Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgoogyi
Topikgazda
Az én stratégiám az volt, hogy találjak egy portfóliót amiben hiszek és úgymond lenyugszok tőle. Ez részben a saját "hitem" és egy mintaportfólió adta az alapját + figyelembe véve, hogy egyáltalán milyen etf-hez férek hozzá.
Nem nézem az értékeltségeket meg semmi hasonlót. Egyedül akkor van nagyobb vásárlási kedvem, amikor be vannak esve az indexek.
Az alap, amiből indultam, az Paul Merriman 4-fund combo portfiliója.
Ez 25%-ot tart mindegyik eleméből: large cap, large cap value, small cap, small cap value.
Ebben egyrészt az tetszett, hogy időszakosan hol az egyik hol a másik elem a dominánsabb és rendkívül ritka az olyan időszak, amikor egyik elem sem teljesít jól.
Ezekből az LCV,-t cseréltem Quality ETF-re hit alapon, mert nekem annak a metrikája az intuitív.
Illetve a részvényetf arányok ezek lettek végül a teljes portfólión belül, hogy elfogadható globális lefedettségem legyen:
40% Vanguard All-World
15% MSCI World Quality
7.5% MSCI World Small Cap
7.5% USA Small Cap Value
Az elvárásom/célom az, hogy ne legyen egyetlen rossz 10 évem sem és a sima all-world-öt túlteljesítsem.
Az arányokat vásárlásokkal tartom és kis elcsúszások egyáltalán nem érdekelnek.
Az az érdekes érzelmileg, hogyha kis korrekció van, azt valamiért nem szeretem, de ha sokat esik és abból tudok vásárolni, az jó érzés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest