- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Amiga A500 - A régi barátnő
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- MasterDeeJay: Mindkét irányból bedugható USB-A?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
válasz
aujjobba #72962 üzenetére
én építész vagyok, szerencsére van bejelentett munkahelyem. Tehát nem arra használom a Katát, hogy elkerüljem az adófizetést.
Ennek ellenére van/volt Katás egyéni vállalkozásom, mert annyit azért nem keresek, amiből komolyabban előrébb lehetne lépni.
Így sokszor vállaltam egyéb munkákat, sokszor cégeknek és fizettem a 25ezres Katát. Ez a lehetőség például teljesen megszűnik számomra.
Ez csak az én példám, szerintem százezres az a nagyságrend ahány embert ez negatívan érint, közvetve pedig még többet fog.Nekem ez a főállás miatt nem húsba vágó (amíg az megvan), legfeljebb gyűlni fognak majd a borítékok otthon...
-
julius666
addikt
válasz
aujjobba #72962 üzenetére
Valamit nagyon félreértettél. Én szívesen adóznék többet (ésszerű keretek közt persze), a KATA adóterhe eléggé abnormális volt szerintem is.
Viszont ha én szabadúszóként bedolgozok külföldi projektekre, elszámolható költségeim gyakorlatilag nincsenek, akkor ne kelljen már nekem elbábozni egy fullos cégműködést.
Adózás téren max annyi elvárásom van, hogy egyszerű legyen illetve hogy azért ne munkavállalói szintű adóterheim legyenek, lévén hogy nekem nem jár ki csomó minden, ami a munkavállalóknak igen. Van csomó extra kockázatom, extra munkám vele (ügyfeleket szerezni pl.), behozom a pénzt ezzel az országba, stb, szerintem erre jár valamennyi könnyítés a másik oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A rend őrei
- Nintendo Switch 2
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Wise (ex-TransferWise)
- Videós, mozgóképes topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.5TB HDD
- Katana GF76 11UG 17.3" FHD IPS i7-11800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Bontatlan, régi, legális, szoftverek: Autodesk Maya, Lightwave 3D, Windows, Office, Norton, stb.
- Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R OIS WR
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged