Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz tpeter77 #7951 üzenetére
[link]
Egyébként mind2en elírtuk nem4/5mp hanem 6.
Egyébként ennek gépnek is vannak bőven hibái de ennyiért jelenleg.Ha UZ akkor még érdemes megnézni a Canon SX100at is igaz azmár jo 15Kval odébb van.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz tpeter77 #7954 üzenetére
Mindent árkategóriájában kell nézni és az z612 nagyon nem egy árkategória a nála 1.5*drágább S3al.
zombie:
Z612ben 35-420 a zoom 12*es fujiban 38-380 vagy mire gondolsz?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ottkar
addikt
válasz tpeter77 #9825 üzenetére
"Fogjuk rá egy kis jóindulattal, hogy az S5600-as fényereje egálban van az S5500-aséval."
Nem lehet egálban mert a 2,8 az 2,8. Kicsit túldimenzionálod a fényerőcsökkenés jelentőségét mert a 3,4-es fényerő egy fél értékkel kevesebb a 2,8-nál és az azt jelenti hogyha a 2,8-al 1/30-adot tudnál exponálni akkor a 3,4-el 1/22-edet. Azzal hogy kisebb lett a fényerő semmit nem spóroltak.
-
törölt tag
válasz tpeter77 #9827 üzenetére
í
Ha általában beltéren használnátok a gépet, akkor leginkább a nagy kezdő látószög felé kéne orientálódni. Ebből a szempontból a fuzsi s5xxx szériája elég gyenge, 37-38 milliről indul Leica formátumra vetítve. Az s1000 sem sokkal jobb, 33 milli ekviv. De van egy jópár gép ami már 28-ról indul.
Egyáltalán mennyi a költségkeret a gépre?
-
Dare2Live
félisten
válasz tpeter77 #9838 üzenetére
ha van már tapasztalatod tudsz viszonytani: rakj bele egy memokartyát és löjj pár expot vele boltban.
Egyébként teljesen jó döntés az említett Kodak, de tuti ami fix.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
válasz tpeter77 #9838 üzenetére
Ha lényeges szempont a villámgyors zoom vagyis látószög-változtatás, inkább olyan gépet válasszatok amin az objektíven egy gyűrűvel lehet zoomolni. Sokkal pontosabb és kényelmesebb móccer mint két kis gombot nyomogatni a gép hátulján. Abszolut kézre esik, kb egy másodperc alatt megszokható.
Ilyen gép például a fuzsi S6500fd. Kezdő látószöge 28mm, kezdő fényereje 2.8. Jóval nagyobb az érzékelője mint az s5xxx szériának, és csak 6 mpx, ergo jobb dinamikára és kevesebb képzajra lehet számítani mint az új 10-12 mpx gépeknél. Bridge kategóriában sajnos az újabb szériák egyértelműen rosszabbak.
Egyetlen bibi van a géppel, már nem nagyon kapható boltban, kifutott cucc. Használt de jó állapotú gépeket lehet találni 55-60k környékén garanciával, ha nem féltek másodkézből vásárolni. Alkudni kötelező. -
Dare2Live
félisten
válasz tpeter77 #9842 üzenetére
?
De ha aksis akkor, hogy használod elemmel? Magyarán egy használhatatlan gépet adnak el neked? durva lenne.
Ha pedig ceruza aksis hát a gépek fele ilyen: Veszel hozzá töltöt+4aksit 3990ftért és kész.UZben én még az SX100at szoktam sokaknak javasolni, bár az "csak" 36-360mm
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
válasz tpeter77 #9866 üzenetére
Canonnál nem a vázban van az IS, hanem az objektívben, ha van. A 450D-hez az új, képstabilizátoros kitobit adják kitben. Persze csak ha kitben veszed.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Szten Márs
nagyúr
Nincs, egyetlen Canon, vagy Nikon gépben sincs képstabilizátor és szerény véleményem szerint soha nem is lesz, mivel a lencséikbe pakolják az IS-t nagy lelkesedéssel.
"Azt hallottam a Pentaxokról, hogy a kitobin kivül csak drága obikkal lesz éles képed. Hogy ebből mennyi igaz..."
Én meg azt hallottam hogy az UFO-k építették a piramisokat... hogy ebből mennyi igaz..."Az Olympus E-510, vagy a hamarosan érkező E-520 viszont nem szerepel az ajánlatban."
Ezt jól látod és nem is véletlen. Nem igazán vagyok oda ezekért a gépekért, a legnagyobb zajszinttel rendelkeznek az eész felsorolásból, és a legkissebb dinamika-átfogással. -
Dare2Live
félisten
Nincs a Canon 450D vázban IS ?
Nincs"Azt hallottam a Pentaxokról, hogy a kitobin kivül csak drága obikkal lesz éles képed."
Ez hülyeség pont annyira lesz éles képed egy pl tamron 17-50el Pentaxon mint Canon/NikononE510 jó gép, de hogy E520 meg mikor jön és mikorra ér ide az X.
-
törölt tag
Még jó hogy nincs IS a Canon/Nikon vázakban. A stabilizált lencsetag az obiban sokkal hatékonyabb, kül. tele tartományban.
Eredetileg nem egy UZ kompaktot akartatok venni 55k keretből? Vigyázz, ha túl sokat fórumozol, azt veszed észre hogy az 5D és a D300 között vacillálsz fix2.8-as zoomokkal
-
blattida
nagyúr
-
Szten Márs
nagyúr
válasz tpeter77 #9919 üzenetére
Ha tényleg az E-3 érzékelőjét kapta, akkor valóban van fejlődés, legalábbis dinamika terén lehetünk bizakodóak. Az effektív és teljes pixelszám szerint pedig tényleg úgy tűnik. (Mondjuk fura, hogy az E-3 érzékenységét ISO-3200-ig lehet tekerni, az E-420-ét pedig csak 1600-ig.)
Nem felejtettem el, hogy kifutó, befutó, átfutó, de ez nem a realitás része a dolgoknak, hanem a piac reagálása, ez teljesen más téma. Az IS meg azért csak hiányozna itt is.Apropó, jó, hogy mondod az IS hiányát. Az E-410-es tervnél 600mm ekvivalens lenne IS nélkül, mondjuk feltételezem azt már senki nem tervezi állvány nélkül használni, pontosabban kihasználni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tpeter77 #9925 üzenetére
Van különbség a két váz között, nem is kevés. Az E3 az oly csúcsváza, kifejezetten pro fotósoknak, elég csak a felépítést meg a zárélettartamot nézni. az E420 pedig egy olcsó beugró váz ennek minden velejárójával.
Egy dolog hogy az E420 megkapta ugyanazt a LiveMOS szenzort mint az E3, még az is lehet hogy iso100-as alapérzékenységen ugyanazzal az obival ugyanazt a képminőséget adja. Akkor lesz érdekes a dolog amikor elkezded tekergetni az iso-t. Az E3 csúcsváz, ehhez mért válogatott minőségű (és drága) jelerősítő elektronikával. És általában ezen áll vagy bukik a képminőség magasabb iso-értéken. Az a tény hogy az E420 csak iso 1600-ig hajtható...hátööö jelzésértékű info. Olcsó elektronika -> rosszabb jel-zaj viszony.
-
Zola007
veterán
válasz tpeter77 #10100 üzenetére
Vagy használtan kitobival + tamron 70-300-zal egy k100D is szóba jöhet ennyiért
IS, zoom megvan (meg egy kicsit más világ). Live, 10 megapixel és videó sajnos ugrikMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
válasz tpeter77 #10100 üzenetére
Igen, én is sokat vaciláltam, de azért döntöttem az FZ50 mellett, hogy elejét vegyem a további költekezésnek (objektívek, miegymások)
No meg én szeretem használni az LCD kijelzőt fényképezéskor.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Kanczy
veterán
válasz tpeter77 #10240 üzenetére
Hát ha tényleg az,akkor körbenézek majd,és megfogdosom élőben
Egyébként valami olyasmire gondoltam,mint amilyet Philoxenia mutatott (nagyon bejövős),vagy épp a Coolpix S52.Ezúton köszönöm a segítséget mind a kettőtöknek!kösz Philoxenia + Rokafiu77
kanczy[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
johnjohn
addikt
válasz tpeter77 #10239 üzenetére
Mind a háromnak jó a rajzolata, a 18-135, bár torzít nagyon jó, éles képeket rajzoló obi.A 18-70 kissé lágyabba szélein, de jobb a mechanikai felépítése.A 18 -55 az egyik a jó kitobik közül, a többi gyártó kitobijához képpest főleg/kivéve az Oly/
Az iduló fényerő csak akkor lényeg, ha főleg beltérben fotózik, amúgy kb. f 8-at fog használni, ahol mindhárom éles.Tesztek.
Ha 2,8-as obi kell, akkor pl.Sigma 24-70[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tpeter77 #10245 üzenetére
tudom, hogy szorozni kell, de tényleg nem 1,62 -vel, és valóban 7,5x optikai zoom jön ki
de most nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy ha tegyük fel egy árban lenne a k10d 18-55 -el, és a d80 18-135 -el, akkor melyik a jobb vétel? csak azért mondtam, hogy ezért szimpatikusabb a nikon, mert egyikhez sem tudnék hirtelenjében másik obit venni, a 135mm meg mégse 55mm azt hiszem nem fárasztalak már tovább titeket, inkább magamba szállok egy kicsit, bemegyek egy boltba és veszek valamit azt hiszem azért olyan nagyon egyikkel sem lehet melléfogniazért ha valakinek van még tanácsa, azt szivesen fogadom
-
Szten Márs
nagyúr
válasz tpeter77 #10257 üzenetére
A távcsöveknél ha nem tévedek, de nagyon nem mondom biztosra, az 50mm szokott lenni az alap az x szeres zoom kiszámolásához. Az APS-C-n kb pont 35mm fizikai gyutáv. Tehát 50mm ekv gyutávhoz képest mondták neked a zoomot. De ezt fényképészetben nem használjuk, tehát nyugodtan felejtsd el
-
mark_mark
csendes tag
válasz tpeter77 #10189 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat
Egyetlen egy probléma van csak, még pedig h én max övtáska méretű fényképezőt szeretnék... sajna a tükörreflexes gépek csak nagyon erőltetve férnének bele
Mégegyszer köszönöm a válaszodat, ami az egyetlen volt a kétszer feltett kérdésemre
-
horyk
senior tag
válasz tpeter77 #11363 üzenetére
Szia a 6766.N.jpg képet azt én fotóztam.
Székesfehérváron az Aranybulláról, ez egy kis dombon lévő emlékmű, régen egy ruszki tank állt a helyén.mod: ha erre gondoltál.
[ Szerkesztve ]
Ne állj le hülyékkel vitatkozni, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. cn.clanbazis.com; www.gajaliget.hu; cN|Squad Promod Pub Server: 84.2.39.248:28977; cN|Squad DAMN:MW PUB Server: 80.249.173.120:28972
-
rumos14
nagyúr
válasz tpeter77 #13683 üzenetére
akkor is ha Pana, nem ajánlom az FZ8-at, bár 55k-ért olcsónak tűnhet, de mind az FZ7, mind az FZ18 jobb választás. az FZ8-cal félrelőttek a fiúk.
a Canon S3 viszont egész jó gép, lehet videofelvétel közben zoomolni (ez egyáltalán nem általános a fényképezőknél) és jó minőségben vesz fel hangot is. -
tpeter77
addikt
válasz tpeter77 #13683 üzenetére
Hali!
Nem hagyott nyugodni a lagzis zene torz hangja. Kipróbáltam az elöbb, 10 különféle rádióállomásra kapcsoltam a hifit, normál erősségre vettem (nem beszédhangerő, attól hangosabb). Minden zenén jól vizsgázott, nem torz a hang!!!!Ezek szerint csak a nagyon nagy hangerő miatt volt torz a hang a lagzis felvételen. Kb 3 méterre ültünk a hangfalaktól
[ Szerkesztve ]
-
válasz tpeter77 #34171 üzenetére
Ez butaság. Nem márka, hanem konténer/codec függő.
Amúgy vigyél magaddal a boltba egy SD kártyát, és vegyél fel rá videót a kiszemelt géppel. Vidd haza, és próbáld ki lejátsza-e a tv-d.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
drnet
aktív tag
válasz tpeter77 #34179 üzenetére
Szia!
Nekem is Pana plazmám van, meg Pana videokamerám.
A videokamera videóját tökéletesen lejátsza.
Azon kívül szinte semmilyen videót.
Szerintem a Pana fényképezők videóját is lejátszaná.
Általában az alap tv-k belső médialejátszója elég bugyuta.
Legjobb, ha - ahogy említetted - külső médialejátszót használsz. -
-
fabicska
tag
válasz tpeter77 #34293 üzenetére
amit leírtál nagyjából az a gép illik rá, amit nekem ajánlottak: Canon SX220 HS.
Teszt: Kattints a tesztért.Ma reggel megrendeltem a saját kis Canonomat, remélem tényleg olyan jó mint mondjátok, hosszú távra tervezek!
Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen monitort vegyek?
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple notebookok
- Synology NAS
- BestBuy ruhás topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest