Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz philoxenia #9830 üzenetére
Majd fél milla.....
-
titán
válasz philoxenia #9944 üzenetére
Aszonta a fotózás a lényeg, akkor meg érdemesebb már egy DSLR gépet venni. Igaz ott nem lesz egyből 100-szoros zoom, de legalább igazi képet készít, nem egy mosott lószart.
-
titán
válasz philoxenia #9946 üzenetére
Bocsi, nem szerettem volna a lelki világodba gázolni, és jók is a képek, de egy tükrös gép által készített képhez képest igenis mosottak, részlettelenek, színtelenek.
-
-
titán
válasz Dare2Live #9958 üzenetére
Jó, ha tényleg ez volt a gond, akkor elnézést kérek a szavakért.
Viszont a véleményem fenntartom. Ha egy bridge vagy kompakt képét hasonlítjuk egy DSLR-hez, akkor az finoman fogalmazva is nagyon harmatos, de mondhatnám azt is, hogy egy nagy ló@asz és remélem senki sem sértődött meg. Aki ezt nem látja, az vagy nem is akrja látni, vagy sürgősen keressen fel egy szemészt.
-
titán
válasz philoxenia #9963 üzenetére
Ez tetszett, akkor kvittek vagyunk! És mégegyszer peace, ha megbántottalak, nem állt szándékomban!
-
titán
válasz philoxenia #9968 üzenetére
Mégegyszer mondom, elnézést, nem szeretnék senkit megbántani. Ezt az olvasta valaholt viszont én nem értem, ahogy az sem befolyásolja a két gép teljesítményét és zajmentességét, hogy kinek a kezében van.
-
titán
válasz Dare2Live #9967 üzenetére
Nekem is ez a véleményem, bizony, hogy elég. Viszont a mai árak mellett meggondolandó már egy 80-90 ezres kompakt/bridge gép, vagy ne adj isten egy G9 115-ért. Persze ott van mozgókép is meg minden egyéb okosság, de szerintem van ennél fontosabb is és ebből az árkategóriából már csak egy ugrás a DSLR világa.
-
titán
válasz kopee1980 #9988 üzenetére
Szia!
Nekem TZ3-as volt, eléggé hajlamos a zajosodásra. Verő napfényben azért szép képeket lehet vele készíteni, de ha már vakuznia kell, akár bel, akár kültérben, akkor annyi neki. Szó szerint csúnya képeket készített. A CCD méret szinte nem változott a felbontás viszont 7-ről 9MP-re emelkedett (te jó ég, mi a fenének? ), szóval ez még csak rosszabb lett szerintem. Mindenképp nézz róla zajtesztet és magasabb iso-s képeket.
-
titán
válasz philoxenia #9998 üzenetére
Ennek örülök, néha tudok durván fogalmazni.
Igazad van, egy kép nem attól lesz jó kép, hogy DSLR géppel készült, de én ezt soha nem is állítottam. A jó kép, rossz kép is szubjektív, kinek melyik, embere válogatja.
Az viszont biztos, hogy egy kompakt/bridge gép sosem fog olyan képminőséget hozni, mint egy DSLR, mert fizikailag nem is képes rá a sokkal kisebb érzékelő miatt. De nem kell itt 10-szeres zoomolás meg egyebek. Fotózd le a családod bármelyik tagját, vagy magadat egy kompakt/bridge géppel, majd utána egy DSLR-el és tudni fogod miről beszélek. Össze se lehet őket hasonlítani, akkora a lépés a kettő között. -
titán
válasz Szten Márs #9996 üzenetére
Azt kell, hogy mondjam, siralmas. Nem is értem mit művel a Panasonic. Mondjuk a legtöbb embernek elég az, hogy a gép szép legyen, könnyű, jó sok megapikszellel' és optikai zúmmal' és máris kész a tökéletes "fényképezőgép".
-
titán
válasz philoxenia #10009 üzenetére
Egy DSLR esetén pedig olyan lehetőségeid lehetnek, amelyek egy zsebben elférő kompaktnál sosem. Pl. magas iso-n is zajmentes kép, erősebb vaku, stabilabb tartás, sokkal több készíthető kép és sokkal hosszabb üzemidő, százszor gyorsabb AF, képek utófeldolgozása, ezerszer jobb képminőség, színhűség stb. stb. lehetne még sorolgatni.
Régebben én is küzdöttem a kompaktok/bridge mellett, pedig nem kellett volna. Most pedig ott tartok, hogy a D40 helyett lehet lesz egy D80. Ha megízleled ezt a világot, akkor már nem fog érdekelni a súly, a videó hiánya az élőkép és egyéb dolgok. Mindegy mit és hol fotózol, de alig várod, hogy lenyomhasd az expogomot és halljad a zár hangját.
-
titán
válasz philoxenia #10012 üzenetére
Grat hozzá, használd egészséggel!
-
titán
válasz kopee1980 #10015 üzenetére
Szia!
Látom a kollégák már segítenek.
ottkar: most mit kéne bizonygatnom? Igen, sokkal-sokkal gyorsabb az AF, többszöröse egy kompakténak. Igen, sokkal-sokkal jobb a képminőség. De mi ezzel a probléma? Nyilván egy 3-szor akkor felületű érzékelő jobb minőséget fog produkálni, egyszerű fizika. Ja tényleg készítenek RAW-ot a kompaktok, de hogy mi értelme, az egy másik kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz ottkar #10042 üzenetére
Nem bántott engem, de volt kettő is és elég lett belőlük. Még Tesóm régebbi 5 MP-es Sony-ja, ami jó képet készített nappal is és magas iso-n is és az a híres Fuji (F30 ha jól emlékszem), de ma már elég ritka a normális képet adó kompakt. Nem hasonlítgatom, csak leírtam, hogy miért tartom sokkal többre a DSLR gépeket.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #35104512 #10104 üzenetére
Azért gondold meg. A D40 6 megapixeles és 23,7 x 15,6 mm-es az érzékelője. Nekem volt ilyen gépen. A képzajt ISO-1600-ig el is felejtheted és gyönyörű képeket készít. Az FZ50 pedig 10 megapixeles és 8,9 x 7,2 mm-es az érzékelője . Nézd meg a pixinfos tesztet, képzaj hegyek. Persze ha téged nem zavar és fontos a 12-szer zoom, akkor jó vétel.
-
titán
válasz #35104512 #10151 üzenetére
Hát én Sony-t A 350-ig és 350D-t nem vennék, nagyon kicsi a keresője.
--------------------
Ma volt egy kis kerti parti, sasliksütés , de ennek a D80-nak a pentaprizmás keresője valami k@rva jó. Na meg a gép maga, a vakuja a fénymérése, a gyorsaságáról nem is beszélve, egy teljesen más világ.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Szten Márs #10157 üzenetére
Én néztem a Sony-k keresőjét, a 350-el bezárólag, mert faterom is azt szeretne venni, de azok még a D40-hez képest is nagyon kicsik voltak. A D40-nél biztosan kisebbek a Sony-k keresői, szerintem valamit benézhettél.
Kb. ez a sorrend: D40, 400D, 350D, Sony-k.
-
titán
válasz Szten Márs #10161 üzenetére
Akkor az én látásommal van gond, mert épp az A200-at nézegettem és határozottan kisebbnek tünt a D40-hez képest.
-
titán
válasz Szten Márs #10170 üzenetére
Lehet igazad van és a 300-as szériából volt valamelyik. Ez esetben nem igazán értem a dolgot, hogy ha abban a kettőben nagy kereső van, akkor a 300-as miért kapott ilyen kicsit.
-
titán
válasz #35104512 #10188 üzenetére
Itt nézz körül. Én is itt vettem szombaton a D80-at, a legszimpatikusabb bolt és hozzáállás amivel eddig találkoztam. A következő gépem vagy objektívem is innen lesz.
Két pali van ott, nagyon normálisak, minden origi, nincs tapizva, piszkálva semmi és jók az árak is.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Szten Márs #10192 üzenetére
Ja így már érthető. Kérdés, hogy melyik a fontosabb, mert részemről ez a bazi nagy kereső nagyon ott van.
-
titán
válasz Szten Márs #10282 üzenetére
Budaörsi MM-ban biztos van 18-135-el és maga a váz is külön, arra viszont nem emlékszem, hogy K10D volt-e.
-
titán
válasz philoxenia #10347 üzenetére
Mér, Te hol látsz optikát azon a gépen?
-
titán
válasz philoxenia #10366 üzenetére
Pontosan tudod miről beszélek, csak véletlen nem azt írtam.
-
titán
válasz Szten Márs #10367 üzenetére
Akkor légyszi mutasd meg nekem is, mert én ló@aszt se látok. Ez a házon belüli megoldás meg lencsecserélgetés (de szép szó lett ) nem való semmire.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz philoxenia #10370 üzenetére
Most kicsit megzavart a kérdésed. Mégis mire jó a lencsék, objektívek cserélgetése? DSLR vonalról nem ismerős valami?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz philoxenia #10376 üzenetére
Ne haragudj, de hol írtam én olyat vagy céloztam arra, hogy az alatt nem érdemes venni? Légyszi mutass linket vagy hsz-t, mert én ilyet sosem írtam és nem is fogok!
Nem egy korrekt hozzáállás tőled. Belekötsz ebbe az optikás dologba, majd jössz a D80-nál szerinte minden sz@rabb vonallal. Ha valami bajod van velem írd meg privibe.
A D40 is szuper kis gép, ezt is leírtam milliószor, D40X-D60-nak nincs sok értelme, csak pénzszórás.
Kompaktnál pl. a Sony T-sorozata ilyen, mint ez a Pentax Optio Z10. Erősen nem ajánlott, van még elég kompakt gép, tud válogatni.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz philoxenia #10380 üzenetére
Konkrét dolgokat nem tudok felsorolni, mert jó másfél éve volt, mikor én nézegettem a gépet és engem is lebeszéltek nem én saját magamat. És valóban, nem a legjobb megoldás.
A linkelt hsz-ok teljesen helytállóak, néhány gép kivételével (ma meg főleg) a kompaktok csak jó fényviszonyok között képesek normális képet készíteni, egyébként zajos, mosott képeket kapunk. A TZ3 pedig volt is nekem, az személyes tapasztalat és azt kell mondjam, nagyon gyatra a műszer, mármint a képei, de gondolom ezt látjuk a tesztképeken is. De én is tölthetek fel képet, ha gondolod.Erre a D80-as állításodra szeretnék azért magyarázatot, persze pü-ben, mert én ilyet sosem írtam le sehol, eleve nem is lenne igaz, hogy mindenkinek az kell, a többi pedig xar.
-
titán
válasz Szten Márs #10410 üzenetére
Igen, képekre én is kíváncsi lennék. Egyébként tök furi, hogy nincs markolata a gépnek.
-
titán
Ezt én se tudtam. Mikor meglett a gép és itthon rányomtam az obit, meg is ijedtem, hogy milyen rohadt sötét a kép. Mondom itt meg mi a fax van. Aztán beüzemeltem és azóta nem találkoztam ezzel a jelenséggel. Biztos azért, mert akksi nélkül nem vizslattam a keresőt. Most viszont kikaptam belőle és bizony be is sötétedett.
A D40-nél mindegy volt, ott a fókuszpontok is látszódtak akksi nélkül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hardcore café
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen széket vegyek?
- Opel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest