Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• blise

tag

sziasztok!

nos akkor én is írok pár városról ahol eddig éltem, ill élek...
    Szentgotthárd: szülővárosom, nagyon frankó kis hely, értsd azt hogy tényeg kicsi,szinte mindenki ismer mindenkit. szeritnem momentán munkalehetőség nem éppen sok akad, se diplomával se nélküle. van két ált iskola egy gimnázium ahol a nyelvi tagozat nagyon erős és szerintem csak ez számit, azt a gyerköcök majd eldöntik mit akarnak, bár ha minden igaz akkor gyerköcök már elég nagyok...
    mit is leeht még elmondani? ja osztrák határ hivatalosan 3 km, amúgy van ahol 15m, itt éri el az országot a rába folyó, amin van egy nagyon klassz kis gát amin a fürdési lehetőség isttenkirály (egyetlen élményfürdő masszirozos medencéi sem közelitik meg, ez tuti), van egy gyönyörű tó is a közelben nagyon szép környezetben, bár én nem szeretem.
    Van egy mozi ami elég gyenge, ha vmi komoylat szeretnél venni magadnak akkor irány szombathely vagy ausztria. árak: teljessen mint pl. győrben, csak talán a mindennapi dolgok még drágábbak mert nincs egy normális nagy áruház sem.
    jellemző módon ha vki pl egy idegen városban végez el fősulit akkor utánna nerm biztos hogy vágyik vissza gotthárdra.
    programok, na ez a város leggyengébb pontja
    az emberek viszont nagyon barátságosak szinte vigyáznak egymásra
    Szombathely: itt is éltem 5 évet és hugomék most is itt laknak. megyeszékhely fősulival sok jó sulival. vannak pukkant lakótelepek és szép kertvársoi részek ha sok sok pénzed van. sok az osztrák turista és ez az árakat is megahtározza.
    közlekedése jó, bár győré sokkal jobb.
    rengetzed szórakozóhely, szinte mindenki megtalálja a maga izlését. itt az emberek már sokkal kevésbé ismereik egymsát --- nagyobb mivolta miatt.
    nagyon szeles város a termálfürdője gagyi. közel van ausztria, munkalehetőség hát egyre rizkósabb, ismeretség nem árt...
    és akkor jelenlegi és ugy néz ki végleges lakóhelyem: Győr
    valaki azt írta,hogy győr ronda ipari város és bűdős,nos ez az illető nem tom hol járt de lehet gyárvárosban....
    a belváros nagyon szép, itt fut össze a mosoni duna és rába. két főiskola ill egyetem is található és az ország egyik legjobb gimnáziuma.
    sport szempontjából is jó hely, gyerköcök biztos találnának maguknak vmi értelmeset.
    a helyi közlekedés nagyon jó, kivéve csucsidőben, a baros hid miatt ami elég szük keresztmetszet.
    sok sok szép látnivaló akad. sajnos munkalehetőség terén itt sem tejjel mézzel folyó kánaán, pár hónap kelhet ha cxsak nem vmi nagyon spéci a végzetséged. tanár: szerintem jelenleg reménytelen, mert létszámstop van az önkormányzati intézményekben.
    persze aki mindent elvállal akár ideiglenesen is annak nem kell félnie.
    szórakozási lehetőség sok van, suli alatt rengeteg főiskolás lepi el a várost.
    nyáron egy csomó rendezvény is akad, bár ezek összetétele nem mindenkienk tetszik (pl nekem sem).
    nagy nagy bánatomra győr zenei éeltéből hiányzik egy igazi fekete zenei hely és sajnos a közönjség is de nem értem miért...
    az új élményfürdő szép és jó bár lehetne nagyobb is.
    sajnos nincs egyetlen 50 méteres uszoda győrben csak tervezgetik de szerintem köv 10 évben nem is lesz (bárcsak ne a próféta szólna belőlem)
    van egy nagyon jó kis kórház is a városban
    ami még nekem nem jön be: a város nagyon szeles, főleg egyes részei, ezt értsd ugy hogy a 12 hónapból kb 9 et fúj a szél.... és nem is kicsit
    a másik: nagyon alföldes a vidék... legalábbis nekem aki hozzá voltam szokva a nagyobb heygekhez és azt tartom szépnek
    remélem tudtam vmi hasznosat irni azoknak akik lakóhelyet szeretnének váltani
    ha vkit vmelyi kváros jobban is érdekel akkor szivesen irok még
    sziasztok

Aktív témák