- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yézi: 10 év
- Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noukoum
veterán
válasz
mefistofeles #152 üzenetére
Próbáltam rávilágítani hogy talán le kéne szállni a magas lóról ha megakarod érteni a témát. Látom hogy esélytelen, nem is teszek bele több energiát.
Szevam:
Legnehezebb a tudást, főleg Magyarországon ahol a felnőttkori tanulás még mindig gyerekcipőben jár (nyilván Uniós szinten).
Legkönnyebb meg a másik 3 lenne, de tudás nélkül egyik se ér semmit. Pénzed hiába van ha elszórod, időd és energiád hiába van ha elpazarlod.Lord Myn:
Ti nem versenyeztetek a kütyükkel, hanem pont hogy mellőztétek őket.
A versenyzés az hogy beépíted az életébe. Na ebbe bukik bele a családok zöme, nem csak Magyarországon. -
Lord Myn
senior tag
válasz
Teljesen egyetértek, mi is így csináltuk.
A nagyobbik gyerek, amikor még ovis volt, kérésünk ellenére kapott a nagyszülőktől egy tabletet karácsonyra, ment is a szekrény a tetejére. Amikor általános iskolások voltak, ők voltak az egyetlenek, akiknek "buta" telefonjuk volt, facebook fiókja 3 éve van a nagyobbiknak (most 20 éves), a kisebbiknek a mai napig nincs.
Úgyhogy igenis lehet "versenyezni" a kütyükkel, csak energiát kell belefeketetni. -
dabadab
titán
válasz
Egyébként van gyereked?
Mert általában azok hisznek abban, hogy ez a fajta nevelés egyáltalán létező dolog, akik még soha nem próbálták megcsinálni. -
Noukoum
veterán
válasz
mefistofeles #115 üzenetére
Tudod mennyi idő, energia, pénz, tudás kell ahhoz hogy egy szülő versenyezni tudjon ezekkel a kütyükkel?
Egy átlagos magyar család rendelkezik ezekkel?Csak mert szépen kiindultál a saját példádból, amit szépen kivetítettél általánosságra.
-
Gargouille
őstag
válasz
mefistofeles #115 üzenetére
"Abban viszont mindenképpen (és elkerülhetetlenül) felelő ez a technikai társadalom, hogy elhidegülnek az emberek egymástól."
Igen, egyetértek. A technológiára fogni a jelenséget olyan, mintha a kábítószerre fognánk a drogproblémát, miközben mi magunk állítjuk azt elő és fogyasztjuk el, ez okozza a gondot, nem maga az élettelen anyag. A technológia csak egy eszköz, nem tehető felelőssé semmiért. Mi magunk emberek vagyunk felelősek azért, ahogyan használjuk. Egyénileg is, meg közösen is. Ezért is tartom nagyon álszentnek, mikor arra próbálják kenni a dolgot.
-
válasz
mefistofeles #96 üzenetére
Minden korban van mindenféle erkölcsű fiú és lány is csak az arányok változnak -szerintem- rossz irányba.
Jól fogalmazol, szerinted.
A legfontosabb befolyásoló tényező ebben az ügyben a keresztény és muszlim környezet. Mind a kettőben a nőket másodosztályúnak tekintik. A paradicsomban történt dolgokért a nőket sújtja a biblia. A szülésnek fájdalommal kell járnia. Illetve korlátozásokat kell alkalmazni velük szemben. Európában ez már lepuhult, az iszlám területeken még változatlan.
Más kultúrákban általában nincs jelentősége a szexuális szokásokban. Még a zsidók esetében sem, pedig a három vallás azonos forrásból származik.Más kultúrákban nincs vagy ellenkező előjellel van jelentősége. A nők szexuális értelemben szabadok.
Visszatérve a hozzászólásodhoz.
A nyugati keresztény orientáltságú világ a nyolcvanas évek eleje - közepéig volt egyre szabadabb. Az AIDS megjelenése és elterjedése vetett véget ennek a folyamatnak. Ma már kevéssé probléma a HIV fertőzés a gazdag országokban. A szegények továbbra is belehalnak.Két videót emelek ki a korszakból. 10 évvel korábban nem jelenthettek volna meg. És nem csak azért mert akkor még nem létezett a videóklip.
Madonna - Like A Prayer
Bronski Beat - Smalltown BoyMind a kettő ugyan arról szól, csak egy kicsit másképp megfogalmazva. LMHBTQ maszlag nélkül.
Egyszer már el kellene engedni a dolgot és vissza engedni a normális kereteibe. Vallási és politikai érdekek nélkül hagyva. -
válasz
mefistofeles #99 üzenetére
Ez így igaz. Én élőben szeretném az életemet leélni a hercegnőmmel, telefonon minden torzul.
Meg egyébként pont azt láttam és hallottam is, hogy a lányok kéretik csak magukat az ilyen oldalakon, hogy több önbizalmuk legyen, a fiúk meg csak bohócot polírozni járnak fel; kapcsolatot senki nem keres, vagy ha mégis, azt pár hónapig képes csak tartani.
Nálunk a családban több generációra visszamenőleg a problémás kapcsolatok helyrehozása a gyakorlat; válásra nem emlékszem. (nagyszüleimet 60 év jó-rossz után is csak a halál választotta szét, de Apám is már 30+ éve van az Édesanyámmal.) Semmiképp nem akarok csalódást okozni olyan lánnyal, amilyenből a korosztályombam egyre több van.
És igen, szerintem ez 80% neveltetés, 20% hajlam; sok embernek van gyereke akinek nem kéne
-
válasz
mefistofeles #89 üzenetére
Telefonon kösz nem. Ismertem lányt és fiút is aki tett ilyesmit... Csak megerősítette az inkább egy életen át egyedül maradok érzést
Én már a tűrhető robotnőket várom
-
válasz
mefistofeles #89 üzenetére
"30 éve is voltak ordas ku**ák és aggszüzek is"
Azért nem csak ez a két véglet van szerintem.Ez egy nagyon érekes kérdés, hogy mikor mi a fontos egy ember számára. Én úgy gondolom, hogy mindenki a hercegét vagy a hercegnőjét keresi. Csak az online világban ezek eltorzultak.
Nagyon sokan elszálnak maguktól. Kevés az önismeret, az önkontroll és a legtöbben első körben lenézi a másikat, vagy negatívan tekint rá. Nem nyitottak igazán a másik félre. És ezt nemtől függetlenül gondolom így. -
válasz
mefistofeles #87 üzenetére
Nem éppen a lányokkal való sikertelenségem volt az írásom mondandója, sokkal inkább az, hogy azáltal, hogy mindenki a telefonjában él, sokkal nehezebb megfelelő pillanatban elé állni. A másik fele, hogy nekem már túl sok ez a fajta laza erkölcs
-
válasz
mefistofeles #75 üzenetére
Nem mindegy, mit és hogyan adsz nekik.
Ha csak nyomogassa, abból sok jó nem lesz.
Ha keresel fejlesztő játékokat, akkor jól is kijöhetsz. -
válasz
mefistofeles #79 üzenetére
Szülőkre tolom rá, mert a tech cuccokat használják babysintérnek
-
válasz
mefistofeles #75 üzenetére
A baj ott kezdődik sokszor, ha nem tudják a technikát használni és a javukra fordítani...
De ők tudják és ez jó. És ez a szülői felelősség része is, valószínűleg Te is jó példával szolgáltál előttük.
-
Pikari
veterán
válasz
mefistofeles #63 üzenetére
Nem ugyanolyan káros, mert a legnagyobb károkat a korai gyerekkorban okozza a kütyüfüggés, torzítja pl az agy fejlődését is.
Ha már odáig ejutottak, hogy át tudnak menni a haverhoz, a pc-n fel tudják telepíteni és el tudják indítani a játékokat, elolvasni a videók címeit, stb, akkor pár órára már nyugodtan oda lehet engedni őket. És nem is ez a lényeg.
Hanem a lényeg az, hogy ne a szülő nyomja a kezükbe, hogy tessék fiam itt a vonatos videó, csak kussoljál el, anya hadd facebookozzon nyugalomban. Most momentán ha megnézel egy átlag 4 évest, artikulálatlanul üvölt a játszótéren miközben maga alá szarik, ami minden tekintetben teljesen abnormális. Kb az életkoruk felével megegyező szintű értelmi képességekkel rendelkeznek. Ennek szerintem az egyik fő oka a youtubeoztatás.
-
válasz
mefistofeles #25 üzenetére
A kiindulási pont nem az volt, hogy ismerünk mindenkit.
Mondjuk számomra milliós a város és nem 100 ezres kategória.De! Nyilván azokkal az ismerősökkel akivel gyakran találkozok, köszönő viszonyba vagyok. Akikkel ritkábban vagy csak életemben kétszer láttam, nyilván nem. Legfeljebb akkor ha felismerem vagy felismernek. Aki nekem köszön az minden esetben kap viszont köszönést. A köszönés stílusában.
Egyszer egy embert vérig sértettem. Celeb volt, akit ismernem kellett volna. De nem ismertem. Porig alázva érezte magát ránézésre. Mentségemre legyen szólva nem az én stílusomban zenél.A kemény mag, még a fórumokon is igényli a köszönést. De csak a digitális szemétre elpazarolt energiát fokozza a köszönés.
-
válasz
mefistofeles #6 üzenetére
Azt ne várd el, hogy több generáción átívelő problémákat egyet generáció alatt rendbe lehet hozni. Nem lehet. De sokat tud javítani a helyzeten egy generáció.
Azok a szülők akik maguk sincsenek tisztában a követendő szokásokkal, mit tudnak tovább adni a gyerekeiknek?
A teljes iskolarendszer átvette a poroszok ostobaságát. Nem a gondolkodás a fontos. Helyette a lexikális tudás a lényeg. Az, hogy mikor volt a mohácsi vész, legfeljebb a vetélkedő műsorokban jön elő.
Az, hogy hogyan érdemes köszönni és mikor előny a magázás életidegen az iskolától. Egyáltalán az, hogy mit kell tenni a valós életben majd.
De legalább 8 - 12 év alatt nem sikerül készség szinten elsajátítani a matematikai alapműveleteket, az írás és olvasást és a fogalmazást és szövegértést készség szinten.
Nem magyar probléma. Németországban egy pénztárnál sorban állva csodálkoztam el. A kereskedelmi iskolában tanuló fiatalembernek a pénztárgép megmondta, mennyi pénzt kell vissza adni. Azt viszont nem, melyik címletből mennyi darabot kell vissza adni a vásárlónak.
Szinte áthághatatlan probléma volt a tanuló számára. -
válasz
mefistofeles #4 üzenetére
Mikor találkozol a diákkal már régen késő......
Már többszörösen késő.
Egy időben buszoztam Szeged és Pécs között. Ha jól emlékszem Mohács környékén rendszeresen találkoztam tanerővel a buszon.
Velők nem volt kommunikációs probléma. Kommunikáció egyáltalán nem volt. Köszönés, minek. Úgy vágódtak le mellém az ülésre, mintha az életük múlt volna rajta. Megkérdezni szabad a hely, még a végén azt mondom, nem szabad.Nyilván nem minden tanító és tanár ilyen. De a probléma mélységét mutatja a 2 évtizedes tapasztalat.
Gondolom több generáció nőtt fel úgy, hogy a tegezés vagy önözés problémáját nem oldotta meg.
Előny, hogy a tegezésből csak egy fajta van, Viszont lehet önt vagy magát mondani. Ha valaki ön az ön módot használja, az elméletileg a tiszteletet fejezi ki. Ha magáz, az kissé lekezelő forma.Mégis csak az oktatásnak kellene rendbe tennie a helyzetet. Tisztáznia kit kell magázni, ha egyáltalán kell valakit és milyen helyzetekben. Hogyan tudná a szülő elmondani a gyereknek, ha saját maga sincs tisztában vele?
Már óvodában kellene elkezdeni a tanítását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest