- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- V.Milán: Aktív tag lettem 🥳
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
válasz
aujjobba #72962 üzenetére
én építész vagyok, szerencsére van bejelentett munkahelyem. Tehát nem arra használom a Katát, hogy elkerüljem az adófizetést.
Ennek ellenére van/volt Katás egyéni vállalkozásom, mert annyit azért nem keresek, amiből komolyabban előrébb lehetne lépni.
Így sokszor vállaltam egyéb munkákat, sokszor cégeknek és fizettem a 25ezres Katát. Ez a lehetőség például teljesen megszűnik számomra.
Ez csak az én példám, szerintem százezres az a nagyságrend ahány embert ez negatívan érint, közvetve pedig még többet fog.Nekem ez a főállás miatt nem húsba vágó (amíg az megvan), legfeljebb gyűlni fognak majd a borítékok otthon...
-
julius666
addikt
válasz
aujjobba #72962 üzenetére
Valamit nagyon félreértettél. Én szívesen adóznék többet (ésszerű keretek közt persze), a KATA adóterhe eléggé abnormális volt szerintem is.
Viszont ha én szabadúszóként bedolgozok külföldi projektekre, elszámolható költségeim gyakorlatilag nincsenek, akkor ne kelljen már nekem elbábozni egy fullos cégműködést.
Adózás téren max annyi elvárásom van, hogy egyszerű legyen illetve hogy azért ne munkavállalói szintű adóterheim legyenek, lévén hogy nekem nem jár ki csomó minden, ami a munkavállalóknak igen. Van csomó extra kockázatom, extra munkám vele (ügyfeleket szerezni pl.), behozom a pénzt ezzel az országba, stb, szerintem erre jár valamennyi könnyítés a másik oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby rádiós topik
- Hardcore café
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoLTE/VoWiFi
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB SSD gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X + RTX 4060 + 32GB DDR4 + 1TB M.2 NVMe SSD! GARANCIA/SZÁMLA!
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natúr Titán Független
- Dell Latitude 5430 i5 és i7 12.gen CPU 16GB RAM 256GB SSD 13,3" FHD, HUN bill, Win11 laptop notebook
- Samsung A04S 32GB / Újszerű állapotban / 12 hónap állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest