Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Verdis
újonc
válasz
Anya-banya
üzenetére
Miskolcot nem javaslom, csak ''nehézfiúknak''.
Errefelé nagy a szakadék, a diplomások még wc-papír helyett is bankjegyeket használnak, de akinek nincs felsőfokú végzettsége, annak itt vége van. Hacsak nincs valami félelmetesen jó vállalkozási ötlete.
A hely csodás egyébként, körülbelül másfél milliárd forintokat költünk évente a város fejlesztésére, óriási iramban nőnek ki az új épületek, újulnak meg a régiek, szerintem nem telik bele fél évtized és már az egyik legdrágább város lesz az országban. Már most is 8-10 Millió környékén vannak a lakások, családi házak 15-80 millióig kaphatók, az új társasházakban pedig 12-22 közt vannak a nagyobb lakrészek.
A vasgyár ugyan megszűnt, de az utóbbi időben felgyorsult a külföldi cégek betelepülése és ezáltal javultak a munkalehetőségek is. Shinwa, Bosch, hogy csak a legnagyobbakat említsem.
Diplomásoknak és karrieristáknak javasolt város tehát, egyéb munkára nem ajánlott.
Rengeteg látványosság, és a Bükk, mint magyarországon a leglátogatottabb hegység, várja turisták népes táborát.
Pár szót a közvéleményről: Miskolcon az embereknek csak kis része nem szeret élni, ennek oka feltehetőleg a munkanélküliség (végzettség hiánya). Ezek általában pár éven belül Pesten gyarapítják tovább a buták táborát. Az oktatás amúgy kiváló, középfokú végzettséget a létező összes szakmából lehet szerezni, továbbá itt található Magyarország legnehezebb és 6. legnehezebb gimnáziuma, a Fényi Gyula Miskolci Jezsuita Gimnázium, valamint a Földes Ferenc Gimnázium.
A Miskolci Egyetem ugyan indított Bölcsészet- és Jogtudományi kart, az elhelyezkedésre és igényre való tekintettel mégis a Gépészmérnöki Kara nőtte ki magát világhírűvé. Az itt végzettek csaknem kivétel nélkül jól fizető állást tudnak szerezni, a szakképzés pedig nyugaton is méltán elismert. Sok tanuló jelentkezik ide pl. Ghánából, Marokkóból, Egyiptomból, Mozambikból, Nigériából, Indiából, Pakisztánból, Szíriából, de még Lettországból és Litvániából is.
Az oktatás rettentő kemény, akik ''kiperegnek'' a Miskolci Egyetemről, azok legtöbbször a BME-re mennek ''levezetni'', ahol 3-4-es átlaggal le is diplomáznak.
Az oktatás is és a munkavállalás is kíméletlen tehát, de ha valaki igazán profi a szakmájában, jobb helyet talán nem is ajánlhatok neki.
A közbiztonság jó. Kivételt ezalól a régi vasgyár környéke, valamint a Miskolcot körülvevő iparvidék képez. A jelentősebb városrészeken mind van rendőrkapitányság, az őrjáratok és igazoltatások elég gyakoriak, így az ember biztonságban érezheti magát.
A közlekedés egészen kiváló. 0-24 óráig rendszeresen közlekednek buszok, villamosok és villamospótló autóbuszok, a főbb útvonalakon tehát éjszakára sem áll le a közlekedés.
A szórakoztatóipar az utóbbi időben rengeteget fejlődött. Rogyásig vagyunk multiplex mozival, a rendezvények is elég gyakoriak, az éjszakai élet pedig még hétköznap is dúl. A Bükkben rendszeressé vált a Rally, és nem utolsósorban évtizedek óta saját síparadicsomunk van Bánkúton.
Ami miatt nem jó Miskolcon lakni: munkanélküliség.
Ez az egyetlen dolog, ami nem jó itt, amúgy minden másért érdemes ide jönni. -
Szenty
tag
Szentgotthárd másképp:
Szép, kicsi város. Az általad említett Gimnázium mellett van még egy szakközép/szakmunkásképző iskola is. Ezt gondolom azért felejtetted ki, mert gondolom, te a Gimibe jártál. A gimisek meg mindig úgy fent hordták az orrukat Gotthárdon, mintha ők találták volna fel a spanyol viaszt.
Szórakózási lehetőségek tényleg érdekesek... Van 1 disco végül is. Meg egy nagyon lepukkant mozi, de véleményem szerint ez a város még fejlődni fog.
Bandák... Gondolom máshol is probléma a kábítószer, de ha kétgyerekes anya lennék, semmi képpen nem Szentgotthárdra mennék lakni. Itt viszont van egy (vagy több kisebb) banda, ahol igen keményen megy az üzlet. Hogy honnan tudom? Volt osztálytársam, aki alattam járt, mesélt... Az általános iskolákban nem tudom mennyire komoly a helyzet, de attól tartok egyre csak romlik (mint mindenütt máshol Magyarországon). Kiváncsi vagyok, mik történtek Gotthárdon, mióta leérettségiztem. Ezt majd megtudom jövőre: 5 éves érettségi éfroduló rulez. :P
Romák... Nos, kár kertelni, van jónéhány. A legtöbbjük egy közeli faluban lakik, nagyon el kell kerülni őket! Télen a buszmegállóban a romagyerekek ökölnyí jégdarabokkal dobálták egymást.
Sajnálom, hogy negatív képet kellett alkossak Gotthárdról, de az éremnek két oldala van ugye.
Üdv,
Szenty
[Szerkesztve] -
aurum
senior tag
válasz
Anya-banya
üzenetére
minden varosnak megvannak a hatranyai. szegednek is. kiesik, elmaradott a kornyeke, unalmas, stb alfold meg foliasatrak mindhol.... debrecenben 3 fat mar nagyerdonek hivnak :DD
a nyugati orszagresz se igazan tuti dolog. kicsit tavolodj el a batatontol es rogton a 70'-es evekben talalod magad...
szerintem akkor teszed jol, ha elkezdesz allast keresni es ahol van egy jo lehetoseg odakoltozol. forditva nem sok ertelme lenne. -
Anya-banya
csendes tag
válasz
csabicsepp
üzenetére
Szeged úgy látom sokaknak tetszik:) Én sajna csak 1x jártam ott. Ezért is kérek véleményeket, mert ugye egészen más valahol élni, és más eltölteni ott egy hetet. Még mindig várok más településekről is leírásokat. Én minden zokszó nélkül venném a kalapom és kezdenék új életet valahol, de gyerekekkel egyedül azért a felelősségérzetem mást diktál.
-
csabicsepp
aktív tag
válasz
Anya-banya
üzenetére
Hát most is nyugodt, csendes hely (nincs itt semmi :) ).
Hogy segítsek azért a tájékozódásban, körülbelül ilyen munkák vannak hivatalosan errefelé:
[L]http://www.bekesmmk.hu/alkalmazas/allas/[/L]
Igazából komolyabb munkák Békéscsabán vannak, most épülget (4éve) a 4 sávos út Gyula-Bcsaba közt,, az átjárás 20-30perc. A fizuk átlag bruttó 100 alatt vannak, jellemző a minimálbér, 1évig ugye. Nagyon kevés az igazán jó munkahely, természetesen ismerettségi alapokon.
Vállalkozást is lehet indítani, van amire van piac.
Az ingatlanok drágák, a sok német felsrófolta az árakat. Belvárosban 200 felett mozog a négyzetméterár. Bcsabán sok új lakás épül, asszem 230-nál kezdődnek.
A város az új polgármester óta látszik, hogy költ is mostanában pénzt a városra, de a fejlődés lassú, igaz legalább van valami.
Van itt valami pancsolda, de 3 éve 1x voltam benne, kissé elszálltak az árakkal, a németeknek teccik.
Az üzemanyag olcsó, tankolni természetesen Románia, a város széle után a határ. Egy tetyó van Bcsabán, a többi multi tervezget évek óta.
20-30 km-re vannak már hegyek, 150-300km-re erdély, Fogarasi-hegyek, sóstavak, stb.
Na így hirtelen ennyit a környékről, optimistábban persze egy kicsit :)
Remélem valamit segített.
Nekem egy barátom, aki elköltözött, azt csinálta, hogy eladta a lakását, nem vett lakást, csak albérletbe költözget, és ismerkedik a környékkekkel, szerte az országban. Persze ez gyerekekkel más. -
pweisz
senior tag
válasz
Anya-banya
üzenetére
Nekem Szeged jön be, illetve annak is csak részei, mert a panel lakásos rész nem annyira. Gyula annyira nem tetszett bár vannak szép részek ott is, de szerintem Szegednek simán szebb a központja. Egyébbként nekem az alföld is tetszik, nincs domb, csak egyenes részek.
-
Calogero
addikt
válasz
csabicsepp
üzenetére
De szerintem nyugodtan tegyük fel a kérdést: Aki a keleti régióban lakik, az leköltözne-e pestről, ha ott lakna? De őszintén....
En nem. -
tildy
nagyúr
válasz
csabicsepp
üzenetére
Le!!!
Simán! (egyébként én mint mondtam,a jászságból való vagyok)
Valahol nekem az ad alapot, hogy anyukamek is szegenysegben es tisztessegben felneveltek.A foiskolan az elso evet leszamitva sosem szorultam a segitsegukre.
Mondjuk az is igaz, hogy a pilis a mindenem:D
[Szerkesztve] -
Anya-banya
csendes tag
válasz
csabicsepp
üzenetére
Nos, nekem Gyula a kedvenc városaim közé tartozik, igaz, csak nyaraltam ott, de nagyon nyugodt, csendes, hangulatos környéknek ismertem meg. Rosszul látnám? Persze itt a főváros környékén több lehetőség van, de, ha nekem mennem kell, akkor jó messzire szeretnék menni. Bizalommal vagyok a jövő iránt. Szerintem aki akar az tud dolgozni, kap munkát, persze az is igaz, hogy 8 éve ezen a munkahelyen dolgozom, és mostanában nem kerestem munkát. Így aztán lehet, hogy nem is jól mérem fel a helyzetet:(
-
csabicsepp
aktív tag
válasz
Anya-banya
üzenetére
áhhh....igaz, de látod mán én is depis vagyok valahol :)
Egyébként főleg csak anyagilag rossz a keleti régió...
Amit írtam hogy reménykedünk, azt gomolya is gondoltam, hátha valaki odafent a nagy pistában tesz is majd valamit, nem csak a száját nyalizza.
De erre sajnos nem lehet építeni, gondolom a gyerekeknek se jó ha költözgettek ide-oda, csak azért írogattam.
Legalábbis mifelénk a tendencia azt mutatja, hogy sokan mennek el pestre fiatalok. Igaz van aki visszajön, mert nem bírja mexokni azt a ridegséget ami arrafelé van.
De szerintem nyugodtan tegyük fel a kérdést: Aki a keleti régióban lakik, az leköltözne-e pestről, ha ott lakna? De őszintén....
Én is kíváncsi vagyok :) -
Anya-banya
csendes tag
válasz
csabicsepp
üzenetére
Ne keseríts el, kérlek! Ennyire nem lehet rossz a helyzet.
-
csabicsepp
aktív tag
Egyetértek azokkal, akik az ország keleti felét anyagilag halottnak tekintik. Ugyanis az is. Bár innen ugye csak felfelé vezet az út, vagy a teljes kihalás felé, mint soksok kis falunál. Próbál az ember örülni dolgoknak, de elég nagy a depresszió az átlagembernél, mindenhol szinte csak a sírás hallatszik...ami persze előbb-utóbb rád is ragadgat. Vegetálás ez errefelé, nem több.
Ha a gyerekeid jövője is fontos, akkor szvsz. vagy maradjatok pestközelben, vagy Győr, Sopron, ha tényleg olyan jó arra a helyzet. A többi hely meg még mindíg megmaradthat kirándulási célnak.
Viszont ha szereted a kihívásokat, és nem vagy materiális természet, akkor ebben az országban bárhol jó, csak messze legyen pesttől :)
Mi meg majd reménykedünk helyetted is.....
De a fentiek csak magánvélemények, amik idővel változhatnak.... -
aurum
senior tag
válasz
Anya-banya
üzenetére
olcson lehetett...
5..6 eve 4..600nol mertu telket lehetett venni 3..5M-ert. most olyan 14..30M korul van egy ures telek fekvestol merettol fuggoen. kisebb atlagos meretu telkek (50'-es stilusu kocka hazzal) a faluban kb olyan arban vannak, mint miskolcon. illetve nem is falu, hanem mar varos tavaly ota....
egyebkent ezek a miskolc kornyeki falvak nem olyanok, mint az atlagos magyar falvak... inkabb kulvarosi jelleguek.
meg egy ilyen alvovarosnak keszulo falu van a kornyeken sajopetri a neve, a sajo mellett van... szinte csak uj hazak vannak. az ut betonpatkaja feherre van meszelve es az uttol a keritesig cc 2m mindehol tele van ultetve viraggal. szoval olyan mezeskalacs jellegu az egesz. ide is kozel van miskolc cc 15perc. a gyorsforgalmi ut ami az m3-ra visz 5..6km-re megy a falutol. -
aurum
senior tag
itt miskolc mellett nyekladhaza fut nagyon fel. annyit kell tudni, hogy homokbanyak vannak mindehol es tobb tavat osszenyitottak. egyikuk beer nyekre es az egy felkapott resze a miskolcrol kitelepuloknek. nagy telkeket lehetett venni olcson es minden viz, gaz, catv, adsl, stb. miskolc kb 10 percre van.
de ami a legjobb a kert vegen mindekinek van tava, sok helyen vitorlas is van mivel a sok osszenyitott to eleg nagy feluletu es vannak rajta szigetek amik tisztak es mondhatni eritetlenek. sajna az arak mar nagyon elszalltak, de azert nem mindennapi pl a furdokadbol nezni a tavat amikor a nap megy le es vorosre szinezi a vizet.... -
joey7
őstag
válasz
Anya-banya
üzenetére
hát nem; Ő majdnem 2x annyi idős mint Te... :P
Jó 5let a topiknyitás;-sztem.Vajon a többiek mit szólnának hozzá? :F -
aesir
veterán
20 évig éltem vidéki kisvárosban, Zalaegerszegen. Pontosan azt untam meg, vagy ment az agyamra, kinek melyik tetszik, hogy mindenki-mindenkit ismer. Az emberek nagyon szívesen azzal foglalkoznak amihez semmi közük, belepofáznak mindenbe, adják a jótanácsot, kéretlenül is. Viszont ha bármi gond van, akkor valójában senkire sem számíthatsz.
Ezt megelégelve elköltöztem előbb külföldre, majd Budapestre, és köszönöm jól érzem magam.
Mellékesen Budapesten minden sokkal olcsóbb, mint a szülővárosomban.
Ajánlom magamat! -
tildy
nagyúr
válasz
launcser
üzenetére
Igen , fejlődés az alábbiak miatt:
-Biztonságosabbá teszik a vasúti átjárót, kibővítik az utat
-munkalehetőseéget biztositanak
-és ami szerintem a leglényegesebb : potenciális vásárlóerőben biznak az adott térségben, azaz szerintük érdemes befektetni..
Mellesleg nem kell messzire utazni, ha viszonylag olcsóbban akar vásárolni az ember. -
launcser
senior tag
tildy, nem kötni akarok, de szerinted a fejlődés = teszkó? vagyis ha teszkó épül valahol az nagy fejlődés?
teszkó = nagy alapterületű téglatestépület, jó igaz minden 1 helyen van de így már unalmas bevásárolni, meg stb.. mind1
a többi dolog amit leírtál, az tényleg fejlődés -
tildy
nagyúr
válasz
Anya-banya
üzenetére
Szerintem akkor jászberény, hűtőgépgyári lakóteleppel ,ami túlképpen inkább lakóparknak számít, szerintem jól járnál.Ne aggódj, ezek kertes, , sorházi lakások.Illetve jb. egyéb területei.
Szerintem találnál munkát. -
Anya-banya
csendes tag
Nem feltétlenül valami nagyváros főterére vágyom, de azért nem szeretnék szentségelni, ha vásárolni kell menni. Most sem Pesten, csak mellette lakunk, de itt csend van és nyugalom, ha akarom bemegyünk a belvárosba, de én leginkább a kertemben szeretek ücsörögni:) Nekem túl nagy a főváros, valami kis barátságos helyet keresek, pesze nem holnaptól, hanem egy kicsit később, néhány hónapon, talán 1 éven belül.
-
tildy
nagyúr
válasz
Anya-banya
üzenetére
Jászberény eléggé fejlődőképes:fedett uszoda, a közeljövőben tesco és jégpálya, friss levegő, kellemes környezet.Lakásárak a városban eléggé húzósak (10 milla egy kockaház kerttel) , de végülis jó hely.10 kmre meg már 4 millióból van házad.
-
-
Calogero
addikt
Lakohelyem Debrecen. (de mar nem sokaig)
Sportolasi es kikapcsolodasilehetosegek: Felujitott atletiakpalya, 2 uszoda, egy frissen atadott jegcsarnok, gyogyfurodo, elemeny furdo, vidampark,es allatkert csonakazo to a nagyerdon. A varoshoz kozel van a Vekeri to, es a Mezehegyi to ahol szinten kellemesen ki lehet pihenni a hetkoznapok faradalmait.
Van egy giccses setaloutcank (elkerulo korgyuru jobb lett volna, mivel a 4es fout a varoson keresztul halad at). Szorakozohely a varosban nem egeszen sok oldalu
Kozlekedes: Kozlekedesi moral rosszabb mint Pesten. Tomegkozlekedes jo lenne ha buszjaratok osszelennenek hangolva.
Munkalehetoseg: Az ami nem sok van. A varos a mezogazdasagra epul (vagod hid, baromfi feldolgozo, konzervgyar (borgyar, es dohany nyar bar bezart) igy foleg szezon munkak vannak. De fejlodesben vagyunk, nem reg epult egy ipari park.
Valamint az idegenforgalom fele kacsingat a varos, de meg sok van hatra. A boltban nem kosszonek az eladok, es nem is nagyon segito keszek, van olyan hely menekulnek a vasarlo elol.
Az oktatas nem olyan rossz. A lakasarak keleti regiokhoz viszonyitva eleg magasak. Amugy csendes, nyugodt ''tiszta'' varos.
Ui. En nem koltoznek ide az is biztos. -
tildy
nagyúr
Miért , mennyire gondoltál?
Én a dugót addig nem is ismertem, mígnem fel nem kerültem pestre.
Mint írtam mi 25-30 kmre lakunk szolnoktól és berénytől is.
A busz ezt járattól függően 30-45 perc alatt teszi meg.
Itt pesten szinte egy köpésre lakom a munkahelyemtől (rákosfalva hév- thököly -hungária sarok) és ez is fél óra.:(:( -
tildy
nagyúr
Én fél órákról beszélek/nap.
30 km-re lakunk két nagyobb várostól, kocsival ezek oda-vissza kb 40-45 perces utak.De általában a városoktól 10 kmre is vannak mar elég jó áru házak, és 10 km-t seperc alatt meg lehet tenni.
(igaz habusszal jár az ember, nincs minden pillanatban busz... De pl. Újszász , Tápiószele, és még pár település elég jó helyen van, vonatos közlekedésileg...)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Anya-banya
üzenetére
Ha leírod, milyen munkakörben akarsz dolgozni, akkor talán jobban megy a segítség.
kero:hugom is feljön néha pestre, ő 17 éves, de szerintem otthon és a koleszban is jól elvan berényben.Egyébkét szerintem jászberény egyre szebb.
Anya-banya:szerintem gondolkozz el egy nagyobb város melletti községben.
Azért mondom, mert szerintem érdemes bejárósnak lenni, cserébe a nyugalomért... -
Loretto
veterán
válasz
Anya-banya
üzenetére
:C :C :C
-
tildy
nagyúr
válasz
KERO_SAN
üzenetére
Megkérnék mindenkit , hogy csak akkor merje leszólni a vidéket, ha már élt ott. És nem csak valamiféle sejtései vannak róla.
Hidd el , van vidéken is szórakozási lehetőség, igaz nincs minden városban plaza, de enélkül is tartalmas és teljes életet lehet éni. (mondjuk én sosem mászkáltam mozikba, plazakba....) -
joey7
őstag
válasz
Anya-banya
üzenetére
Pont az ellentettje vagy a mamámnak; Ő mondani tudja nagyon jól a problémákat,meghallgatni viszont képtelen... ;]
-
rog
addikt
válasz
Deathcourier
üzenetére
az irigység hangjai.. :))
-
joey7
őstag
válasz
Anya-banya
üzenetére
jól gondolod,csak azt nem tudom,h hol lehetne erről írni...:F
másrészt viszont nem akarlak untatni az egyéni szocproblémáimmal... :U -
joey7
őstag
válasz
Anya-banya
üzenetére
Én nem tudok privát csetelésről itt... :U
-
aurum
senior tag
válasz
Deathcourier
üzenetére
ja regen ugy hivtak oket hogy kapaszokeveny :)
volt is iylen vicc:
-pesti vagy?
-a' hat! -
KERO_SAN
aktív tag
Hat hogyne :)
Azert jar a videkiek nagy resze Bpre vasarolni, mert hogy ott mindent kapni :)
Nem vonom ketsegbe, hogy van egy ket nagyvaros, ahol meg lehet kapni a dolgok kisreszet amit pesten is, de szvsz ezek meg sem kozelitik a pesti kinalatot.De nem csak ipartermekekre gondoljunk, hanem nezzuk meg pl.: szorakozohelyek, ettermek, kiallitasok, muzeumok, strandok, stb..
Nezd, mindenhol vannak jobb es rossz kornyekek, mind kozbiztonsagi, mind ekonomiai, szempontbol.
A vasarlasi szokasokat pedig nem itt kene megvitatni, ez nem pesti, sot nem is magyarorszagi szokas, ez az egesz vilagon igy van. Aki nem teheti meg h egy feliratert megvegyen valamit, az ne vegye meg. Ennyi. -
FPéter
aktív tag
válasz
Deathcourier
üzenetére
Ezzel viszont már nem értek egyet...
-
FPéter
aktív tag
''- Itt szinte minden beszerezheto ( kulonleges kajakon at, ruhakon a cipokig egeszen a szamtech hardverig, szinte minden. ) Videken ez egy ''kicsit'' más ''
Bírom ezt a '' vidéken'' kifejezést. Érdekes mód itt tökugyanaz van mint pesten, csak könnyebb elérni. (Közlekedés, stb.) -
aurum
senior tag
válasz
KERO_SAN
üzenetére
/*
- Itt szinte minden beszerezheto ( kulonleges kajakon at, ruhakon a cipokig egeszen a szamtech hardverig, szinte minden. ) Videken ez egy ''kicsit'' más
*/
hat barmilyen hihetetlen de ez az orszag nagy reszen igy van.
/*
Koszosak a levego? Sok a roma? Kutyaxar van a jardan? Rossz a kozbiztonsag?
Hat hol nem ?
*/
az orszag tobbi reszen altalaban nem. nekem pl 3 eve kinn van a funyiro, locsolo szamitogep meg ilyenek a kertben. meg zar sincs a kapun... a levego meg olyan, hogy zuzmo no a kerites koven...
pesten meg lemesz a metroba es elhanyod magad a szagtol, de nem kizart hogy ebben mar megelozott valaki. vagy nezed a fustos kopott hazakat, 1000 eves reklamokkal a tetejen. a berhazakba meg behuzzak a kukakat, aztan olyan buz terjeng, hogy a lakasban is minden atveszi. vagy at akarsz menni pl a hungarian aztan ha rosszkor jarsz arra 1..2 ora csucsi a kocsiban. aztan olyan szarok az utak, hogy a legutolso faluban is kulonbek vannak. ha mar internet rengeteg helyen nincs se adsl se catv net.
aztan a plazakba elmegy az ember kajalni ha siet pl. olyan zaj van, ami mar nehezen viselheto. ja es ehetetlen vackokat adnak. sokkal tobb cigany van es nem is huzzak meg magukat, mint mashol.
aztan meg az emberek elszorjak a penzuket, mindenfele kulsosegre. egy feliratert vesznek meg ultragagyi cuccokat eszement aron... es mire elkoltoznenek otthorol nem tudjak a szuleik segiteni oket, mivel fiatal korukban feletek mindaz amibol a gyerekuket segiteni tudnak pl onerovel lakasvasarlashoz stb. es a gyerekeik ugyanezt teszik.
szoval ertheto, ha valaki menekulne.... -
Deathcourier
aktív tag
Én Hajdúszboszlórol vagyok!Nem tudom mit esz rajata a sok túrista én nekem elegem van beőle naggyából ennyi.Debrecenben tanulok ami 20Km tőle.Hát ennyi.
Ha valamire kiváncsi valaki tegye fel. -
launcser
senior tag
ahogy látom, Kecskemétről még senki sem írt, ejnye-bejnye
rövid városismertető következik:
én úgy vettem észre hogy mostanában elég dinamukusan fejlődik, újulnak meg a házak, szépül a központ, kb 5 év múlva már romos ház a belvárosban nemlesz ha így halad a fejlődés, meg másfelé is alig
városrendezéssel vannak még problémák, kertesházasövezetekbe tesznek 2-3-4 emeletes társasházakat, meg lebontanak rakás házat amit nem kéne, azzal van a gond
meg mostanában ezzel a malomcenterrel, központba be akarnak tenni egy 30 méter magas nagy kockaplázát, ami méreteit tekintve eléggé nem illik oda
a hely nyugis, bár a forgalom itt is nőtt, sok lusta ember csak kocsikázik
mivel alföldön van, így nincs hegyilevegő :) de van jó alföldi
A város határában rengeteg hobbitelek van, meg nem messze is, termeszteni házicuccokat
Közlekedés: városi közlekedés elég zsenge, van kb 30 féle buszjárat, ami 5-22:30ig jár, akkor is ritkán és sose oda ahova kéne, gyalog és bicajjal a legjobb, mindenhova el lehet jutni időben
Vonattal én háztól házig Bp-re 2 óra alatt fent vagyok
(ebben van 2 km gyaloglás meg trolizás is meg egyebek :) )
távolsági közlekedésügyben egész korrekt a hely tehát
Szórakozásügyileg is egyre több különféle dolog nyílt, sokszínű a város ilyen téren
nyáron a főtéren és környékén mindig van valami
Víz itt is van, mesterséges tó formájában, mellette egy mesterséges dombbal :), csak hogy teljes legyen a kép
Végszó: Kecskemét az ország közepe :) /ugye ha ránézünk a térképre../ -
Anya-banya
csendes tag
válasz
KERO_SAN
üzenetére
Köszönöm. Most is Pest mellett lakunk, de messzebb költöznénk szívesen, ha a mostani munkahelyemről eljövök, a környéken úgysem kapok munkát:(
off
Remélem azért mindig tudni fogom hol jár. Nem szeretem korlátozni, de tudod, az anyai aggódás akkor is működik, ha kicsi gyerekről van szó, és akkor is, ha nagyról.:) -
KERO_SAN
aktív tag
válasz
Anya-banya
üzenetére
Pesten, 13. ker.
Amit szeretek:
- Kozel van minden ( bolt, bevasarlokozpont, strand, disco, suli, szoval szamomra ''minden'' ) - Kb. 30 perces utazassal a legtavolabbi helyre is el lehet jutni.
- Sok az ember ( szeretem a valtozatos tarsasagot :D )
- Itt szinte minden beszerezheto ( kulonleges kajakon at, ruhakon a cipokig egeszen a szamtech hardverig, szinte minden. ) Videken ez egy ''kicsit'' más :D
- Van valasztasi lehetoseg a tovabbtanulas teren. Azaz nem kell majd atkoltoznom egy masik varosba ha szinvonalas felsooktatasi intezmenybe akarok jarni, nem kell majd alberletet, vagy koleszt fizetnem.
Amit nem:
A kozlekedesen, es a csovesek szaman talan meg van mit korrigalni :D :)
Koszosak a levego? Sok a roma? Kutyaxar van a jardan? Rossz a kozbiztonsag?
Hat hol nem ?:D
Aki azt mondja h ez naluk nincsen, az hazudik, vagy kulfoldon valami elitkornyeken lakik (esetleg egy 30 fős faluban :D ) . Volt szerencsem mar kulfoldon jarni, van ott is aki az utcara szaratja a kutyajat es a legkevesbe sem foglalkozik azzal hogy eltakaritsa maga utan..Ott is vannak dzsipok, de ha nem vannak helyette masok akik betoltik az o szerepuket.
Ha jot akarsz akkor koltozz vmi pestkozeli kisvarosba, faluba, annal tavolabb mar csak a hulye megy :t
BTW, ha egesz nap a gep elott ul, akkor meg nem mind1 neki hogy hol teszi azt ? Egyebkent szerintem meg 1-2 ev, es meg a gep kozeleben sem fogod latni, es majd visszasirod azt az idoszakot, amikor mindig tudtad hol van, es mit csinal :] -
blise
tag
sziasztok!
nos akkor én is írok pár városról ahol eddig éltem, ill élek...
Szentgotthárd: szülővárosom, nagyon frankó kis hely, értsd azt hogy tényeg kicsi,szinte mindenki ismer mindenkit. szeritnem momentán munkalehetőség nem éppen sok akad, se diplomával se nélküle. van két ált iskola egy gimnázium ahol a nyelvi tagozat nagyon erős és szerintem csak ez számit, azt a gyerköcök majd eldöntik mit akarnak, bár ha minden igaz akkor gyerköcök már elég nagyok...
mit is leeht még elmondani? ja osztrák határ hivatalosan 3 km, amúgy van ahol 15m, itt éri el az országot a rába folyó, amin van egy nagyon klassz kis gát amin a fürdési lehetőség isttenkirály (egyetlen élményfürdő masszirozos medencéi sem közelitik meg, ez tuti), van egy gyönyörű tó is a közelben nagyon szép környezetben, bár én nem szeretem.
Van egy mozi ami elég gyenge, ha vmi komoylat szeretnél venni magadnak akkor irány szombathely vagy ausztria. árak: teljessen mint pl. győrben, csak talán a mindennapi dolgok még drágábbak mert nincs egy normális nagy áruház sem.
jellemző módon ha vki pl egy idegen városban végez el fősulit akkor utánna nerm biztos hogy vágyik vissza gotthárdra.
programok, na ez a város leggyengébb pontja
az emberek viszont nagyon barátságosak szinte vigyáznak egymásra
Szombathely: itt is éltem 5 évet és hugomék most is itt laknak. megyeszékhely fősulival sok jó sulival. vannak pukkant lakótelepek és szép kertvársoi részek ha sok sok pénzed van. sok az osztrák turista és ez az árakat is megahtározza.
közlekedése jó, bár győré sokkal jobb.
rengetzed szórakozóhely, szinte mindenki megtalálja a maga izlését. itt az emberek már sokkal kevésbé ismereik egymsát --- nagyobb mivolta miatt.
nagyon szeles város a termálfürdője gagyi. közel van ausztria, munkalehetőség hát egyre rizkósabb, ismeretség nem árt...
és akkor jelenlegi és ugy néz ki végleges lakóhelyem: Győr
valaki azt írta,hogy győr ronda ipari város és bűdős,nos ez az illető nem tom hol járt de lehet gyárvárosban....
a belváros nagyon szép, itt fut össze a mosoni duna és rába. két főiskola ill egyetem is található és az ország egyik legjobb gimnáziuma.
sport szempontjából is jó hely, gyerköcök biztos találnának maguknak vmi értelmeset.
a helyi közlekedés nagyon jó, kivéve csucsidőben, a baros hid miatt ami elég szük keresztmetszet.
sok sok szép látnivaló akad. sajnos munkalehetőség terén itt sem tejjel mézzel folyó kánaán, pár hónap kelhet ha cxsak nem vmi nagyon spéci a végzetséged. tanár: szerintem jelenleg reménytelen, mert létszámstop van az önkormányzati intézményekben.
persze aki mindent elvállal akár ideiglenesen is annak nem kell félnie.
szórakozási lehetőség sok van, suli alatt rengeteg főiskolás lepi el a várost.
nyáron egy csomó rendezvény is akad, bár ezek összetétele nem mindenkienk tetszik (pl nekem sem).
nagy nagy bánatomra győr zenei éeltéből hiányzik egy igazi fekete zenei hely és sajnos a közönjség is de nem értem miért...
az új élményfürdő szép és jó bár lehetne nagyobb is.
sajnos nincs egyetlen 50 méteres uszoda győrben csak tervezgetik de szerintem köv 10 évben nem is lesz (bárcsak ne a próféta szólna belőlem)
van egy nagyon jó kis kórház is a városban
ami még nekem nem jön be: a város nagyon szeles, főleg egyes részei, ezt értsd ugy hogy a 12 hónapból kb 9 et fúj a szél.... és nem is kicsit
a másik: nagyon alföldes a vidék... legalábbis nekem aki hozzá voltam szokva a nagyobb heygekhez és azt tartom szépnek
remélem tudtam vmi hasznosat irni azoknak akik lakóhelyet szeretnének váltani
ha vkit vmelyi kváros jobban is érdekel akkor szivesen irok még
sziasztok -
KERO_SAN
aktív tag
Szerintem buntetes egy fiatal sracot elvinni a varosbol. Legalabbis en igy erzem.
Megorulnek ha vmi kis faluban, vagy kisvarosban kene elnem. Se szorakozasi lehetoseg, se emberek,se valtozatossag, csak a monotonitas...
Neked lehet, hogy jo 38 evesen, de gondolj szegeny textboyra is..:]
Ja, tudom hogy a kisvarosokban is vannak emberek, es ott is lehet szorakozni, de azthiszem ertheto volt az amit irtam :> -
joey7
őstag
válasz
Anya-banya
üzenetére
nincs gyermekem-legalábbis nem tudok róla-. :P
persze,meglehet Őt érteni,nagyon sok minden miatt ilyen,illetve alakult így a kettőnk viszonya,de mire ezt kitárgyalnánk addigra Ph! Nagyúr státuszba kerülnénk.:C
Viszont jó néha idegenekkel,kívülállókkal megosztani,illetve elmondani a problámákat;sokat segíthet esetleg. :) -
joey7
őstag
válasz
Anya-banya
üzenetére
akkor tudod,h mi a dörgés...csak az a baj,hogy semmi értelme nincs a hisztijének,eccerűen nem tudja elfogadni,h az egyszem fiacskája lelépett a szoknyája mellől... :( Az Istennek sem érti meg,h attól én még a fia maradtam,és szeretem Őt...
Na,mindegy ,reggelig lehetne erről dumálni,de minek.. :U -
aDM|RaL^
őstag
én vácon lakom, és jó hely. jó társaság, munkalehetőségben nem vagyok otthon, de van itt egy pár jó cég.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Anya-banya
üzenetére
Akkor szerintem Pécs tetszeni fog. A többi városról nem tudok mit mondani, de azt hallottam, hogy Székesfehérvár mostanában felkapott, nem tudom meséltek-e már itt róla...
-
joey7
őstag
válasz
Anya-banya
üzenetére
Kommunikácót,meg angolt.Aztán amint lehet lelépünk majd az országból.Sajnos itt semmi esélyt nem látok arra,h a céljaimat tisztességes eszközökkel elérjem.:(
Másodsorban pedig nagyon vonzanak az egzotikus szigetek.Tudod,koktélok,naplemente a pálmafák alatt... stb. :P -
joey7
őstag
válasz
Anya-banya
üzenetére
Bocs egy kis OFF miatt,de ''muszáj'' elmondanom:
szóval a gyermekeid szerencsések,h ilyen mamájuk van,aki nagyon szereti őket,és mindent megbeszélhetnek velük(gondolom így van).
Azért mondom ezt,mert éppen ma voltam anyámnál látogatóban...4 hónap után...
sajnos nem tudok,illetve Ő nem tud velünk(mármint a velem és a feleségemmel) kijönni,utálja Őt is,meg engem is... :U Az baj(többek közt,h lehetetlen vele kommunikálni;csak mondja a a magáét... :( na mindegy ez egy hosszú történet,csak eszembe jutott az imént... -
Anya-banya
csendes tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
A békés megoldások híve vagyok:) Jó kommunikációval minden megoldható:)
Békés, csendes várost keresek. Nem baj, ha nem a legnagyobb, és az sem, ha ismerik egymást az emberek. -
TrollBalint
addikt
válasz
Anya-banya
üzenetére
''Éppen pedagógiát tanulok, hogy mégjobban tudjam kezelni a korosztályodat''
Nem jó. :) Baseball ütő és/vagy vascső :D Ezekkel lehet jól kezelni. (mellesleg kompatibilis az ősszes korosztállyal :DD)
Én már 4 éve tanulok pécsen, mikor ide jöttem nem szerettem a nagyvárosokat, most sem szeretem igazán, de pécs valahogy megtetszett. Ha ide jösz nem fogsz csalódni :) MIvel tanulok nagyon nem tudom, hogy milyen munkalehetőségek vannak, de szerintem akadnak.
szerk. Amúgy dombóvári vagyok, de oda ne is gyere, tuti éhen hallsz :)
[Szerkesztve] -
Anya-banya
csendes tag
Dehogy:) csak a gyerek elaludt /Text-Boy/, én meg itt trónolok a gépe előtt.
gondoltam, hátha tudok váltani vele néhány szót. Szívesen vennék róla néhány infót, valyon miért ilyen?
Persze az sem mindegy, hogy fennmarad-e a topic, hátha van még 1-2 város, ahol szeretnek élni az emberek:) -
Anya-banya
csendes tag
-
joey7
őstag
válasz
Anya-banya
üzenetére
Jézusom! Nem mondod, miatta ülsz a gép előtt? :Y
-
MarKoo
addikt
válasz
Anya-banya
üzenetére
Egyébként szerintem büszke lehet rá hogy 29 éves létére ilyen hozzászólásai vannak, de hát ez őt minősíti. :U Majd szólok neki ha látom, de szerintem arra is lesz érces beszólása. :B Amúgy sikerült ''dönteni'' hogy melyik város lesz a kiszemelt új lakhely? :)
-
MarKoo
addikt
válasz
Anya-banya
üzenetére
Agressor sajna simán bunkó. Nincs mit szépíteni rajta, mert olyanokat szólt már be hogy az ember..... :U :O
-
joey7
őstag
válasz
Anya-banya
üzenetére
Nekem 150; én ''nyertem'' ! ;] :(( Viszont megtérül majd,mindkettőnknek, ebben biztos vagyok! :C
Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- 3D nyomtatás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Okos Otthon / Smart Home
- Mikrotik routerek
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- audio-technica ATH-S220BT vezeték nélküli fejhallgató
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest