Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
válasz vitezlejszlo #35697 üzenetére
persze! Ha le van némítva a gép, akkor nem kapcsol AF segédfényt!
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Alex91
félisten
Hmm, mondjuk en eleg egyformanak latom a minoseget. Nem azonos korulmenyek kozott keszultek a kepek, azert ezt tegyuk hozza! Szerintem egy kategoria. Esetleg a szenzorok kulonbsege, de azt okosabbak elmondjak, hogy a ccd vs smos miben jobb, rosszabb. Az latszik, hogy nagyobb felbontast tud a 620 videoban, de a kijelzo a 610-ben jobb. A kifuto 610-et meg elcsiped 50k-ert, a 620 egy jo tizessel dragabb. A tobbi parameterben meg szinte egyformak... De te tudod!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
ovecs
senior tag
válasz Alex91 #35692 üzenetére
620teszt
610teszt
620tesztfotók
610 tesztfotók
Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy a 620 sokkal jobb fotókat csinál. Ha megnézed a vízalatti képeket, szerintem ott durván látszik a különbség....Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
vitezlejszlo
őstag
válasz Zozzer888 #35695 üzenetére
Koszi kitesztelem meg..
Ellenben most meg azt veszem eszre, hogy bemegyek egy tok sotet szobaba, probalok exponalni, kepernyore kiirja hogy !AF de a voros feny nem jelenik meg, amivel a fokuszalast segitene. Pedig elvileg van benne ilyen tudomany. Van ennek valami bealitasbeli feltetele, hogy menjen ez a segedfeny? (Fuji S4200)
Koszi
Laci
-
-
Zozzer888
addikt
válasz vitezlejszlo #35684 üzenetére
meg kéne jegyeznie...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz schawo #35693 üzenetére
Tehát ha jól értem:
Elindítom a videót és a gép előtt egy nagy táj van, akkor éles lesz, de ha a kamerát közel viszem ugyanabban a feltvételben egy virághoz, hogy makró videót készítsek akkor a virágból sz@r se fog látszani mert a tájkép végtelen fókusztávolságát jegyezte meg?
Vagy ha lenyomom félig az expo gombot akkor megint keres fókuszt? Tehát ha nyomva tartanám az expo gombot félig akkor autófókuszom lenne gyakorlatilag?
[ Szerkesztve ]
-
amarchello
csendes tag
Milyen kompakt fényképezőt ajánlotok max 35.000 (+/-1,2 ) ért ami tényleg jo képeket készit?
-
ovecs
senior tag
válasz benvolio #35669 üzenetére
Erre a gépre csak ma figyeltem fel Olympus TG-620 , a teszt alapján eddig ez tűnik nyerőnek
Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
vitezlejszlo
őstag
Skacok
Megvettem a Fuji S4200-at. Betettem a 4 elemet, datumot beallitottam. Csinaltam 3 kepet, elem lemerult (nem a vele adott). Ok, tudom nem jo aksik voltak.
Beteszem a kovetkezo 4 szinten alig eletkepes aksit, es megint keri az idot.Az a kerdesem, hogy minden egyes elem behelyezesnel kerni fogja a datum beallitasat? Nincs valami belso elem, amivel a vegtelensegig meg tudna jegyezni az idot?
Koszi
Laca
ui: amugy elsore eleg jo kis gepnek tunik, jo kepet csinalt, csak baromi nehez puhany kezemnek.. de majd raedzek
-
-
Vasinger!
nagyúr
Találtam aprón egy canon s95-öt 55k-ért gari nélkül, de megbízható helyről, az lenne a kérdésem, hogy jobb választás lenne egy PS150 vagy ixus 220 helyett? Kb azok is hasonló árban vannak. Megnéztem a ph tesztet róla, a képminősége nem tűnik rossznak, de nem is estem hanyatt és nem sok a 3,8-as zoom se. Videónál nincs af. Ez gyakorlatban mit jelent?
Érdemes lenne rá lecsapni gari nélkül 1300 expoval, vagy van jobb választàs 55k-ig?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zozzer888 #35678 üzenetére
Nekem is az az egyik kiszemeltem. Végül is leszűkítettem 3 gépre:
- Fujifilm s2950, 2980 3300
Nem tudom hogy mi a különbség a 2950 és a 2980 között mert az adatok alapján ugyan az a két gép, és még egy árban is vannak. A 3300, 6 ezerrel drágább viszont cserébe nagyobb a zoom meg van szűkebb blende érték. Bár kíváncsi lennék arra hogy 26X-os zoomnál milyen a képminőség már.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz bartucc #35675 üzenetére
Sziasztok
Én nem voltam elájulva a Canon SX130IS-től. Videózás közben nagyon sokszor elmászott a fókusz, szinte lehetetlen volt 10 másodpercnél hoszabb videót csinálni vele emiatt.
Illetve a képeknél is jópárszor mellé fókuszált.
Most 1.5 év után elfáradt, videózás közben zoomolva OBJEKTÍV HIBA -t ír, kikapcsol. Illetve mostanában kezd az SD kártya is elfáradni benne, vagy a gép hülyül meg (SD kártya hiba. Ilyenkor kártya ki-vissza, és minden megy tovább).
Nálam 3/5 -os a Canon.
Laci
-
törölt tag
Sziasztok. Szeretném lecserélni a Samsung ES65-ös gépemet valami jobbra, de sajnos eléggé meg vagyok fogva pénzügyileg. 40-50 ezer körüli gépek jöhetnek max szóba. Mindenre szeretném használni (természetfotózás,tájfotózás,makrózás,stb) így fontos a zoom is, meg hogy a nagylátó része legalább 24-28mm legyen azért. Egyenlőre a Fuji S-széria tetszik a legjobban, de ha van esetleg jobb választás ebben a kategóriában akkor az érdekelne. Előre is köszi.
-
bartucc
addikt
válasz elistvan #35668 üzenetére
Inkább egy sx130 akkor már.
Joao: ennél olcsóbban is meguszhatod, van pl E-410 60-ért ugyanezzel a felszereltséggel pixinfo.com-on. Tegnapelőtt láttam 520-as vázat 35k-ért is, nem is volt fent már este. Az olcsóbb megoldások: M42-es adapter, és akkor rengeteg, filléres obi is rámegy, a régi SLR obik is. Közgyűrűkkel pedig személyes igényeidhez igazíthatod őket, egy közgyűrű sor már van 10k-ért is, ha kifog egy jó hírdetést az ember. (max. 20k, és minden obihoz tudod használni). Természetfotózásnál fontosak a részletek, véletlen se térj el a DSLR vonaltól, sokkal részletesebb képeket készítenek, és nagyobb esélyes tudod menteni a menthetőt kivágással. (egy bridge gép képén már nem sokat tudsz ollózni, ha nem sikerül tökéletesen, illetve nincs szükséged a kép nagy részére)
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Joao
tag
Igen, nehéz eset vagyok..
Nos, most egy DSRL felé hajlok, ennél nem találtam jobbat használtan, ráadásul két objektív van hozzá. Teszteket végigolvastam, angolul-magyarul, és elég meggyőző. De, egyhamar nem lesz keret további obikra, viszont nagyon szeretek makrózni. A múltkor írtatok nekem egy "filléres" megoldásról, csak sokat nem értettem belőle , ha ezt ki tudnátok fejteni egy dslr-el most ismerkedőnek is, hálás lennék
És hogy ne legyek teljesen off, mivel még nem döntöttem, hogy bridge vagy dsrl, megkérdezném, hogy természetfotós igényekhez max. 85k-ért milyen bridge-t érdemes venni? Szeretnék szűkíteni egy bridge-re és a dslr-re, hogy könnyebb legyen döntenem.
Köszi a segítséget! -
Zozzer888
addikt
válasz vitezlejszlo #35667 üzenetére
Fuji nekem s2950-esem volt, az ár/érték arányba nagyon jó gép volt, a képe is szép volt, az automata módja is nagyon okos, de a manuálja buta.(nd szűrős). Az S4200ast nem tudom milyen, nem tudod valahol kipróbálni? Nikon L810et anno vett itt valaki a topicból, pedig mondtuk neki hogy ne tegye.Aztán nem is lett jó.
-
benvolio
őstag
Bennem is megfordult, talán egy garanciást vagy ismerősét bevállalnám, mert aztán bele lehet nyúlni. Jelenleg én se tehetem meg, hogy ilyen drágát vegyek, marad a kompromisszumos megoldás. Kár, hogy ilyen "magasak" az elvárásaink, mert elnézve jutúbos videókat pl. 10ezres Rollei-kről, sokan boldogan használják. pl. [link]
-
-
vitezlejszlo
őstag
-
szg88
őstag
Hát persze. De ha feltétlen ragaszkodik hozzá. Mondjuk a postaköltség sem olcsó általában.
(#35665) elistvan: Hát nézd! Nekem 420-asom volt. Úgy emlékszem csak vmi csatlakozóban tér el a 430-astól amúgy uaz. Sztem elég jó képeket csináltak. Én kép összehasonlítóban nézegettem össze a képét más gépekkel (persze nem ugyanaz a MPX-el így nem olyan egyszerű) de kb ez az ixus 115 (amiről itt épp beszéltünk) éri el a minőségét sztem. Csak nem nagyon van már, meg több 30e-nél. Olcsó masinákon már nem nagyon van kukucska sem Esetleg nézd meg a fuji t200-ast, de lehet, hogy annak nem lesz olyan jó a képe (nem tudom azt kapni e még)
[ Szerkesztve ]
-
-
Zozzer888
addikt
válasz s7evcsenko #35659 üzenetére
persze, azért én se azt mondom hogy ne olvassatok ott semmit,mert én is egy csomó tesztjüket elolvasom.De csak arra nem szabad hagyatkozni, utána kell nézni más helyen is.
-
s7evcsenko
addikt
Azért ez egy elég erős sarkítás, hogy a pixinfónak ne higgy el semmit...
Általában ha valaki szeretne venni valamit, akkor utánaolvas pár helyen.
na most ha 2 oldalon is elolvasol egy tesztet, és az egyiken (pixinfó) mást írnak egy valamilyen dologról, mint a másikon, akkor felmerül benned a kérdés, hogy ilyenkor mi van...
Na ebben az esetben lehet necces a pixinfó!
Én nemrég olyanba futottam bele, hogy a pixinfón egy gépre azt írták, hogy stereo mikrofon van benne, miközben másik 2 oldalon azt, hogy mono.
Alapjában véve nagyon jó tesztek vannak a pixinfón, s mint mindenhol, ott is előfordulnak hibák, de ezért még nem kell őket hiteltelennek minősíteni szerintem.
Sorry, de ez kikívánkozott... amúgy semmi közöm hozzájuk..."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
[w]
őstag
a video közbeni zoom-ot a visszajátszásnál érted? mert ezt a 115 is tudja.
legalábbis én a pixinfo-n lévő adatlapokat hasonlítottam össze, ott szinte ugyanaz a két gép, ezért sem látom indokát a jelentős árkülönbségnek.
az árhoz még annyit, hogy a 115 már 37 ezer, a 220 pedig igaz hogy egy helyen 44 ezer, de ott készlethiányos és mindenhol máshol 51 ezer, ami (nem másfélszeres, de) 40+%-os többletköltség.
[ Szerkesztve ]
cmdr PETER W. VOLKOV
-
szg88
őstag
Másfélszeres?? Én 36e ért láttam a 115-t, 43e ért a 220-t (kicsit felment most az áruk) Persze nem akarlak rábeszélni, csak ha nincs 115-ös.. Lehet ha lebuszoznál érte az MM-be még úgy is megérné. Különbség főleg a videó közbeni zoom lehetősége, meg apróságok.
[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
sziasztok!
az itt olvasott vélemények alapján szerettem volna egy CANON IXUS 115-öt vásárolni, ám a két hete leadott megrendelést követően az üzlet most közölte nem tudják beszerezni, mert a Canon kifuttatta.
ajánlották helyette a 125-ös modellt, ennek viszont jóval magasabb az ára.
mi a véleményetek, érdemes az új modellt választanom sok pénzért vagy keressek másik szállítót? (a korábban megkérdezett 3 bolt egyébként szintén 2-3 hetes átfutással vállalta volna)
esetleg milyen másik gépet ajánlotok ebben az (30-40 e Ft-os) árkategóriában?
u.i.: az a bosszantó, hogy tegnap voltam egy MediaMarkt-ban és ott már megvehettem volna, de korrekt akartam lenni az üzlettel szemben...
cmdr PETER W. VOLKOV
-
kani76
csendes tag
válasz schawo #35028 üzenetére
Szia! Bocs ,hogy a Pana GH2-vel zaklatlak ,de még az lenne a kérdésem hogy nézem az ebay-en hogy van két tipusu az amerikai és a japán verziójú.De viszont látom hogy mindkettőt lehet pal illetve ntsc-re állítani. Akkor miért van ilyen is meg olyan is, mi a külömbség köztük?
Válaszod előre is köszi!
Üdv: TAMÁSkani
-
benvolio
őstag
válasz Edween #35641 üzenetére
Igen, ez is megfelelne vagy akár a Pana FT4-es is, de te adsz rá pénzt! Ha visszaolvasol írtam, hogy minél olcsóbban, ténylegesen használhatót akarok. Egyébként kezdek rájönni, hogy olyan nincs. Vagy kompromisszumot kell kötni vagy egy 100-ast valahogy össze kell gyüjteni..talán jövő nyárra.
-
elistvan
őstag
hello!
Jó öreg A430-as powershotom javítás után megint csíkos és túlexponált képeket csinál gondolkozom, hogy érdemes-e javíttatnom (a zárszerkezet átvezető kábelében érik el a forrasztás) vagy vegyek-e egy újat. (Igazság szerint nagyon szeretem mert szép a képe de beltérben gyenge fénynél tetű sokáig vacakol a vakuja) Valami hasonló tudású kellene 30k alatt 4x de inkább nagyobb zoom, normálisabb vaku, átnézeti kereső (a videó nekem nem lényeg). 2 elemes ha lehetséges. Adnátok pár tanácsot?
[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
Edween
őstag
válasz benvolio #35630 üzenetére
Neked erre van szükséged!
DSC-TX200V
DSC-TX200V Underwater -
Alex91
félisten
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
ovecs
senior tag
válasz Alex91 #35632 üzenetére
A PH -n elég gyenge értékelést kapott az a gép [link]
Közben az XP30 ról elég sok negatív kommentet olvastam, elég sok embernek beázott a készülék: [link] , "one accidental drop within the kids pool and that was it. Battery copartment opened, water in" - azt hiszem ezek után nálam ez kiesett.....
A Pana FT-10 ről nagyon vegyesek a vélemények amiket olvastam [link] , [link] , a 35 mm -es dolog az pontosan miért probléma (nem értek hozzá ) , valamint az lenne még a kérdésem, hogy ezek a gépek mind csak digitális zoom -ot tudnak ?Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Szeretnek egy gepet venni, a tanacsotokat kerem.Ami elvaras:
- 4 AA elem
- SD kartya
- 60e kornyekeKb ennyi Ket gepet neztem ki, a Nikon L810-et es a Fuji S4200-at. Arban kb egyforma, De nem nagyon talalok roluk semmi erdemi infot (tesztet). Egy helyen olvastam a Nikonrol, hogy lotyog az exponalo gombja, illetve parszor nem a jo helyre fokuszal.
Barmi mas tipus is erdekel..
Eddig egy Canon SX130IS -em volt, csak elazott
Amit nem szerettem benne: relative gyorsan lemerult, illetve sokszor nem talalta el a fokuszt.Elotte egy Konica Z2 na az valami csoda volt 5 evig voltunk joba...
Koszi
Laci -
-
benvolio
őstag
Én az MM-be tapogattam őket. A Pana FT10-nek szerintem jó képe volt csak 35mm-ről indul a kezdőértéke így azt alapból kiejtettem, mindenképp nagyobb látószögű gépet akarok min.28mm értékkel. A Nikon-t az előzőekben írtam, hogy az is kiesett, nagyon belépő, alap szintű. A Fuji-t és az Oly-t kipróbálni nem tudtam csak fogdosni. Itt láthatod, hogy egy kis mozdulat és ki is ugrik, lehet nem vészes de én inkább ezt mellőzöm. Az Oly-ról meg amit láttam videót és olvastam azért nem jön be. Nem egyszerű ez a téma.
-
Skynet258
veterán
Srácok, tényleg senki nem tud segíteni, hogy max 55k-ért Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
-
ovecs
senior tag
most olvasom, hogy benvolio fórumtárs is hasonló cipőben jár. Annyi kérdés lenne még, hogy a Fujitsu gépet hol lehet megtapogatni, (mondjuk Westend Media Markt ) , mert érdekelne ez az akkus dolog, hogy mennyire gáz
-
ovecs
senior tag
Sziasztok.
Jelenleg egy Fujifilm Finepix S5800 -as gépet használok, azonban idén a nyaraláson szeretnék csinálni fotókat a vízben + néhány vízalatti képet is. Az lenne a kérdésem, hogy lehet -e ehhez a géphez valahol vízálló tokot kapni, ha igen akkor megéri -e egy ilyet venni ?
Sajnos a fényképezéshez nem értek, mindig auto üzemmódban használom a gépet.Felmerült itthon az is, hogy veszünk a nyaralások miatt valami vízálló kompakt gépet, nem tudom, hogy ezeknek úgy általában milyen a kép minősége, bár azt gondolom, hogy ezek a gépek minden évben sokat fejlődnek.
A témában jártas emberektől kérdezném, hogy tudnátok -e ajánlani valami best buy -t (max 50 ezerig) , illetve a következő modellekből melyik a legjobb :
Nikon Coolpix S30
Fuji Finepix XP 30
Panasonic DMC-FT10
Olympus TG-320
A Fujitsu -ban azt szeretem, hogy este is viszonylag használható képeket csinál, erős benne a vaku, gondolom ezek a szappantartók gyengébb minőséget produkálnak[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz BiriBum #35605 üzenetére
Elnézést, elfogult voltam, nekem a hosszú záridő a fő szempont, ott jóval gyengébb.
Mhamster: egy oldal véleményével dolgoztam, próbáltam olyan helyről írni, ahol mindről van teszt. Bár lehetnek az ottani cikkírók is elfogultak. Akkor rosszul olvastam az SX260 leírást. (angol oldal, nem tanultam angolt, csak a saját kedvtelésből, így előfordul néha hogy félreértek egyes dolgokat)
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
A Zéé
addikt
válasz benvolio #35623 üzenetére
tapasztalatom nincs, de ahogy most nézegettem mintaképeket, kb a Pana FT4 (FT3) az egyetlen igazán vállalható képminőségre, nekem.
Haveromnak van egy Fuji XP30-as gépe, facebookra, emlékképeknek megfelelő az is, bár azért az már alap érzékenységen, jó fényviszonyok mellett is nagyon-nagyon maszatol.
Őt annyira nem zavarta, de azért már egy fHD monitoron is nagyon láthatóak a gyengeségei. Én már nem vállalnám azt be, bár lehet, hogy csak én vagyok túlságosan finnyás.Just a simple Lineman...
-
Zozzer888
addikt
válasz benvolio #35623 üzenetére
Én DSLR-ezem, de van egy kompaktom mellette amit nem sajnálok vinni olyan helyre ahol benne van a dologban hogy kiüthetik az ember kezéből,vizes lehet, koszos lehet (persze azért vigyázok rá).A vizes gépeket én is nézegetem, viszont ha lenne gyerekem (én ahhoz még fiatal vagyok ) egyértelmű hogy már rég vettem volna egyet a téli bohóckodásokra,meg a nyári vizezésekre
-
benvolio
őstag
válasz Zozzer888 #35622 üzenetére
Nem is az, hogy poén. Elég hasznos, mert amikor a gyerekeket akartam fényképezni a strandon, akkor csak kintről rázoomolva tudtam és rohangáltam néha a strandsátor meg a medencék között, hogy megörökítsem őket. Biciklizéshez sajnálom a bridget vinni, meg nem is fér el zsebben. Télen szintúgy probléma. Meg ha már szóba jött a telefon, az asszonnyal elmentem vacsorázni és megörökítettem a gagyi telefonommal, de mégis itt van a képernyőkímélőbe a diavetítésbe beállítva, mert emlékeztet arra a jó estére még ha nem is tűéles és zajmentes a képe. Egy kompaktot már magammal vinnnék, de akkor tényleg "mindenes" legyen. Tehát most azért vagyok a használhatóság mellett még ha a képminőség rovására is megy. Ha valaki fotózni akar csak MILC-be vagy DSLR-be gondolkozzon. Na mindegy, még én is bizonytalan vagyok, hogy mit akarok. De jöhetnek még vélemények tapasztalatok ezekről a vizes gépekről.
-
Zozzer888
addikt
-
benvolio
őstag
Hát én a Nikon S30-at próbálgattam, de elég szánalmas volt. Azért írtam, hogy használhatót keresek még ha az drágább is. Ez a Nikon elég "nagy darab" méretileg és a képe lehet, hogy napfényben elfogadható, de azon kívül használhatatlan szerintem. A Fuji is volt a kezembe és azzal meg az a bajom, hogy a zárja (akksi/kártya tartó) kinyitható véletlenül is szerintem, az meg elég durva hiba.
Már az is megfordult a fejemben, hogy eladom a bridge gépemet és inkább veszek ilyen strapa gépet drágábban, mert ez legalább minden körülmények között használható /vízben,hóban,fagyban stb./. Ha tényleg képminőség kell akkor vagy MILC vagy DSLR-t veszek, de most fontosabb lett a minden körülmény közötti "gond nélküli" használhatóság. Egyébként elegem van a kompaktok/bridge-k "sz@r" képeiből. Ezt egy jó! strapa gép is hozza már. Vagy ha van is különbség az nem egetverő, de az ideg amit okoznak a lemaradt élményekről az annál inkább számít. /Télen se vittem el a gépemet szánkózni, mert féltettem, pedig lett volna mit megörökíteni/ Most ezek kavarognak bennem, de még semmi sem biztos. -
-
benvolio
őstag
Üdv!
Vízálló, strapabíró kompaktot keresek minél olcsóbban, de ténylegesen használhatót! Turista fotózáshoz, kiránduláshoz, biciklizéshez is alkalmas legyen, de már jojózok a sok teszttől. Igazából az a lényeg, hogy pl. a strandon nálam lehessen végig és ne kelljen félteni, úgyszintén biciklizésnél. Meguntam és már teher, hogy a "bridge" gépemet cipeljem ilyenkor és ugráljak vele, hogy a gyerekekről legyenek "vízes" képek.
Arra jutottam, hogy a Pana FT20-as lenne a legmegfelelőbb számomra. Néztem még az Oly TG320-ast és 610-est, Fuji XP30-ast, de szerintem összességében a Pana a befutó. Szóval 60-ig szerintetek melyik a legjobb? /Már árban ez is eléggé plafon/ Jó lenne ha lenne valakinek saját tapasztalata valamelyikről, mert a teszt képek/videókon túl vagyok. De jöhet saját meglátás/vélemény is ezekről a gépekről. /Egyébként a Pana FT4-es jön be a legjobban, de hát az ára / -
Skynet258
veterán
Sziasztok!
Egyik srácnak kéne max 55-ig valami kompakt gép, van mostanság valami best buy ebben a szegmensben? Márka lényegében mindegy, ami talán fontos lehet, hogy ne legyen túl nehéz beszerezni, tehát ne valami 1 éve kifutott verzió legyen.
Köszi!
-
Zozzer888
addikt
válasz kristophoros #35610 üzenetére
-
Edween
őstag
Sony DSC-HX10V ről kerestem infót a neten, milyen videó rögzítési tulajdonságai vannak, de az oldaluk csak 50i-t ír, a HX9 hez képest butíthattak rajta, vagy csak kevés infót adtak meg?
Valaki tud mondani konkrétumot? THX -
skopy
tag
válasz kristophoros #35610 üzenetére
ITT találhatod, nagyon jó kis gép régebben haszáltam én is a 2950 est jó a videója is bár a zoom motor kissé hangos, de ezt leszámítva szerintem jó vétel , pláne ennyiért.
Az akasztott embert, még az ág is húzza.
-
Mhamster
tag
válasz bartucc #35583 üzenetére
A Canon SX 260 se nem érintőképernyős, 25mm-es nagylátószöge van (ha ez neked nem nagy akkor mi, ez alatt tré a minőség minden kompaktnál), Samsungnál minden esetben jobb kép, ugyanúgy CMOs szenzor van benne, így kevés fénynél sem zajosodik jobban (sőt szerintem kevésbé).
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
BiriBum
őstag
válasz Zozzer888 #35603 üzenetére
szerk.: az oly nem tükrös,hanem Milc, nekem az egyáltalán nem gyere be.Kompaktnak nagy, dslrhez képest meg azért nincs ott...
De igen, komoly félprofi tükrös és a hozzá adott 14-42 kitobi szarrá fossá veri az összes eddigi és mai 18-55 kitobjektívet képminőségben. Liveview, igen hatékony ultrahangos pormentesítés stabilizátor a vázban stb....
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
én a kevesebb mint 1000expot vhogy sose akarom elhinni, de én az 1000Dt vinném
okok:
1)Canonba gondolkodom
2)nagyon jó gép(ez csak utólag derült ki mondjuk)
3)minden vacak van hozzá használtan,utángyártva,a legendás L-es obik...
4)ennyiért jobbat nem kapsz sztemszerk.: az oly nem tükrös,hanem Milc, nekem az egyáltalán nem gyere be.Kompaktnak nagy, dslrhez képest meg azért nincs ott...
[ Szerkesztve ]
-
Joao
tag
Részben off lesz a kérdés, de gondoltam így folyamatos, ha már tegnap is itt kaptam segítséget.
Szóval találtam négy használt dSLR-t:
Pentax K20d
Canon 1000D
Nikon D3000
Oly E-520
Vagy egy Pana FZ48? Szerintetek megéri a használt tükrös? És ha igen, melyik?
Továbbra is természetfotók, tájkép, makró fontos.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz kristophoros #35600 üzenetére
Szia!Fujifilm s2980HD, itt hirdetik újonnan, 2év garival, 33 ért.A makroja sokkal jobb mint bármi másnak (ennyiért) sőt...van rajta supermakro,tárgytávolság 2cm...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Yettel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 10
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest