egy friss ropogós OM-1, na de míg a rosszhoz képest a jó (eredeti vs. mk2) az nagy ugrás volt, a jóhoz képest hogy valami még jobb viszont sokkal-sokkal többe kerül amikor azt más jó dolgokra is lehet költeni... Annyira már csak keveseknek fontos a minél magasabb szintű video. A többi kisebb-nagyobb fejlesztésről meg nem is beszélve.
Merthogy persze, van még sok más fejlesztés (mint ahogy az van folyamatosan mindig a generációk között), de ezek nálam már csak járulékos örömök ha már a video miatt úgyis váltottam. Önmagukban nem érnének még ennyi pénz sem (nemhogy még többet meg még annál is többet)
Hogy plasztikus példát hozzak: tök jó a kézből tartott high-res, csak éppen ha aközött választhatok hogy itthon fotózom kézből a high-res tégalfalat, vagy helyette fogom a meglévő gépeimet és elutazok az idénre tervezettek mellett plusz egy útra még Izlandra is, akkor nem kérdés melyiket választom

Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest