Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lesaux
veterán
Javaslom a tőzsdét: te döntöd el, hogy mit veszel, mikor, mennyit stb.
Otthonról végezhető ''meló''. Nem kell bankba rohangálni meg ilyesmi.
Hátránya, hogy nincs kit hibáztatni, ha elbuksz a pénzből valamennyit.
Ha kockázatkerülő megoldásra vágysz, akkor ajánlom a diszkontkincstárjegyet. -
lesaux
veterán
A 6 hónapos kincstárjegyek 12,20 százalékos átlagos éves hozammal keltek el az egységes hozammutató (EHM) alapján. Az elfogadott hozamok 11,66 és 12,27 százalék között szóródtak.
http://www.ebroker.hu/pls/ebrk/ebr_cikkek_html_p.startup?p_cikk_id=71985653 -
lesaux
veterán
De hova tűnt Kalandor?
-
lesaux
veterán
válasz concret_hp #106 üzenetére
Igen, bárki. Eddig csak itthonról tőzsdéztem három brókercéggel is. Kérdezz!
-
lesaux
veterán
válasz concret_hp #106 üzenetére
Érdekel még a dolog? Nagyon eltűntél.
-
lesaux
veterán
válasz concret_hp #115 üzenetére
100.000 elég. Sokan fogják neked azt mondani, hogy egymillió alatt nem érdemes, de ez szerintem nem így van. Nekem sincs sokkal több pénzem a tőzsdén.
A jutalék 0,25%, a minimumdíj 150 Ft, tehát 60.000 Ft alatt nem éri meg a minimumdíj miatt.
Számlanyitás meg számlavezetés tudtommal még mindig ingyenes.
Ja, a fentiekben az Equitasról írtam. Bővebben: link
Voltam már két másik brókercégnél, de a Concorde drága és szarrágó, az Inter-Európa pedig khmm... Legyen elég annyi, hogy bepanaszoltam őket a PSZÁF-nél, úgy jöttem el tőlük.
Szóval az Equitas internetről elérhető kezelőfelülete egyszerű, érthető.
Vétel normál meg Eladás normál, ezekkel kell foglalkoznod. A DT daytrade-et jelent, amikor napon belül veszel és adsz. Ilyenkor kisebb a jutalék, 0,15%, de min. 150 Ft.
A TDT technikai daytrade-et jelent. 3--5-szörös tőkeáttétellel vehetsz vagy adhatsz el részvényt. Ha van pl. 100.000 Ft-od, akkor 500.000-ért vehetsz részvényeket, de nem mindegyiket, ezeknek meg kell felelniük bizonyos kritériumoknak. Előnye ezenkívül a TDT-nek, hogy lehet esésre játszani, azaz úgy tudsz eladni részvényt, hogy nincs a birtokodban. Hátránya a TDT-nek, hogy aznap le kell zárnod a pozíciódat, legkésőbb 16:25-kor. Ha nem tudod, akkor a gép zárja le neked.
Egyébként a TDT-t nagyon nem ajánlom, tuti bukás.
Vannak jó kis szimulátorok, bár most nem tudom, melyik működik éppen.
www.tozsdecapa.hu
www.tozsdekukac.hu
Ezek másfajta kereskedési rendszerek, de a működési elvük hasonló. A lényeg, hogy csak virtuálisan buksz.
Ja, még valami. Az Equitashoz elég csak egyszer bemenni személyesen. Utána faxon tudsz pénzt kivenni, illetve átutalással betenni, tehát kényelmes megoldás.
Még egy dolgot kihagytam: megfelelő ajánlat esetén 2 mp alatt teljesül a megbízásod, és ezt a rendszer vissza is igazolja.
Na még egy: a real-time árakért mindenhol fizetni kell 3-4000 Ft-ot, de itt egy link, ezen az 5 legnagyobb forgalmú részvény meg az A kategória 5 legnagyobb forgalmú részvénye látható real-time. Bővebben: link
Szerk.: ezt elírtam. Az 5 legnagyobb forgalmú részvény meg az A kategória 5 legjobban teljesítő részvénye. -
lesaux
veterán
Bővebben: link
Bővebben: link, de ezeket nem ajánlom, lásd fent.
Bővebben: link, ezt nem ismerem, a többi meg szerintem drága, nem nekünk való.
Vagy milyen linkekre gondoltál? -
lesaux
veterán
-
lesaux
veterán
Az a baj, hogy állampapírokhoz, kötvényekhez, ilyenekhez nem értek.
Most megpróbáltam belépni a Concorde kereskedési rendszerébe még a régi jelszavammal, és engedte a hülyéje.
D031126, D040121, D040526, D040901. Ezek az állampapírok vannak, de ne kérdezd, hogy mit jelentenek.
Valamint találtam egy Concorde Pénzpiaci Befektetési Alap nevű alapot. Ezt is lehet venni.
Emlékeim szerint az IE-New York Brókernél többféle alapból lehetet válogatni, főleg Hunniákból, de oda már nem bírok belépni. Mindegy, valahol biztos le van írva az is.
Egyébként itt egy jó kis oldal. Bővebben: link.
Ezen a különböző alapok teljesítményét lehet nyomon követni, akár csak az utolsó 30/60/90 stb. napra számolva. Tanulságos. -
lesaux
veterán
Tőzsdézni CSAK AKKOR, ha tényleg tudod, hogy mit csinálsz. Nagyok a tranzakciós költségek
Van, ahol csak 0,25%, de min. 150 Ft.
a fentiekhez képest illikvidek
Egy-egy gagyi részvény lehet illikvid, de legfeljebb majd nem olyat vesz az ember. Ha eladod a részvényt, 3 nap múlva a pénzt is felveheted. Átutalhatod a bankszámládra stb.
ugyanakkor jóval magasabb hozamot is hozhatnak. Rossz esetben, ha részvényekkel kerskedsz, akkor max. 10-15%-ot bukhatsz egy napon, ha derivatívokkal, akkor a fantáziád szab csak határokat (igen többet is bukhatsz, mint amennyi pénzt betettél).
Így van.
Amúgy a tőzsdézésnek is van egy bája. Az egészet lehet számítógépről intézni. Átutalod a pénzt a brókercégnek, rákerül az ottani számlára. A neten látod az árfolyamokat és azt, hogy ki mennyiért adna vagy venne valahány darabot. (Na jó, ingyen csak a 15 perccel ezelőtti árakat látod, a késleltetés nélküli árakért fizetni kell.) Bepötyögöd a gépbe, hogy miből mennyit szeretnél, és 2 másodperc múlva a számládon van. Ha már hülyére kerested magad a részvényekkel, eladod őket, és küldesz egy faxot, hogy utalhatják a pénzt. Ennyi. -
lesaux
veterán
Tőzsde: bemész, nyitsz egy számlát. Befizeted a pénzt, persze lehet átutalni is.
Ha interneten akarsz kereskedni, az jó, mert két másodperc alatt bent van az ajánlatod a könyvben. De szerintem inkább kérdezz, mert így lehet, hogy hosszú lesz.
Mennyire kockázatos? Az elmúlt pár évben megsokszorozhattad a pénzed, de ugyanúgy el is bukhattad minden vagyonodat. Mondjuk ez utóbbi gyakoribb. Azt mondják, a konyhapénzzel nem érdemes játszani. Csak annyi pénzt tegyél be, amennyit hosszabb ideig tudsz nélkülözni. -
lesaux
veterán
Ha akarok egy dombornyomott VISA kártyát az OTP-nél, akkor ugye kell egy lakossági folyószámla (250 Ft/hó) plusz maga a kártya (4000/év). Ha ez megvan, fogok tudni netbankon keresztül utalgatni ide-oda, akár külföldre is, jól gondolom? Vagy kell még valami?
A Mastercardhoz ért valaki? Azt írják, havonta 4 pénzfelvétel ingyenes, plusz interneten frankón lehet vele vásárolni. Meg hogy virtuális kártya. Az mi a hóhért jelent? És mi benne a buktató? -
lesaux
veterán
válasz concret_hp #1281 üzenetére
Mi a baj az OTP-vel?
Nekem igazából arra kéne, hogy neten keresztül utalhassak a Sportingbetnek meg egyéb on-line kaszinóknak, és ők is át tudják nekem utalni a csillagászati összegű nyereményeimet.
A kamat nem érdekel, mert annyi pénz sose lesz a számlán, hogy kamatozzon is.
Egy dombornyomott VISA kártya kell, valamint hogy olcsón, esetleg havi 1-2 alkalommal ingyen tudjak automatából pénzt felvenni. Az OTP bankja és automatája is itt van 200 méterre. Te miért nem javaslod az OTP-t? -
lesaux
veterán
-
lesaux
veterán
Voltam ma a CIB Bankban, hogy nyissak egy számlát, csináltassak internetkártyát meg dombornyomott VISA-t. Azonkívül, hogy elbasztam legalább egy órát meg elkéstem a munkahelyemről, gyakorlati haszna nem volt. Internetkártyát nem tudtak nekem csinálni, mert ahogy shift-f12-t nyomtak, törölt minden adatot. Pedig nagyon próbálkoztak. Aztán kérdezték, nagy baj-e, ha ma nem lesz internetkártya. Örülnék neki, ha lenne. Hívtak valakit, az se tudta megcsinálni, mondták, hogy majd postán küldik egy-másfél hét múlva a VISA-val együtt.
Remek. A bankártyához kérdeztek egy csomó adatot, munkahelyem nevét, címét, mióta dolgozom a vállalatnál (mióta megfenyegettek, hogy kirúgnak, hehe ), mennyit dolgoztam az előző munkahelyemen, havi nettó jövedelmem, családi állapotom, gyerekek száma, lakás tulajdonosa stb.
Rákérdeztem, hogy ez tényleg mind kell-e vagy csak a statisztika miatt, de tényleg mind kell.
Hát ennyi, most várok. -
lesaux
veterán
válasz concret_hp #1320 üzenetére
Köszönöm, közben a bukmékeres fogadásos topicban is ezen tipródtunk, de csak az ügyfélszolgálat tudta megmondani, hogy ma még nem utalhatok, majd holnap.
-
lesaux
veterán
Hogy működik a csoportos beszedés? Ugye jól sejtem, ez azt jelenti, hogy nem csekket küldenek, hanem leemelik a számlámról a pénzt?
A szolgáltatónál kell ezt elintézni vagy a banknál? Esetleg mindkettőnél? Az nem baj, ha nem az én nevemre jön a csekk? Bármilyen csekket lehet így helyettesíteni vagy csak közüzemit? -
lesaux
veterán
Á, ez jó ötlet, mert lusta vagyok, mint a disznó. Bár a csoportos beszedés azért jobb, mert úgy nem 499 Ft a havidíj, hanem 99.
-
lesaux
veterán
válasz concret_hp #1349 üzenetére
Ezen gondolkoztam én is, de az lesz a vége, hogy felívom őket és megkérdezem.
Feltételek:
1. Legalább havi 50 000 Ft, egyösszegű jövedelemátutalás a CIB Online Magánszámlára,
2. Minimum 2 db megbízás tetszőlegesen kombinálva az alábbiak közül
- csoportos beszedési megbízásra vonatkozó felhatalmazás vagy
- minimum 1000 Ft állandó átutalási megbízás teljesítése vagy
- CIB Internet Bankon megadott, minimum 1000 Ft eseti átutalási megbízás teljesítése.
Az 1-es pont stimmel.
A 2-es meg azt mondja, hogy kettőt kell kombinálni, bár én már látom, hogy lesz egy 1000 Ft-os állandó átutalás meg egy eseti. Akkor fel se hívom őket. -
lesaux
veterán
Itt sok a kártya- és bankszakértő.
A történetet leírom röviden, kicsit hosszabban pedig az alábbi linken olvasható.
[link]
Szóval a CIB-nél van dombornyomott VISA Classic kártyám. Fizettem vele a Sportingbet oldalán, ahol magyar forint alapú számlát vezetek. (Ez tkp. pénzbefizetés, de lehet átutalással és bankkártyás fizetéssel is pénzt tenni a számlára.)
Ma vettem észre, hogy ahányszor kártyával fizettem, annyiszor vontak le többet a számlámról. Nem sokkal, csak 2,5 százalékkal.
Hívtam a Sportingbetet, azt mondják, ők nem vonnak le többet.
Hívtam a CIB-et is, ott forintról meg dollárról magyaráztak valamit, de mind a kétszer azt ígérték, hogy holnap visszateszik a pénzt a számlámra, ha jogtalanul vették le.
De félek, hogy ez nem fog megtörténni.
Hiába díjtalan a bankkártyás vásárlás, nekem meg forint alapú számlám van a banknál és a Sportingbetnél is. -
lesaux
veterán
válasz fokukac #1352 üzenetére
A Sportingbet tudomásom szerint Angliában van.
Amúgy az normális dolog, hogy oda-vissza váltogatják a forintot meg a dollárt, szigorúan úgy, hogy rábasszak? Erre ki kérte meg őket? Forint alapú számlám van, forintban fizettem.
Amúgy minden internetes vásárlásra igaz, hogy szarul váltják a forintot? Vagy minden külföldi vásárlásra? Vagy az internetes külföldi vásárlásokra?
Holnap, asszem, átnézem az ÁSZF-et, de lehet, hogy ezekről is írok egy ajánlott levelet a PSZÁF-nek. -
lesaux
veterán
válasz luciferc #1355 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Nem tudom, a Sportingbetnél hogy működik, lehet, hogy tök virtuális ez a számla, de amikor kártyával fizettem nekik akár 2000-et, akár 40.000-et, a következő pillanatban pont annyi pénz volt náluk. Regisztrációnál ki kellett választanom, hogy milyen pénzben gondolkodjuk, és én a forintot választottam.
Banki átutalásnál semmi galiba nem volt, ott nem vont le többet a CIB.
Igazából az bosszant, hogy két vagy három nap után vont le a bank még 900 forintot, amikor már rég nem utalgattam meg fizetgettem kártyával. És ezt nem értem. Pláne hogy azt hirdeti mind a Sportingbet, mind a CIB, hogy a bankkártyás vásárlás ingyenes.
phanfantom: pár tízezer plusszal tkp. kiszálltam. Ez is inkább a rulettnek köszönhető, mint a sportfogadásnak. Van néhány elrettentő példa a Bukmékeres fogadás topicban, én nem szeretnék úgy járni. Talán néha teszek majd még 1-2 ezrest a Lyonra, de tényleg csak hobbiból. És örülök, hogy még plusszal be tudom fejezni, hosszú távon nincs esélye az embernek a rulettnél. -
lesaux
veterán
válasz concret_hp #1361 üzenetére
Igen, tudom, eddig úgy csináltam, csak most hirtelen kellett a számlára a pénz, én meg azt hittem, ez is ingyenes, mint ahogy a Sportingbet írja, és a CIB-nél is ingyenesnek van feltüntetve a bankkártyás vásárlás.
-
lesaux
veterán
Baszki, csoda történt!
Épp most hívtak a CIB-től, elmagyarázták ugyanazt, amit elmondtatok nekem. Hogy forint alapú számlám van kint is, de a Sportingbet dollárban terhel, és ha közben romlik a forint, akkor elvileg rosszabbul járok.
De mivel ez nem az én hibám, visszautalják a pénzt. Elmondták még azt is, hogy ha közben közben javult volna a forint, akkor több pénzem lenne.
Feltettem a kérdést, hogy akkor a jövőben ne használjam a kártyámat az interneten vagy mi történjen, erre azt a választ kaptam, hogy de, csak figyelni kell, és ha rosszul járok, szólok, visszautalják, mást ők sem tudnak tenni, mert ha dollárban terhel a Sportingbet, azt ők sem védhetik ki.
Igaz, hogy kb. múlt pénteken kértem a visszahívást, de minden jó, ha a vége jó. -
lesaux
veterán
Ma nézegettem a számlámat meg a számlatörténetet, és feltűnt egy 250 forintos díj október 6-ai dátummal ATM-es készpénzfelvételért, pedig napok óta csak fizetésre használtam a kártyámat.
Felhívtam a CIB24-et, hogy ez mi. Azt mondták, egy október 2-ai készpénzfelvétel idegen ATM-ből. Kérdeztem, hogy havi egy nem ingyenes-e. Na, itt hosszan tartottam a telfont, közben zenélt, meg egy macska is nyávogott, aztán közölte a helpdesk, hogy de bizony, és majd visszarakják a pénz.
Érdekes, hogy még nincs egy hónapja, hogy számlát nyitottam náluk, de ha eddig nem hívtam őket tízszer, akkor egyszer se. És az én javamra ritkán tévednek.
De most komolyan. Szerintetek hogy vonhattak le ilyenért pénzt? Nem igaz, hogy nem számítógép vezérli ezt az egészet, az meg csak tudja, hányszor vettem ki pénzt ATM-ből elseje óta.
Kezdem azt érezni, hogy nem volt jó döntés a CIB-nél számlát nyitni, mert tényleg naponta kell megnéznem a számlatörténetet, hogy mikor mit basznak el.
Ja, és 100 forintot már levontak egy postán kiküldött bankszámlakvonat miatt. Arra tisztán emlékszem, hogy nem kértem postán semmi szart, mert tudtam, hogy pénzbe kerül. Csak lehet, hogy ez azon a papíron volt, amit széttéptek, amikor az azonnal kiadható internetkártyát mégsem tudták azonnal kiadni. Ezért nem is reklamáltam, csak lemondtam a többi ilyet. -
lesaux
veterán
válasz fokukac #1352 üzenetére
Dzsízösz! Most akarnék dollárt utalni Amerikába, de látom, hogy a CIB-en keresztül nem járnék jól. Az szerintetek működne, hogy elutalom egy OTP-s sráchoz, ő pedig továbbutalja? Neki alig van különbség vételi meg eladási árfolyam között. Egyéb költség nincs az OTP-nél, ugye? Csak utalás díja meg a dollár eladási árfolyama.
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Valaki el tudja magyarázni, mi a különbség az MC Unembossed és a CirrusMaestro között?
Egy egyszerű és olcsó társkártya kéne a jelenlegi Visám mellé, hogy ha azt a feleségem elkommunizálja, attól még tudjak vásárolni meg pénzt felvenni. És a MasterCard kártyatársaságtól lenne jó. -
lesaux
veterán
-
lesaux
veterán
válasz concret_hp #8445 üzenetére
Azt nem tudom, de nemrég bevásároltam, és most harmadik napja egyfolytában esik.
-
lesaux
veterán
Sajnos a fundamentumokban és a dolog gazdasági hátterében finoman szólva nem vagyok otthon, csak a chartot látom, és képtelenség olyan intervallumot nézni, amiben ne tűnne borzasztónak a nyersanyagok elmúlt négy napban elszenvedett esése. Mi áll a háttérben?
-
lesaux
veterán
Kurva jó, közben azt látom ma, hogy hiába adtam el 5-én délután, csak 6-ára van könyvelve, természetesen a 6,5%-os esés utánra. Magyarul jó kis veszteséget sikerült realizálnom. Ennél rosszabbul direkt sem tudtam volna kijönni.
Amúgy a befektetési alapoknál szembe lehet állítani a nyereséget meg a veszteséget? Mert a nyereségadót az eladás pillanatában levonják, úgyhogy ötletem sincs, miként lehetne. -
lesaux
veterán
válasz attiati #8477 üzenetére
Nevess ki, de pontosan így gondoltam. Sőt - bár most elbizonytalanítottál - szerintem a Közép-európai Részvényalappal meg is csináltam. Na mármost ott vagy az volt a kulcs, hogy 16.00 előtt zártam a pozíciót, vagy csak kisebb mértékben esett, és T+3 nap múlva már nem tűnt fel, hogy pár forinttal kevesebb, pláne a nyereségadó levonása után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Gitáros topic
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Elektromos autók - motorok
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest