- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrmarkus
aktív tag
Ebben a sorrendben javaslom, nézd meg őket:
- Sony RX100 III
- Panasonic LX7
- Fujifilm X20
- Olympus XZ-2Az RX100 III azért még nagyon húzós áron kapható...
Ezek viszont nagyon drága kompaktok, de cserébe jók. Ha nem fogsz fejleszteni, akár még ezeken is el lehet gondolkodni, lehetőleg külföldi beszerzéssel.
Freedom of Information
-
mrmarkus
aktív tag
A kategóriájában igen, de te nem egészen azonos kategóriájú gépeket hasonlítottál össze...
Egy kiváló zsebkést, egy kiváló puskát és egy kiváló harckocsit összehasonlítani merész dolog, még ha saját kategóriájában mindhárom világelső is!
Mivel nem szeretnél fejleszteni, általános fotózáshoz válassz egy nagyobb szenzoros, nagy fényerejű objektívvel rendelkező kompaktot!Freedom of Information
-
Lacy6
senior tag
válasz mrmarkus #47593 üzenetére
Családi események megörökítésére kell csak. Nem igazán szeretném fejleszteni. EISA oldalán nézelődtem és ez a 2volt nyertes Panasonic LUMIX DMC-TZ60 és a Sony Cyber-Shot RX100 III
Miután megnéztem az árat is hozzá, elgondolkodtam, hogy azért ennyiért már tükörreflexes gépet is kapni és lehet hülyeséget csinálok, hogy ennyiért veszek egy kompaktot. Azért annyira csak nem lehet rossz az a Panasonic ha nyert egy kategóriába nem? Van valami jobb vétel ilyen árba esetleg?[ Szerkesztve ]
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
mrmarkus
aktív tag
Ez alapvetően két dologtól függ. Mit szeretnél fotózni és kívánod e a rendszert majd fejleszteni?!
Amennyiben a válaszod nem, akkor az Sony RX100 vagy Panasonic LX7 megfelelhet neked. Amennyiben gyermekeket, kutyákat, mozgásban lévő dolgokat is fotóznál, akkor inkább a DSLR-ek irányába kellene mozdulnod.
Gondolom, szimplán az ár miatt nézted ki ezt a három gépet, mert a Panasonic TZ60 képességei nem igazán mérhetőek a másik kettőéhez.Freedom of Information
-
Lacy6
senior tag
válasz jjeahh #47591 üzenetére
És az árba mit jelentene? Nem igazán értek hozzá, így olyan kérdésem van hogy amit adnak hozzá objektívet azzal mennyit tudok zoomolni? Megfelelő minőségű?
Nem igazán akarok 130 fölé menni, de maga a váz beszerezhető 110 körül is+ obi ha úgy jobban megérné.
[ Szerkesztve ]
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
jjeahh
nagyúr
az rx100 so-so, de az 1200d a fényerős fixel tutibiztos képminőségben lekörözi azt is, de tudnod kell, hogy csak a kitobival lesz egy kis zoom-od, a fix az fix, cserébe gyengébb fényben is tudsz vele fotózni, és elég jól lehet játszadozni vele már a háttérmosással...a gond csak annyi, hogy meg kell tapogatni azt a gépet mivel sztem nagyon silány anyagminőségű...ha neked tetszik, akkor egy dslr vagy milc kitobi + fényerős fixel tanulni sztem teljesen ideális.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Lacy6
senior tag
120 ezer körül mit érdemes választani? Egy jóféle kompakt vagy egy tükörreflexest? Mi az előnye az egyiknek és a másiknak? Azon gondolkodtam, hogy lehet ilyen árkategóriába egy kompakt se csinál sokkal rosszabb minőségű képet mint egy ilyen árba levő tükörreflexes. Viszont méretben és súlyban rosszabbul járnék.
Erre gondoltam : kompakt1, kompakt2 Tükörreflexes
Ezek mennyire jó gépek? Ár/érték arány lenne a fontos.[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz Vyndree #47587 üzenetére
Akkor eltaláltam. 25-nél többet ne költsetek rá, kettővel lejjebb adtam néhány tippet, nézzétek meg ezeket, kb ugyanazt tudják. Bármelyiket válasszátok sokkal jobb képeket fogtok kapni, ez a telefon tényleg elég gyenge képeket készít. (az esti képei még rosszabbak)
Nekrofil: természetesen nem magamnak szerettem volna válaszolni
[ Szerkesztve ]
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz Vyndree #47587 üzenetére
ahogy már írtam, a telefonos fényképezőt cserélnénk le, semmi komoly dolog, mindent fotóz, ami megtetszik neki. a lényeg az lenne, hogy minőségbeli előrelépés legyen, alacsony árból, kis méretből, ami mindig kéznél lehet, akárcsak egy telefon.
a loq budget sose lesz 50+ imo a kompakt gépek világában. 20-30k reális szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz likeaRAINBOW #47585 üzenetére
Mire szeretné használni? Valami komolyabb dolog, vagy csak úgy fotózni, ahogy a telefonnal szokta?
Szerintem 20-25eFt-os alap kompakt gép jó lesz neki ha nincs komoly cél:
Panasonic FS50, Sony W800, Fuji AX650, Nikon L29, Canon A2600 vagy valami ilyesmi. -
DIEGO15
őstag
válasz likeaRAINBOW #47585 üzenetére
Ha nem válaszólsz a kérdésekre akkor nem nagyon lesz segétség sem. Mit jelent a low budget 10eft, 30eft, 50eft vagy mégtöbb?
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz likeaRAINBOW #47583 üzenetére
ez így még nem elég infó sztem... milyen telefonod van? mennyi a max keret? mennyire legyen kicsi-könnyű? mármint zsebmasina kell vagy pl. egy milc is belefér?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok.
Alternatívát keresnék telefonos fényképező lecserélésére. a lényeg a kis méret/ tömeg lenne, persze a fényképező kamerájánál jobb képeket is készítsen
milyen gépek jönnének szóba? árban low budget környéke lenne a cél, használt gép is szóba jöhet
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz netta12 #47581 üzenetére
Szia.
Próbálj olyat keresni ezen az oldalon , ahogy ez az érték : Fókusztávolság 35mm-re vetítve: 24mm, vagy 26mm ről indul. Nem rossz a 28 sem, de minél kisebb, annál nagyobb szögben lát az optika, ami jó a szelfizéshez.
Amúgy vannak olyan olcsó gépek is, amin elől is van egy kis kijelző, tehát látod szemből hogy mit fotózol.
-
netta12
csendes tag
Sziasztok!
Ajándékba szeretnék egy gépet venni születésnapra. Fiatala lánynak lesz(selfie meg hasonló facebook-os képeket fog készíteni vele). Kinéztem 2 gépet a Media Markt Webshop-ban mert van oda egy 10000 Ft-os utalványom. Belinkelem mind2. Az a kérdésem hogy az áron és a szinen kivűl mi a különbség a 2 között?
http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/CANON-IXUS-135-fekete-f%C3%A9nyk%C3%A9pez%C5%91g%C3%A9p,103952,504668,1033713.html?langId=-19
http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/NIKON-Coolpix-S2700-digit%C3%A1lis-f%C3%A9nyk%C3%A9pez%C5%91g%C3%A9p-ez%C3%BCst,103952,504668,720939.html?langId=-19
-
törölt tag
válasz donw3ga #47578 üzenetére
A jobb mindig attól függ hogy mire szeretnéd.
Ha hobbidnak fogod tekinteni a fényképezést, akkor ahogy mondod, kompakt helyett már kapni ennyiért MILC gépet is .Ha csak dokumentálós odamész kattintasz zsebrerakod gépet keresel, akkor Olympus XZ10, Fuji XF1 (ebay) ezen az áron nagyjából.
-
Y72
aktív tag
Van pontos megjelenési dátuma az LX8-nak?
Csak "late august"-t találtam, de a mai nap is akár annak számít...
Nem értem miért nem mondják meg mikor jelenik meg, más terméknél lehet tudni előre, van rendes hírverés, stb. Lehet csak kacsa az egész? -
donw3ga
őstag
Sziasztok,
55-60e Ft körül áron szeretnék vásárolni egy fényképezőt,
ennyiért találtam használt Sony NEX-3N és
egy új Samsung EX2F. Ebben az árkategoriában melyik a jobb választás? -
jeni
félisten
válasz Buster17 #47574 üzenetére
Üdv
Attól függ! Cserélgetni szeretné az objektívet rajta? Az,hogy kis méretű az még nem jelent semmit.
Akar-e költeni továbbiakban objektívekre? Külön vakút nem lehet rátenni csak a beépített van. Szerintem egy Olympus XZ2 gépel esetleg a Retros Fuji X10 géppel jobban járna.
Menyire van szüksége nagyobb zooomra?
Mi a keret amit rászánna? -
Buster17
addikt
Hali!
Nővérem szeretne venni egy Nikon 1 S1 fényképezőgépet. Ez jó vagy tudtok ajánlani ennél jobbat? -
DIEGO15
őstag
Esetleg Kodak PixPro SL25?
-
DIEGO15
őstag
Sziasztok.
Nagyon kezdő fotós vagyok, vagy inkább leszek, és az is csak hobbyból, saját magam szórakoztatására.
Viszont a véleményetekre lennék kíváncsi. Mit gondoltok a Sony DSC QX-100-as gépről? Megér 70eft-t? A kompaktsága nagyon bejön, viszon a fotózáshoz nem értek, így nem tudom képminőségben érdemes e ezt választani. Komolyabban soha nem fogok fotózni, de feleslegesen sem akarok kidobni ennyi pénzt, és egy 15eft-s gagyit sem akarok venni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz #04230330 #47567 üzenetére
fuji x100-x100s, sony rx1 is mütyür? a fuji nekem pl. nagy álmom, az egyetlen fuji ami engem is nagyon csábít, csak nem engedi a pénztárcám...ezek a gépek gyakorlatilag csak azért kompaktok, mert nem cserélhető az obijuk...olyanok mintha egy brutál milc-re ráragasztanál egy atompenge fényerős palacsintát
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Pandabarat #47565 üzenetére
kompakt fronton azért van pár nagyon komoly "suzuki", amiket jobban elfogadnék mint bármilyen belépő dslr-t akár fényerős fix-el is, de persze ezek horrordrágák...
[ Szerkesztve ]
-
berobi78
tag
én erősen gondolkozom, hogy lecserélem a vadi új LX7-esemet, egy 600D-re, mert 350D-ről váltottam, de nem tudom megszokni a kompaktot.
-
asdf_
veterán
válasz Vyndree #47561 üzenetére
Nem, annak a muanyagsaga volt kiabrandito, epphogy nem kongott a gep, ha megkocogtattam De aztan halistennek gyorsan rajottem, hogy nem dslr kell nekem, hanem csucskompakt
A nikonban nekem ugy 2-3 centi anyag hianyzott az aljabol, hogy ne legyen brutalkenyelmetlen, valahogy ugy volt nagy az a gep, hogy kozben kicsi[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
+1 élőben néha teljesen másak is a gépek, engem a nex-3n pl. sokkolt mennyire kicsi, az e-p1, e-pl5, hogy mennyire masszív, meg nehéz (a méretéhez képest), a canon xxxd-k meg, hogy mennyire gagyi műanyagok...a d7000 sem gondoltam volna, hogy ennyire egyben van, arra is élőben jöttem rá, hogy optikai kereső absz nem nekem való, annyira zavar, hogy inkább kijelzőn szórakozok, annak ellenére, hogy lassabb az af, a forgatható-kihajtható érintőkijelző sem érdekelt, addig amíg ki nem próbáltam...szal egy taperolás sok mindent eldönthet, sőt, ha lehetséges, érdemes egy kártyát is vinni, és lőni pár képet a boltban sztem
-
jjeahh
nagyúr
válasz Vyndree #47557 üzenetére
130k-ba ezek mind nem férnek bele, oly-ból pl. inkább e-pl5, ugyanaz a szenzor van benne elvileg, csak pár ficsőrrel kevesebbet tud, pl. 1/8000 helyett 1/4000 zár, 5 tengelyes stabi helyett 2 tengelyes stb...sonyból sem hiszem, hogy a nex6-7 belefér, de ajánlani nem tudok, amióta áttértek alpha meg ilce elnevezésre kusza nekem az egész modellkínálat, melyik mennyi, mit tud stb a nikon d3200, d5100 viszont talán még belefér, nem rossz gépek, csak nekem pl kicsit műanyagosak, és a d5100 keresőjére panaszkodtak páran a másik topikban...kompaktból ennyiért sztem is lx7, vagy fuji x10
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz Eszterrr #47554 üzenetére
A dslr (és milc) gépekkel a képek sokkal karakteresebbek, életszerűbbek, össze nem hasonlíthatók a kompaktokkal szemben. Tudás nélkül manuális módban biztan nem fognak elsőre úgy sikerüli a képek, de azokon is van Auto mód, mikor a gép elvégzi a beállításokat helyetted. Viszont a gép sokszor nem tudja mit szeretnél. Ilyenkor nyilván a beállítások nem lesznek megfelelőek, de ennek semmi köze ahhoz, hogy tükörreflexes géppel vagy akármilyennel próbálsz képeket készíteni. A kép minőségének a két fontos tényezője az objektív és a szenzor. Az obinál ha ránézel már látod a különbséget, a szenzornál ugyanígy. A belépő szintű kompaktoknak 1/2,3" a mérete, a dslr-nek APS-C. Nagyjából 12x akkora. Erre készül el a képed, a 10-20 millió pixelt erre vetíti rá.
Az iPhone 5 olyan képeket készít mint a 20eFt körüli belépő kompaktok, olyat ne vegyél. Az LX7 már sokkal jobbakat, vagy MILC (pl. Sony Nex)
Az én tippem, hogy a linkeken alul a keresőbe írj valamit pl "landscapes", vagy "night". Az éjszakai képek sokat elárulnak a gép valódi képességéről. Napsütésben tájat, épületet fotózva majdnem minden gép szépet készít, főleg PS-sel tuningolva. Ami a videót illeti, Youtube-on keress rá a készülékre és nézd meg a milyet készít, ott is fényszegényebb környezetben.Panasonic LX7 vagy Sony Nex 5-6-7, Olympus E-P5. Ezekben nem fogsz csalódni.
-
mrmarkus
aktív tag
válasz Eszterrr #47554 üzenetére
Ez a választás nagymértékben függ attól is, hogy a későbbiekben mennyire szeretnél elmerülni a fotózás rejtelmeibe és apránként kívánsz e rákölteni többet is a jövőben?!
Amennyiben a válasz nem, akkor számodra egy kompakt gép a megfelelő választás.
Ha viszont igen, akkor nézz körül a DSLR- és MILC gépek háza táján!Freedom of Information
-
Eszterrr
csendes tag
Másik topikban lebeszéltek a dslr gépekről, hogy tudás nélkül nem fogok tudni szép képet készíteni velük
+ több objektívet is kellene venni, ami eléggé megemelné a rászánt költségemKérdésem az lenne, hogy 100 000 - 130 000 Ft között milyen típust válasszak?
Fontos lenne a jó felbontású videózás, kirándulások, nyaralások, családi rendezvényeken használnám főként.
És még egy bugyuta kérdés.. egy kompakt géppel sokkal szebb képet tudok készíteni, mint egy iphone 5-el?
Mert ha olyan hatalmas differencia nincs, akkor mégis inkább a dslr között kellene keresgélnem.. -
Vyndree
őstag
válasz GGenius #47552 üzenetére
Tessék: FOTÓS beárazás
ez ráadásul kompakt topic -
GGenius
tag
Tudom nem idekéne írnom de nem találok beárazós topikot.
Ez menyit ér?(nincs kibintva meg semmi tökéletes csomagolásban(még kise vette)ikon D5300
A boltiára kb260Ezer(!) Menyiért érdemes meghírdetni hogy kb 1 hétenbelül elkeléjen?220?210?200?Ja és van hozzá megfelelő objektív(18-140 AF-S VR)Egy jó tanács bárkinek: Sose vitatkozz hülyével, mert a többiek a végén összekeverhetnek vele! Én is így jártam a héten...
-
Zafi
tag
Sziasztok!
Leszeretném cserélni Pana fz-7 gépemet! Nikon coolpix p600-as gépet néztem ki, de kezdek elbizonytalanodni. Minél több tesztet olvasok annál hülyébnek érzem magam /bár ez nem kérdés /
jó lenne ha ajánlanátok pár gépet.Fontos a beltéri kép minőség gondolom itt a fényérzékenység a lényeg /pana elég gyatra/ nagy látószög,nagy zoom /sokszor kéne/ , néha éjszakai, kb 150k-ig gondoltam a határt.
Előre is köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
a Fuji FinePix X10 is kifutott végleg,már nincs a digitcam kínálatában
-
dooky
csendes tag
Sziasztok,
Segitseget kernek. konnyu kompakt, vagy ultrakompakt gepet keresek, ami tudja a nagylatoszoget, HD videot, es van egy kulturalt kepminosege sotetebb helyeken is. Ar max 120 lenne...
Tok jo lenne, ha valaki dobna 3-4 gepet, amiket aztan reszletesen megneznek, mert 0 infoval nem birom vegignyalni ezt a sok szaz tesztet
Koszi,
N -
Phoenixy
senior tag
Sziasztok,
Megéri-e lecserélni a jelenlegi NIKON Coolpix S9100-mat az alábbiak egyikére? Ha igen, melyikre?
Nikon - Coolpix L830
Fujifilm - FinePix S8200
Sony - DSC-WX350
Nikon - Coolpix S9500Motorola 4EVER
-
Ekkosh
tag
Sziasztok. Megérkezett az ajánlások alapján vett Fuji XF1. Első bekapcsolás utána elég fura hangokat ad ki magából. Ha képnézegető és a fényképezés választás között váltok "a play gombbal" akkor a lencséből rövid fura zümmögés szerű hang jön ki. Ugyanez mikor bekapcsolom a gépet. XF1 tulajok, ez normális? Köszi
-
SRII
őstag
válasz Vyndree #47532 üzenetére
ha tudsz okos telefont 25k alatt egy digitális fényképező tulajdonságokkal, újonnan akkor jöhet!
Jelenleg nincs fényképező, ezért kellene vásárolni egyet.
családi fotózásra kell,kirándulás, nyaralás ennyi, használt nem játszik.
Vyndree :ha csak ennyi az elvárás túl sokat kérek
[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
SRII
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy fényképező gépet.
Elvárás, csak annyi hogy aksis legyen, jó képet készítsen.
Átlagos felhasználásra kellene, semmi extra.Rászánt összeg: új 25K(több nem)
[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
Wolfan
csendes tag
válasz Vyndree #47477 üzenetére
Köszi!
Én is a WX 80 felé hajlok,így már nyugodtabban veszem meg 35000Ft-ért.
A WX60-at zárójelbe akartam tenni, már úgy látom teljesen kifutott a piacról, és nem kapható reális áron.Habár jó lett volna az utolsó darabokat elcsípni 30000Ft-ért.
Amit pedig ajánlott vétel lenne kompakt kategóriában az az x10,de sajnos az ára wx80 duplája. -
jjeahh
nagyúr
válasz gabika0013 #47527 üzenetére
mégis szeretnél jó képminőséget? mennyi a max keret amit rá szánnál? panasonic lx5 vagy olympus xz-1 talán megfelelhet, esetleg olympus e-pl1, e-pm1, e-p1 vázak 25k körül szoktak menni, egy kitobi szintén 25k...ha tényleg jobbacska képminőséget akarsz, és mindenképp újan, akkor is minimum 50k-ból úszod meg, ennyiért mennek tudtommal most az olympus xz-10-ek.. de sztem nézegess tesztképeket valahol, ha egy átlagos olcsó kompakt képe is megfelel, és tényleg csak ritkán képelsz, akkor elégedett lehetsz, amíg bőven van fény...minden egyéni igény kérdése.
-
jjeahh
nagyúr
válasz gabika0013 #47525 üzenetére
"annyira rossz képet csinál, hogy számítógépen tárolva a visszanézésekre sem jó a minőség?"
erre a célra viszont bármelyik kompakt jó...amíg bőven van fény meg lehet örökíteni ezt azt vele, de ha van egy jobb okostelefonod és nem kell a zoom az is bőven megfelelhet amúgy a használt nem lutri, én két éve egy használtan 25k-s vázzal fotózok, én teljesen elégedett vagyok vele (lásd aláírásomban lévő link)[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz gabika0013 #47523 üzenetére
attól függ igényled-e, hogy az az évente 400 kép jó minőségű legyen. bár 50k alatt úgy sem nagyon találsz semmi komolyan max használtan...
-
gabika0013
tag
Sziasztok!
Egy kis nyaralós, bulizós, horgászós fotózgatásra vennék egy Canon SX170 IS gépet, mert kb. ennyit szántam egy kompakt gépre. Ha nincsenek nagy elvárásaim, évente ~400 képet csinálnék, akkor számomra megfelelő lenne ez a gép vagy inkább lebeszéltek róla és javasoltok valami mást helyette?üdv: Gabika
-
kutga
nagyúr
válasz Tin_Shield #47520 üzenetére
Ja hogy van ilyen is. Elsőre az azonnali kérdésekbe írtam.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz Tin_Shield #47518 üzenetére
Megrendeltem, délután át is lehet venni.
Szerintetek amúgy mennyit érhet most az Oly 590UZ (minden megvan hozzá)?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz Tin_Shield #47516 üzenetére
Kösz a gyors választ, szerintem benevezek egyre. Volt vele valami szenzoros probléma, remélem azt már javították.
-
kutga
nagyúr
Urak!
Fuji X10 akcióban jelenleg mennyire éri meg?
Keresnék egy megbízható gépet 70k környékén, kukucskával, egyedi akkuval, tűrhető képminőséggel. Nekem bejön ez a retro kinézet, alap felhasználásra kellene, utazáshoz, összejövetelekhez. Jelenleg egy Oly ultrazoomom van, de lassúcska, a tölthető akkuk kényelmetlenek hozzá, ráadásul nagydarab, nem valami kényelmes a fogása, megérett a cserére. 70k környékén mi az amit még érdemes lehet meggondolni?
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
azt kérdezted a méretét tekintve hogy áll, de akkor egy olvasnivaló: Fuji EXR CMOS technology
(csak az X10-re igaz, az X20-ban hagyományos szenzor van)[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Tin_Shield #47511 üzenetére
faki
az arányára voltam kíváncsi,és nem is a mm-ben való megadás,hanem a gyakorlati,technikai különbségére.
-
faki_
senior tag
-
Tin_Shield
őstag
Videót biztosan nem csinál jobbat az X10. Hogy állóképben melyik a jobb, az leginkább ízlés dolga, mindkettő elég jó, talán magas érzékenységen van egy kis előnye a Fuji szenzornak. Az Oly EVF nem összehasonlítható a Fuji kukucskával, ez utóbbi kb. semmire sem jó, annyi a pozitívuma hogy nem opció.
Az Oly szenzora 7,5x5,6 mm, a Fuji 2/3" szenzora 8,8x6,6mm, az (1,5-ös) APS-C 23,6x15,6mm. -
jeni
félisten
válasz Tin_Shield #47509 üzenetére
Oly XZ10 már nem lesz a márkaboltban,ellenben az XZ2 gépből abból 2-3 db van még.
A Fuji X10 összességében jobb képet és jobb videót készít?
Az EVF mint a Olynál opció az gondolom a Fuji-nál nem lényeges mert ott van a kukucska. A Fuji gépben a 2/3 szenzor a méretét tekintve hogy áll az APS-C-vel szemben? -
Tin_Shield
őstag
válasz Superhun #47508 üzenetére
Ez a kettő a legjobb. A Fuji nagyobb, retrós, több a hagyományos kezelőszerv, van kukcska, manuális a zoom. Az Oly kisebb, modernebb, kihajtható az LCD, érintőképernyő, EVF-fel bővíthető, villanyzoom. Az (álló)képminősége mindkettőnek nagyon jó, egyikkel sem nyúlsz mellé.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Szerintetek Olympus XZ-2 vagy Fujifilm X10? Esetleg 100k alatt tudtok jobb vételt? Használt sajnos nem játszik, ÁFÁ-s számlával veszem.
-
jjeahh
nagyúr
na jó, és napokig fórumozni belefér? amúgy parancsolj pár: [link] [link] [link] [link] a "csak váz" kínálatokhoz hozzácsapsz egy 14-42-őt 25k-ért oszt csá. g3 is volt nemrég, de már elkelt, ha hosszú távra tervezel érdemes lenne rá várni egy picit sztem...de te tudod végülis.. ha mindenképpen új akkor oly xz-10, fuji x10... ha utóbbi tetszik, valamivel jobb vásár sztem, komolyabb cucc.
-
Kozs
tag
válasz mrmarkus #47503 üzenetére
Gondolkodtam használtban,csak kényelmesebb bemenni az üzletbe és vásárolni egy gépet,még ha rosszabb terméket is vásárolok a pénzemért. Az idő nagy úr,napokig bújni a használt piacot,meg végképp felejtős nekem. De valahogy meg kellesz oldanom a dolgot. Használtban az említett gépek mellett 70 ezer Ft-ig milyen jó vétel lehet?
Olyan nincs,hogy valami nem sörnyitó
-
mrmarkus
aktív tag
Azért érdemes elsőre használt gépet venni, mert amennyiben nem szerencsés a választás, akkor ugyanannyiért meg is lehet válni tőle. Űj gépnél viszont az azonnali értékvesztés az áfa összege és általában még -10%. Ez összesen 37-40%-os buktát jelenthet...
Freedom of Information