Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pinball FX3 PH! verseny
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
Aktív témák
-
-
Sonky
aktív tag
válasz kukoricalee #44596 üzenetére
Gigabyte odin 370 vagy Fsp-350. Még ez is sok.
Egy legenda vagyok.
-
moha21
veterán
válasz kukoricalee #44596 üzenetére
EGy FSP 400 GHN-t jó hatásfok, viszonylag csendes és nem drága.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
kukoricalee
csendes tag
szerbusztok !
A következő géphez keresnék megfelelő tápot
Intel P4 2,8 MHz
Asus-p4p800-Vm
1,5 Gb Ram
2 db HDD / 120 és 80 /
2 db DVD-író
Gigabyte 7600GSén egy Zalmanba / 460 / vagy Hiproban / 400 - vagy 430 netán 480 / gondolkodtam
Várom az ajánlatokat , hogy ki mit ajánl a fenti konfighozelölre is köszönöm a segitségeket !
-
Lacika001
aktív tag
Gigabyte tápokkal másnak nincs problémája? Kerestem, de nem találtam semmi erre utalót, pedig nekem már a második adja meg magát, félpercenként lekapcsol, az első 5 hónapig, ez most 6-ig bírta. Gigabyte ODIN 470W-ról van szó.
A léyneg hogy amit garból visszakapok el akarom adni, és venni valami mást.
Ami számít: kb 400W, 12V (sok amper), 4SATA, molex az se baj ha nincs, egy PCI-e, meg legyen halk. A gigabyte-ért meg lehet jelentkezni PÜ-ben ha valakit érdekel. (bontatlan 24hó garral. ) -
Drtysanchez
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, megrendeltem a Corsairt, remélem minél hamarabb megérkezik.
A kábeleinek hossza e szerint 55cm. -
stork13
aktív tag
-
Nordic
Közösségépítő
Üdv.
Jelenleg tápot keresek ugyanis a régi 500as chieftech-em elkezdett ciripelni(amikor a Cool'n'quiet be van kapcsolva), és nem akarok kísérletezni vele. Bár nem tudom hogy kinyiffanna e ettől....
Szal moduláris tápot keresek de fogalmam sincs mekkora kellene nekem. Számomra fontos a moduláris táp, a jelenlegi tápommal kész káosz a házam belseje.Szal a configom (leírok minden fogyasztót ami szerintem fontos, az a biztos):
Asus M4A89GTD PRO/USB3
Phenom 2 X4 955BE 3,9GHz-re húzva
2 vinyó, egy dvd-rom
4 venti+ egy zalman ventiszabáyzó
MSI 8800GT(később lehet hogy cserélve lesz egy 58xx-es ATi-ra)
2x2Giga DDR3Jelenleg a ventiszabályzómba van beépítve egy fogyasztásmérő ami prime 95 alatt max 300W-ot ír(nem tudom mennyire hiteles, ugyanis a táp elé van kötve a fogyasztásmérő része, abból kap a táp craftot), de ilyenkor ugye a VGA pihen. Szal a kérdésem az hogy kell e nekem 500as táp(tekintve hogy később még lesz VGA-csere)? Esetleg nagyobb/kisebb?
Kezdésnek ezt néztem ki:[link]
Van ettől jobb is? Más márka? Olcsóbb? Fontos lenne a kábelek megfelelő hossz, mert CM690es házam van, alul van a táp.thx előre is a helpet.
-
yako
tag
Szevasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy a most épülő gépemhez elég-e a már meglévő táp!?!
Giga x58-UD5, i920, 3*2Gb Corsair, 4890 Toxic, 2*250 WD, és egy optikai, no meg 3-4 venti.
A meglévő táp egy Corsair HX450-es.
Tudom, hogy ajánlott egy nagyobb - hiszen tuning is lenne -, de egyenlőre kifutottam a keretből. A kérdés arra irányul, hogy ajánlatos-e ezzel egyáltalán összerakni a konfigot?!?Előre is köszönöm a válaszokat, véleményeket!
By Demons Be Driven
-
mrbig25
őstag
Egyébként a HX520/620 párosnak a többi Corsair táppal ellentétben csak 45cm-es kábelei vannak. A PH-s teszt-ben is írják
...
-
Dr.Ádám
tag
Szerintetek ez jó választás?
CORSAIR VX550W -
automotor
csendes tag
Komolyabb tuningot nem tervezek, bár az Asus szinte kínálja hogy csináljuk, legalább egy kicsit! Csak soknak tűnt a három vinyó...
A lényeg a megbízhatóság, az olcsóbb is jó az alsó táposba?
Csendességben mi a különbség? Gyakran megy késő este is a gép...Igyunk sört, sokat...
-
Dyno
veterán
CM silent PRO-nak rövidebbek a kábelei, elgalább is az 500W-osnak biztosan, PH-n is ezért szídták.HX620-nak meg rendesen 65centisek.CM-nek csak 50cm asszem.
(#44571) automotor: Corsair CX400.Ha komolyabb tuningot is tervezel majd esetlegesen quaddal, avgy majd a 6magossal, akkor VX450.
[ Szerkesztve ]
-
automotor
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném tudni szerintetek milyen tápot vegyek eme konfighoz:
alaplap:Asus M4A785TD-V EVO
proci:AMD Athlon II X4 630
Video:Asus EAH5770 CuCore/2DI/1GD5
Memo:Geil Value DDR3 1333MHz 2GB Kit CL7
DVD:Asus Sata-24B1LT DVD
HDD:Maxtor 40GB IDE+Maxtor 80GB IDE
Háznak a Gygabyte Luxo X142-t néztem ki, de lehet más is ha ez gáz, mert alsótápos asszem...Később kap egy sata-s 1TB HDD-t, még 2GB Ram-ot, és talán egy Phenom II 140W procit vagy majd az új 6 magosat!
Előre is köszi a segítséget!
Igyunk sört, sokat...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Drtysanchez #44567 üzenetére
Corsair-nek nagyobb a hatásfoka és az eloszlása is kedvezőbb. Ráadásul 12V-on is erősebb jóval (480W vs 600W) és a proci meg a vga is azt eszi. Amúgy mind a kettő csnedes táp, igaz a HX620 kábelei nem olyan hosszúak, ha alsótápos házba rakod lehet belőle gondod.
mod:
ocsi19: Nem hinném. Mik a tünetek? 3d-s terhelésre lekapcsol a gép?
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
14adam
addikt
válasz Drtysanchez #44567 üzenetére
A Corsair-ben egy Seasonic bél van a Cm-be meg egy Enhance,mind a kettő nagyon jó de a Seasonic jobb.És a Cm sokkal kevesebbet bír leadni,csak 480w míg a Corsair 600w.Tehát Corsair a nyerőbb
Brekk: akkor elképzelhető.Próbáld másik táppalocsi19: kétlem,neked is csak azt tudom ajánlani,hogy tápcsere ha újraindul,Hőmérsékleteket is nézd át
[ Szerkesztve ]
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy Gigabyte SuperB 460W-os tápom.
Létezik, hogy kevés lenne egy 4870-es ATI kártyához?üdv.
-
Drtysanchez
csendes tag
Sziasztok
Az alábbi két táp között vacilálok:COOLERMASTER Silent Pro 600W
CORSAIR HX620WMelyiket érdemes megvenni és miért, mert mindkettő jó, de nem tudok dönteni.
-
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi géphez szeretnék tápot venni.
Gigabyte GA-73VM-S2
Intel E5300
Samsung 250 Gb SATA2
PIONEER DVD író
ATI 4670Ha minden jól megy egy márkásabb 300 W-os táp elég lesz igaz?
És még egy kérdés.
Ha egy táp terheletlenül A 12 volt helyett 11,6 voltot, az 5 volt helyett 4,6 voltot ad le az a táp kuka igaz? Nem nagyon értek hozzá. De ha jól sejtem terhelésnél még tovább esnének ezek az értékek. Ettől már lehet, hogy nem indul el egy gép?
Köszi
Brekkk -
sp@rtan
senior tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Rasiel #44506 üzenetére
Ez nagyon jó!
Ha a linken látott adatlap szerint minden feszültség-ág egyszerre maximálisan terhelhető lenne, akkor is csak 547,6W-os lenne....
12V-on sokkal kevesebbet tud, mint az én olcsó 400W.os HIPRO-m! (az 15+14 Amp a két ágon)Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
ferero
tag
sziasztok! van egy asus p5k lapom,benne e6600 proci 4giga geil ram 800-on futattva, dvd-rom, gtx280so vga. ehez szeretnék egy komolyabb tápot.segítenétek nekem mégis milyet? vga dupla táp csatis,és max 25k a keret. előre is köszi
"Taurus"
-
Xarina
aktív tag
Delta 300w tápot vennék x2 4400 és x1950pro mellé (+1vinyó és 1 dvd író) Elég lesz ez neki vagy erősebb kell? Ha kipróbálom a tápot és nem elég neki, akkor lekapcsol vagy okozhat kárt is?
-
14adam
addikt
Épp most van készülőben egy Seasonic ps-200w és egy Codegen 300w teszt Úgyérzem,hogy tudjuk a végét Lehet bevonom a mostani Fsp tápomat is a tesztbe,meg próbálok szerezni valahonan fogyasztás mérőt,és akkor hatásfokokat is össze tudjuk hasonlítani majd
[ Szerkesztve ]
-
opti06
aktív tag
Hali!
Egy kérdés: adott egy ep45-UD3R-es lap amin 8pines cpu tápcsati slot van, ha ebbe 4pines cpu tápcsatit teszek lesz valamely negatív eredménye? E8400as procinál (esetleg tuningolva is lenne)
-
balcsy
aktív tag
Sziasztok
Ati Radeon HD5870-hez milyen tápot ajánlotok?(lehetőleg ne legyen túl drága de azért ne is legyen szar
Nem én írom a szabályokat, csak kitalálom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Angelman #44544 üzenetére
Meg lehet hekkelni, de forrasztani kell majd hozzá, mert nem sima PWM csatin van rákötve a venti a vezérlőre. Arra figyelj, hogy a légszállítása legalább azonos legyen mint a gyárialg benne lévő.
Ha nem akarsz sufnituning tápot akkor egy 350W-os FSP bőven elég lenne ehhez a géphez.
#nincsbennetarcsi
-
14adam
addikt
válasz Angelman #44544 üzenetére
Inkább egy tápcserét javaslok,mert veszélyes táp.Ha tényleg maradsz a venti cserénél akkor nézd meg a venti tipusát(rávan írva) és akkor könnyen kilehet deríteni,hogy milyen venti kell bele,de a venti többet érne mint a táp...egy Fsp 400apn-t javasolnék vagy olcsóbban van hangosabb Hipro 380w.
-
Angelman
csendes tag
HELP !!!
Adott egy kizárólag csak netezésre, letöltésre (torrentezésre) használt kb. 7 éves, tehát ősrégi , de kifogástalanul működő konfig: Intel 865PERL (ATX) alaplap, Intel Pentium 4 2,4 GHz "Northwood" proci, 2x512 MB 400 MHz (PC 3200) DDR RAM, NVidia GeForce 5200 FX (128 MB) VGA, 120 GB Seagate HDD, 1 db FDD, 2 db ODD (LG DVD-ROM & LG DVD+-RW DL) és 1 db SPHIRE Rocketeer II-es 380-as tápegység. (Bővíteni jelenleg nem áll szándékomban, később esetleg max. még egy HDD, és plusz 1 GB-nyi RAM) Na ezzel a táppal, pontosabban a benne lévő 12 cm-es, elvileg PVM-es(?) hőfok szerint fordulatszámszabályozós (bár a hangjából itélve, én még sohasem tapasztaltam semmilyen fordulatszámváltozást, se fel, se le ) ventillátorral lenne a probléma, ami "igencsak" hallatja mind a motorhangját mind a szélzaját is, főleg az éjszakai "nagy csendességben" . Kérdésem a következő lenne, - mivel nem igazán szeretnék "egy vagyont" rákölteni - hogy érdemes lenne-e csak valami "hiperhalk" 12-cm-es (PVM) hőfok szerinti fordulatszabályozós (esetleg állandó fordulatszámos) ventire cserélni a tápban lévőt, vagy inkább egy ár/érték arányban a "legjobb és legcsendesebb" , ehhez a konfighoz bőségesen elegendő tápot vegyek, és ha igen, akkor melyiket ??? Javaslataitokat a feltett kérdéseimmel kapcsolatosan előre is köszönöm !!!
-
Teszla_
senior tag
Sziasztok!
A vga kérdéses topicból irányítottak át ide.
Az lenne a kérdésem, hogy egy 200wattos Delta táp elbírná az adatlapon szereplő konfigomat azzal a különbséggel, hogy a vga nem Fx5200 lenne, hanem egy Fx5900XT?A táp adatait most nem tudom leírni, mert nem otthon vagyok. A fenti gépet tökéletesen viszi.
Jó lenne biztosan tudnom, mert most el tudnám cserélni erre a vga-ra az egyik telefonomat, és pénz híján jó lenne a csereVagy ha nem jó hozzá a 200wattos delta, akkor valami 3, max 4k-s új tápot tudnátok ajánlani ehhez az agp-s rendszerhez? Nem tervezek a közeljövőben pci-expressre váltani.
Előre is köszönöm a segítséget -
Qru
MODERÁTOR
válasz kiSSrac #44536 üzenetére
Nem a táppal van a gond, az Enermax az egyik ha nem a legjobb gyártó. A bolt... körülményes a gariztatás, és nem is mindig jár sikerrel az ember. Persz lehet úgy hozzáállni hogy én megúszom, velem nem fordul majd elő. Csak az tud kellemetlen meglepetéseket okozni.
Részemről a téma zárva.#nincsbennetarcsi
-
törölt tag
Enermax vagy semmi!
-
kiSSrac
tag
Lehet hogy nem túl jó a hirük, de én 3 éve rendelgetek tőlük eddig semmi gond nem volt se velük, se a tőlük rendelt dolgokkal...
Ellenben ha tudtok olcsóbb helyet, én egyelőre nem találtam...Köszi a választ akkor a különbséget inkább egy szünetmentes tápegység "kezdőrészletébe" teszem
-
kiSSrac
tag
Sziasztok!
Hát mivel a hétvégén a tesóm tápja is elszállt egyet mindenképp kell vennem, viszont közben kettőre sikerült csökkentenem a jelöltek számát
Kérdés hogy megér-e ~6.000 forintot a különbség... melyik a halkabb, jobb minőségű cuccok vannak-e benne, mennyit ér az a 2% hatásfok stb.
Legfőképpen pedig ha esetleg valaki használta valamelyiket akkor mi a tapsztalata.
Előre is köszi!
-
-
CoDWaW07
őstag
hellósztok
az lenne a kérdésem hogy ebbea gépbe bele rakhatnék egyD0-ás steppinges Pentium D945öt?még pluszban van egy 4350 passzív hűtéssel a gépbe.szerintetek bele rakhatom a D945öt,nem kevés az a 240wattos táp hozzá?előre is köszönöm●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
14adam
addikt
válasz Trebron09 #44510 üzenetére
A belseje elmegy.A -5v azért nincs rajta mert csak régi gépek igénylik,és ezért sok tápgyártó elhagyja mert felesleges.A 12v-n meg 384w-t tud,a címkén meg nincs feltüntetve,hogy kombináltan adná-e le azt a 200 valamennyit amit írtál egyel lejebb.
A link: ahova írod a szöveget az alatt vannak ilyen kis téglalapok,és oda van írva,hogy link,megnyitod,és belinkeled oda a linket,aztán kész
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz pintérnorbi #44522 üzenetére
VX450 is bőségesen elegendő lenne.
(#44521) Trebron09 : Már kaptál volna választ ha a link gombot használnád.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Bocsi az offért meg a kérdésért de nem találom... Melyik kollega készitett Logout -on tápegység teszteket?
Köszi!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
vzsryl
nagyúr
válasz pintérnorbi #44515 üzenetére
45cm. Vagy veszel átalakítót, vagy ha találsz 17k-ért Corsair VX450-et, akkor azt vedd. Az előbb is közölhetted volna, hogy alsótápos házad van. A Corsair CX400 is elég lenne, de a hangja felerősödne terheléstől, és ha még tuningolsz is, akkor még jobban.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Jocy
aktív tag
Üdv.Erre [link] valaki?
-
vzsryl
nagyúr
válasz pintérnorbi #44512 üzenetére
Üdv!
FSP Bluestorm PRO 500W.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
pintérnorbi
csendes tag
Üdv !
Milyen tápot ajánlanátok ,amely megbirkózik egy AMD Phenom II X4 955 vs. 5870-es vga párossal ami később tuningolva is lesz és persze nem túl hangos?
Maximális keretem 17K.Köszi.
-
Trebron09
őstag
Illetve a +3,3v & +5V-on max. 120W a +12V1 &+12V2 ágon max. 264W-ot képes leadni.
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Trebron09
őstag
válasz Rasiel #44509 üzenetére
Oké, megkérdezem.
Találtam egy érdekességet, az hogy lehet, hogy ez a táp:
http://www.newegg.com/Product/ImageGallery.aspx?CurImage=17-171-018-S03&SCList=17-171-018-S01%2c17-171-018-S02%2c17-171-018-S03%2c17-171-018-S04%2c17-171-018-S05%2c17-171-018-S06%2c17-171-018-S07%2c17-171-018-S08&S7ImageFlag=2&Item=N82E16817171018&Depa=0&WaterMark=1&Description=COOLER%20MASTER%20eXtreme%20RP-500-PCAR%20500W%20ATX12V%20V2.01%20%20%20%20%20Power%20Supply
500W-os, míg az én tápomon ugyanazek az értékk vannak, annyi különbséggel, hogy nincs rajta -5V.
-
-
Trebron09
őstag
válasz Rasiel #44506 üzenetére
800W ide vagy oda, én tuti nem venném meg
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a mostani procihűtőm elég lesz a quadnak? (Egy CM Hyper TX2-őt használok csavaros felfogatással, rajta egy Revoltec Air Guard 92mm-es ventivel ami 2200rpm-el megy.)
[ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
válasz Rasiel #44481 üzenetére
Köszönöm, most megnyugottam, tehát egyelőre nem kell új tápot vennem, csak később, furcsálltam is, mert sokan aztmondták, hogy nem lesz elég a 350W, hanem minimum 450-500W kell hozzá... és azzal is csak 50%-os túlhúzást lehetne csinálni a procin.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest