- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
válasz
kovisoft #51786 üzenetére
Nem kezeli sajnos azt sem.
Én azért szeretem mert könnyen átlátható a napi állapot vele akkor is ha sokféle részvényed van.
Sajnos nem egy kiforrott eszköz:
- időnként rosszul számol (főleg összeget, de a vétel-eladások regisztrálása is néha működik néha nem)
- esetleges hogy mikor mit frissít, ha egyáltalán (nyitás után jellemzően egy ideig semmit)
- a beállítási lehetőségek hiányosak (pl. nem állítható be hogy egészre kerekítsen),
- sok terméket nem ismer és nem is vehető fel bele (opciók, warrantok, magyar bef.alapok, állampapírok, stb.),
- szolgáltatókkal automatikus portfoliószinkront nem tud
- a linkek nálam gyakran "operation mit permitted" eredményt adnak
- forintra számolni nem tud
- a lista sorrendet manuálisan átrendezni nem lehet
- nem tud típusonként csoportosítani (eftek, részvények, állampapírok, stb.)
- megjegyzések nem rögzíthetőkMindazonáltal jobbat nem ismerek. A portfolio performance-t amit itt ajánlottak a múltkor még nem próbáltam ki, lehet hogy az jobb.
-
nort_on
senior tag
válasz
nort_on #51796 üzenetére
Hülye vagyok, a 6.-ik évtől már csak a minimális befizetés (havi 10e) hiányára vonatkozó költség van (7.600 huf per év), nem az új befizetésre vonatkozó kb 2,91%...
Ennek tükrében (remélem így már jó):
ÖNyP + céges befizetés, de saját tőkére (1,75M) vetítve a hozamot, ha ekkor veszed ki: 10 év 200%, 15 év 354%, 25 év 877%
ÖNyP, ha nincs céges befizetés: 10 év 49%, 15 év 124%, 25 év 379%
MÁP+: 10 év 48%, 15 év 89%, 25 év 208%Szóval a kérdés ugyanaz, a 10 éven belüli likviditás.
-
vendingo
veterán
Köszönöm a segítséget.
-
nort_on
senior tag
Itt végül mire jutottál? Kiszámoltad?
Kíváncsiságból bedobtam a kalkulátorba a számokat, az alábbi paraméterekkel nekem ez jött ki.
5 évig fizeted, éves befizetés 700e (ennek fele saját, fele céges), adójóváírás 140e (5 évig), zöld bank ÖNyP kondíciói alapján (nyilván van ennél jobb és rosszabb is), költség 2,91%, elmúlt 15 év éves átlag hozam 6,94%, befizetési éveknek megfelelően sávosan adózva (15% szja és 15,5% szocho).
Az érdekesség kedvéért a saját befizetésre (évi 350e) megnéztem a MÁP+ is.ÖNyP + céges befizetés, de saját tőkére (1,75M) vetítve a hozamot, ha ekkor veszed ki: 10 év 156%, 15 év 237%, 25 év 473%
ÖNyP, ha nincs céges befizetés, itt az adó miatt bukó (hozamban és likviditásban is messze elmarad a MÁP+tól): 10 év 28%, 15 év 69%, 25 év 186%
MÁP+: 10 év 48%, 15 év 89%, 25 év 208%Szerintem itt a kérdés, a sok változón felül, amit lent már összeszedtünk, hogy szükséged lesz-e erre a pénzre a várakozási időn belül (10 év), és ez a megtakarítás az összes megtakarításod 10 vagy 100%-a lenne.
-
kovisoft
őstag
válasz
Oppenheimer #51790 üzenetére
Hát igen, automatikus osztalék nyilvántartásra gondoltam, kézzel elég macerás bevinni egy bizonyos szint fölött. A Webull app tudja ezt, de az meg nagyon USA központú, nem nagyon ismeri az európai tőzsdéket (meg amúgy is csak bruttót számol, nem lehet neki megmondani, hogy nekem automatikusan vonnak 15% forrásadót az USA osztalékokból).
-
vendingo
veterán
RC-ről kitudok utalni dollárt revolutra?
Illetve mi gazdaságosabb rc-nél: dollárt váltani eurora, vagy ismét forintot befizetni, aztán azt váltani eurora?
Esetleg revon váltsak, és azt utaljam rc-re? -
net91
senior tag
ETF-nél használtok stop limitet?
-
kovisoft
őstag
válasz
Oppenheimer #51785 üzenetére
Osztalékokat kezeli?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
redwhite78 #51784 üzenetére
Ha felveszel minden tranzakciót visszamenőlegesen, akkor ott lesz benne minden. Statisztikát viszont akkor is csak mától kezdve mutat majd. Azt nem csinálja meg backtestingel.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Oppenheimer #51771 üzenetére
Regisztráltam, de még nem érzem.
Ezen be tudok vinni a saját adatokat is? Látni szeretném, hogy mikor, mit, mennyit, mennyiért, milyen HUF árfolyam és költség mellett vettem, illetve adtam el. Lezárt tranzakciónál számoljon hasznot/veszteséget összegre és %-ra.
Illetve látni szeretném, hogy mennyi volt eddig az összes betolt tőke, és mennyi a haszon/veszteség az egyes aktuálisan futó, illetve már lezárt eszközökön. + ha ugyanabból az instrumentumból többször adok-veszek, akkor jegyezze mindig az aktuális vásárlási/eladási adatokat és így összegezze az aktuális haszon rátát.
Vmi ilyet keresek. Az ajánlottak közül valamelyik ezt tudja? -
fess
őstag
válasz
Ez jól néz ki, ezek szerint érdemes kicsit többet foglalkozni ezzel az appal, köszi a tippet!
-
Ixion77
addikt
válasz
Oppenheimer #51778 üzenetére
Van köztük, de az investing nem ismeri fel. Olyan lehetőséget pedig nem találtam benne hogy manuálisan lehessen instrumentumot rögzíteni.
Arra sem láttam lehetőséget hogy a szabad tőkét meg lehessen adni. Ezért hacsak nincs valaki mindig 100% pozícióban, a statisztikák is hamisak. -
nort_on
senior tag
Mibe fektess 400 forintot? Pl egy hosszútávú befektetésekkel foglalkozó (e)könyvbe.
Lent előjött pár alap kérdés, ami miatt talán érdemes megemlíteni. Nem szeretnék semmit és senkit sem reklámozni, de érdemes rákeresni a gugliban az András György és lusta port(fólió) szavakra.
-
Ixion77
addikt
válasz
Opció adásvételt hogyan rögzítesz benne?
-
aAron_
őstag
válasz
Én is használom részben az Investinget is, valóban jó, de közel sem tud annyi mindent, mint a Portfolio Performance, valamint számomra az is hátrány, hogy nincs teljes kontrollom a mentett adatokra, így akár el is veszhet (még ha nem is valószínű).
-
DopeBob
addikt
válasz
Jól nyomod
én fostos meg állampapírban tartok mindent, legalább ne értéktelenedjen el (annyira) ha már hozam nincs
-
nandow
aktív tag
válasz
Én is ezt használom. A “portfolio total” fület is te csinálod “kézzel”, vagy automatikusan számolja a többi fül alapján? Pont ezen kezdtem el gondolkozni, hogy külön-külön nyitottam füleket az egyes évek tbsz számláinak nyilvántartására, de jó lenne egy teljes szumma is. Kerestem, de nem találtam automata funkciót. Ha más nem, kézzel kell beírni mindent két helyre (adott tbsz-hez és a totalhoz is).
-
Oppenheimer
nagyúr
Pedig tud ez mindent. Meg koltsegeket is fel lehet venni vasarlaskor, eladaskor.
Itt az enyem.
Nem erdekel, hogy latjatok a szamokat, nekem bejon az transzparencia ami redditen is van.Szoval en batoritanek mindenkit hogy probalja ki. Osszes hulye europai ETF, magyar reszveny, minden perverzio rajta van, ingyen lehet csomo portfoliod, csinal erdekes statisztikakat. Raadasul elered mobilon is, nem ugy mint egy desktop alkalmazast.
Meg azt is ki lehet valasztani hogy melyik europai tozsden van az ETF-ed. -
fess
őstag
válasz
Oppenheimer #51769 üzenetére
Fel van telepítve telóra az is. Abban a kiadások vezetésével még nem találkoztam, csak a kedvencekbe raktam azokat, amiket megvettem.
-
fess
őstag
válasz
sajtos365 #51766 üzenetére
Én igen, de nem minden Etf-et, részvényt ismer fel. Mellette 1 excelben írom mindig a vásárlást,használt árfolyamot, illetéket. A bevalláshoz melyik árfolyamot kell majd használni? Amivel a randomnál fizettem vagy az adott napi MNB árfolyamot? A váltási, vásárlási illeték feltüntethető a bevallásban?
-
aAron_
őstag
válasz
redwhite78 #51763 üzenetére
Excel helyett: Portfolio Performance
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Mauzes #51759 üzenetére
Ha elkezded akkor 5 év múlva eléggé praktikus lesz a dolog.
Minden évben nyitsz egyet, de az 5. év végén lejár az első, így amikor megnyitod a hatodikat, azt annak az évnek a végén összemossa a legelsővel így megint 6 lesz(ha úgy döntesz hogy a lejáról újrakötöd).
Így aztán lesz 5 számlád amiből minden évben lesz lejáró, így minden évben tudsz kivenni adómentes pénzt ha szükséged van rá valamire.
Persze így a tranzakciókat 5x kellhet megcsinálni, ugyanakkor én nem szoktam ragaszkodni ahhoz, hogy minden tbsz-emen külön-külön is rebalanszoljak, csak az össz portfóliómra próbálom tartani a megfelelő arányokat(sok esetben elegendő ezt az új tőke megfelelő elosztásával megoldani). -
Mauzes
addikt
válasz
aujjobba #51753 üzenetére
És ezek mind passzívak? Vagy néha hozzányúlsz és akkor minden akciót 5x meg kell csinálni? És nem lesz fura 15 év múlva, hogy van 20 db különálló tbsz számlád, akár több szolgáltatónál?
Nekem ez az egész "évente tbsz" eléggé impraktikusna tűnik, erre miért nincs vajon jobb konstrukció.
-
aujjobba
addikt
válasz
cech19960320 #51756 üzenetére
Azert, mert a TBSZ-nel az elso ev a gyujtoev, tehat csak akkor tudsz ra befizetni, kesobb nem.
Ezert kell evente ujat nyitni. -
mrhero
tag
válasz
DanielLong #51746 üzenetére
Ha mondjuk ezeket is megemlítették volna a cikkben más lenne a helyzet, de arról tudok nyilatkozni, amit olvastam, az alapján meg egyszerűen nem versenyképes. A rövid leírásod alapján lehet benne fantázia, de az hogy valami ma reszponzív és nem kell a homokórát nézni nem extra feature kellene hogy legyen. Csak egy kérdés: 100%-os garancia van a karakter felismerésre? Vagy ha megnyeklik a sw és te elutalsz 10k EUR-t rossz helyre (mert te is benézted az ellenőrzést természetesen), a szaladgálást a pénzed után átvállalják?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 2db move konttroler 1 hónap garival!
- Apple MacBook Air 2020 13" Retina Ezüst 8GB Ram 256GB Új Állapot.Csere ON
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Garancia Új. Csere ON
- Diablo IV Expansion bundle! Vessels of hatred is ! Spring Sale! AKCIO!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Garancia 256 GB 8 GB Ram. Fix Ár!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest