Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnjohn
addikt
A jelenlegi választékból a CANON PowerShot SX100 IS a Te géped.
Itt egy teszt róla. -
Bazsee71
őstag
-
philoxenia
MODERÁTOR
Lehet, hogy a Canon SX100IS a legjobb a 60e-ért.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A P50-en lehet. Csak a fókuszt nem lehet manuálisan állítani rajta, még fehéregyensúlyt is lehet fehér felületre méretni. /megnéztem gyorsan/
mod: visszaolvastam, Neked a fényerő is fontos lenne. Abban nem igazán bajnok, bár a magasabb érzékenységeken is elfogadhatóan zajos csak. Igazából neked jobb lehetne megbízható eladótól mondjuk egy Minolta A2, vagy A 200 például, esetleg nem tudok árakat, de egy Sony F828 is, bár azt szerintem annyiért nem kapod meg.
Itt találtam a PH!-n, ez is elég jó gép....
[ Szerkesztve ]
-
-
Bazsee71
őstag
-
blattida
nagyúr
A váltás oka elég prózai: mégis dslr-t vettem.
Amúgy ,mint írtam, bajom nem volt vele, ISO 400-ig teljesen használható volt, nem volt túlzottan zajos vagy mosott a képe, igaz, én kikapcsoltam a zajszűrőt. A képstabilizátora jól működik, egyébként tényleg lassú kicsit, pláne a vaku feltöltése(6mp) és a raw kártyaírás(17mp!!). A makró használható, az AF sötétebb körülmények között néha téveszt vagy nagyon lassú, de a segédfény segít, pláne, hogy nem a vakut használja ehhez.
2600mA-es akksikkal használva kábé 300 expót bírt, harmada vakuzva.
A menüje, mint az olyknak általában nagyon jól használható, az lcd panel képe szép és napfényben is jól látható, komponálásra is megfelelő. Kromatikus aberráció van, de nem zavaró.
Most így kapásból ennyi...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Jazz
veterán
Fiat Tipo egy hulladék autó volt. (amúgy ide is Fiat;) )
rumos14: "sztem tévedsz. a Canon gépek kevésbé szűrik a zajt, inkább meghagyják." Hát messze nem, és tény. Egyedül a Pana volt amivel egy fűtenger, vagy fák lombkoronája....részleteket is mutatott, Canonnal ugyan az a kép messzirő jól mutat, de 100%-ban nézve eltűntek a részletek, úgy összemosta mint a huzat. (bárhol találsz a neten ilyen összhasonlító képeket)
"amúgy lehet fikázni az új gépeket ezerrel, de tegnap megnéztem pár régi tesztet, és a legtöbb gép már iso200-on fos volt, ma már azért nem ez az általános."
Nem ma azaz általános hogy iso100-on fos. Ne viccelj! Hol nézted te ezeket a képeket, valami Canon által szponzoárált teszt oldalon??
És mondom, 100% nagyításban nézd! Ugyan akkora CCD-re 2x 3x annyi Mp-t raktak, akkora hulladék mint atom. Iso ALAP atom zajos és mosott, magasabb iso meg egyszerűen vicc. Pont ezzel szúrtak ki magukkal (velünk) ezt sírja mindenki, a 4mm-es CCD-re 10Mp, ez mindennek elrontója (de ez kell mert a nép ez alapján választ)FZ50-t sem ajánlom. Nézegess ez dpreview-re, kissé hiteltelen túl finoman fogalmazó de még elmegy pixinfo-ra, meg itt az Fz50 topicba. Ott van nem kevés link, képek is...nagyon lehurrogják. (megint csak az 1/2.5" és 10Mp miatt)
Canon: rovábbra is erősebb zajszűrés! (nem jobb) és részlettelenebb képek (nézz teszt fotókat lehetőleg ne idális esetben, eredeti méretet és 100%-on).
Fontos neked a jó minőség mint mondtad. Pana optikája összehasonlíthatatlanul jobb, megint csak nézz egy olyan képet 12x zoomnál ahol nagy a kontraszt átmenet, pl. fa ágai felhős ég felé, olyan erős kormatikus aberráció, amilyet még nem láttál. (lilásodás a széleken, csúnya)
Lassabb, sokkal pontatlanabb auto fókusz, és a video mint írtam nem használható hiszen 1 perc 300Mb!!! 1 gigás kártyára rögzítesz 3 pecet azt szevasz. Kinek kell ez?
Ja és Panán ott a plusz lencse tag, ami a különböző hullámhosszú "színek" megfelelő fokuszálására a CCD-re miatt van (ugye a hullámhossz miatt kölönbözően törik meg a piros mint a kék....). Más gépeken ahol ez nincs, ott ez a színzaj, színtolcsordulás keletkezeik...rumos14: "iso80 opció, 100-ról indul, ha már tuggya a Pana, hogy ez a gép gyengéje," Ez nem a pana gyengéje ez minden ami gép gyengéje.
Mégegyszer: 1/2.5"kb. 4x3 mm CCD. Erre az ideális ami még elfogadható a 3Mp. 4 még elmegy, 5 híján. A CCD méret nem növekedett, mivel egyrészt a vásárlójk azt se tudják hogy az mi és hogy az jó e, másrészt nem kell lecseréln ia gyártósort, ugyan az az obi, minden mehet rá. Tiszta haszon nekeik. Na de a 8 meg a 10!!! Teljen értelmetlen, helypocsékolás, és csúnyább kép, mivel a pixel átemenetekél sokkal erősebb zaj, már a zaj zajosodik, és ezt Canon úgy kompenzálja hogy jó erős sotfweares zajszűrést rak bele, ami azt eredményezi, hogy ha olyan területet fényképezel, ahol sok az apró színben egymástól nem nagyon eltérő részlet (fű, fa, kockakköves út...) egyszerűen nem látsz részleteke, Úgy összemossa, mintha ott se lett volna.Pont azért volt jó Pana, mert ő nem csinálta ezt, se most. Halad a piac diktálta feltételekkel, belement az őrületes Mp lázba, de kevésbé olcsmányak a képei mint más elcseszett kompaktokon. Nem az ideális hátulról napsütéses, képet kell nézni, hanem reális borús felhős ellenfényes, éjszakai, gyenge fényviszonyok mellett, "részleteket akarok" képeket.
A legnagyobb baj ezekkel a nagy helyfoglalás a memória kártyán, a gépen, teljesen feleselgesen, mivel egy ilyen 8-10Mp-es gép jó ha hordoz 4-5Mp információt. És amit meg egyszer úgy összemosott, zajt zajjal részleteket, az leméretezés után is, vagy kinyomtatva is ugyan olyan csúnya lesz.
wwhy: Közben látom meglett, Grat a géphez!
free your mind
-
Tothgera30
Ármester
Én június 10.-én kaptam meg és azóta vagy 100 felvételt fényképeztem, de eddig nem volt vele gond, remélem ezután sem lessz (kopp-kopp). Ha te az optikai stabilizátorra gondolsz az van benne. Nekem előtte Panasonic Fz 5-ös volt, mielőtt Bridge fényképezőkhöz nyúltam.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Revolut
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Interactive Brokers társalgó
- Kedvenc zene a mai napra
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs