Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    Köszi Mindenkinek! :R

    Akkor még egy kérdés így hirtelen, ami kicsit off, de félig ide is való.
    Jelenleg egy M12 II Evo 520-as táp van a gépben, tervben van egy 290X némi OC-val alapfeszen.
    Proci valószínű maradna. Ha a táp elvinné VGA bővítés után is a gépet (számításaim szerint éppen pont), akkor ennek fényében melyik variációval járnék jobban ha halk gép kellene. Most kb egy testbench szerű házban van bepakolva minden.
    Variációk:
    1. Fractal Define R5-ös ház és a táp marad (~33K)
    2. Tápcsere félpasszívra (37-50K)

    Első variációval normális kecóba tudnám tenni a pc-t, második variációval nem lenne hangja üresjáratban a tápnak sem, a használt táp árából pedig tudnék venni egy másik házat talán.

    Potzee: Gyerekeknek való a játékvíz (nevében is benne van). :DDD
    Jelenleg 3db TY venti van a radin, amiből 2 tök felesleges és passzívan is elvan 1-2 óráig így max egy venti kellene rá és egy a gépházban ami pl a cpu mosfetet hűti és a VGA-n a ramsüniket.
    Gyakorlatilag bármilyen gagyi házba be tudnám rakni a konfigom ha elfér benne a VGA. Külső radis hűtésem van GPU+ VRM & CPU van hűtve vízzel, a maradék 15-20W elfűtött hőt (HDD, PCH, CPU mosfet) pedig bármi lehűti ami keveri a levegőt. Szivattyú 1-es fokozaton ketyeg ahol hangja nem sok van. Léghűtésnél 2-3 órás játék után a gépházban a levegő hőmérséklete megnő ha nem szellőzteted át a házat, ha pedig átszellőzteted akkor nem lesz néma. Ráadásul nem láttam még VGA-t ami terhelve halk lett volna.
    Tudom mire gondolsz és igazad is van általánosságban. Nálam a víz ennyibe fájt: D5 ~26K, VGA hűtés 8K, CPU blokk 10K, tartály 10K, csöveket kaptam ajándékba így csak pár fitting kellett még. Hőcserélő gyártó cégnél dolgozom szerinted mennyibe került a radiátorom? :DDD Persze még költök rá, nemrég vettem apróról kuplung csatit, hogy ne legyen a gépház megkötve stb..
    Összevetve egy jó leghűtő kombó VGA-ra és CPU-ra min. 30K + pár jó minőségű venti ami halk bizonyos légszállítás mellett... min 4K. Ebből kell 3-4db léghez és majdnem ugyanott vagy mint én árban. Ventiket persze én is lecserélem, mert már korosodó darabok, de teszik a dolgukat és volt itthon. GPU viszont terhelve nem nagyon ment 50°C fölé mióta vizet raktam rá, max a memória tápellátó része, amin ramsüni figyel, igaz az is 58°C-on meg szokott állni. VGA csere esetén csak arra kell figyelnem, hogy a mosfetek egy sorban legyenek és 100mm-es blokk elférjen rá, így max ramsünire kell beruháznom, vagy annak ragasztójára, léghűtésnél nem mindig kompatibilis a következő generációra a jelenlegi aftermarket hűtő.
    Most két dolog bosszant kicsit, hogy a TY-140 miért nem megy 480-as fordulat alatt és hogy hangos a táp. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés