Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
berobi78
tag
Sziasztok.Én is úgy vagyok vele mint itt sokan mások, hogy egy jó prémium kompaktra vadászok. Egy canon 350d-ről váltanék, mert meguntam, hogy sokat kell utómunkáznom a raw-okkal, illetve a kitobi tele tartománya sem valami sok (55mm). Ja, na meg a videó is fontos lenne és ugye ezt nem tudja.
Szóval egy olyan gépet keresek, ami tud jó videót, legalább kb 100mm a tele tartománya, és jó a jpg motorja. A MILC-ek nem szimpik, mert hiába kicsi a váz, ha az objektív miatt szinte ugyan olyan macera cipelni mint egy DSLR-t. Ezért esett a választás egy premium kompaktra.
Első körben egy xz10-et néztem, de ha egy picit többet rá áldoznék akkor ott az XZ-2. Viszont borzalmas a videó tudása. Néztem még a Fujikat (X10, X20), de a sample videók ott sem győztek meg (fehér fények nagyon könnyen kiégnek). A sony (rx100) a kezelés miatt esik ki (túl kicsi, és a süllyesztett módválasztó tárcsa sem szimpi), pedig mind képminőség, mind a videó minősége elég meggyőző.
Így jutottam el a pana lx7-hez.
Na, de a kérdésem. Mivel egyáltalán nem követtem eddig az árakat, ez a 110e mennyire reális az lx7-nek, hiszen az oly xz-2-nek jóval kedvezőbb az ára? Érdemes lenne még várnom, vagy ennyit nyugodt szívvel ki lehetne érte adni? Angol ebay-en lehetne még picit olcsóbban hozzájutni, de főleg csak a használtakhoz. Itthon még nem is találkoztam olyan hirdetéssel ahol használtan lehetne kapni. -
berobi78
tag
és vajon van-e az lx7 árában hasonló tudású (kitobival vagy amivel éppen kapni) DSLR? pl canon 600d-t érdemes megfontolni?
-
berobi78
tag
Azon gondolkozom, hogy mi az előnye a MILC-eknek a DSLR-ekkel szemben? Azon kívül, hogy maga a váz kisebb, még az objektívek viszonylag nagyok maradnak, egy prémium kompakt zsebrevághatóságát egyáltalán nem érik el. Ha meg már úgy is cipelni kell egy nagyobb táskát, akkor nem inkább DSLR?
[ Szerkesztve ]
-
berobi78
tag
válasz afrojack1 #45712 üzenetére
Ennek az összehasonlításnak nincs sok értelme. A gopro nem tud kiváltani egy fényképezőgépet. Ez egy "action" kamera, szóval sportokhoz jó igazán csak. Én siklóernyőzök vele arra tökéletes (mondjuk csak az egyes van), de egy "bármilyen" fényképezőgép sokoldalúbb nála.
-
berobi78
tag
válasz schawo #46469 üzenetére
a P módban, csak a rekesz, zársebesség, és bizonyos mértékig az ISO az automatikus (lehet max ISO-t megadni lx7-en), az összes többi manuális.
scn módban, tájképek készítésekor elég tetszetős színvilágot hoz létre a jpg motor (nekem legalábbis jobban tetszik, mint sima P módban fényképezve, még ha ott játszogatok a szín beállításokkal is)
az "éjszakai felvétel kézből" is elég meggyőző eredményt ad, a többit még nem próbáltam
-
berobi78
tag
válasz schawo #46472 üzenetére
igazából azt akarom kihozni az egészből, hogy a P mód közel sem automata. a rekeszen és a zársebességen kívül, minden mást állíthatsz manuálisan (fehéregyensúly, ISO, jpg-hez színvilág) sőt a rekesz illetve a zársebbességet is állíthatod, de csak "együtt", hogy a kompozíció közel ugyan olyan maradjon, szemben az Auto móddal, ahol nincs ekkora mozgástered
-
berobi78
tag
válasz Vyndree #46475 üzenetére
nem lehet, hogy azzal kevered, amit az előbb írtam, hogy lehet állítani a zársebességet, de vele együtt állítódik a rekesz is?
az SCN-ben pont azt szeretem, hogy nem kell utómunkázni van egy canon 350d-m és meguntam, hogy több száz képet utómunkázzak. itt meg fotózok RAW+jpg-be és ha van kedvem, még mindig tudok rajta utólag szöszölni.
[ Szerkesztve ]
-
berobi78
tag
válasz schawo #46491 üzenetére
legyen így
ilyen erővel a rekesz előválasztás is automata, mert valamilyen rekesz van választva mindenképp, és ahhoz automatán választ záridőt. tehát megnyomod az exponáló gombot és kész a kép.
na, de én lezártam a témát a lényeget már leírtam, hogy miért jó a P mód, és miben különbözik az automata módtól.
[ Szerkesztve ]
-
berobi78
tag
válasz schawo #46495 üzenetére
google első találat, nem vágom mit nem értesz, de zöldségezhetsz nyugodtan
"P: Program mód. A teljesen automata beállítástól eltérően, lehetőség nyílik az expozíció korrekcióra. Szabadon választhatunk az optimális záridő-rekesz párok közül."
azt, hogy akár a rekeszelőválasztást automatának is lehetne hívni, csak erősen sarkított példaként hoztam fel schawo gondolatmenetére reagálva.
tényleg befejeztem, bocs a sok off-ért, a vita ellenére sztem mindenki tudja, hogy a P, A, S, M mit jelent a tárcsán (remélem )
-
berobi78
tag
válasz scapegt #46510 üzenetére
ha lesz időm, és még szeretnéd lövök neked néhány képet hétvégén ha ráértek (LX7), de ha nem fontos a videó sztem nyugodtan válaszd az XZ-2-t. nagyon jó képe van a panának, de teszteket elnézve az oly is elég ütős, sőt megfogva nyomkodva az MM-ben, nekem szimpibb volt a kezelése, viszont videó tudásban az LX7 magasan veri.
-
berobi78
tag
LX7-el kapcsolatban nekem is lenne három kérdésem:
1. van külön fóruma a gépnek?
2. létezik rá firmware update? Jelenleg 1.0 van rajta
3. hosszú záridős kép készítésénél, exponálás után kb annyi ideig homokórázik, amennyi volt a záridő, tehát pl egy 30mp-es expónál, 30mp-ig. Ez a class4-es SD kártyámnak tudható be, vagy gyorsabb kártyával is ilyen lenne?köszi
-
berobi78
tag
válasz mrmarkus #47446 üzenetére
a színei számomra nem az igaziak (utólag raw-ból értelem szerűen sokkal többet lehet kihozni, de azért is váltottam, hogy a jpg motor majd megoldja helyettem az utómunkát), illetve a fehéregyensúlyt sztem nem mindig találja el.
egy canon 350d-m van mellette, és nagyon megszoktam a dslr kezelhetőségét, ezért picit bánom, hogy nem egy 600d-t vettem inkább helyette (kellett a videó, a 350d meg nem tud videózni) -
berobi78
tag
én erősen gondolkozom, hogy lecserélem a vadi új LX7-esemet, egy 600D-re, mert 350D-ről váltottam, de nem tudom megszokni a kompaktot.
-
berobi78
tag
válasz Urmensch #48086 üzenetére
Nekem LX-7-em van. Ha fontos a videó, mindenképp ezt válaszd. Ha nem, akkor már nem biztos. Ami zavar a panában, hogy sokszor nem találja el a fehéregyensúly beállítást. Ezt utólag könnyen lehet módosítani, vagy a felvétel előtt kevésbé könnyen, de mindenképp macera. Az olynál nem tudom ez mennyire pontos.
Illetve vásárlás előtt sokat nyomkodtam MM-ben az olyt, a menürendszere nekem nagyon kézre állt, ez a panában szintén kicsit csalódás, de megszokható.
Viszont a panában a fényerős obi, főleg sötétben, illetve a videó, a mindent visz. -
berobi78
tag
-
berobi78
tag
válasz pibácsi #48383 üzenetére
Szia, ha ráér jövő hét végéig, akkor szerintem fel tudok tölteni neked képeket, videót.
Egyébként ha oldalra mozgatod a képet videózás közben, nem jön semmiféle zavaró "ugrálás", "elmosódás". Pl ezért is választottam az LX7-et az Oly XZ-2 helyett. Szerintem videó képességben nagyon ott van, bár ezt többen is elmondták már előttem.
Ami zavaró, az az, hogy a fehéregyensúlyt nem találja el tökéletesen, főleg mesterséges fénynél. Nekem napsütésben is kissé hidegnek érződik a képe. Ezt ha raw-ban fotózol utólag lehet korrigálni, videónál oda kell erre figyelni. Pont ezért nekem kissé csalódás a jpg amit kiköp, sajna nem úszom meg az utómunkát itt sem (canon 350D-m van mellette, itt is kell utólag dolgozni a képen), de elég szép dolgokat ki lehet a nyers képekből hozni.
De ez a fényerős objektívje, az mesés. Rossz fényviszonyok között is gyönyörűen dolgozik.
Röviden egy-két pro-kontra:
előny:
- videó
- fényerős obihátrány
- fehéregyensúly eltalálás nem tökéletes
- jpg közepes -
berobi78
tag
Sziasztok,
Azt tudja valaki, hogy az Olympus Stylus 1-nek milyen előnyei vannak a Panasonic LX7-hez képest?
Ami számomra az adatlapból kiderül:
pro:
- kihajtható, érintőképernyő
- beépített kereső
- 300mm ekv. tele álláskontra:
- 28mm-es nagylátó a 24mm helyett
- f2.8-as blende az f1.4 helyettVannak gyakorlati tapasztalatok?
Köszi
-
berobi78
tag
válasz pibácsi #49163 üzenetére
a PTGUI elég egyszerűen kezelhető panorámakészítő. Néhány kattintással megvagy egy képpel. Kiválasztod mely képekből rakja össze a panorámát (Load images...). Automatán összeilleszti (Align images...). A panorama editorban az egérrel (fogd és vidd módszerrel) belövöd a horizontot. Fent esetleg választhatsz vetületet, hogy melyik a legjobb a képhez (hengerre, gömbre stb.). Esetleg levágod a széleit, hogy ne legyen cikk-cakkos. Majd ha megvagy akár a panorama editor ki is ikszelheted, mert csak rá kell nyomni a create panorama... gombra.
Ennyi. Sztem ez egyáltalán nem bonyolult. -
berobi78
tag
válasz lazioforever #51288 üzenetére
ezt az agfát semmi képen sem, de ha vissza olvasol sok tippet találhatsz. ha használt is jöhet, akkor még több a lehetőséged.
[ Szerkesztve ]
-
berobi78
tag
válasz SunMount3r #52403 üzenetére
Szia, kapcsold be a TC -ben, hogy látszódjon mindig a szülő könyvtár. Vagy valami hasonló a neve, és akkor a gyökérből eggyel feljebb lépve ott lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest