- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Digitális Állampolgárság Program
Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz nyunyu #14797 üzenetére
Hát nekem nem csak a bordái tűnnek tökugyanakkorának, hanem konkrétan ez teljesen ugyanaz a bél, mindkét képen. Legalábbis ilyen rejtvényes "találja meg a képen a három apró különbséget a két kép közöttt" alapon megpróbáltam keresni eltéréseket, de egy árva kis különbséget sem látok.
-
nyunyu
félisten
Chieftec oldalán van egy piktogram Efficiency 80% és egy nyilacska valamerre. Ez lehet up to, és lehet 80+ is
Jaaaa, en nem szoktam nezni a csilivili abrakat, mert az a marketingesek muve.
En a technische daten oldalra koncentraltam, mert ott szokott lenni a lenyeg.
(De ott ugye semmi konkret erre vonatkozo adat nincs.)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Szten Márs #14774 üzenetére
A Saga is ilyen hangos táp hírében áll?
Saga tesztben szidtak, hogy hangosabb, mint a PNF, mivel kisebbek a bordai.
Kozben visszakerestem itt a topikban, boba6 fenykepezte le a 400PNF helyett kapott [l:http://www.x86.hu/-/ABCD0005.JPG]450CRGjet. (o a jobb oldali, bal oldali egy 350PNF.
Ha megnezed a Saga 400P belet, tok ugyanakkorak a bordai, mint a 450CRG-nek.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dudi
senior tag
válasz nyunyu #14794 üzenetére
Chieftec oldalán van egy piktogram Efficiency 80% és egy nyilacska valamerre. Ez lehet up to, és lehet 80+ is.
Gondoltam, rosszul?Sounds like your fix is worse than your problem...
-
nyunyu
félisten
Illetve a Corsair HX520-at, ez gyakorlatilag egy Seasonic M12, csak sokkal olcsóbban.
Nem nyert, M12-bol csak 600 es 700W-osat gyart a Seasonic.
HX520-nak S12-II elektronikaja van, megbolonditva az M12 modularis csatlakozoival.
-
nyunyu
félisten
GPS-400AA-101A vs. FSP400-60HLN?
főleg csendesség/megbízhatóság. 80% körüli hivatalosan mindkettő.Hol talaltal 80% koruli erteket a GPS-re???
Delutan neztem, Chieftec oldalan semmi adat, konkret tesztet nem talaltam ra, Delta meg >70%-ot ir.
-
Madtomi
tag
Jah igen a gépben van egy 8800GTS 512, 320-as sata vinyó, 2x1GB ram meg egy dvd író.
-
dudi
senior tag
válasz Madtomi #14790 üzenetére
a halkság a táp ventijének a zajszintjére utal
egy sima alap multi kb 3ezer forint körül van.szerk: bocs, azt hittem az én kérdésemre mondod a tápot. Most jöttem rá, hogy neked is olyanod van, amit tervezek venni
szerk2.: 5percen belül használd légyszi a szerkesztés gombot! köszi a pH! fórummotor nevében
[ Szerkesztve ]
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Madtomi
tag
Ezt a halkabb dolgot sajnos nem értem de arra következtetek belőle, hogy melyik ágon kevesebb az gyári értékhez képest a mérhető érték.
Multimétert nem tudok kölcsönkérni, mert itt nincs haver meg ilyenek mivel itt tanulok de holnap elmegyek és veszek egyet annyira nem lehet sok a magyar árakhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Madtomi #14785 üzenetére
Szia! Nézzed meg az első hozzászólást is légyszi és olvassad végig. Szoftveres mérés NEM mérés, a feszültségmérű "műszer" a mérendő feszültségről van táplálva, gondolom érzed mennyire megbízható. De még ezen túl is "űberpontosak és megbízhatók" szoktak lenni. Kb semmit nem jelent, szóval nincs is értelme foglalkozni vele. Addig semmit nem tudsz az ágakon leadott feszültségekről amíg műszerrel meg nem méred.
-
Madtomi
tag
Hali lenne egy kérdésem. Nem ide vág ezért elnézést!
Úgy néz ki, hogy tápot kell vennem vagy nem tudom azt, hogy milyet vegyek az már körvonalazódott bennem meg már korábban megkérdeztem és meg is mondtátok a tutit.
Viszont most még nem tudok venni mivel külföldön vagyok. De ez most lényegtelen. Szóval a problémám amire talán tudtok megoldást adni. Miért van az, hogy a lapom a BIOS-ban
3,3V helyett 3,280V
5V helyett 4,992V
12V helyett 11,816V
Ezzel még szerintem nincs is baj, de az EVEREST pedig
3,3V helyett 3,28V
5V helyett 5,50V
12V helyett 10,52V!!!!!!!!
Nah most szerintem ez nem jó!
Találkozott már valaki ilyennel???
Nem tudom a lapomat most akarom garoztatni akarom, mert akkorát droppol, hogy a vin nem mindíg jön be de beállítottam a VCore-t így már nincsennek gondok.
Ki mit gondol erről?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
dudi
senior tag
GPS-400AA-101A vs. FSP400-60HLN?
főleg csendesség/megbízhatóság. 80% körüli hivatalosan mindkettő.Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Gyusz
őstag
Megvettem a Giga Superb 460-as tápot, holnap viszem is vissza gariztatni. Valami nem kóser a belsejében: olyan mintha rezonálna, és ezáltal iszonyúan idegesítő hangot ad ki. Először azt hittem, hogy csak a házba raktam rosszul bele, de kivéve is ugyanolyan volt a hangja. Szétszedném én, de akkor a gari is ugrik. Kíváncsi vagyok az Iponnál mit szólnak majd hozzá, de ezt ki fogják cserélni ha akarják, ha nem. Ennél még egy Deer táp is jobb hangra, az csak szimplán hangos.
Egyébként nyugtasson meg valaki, hogy kifogtam egy vacak példányt, mert egyébként ettől a mellékhatástól eltekintve halknak tűnik.
-
Alamos
csendes tag
Köszi a segítséget a döntésemben, így már akkor kiderült pontosabban hogy mi a különbség - csak szóbeli.
Különben ezt elárulom a Modu82+ os sorozat pdf-jéből derült ki
Eddig nem is láttam még olyat, hogy 6+2-es végződés. Jah és nem véletlenül nevezi így. A kábelen tényleg 2 db 6-os és 2 db 2-es tápcsati megy ki a tápból, aztán eldöntheted melyiket kötöd be ahogy nézem. Szóval egy kábel megy így a videokártyához majd, mert 2 db 6-os tápcsati kell, és nem kell 2 db 4-es molex-et elhasználnom 1 db 6-os PCI-E csatiért.
Az megint muris, hogy az 525-ös csak 1 db ilyen kábellel rendelkezik a 625-ös meg 2-vel. Persze az 525-ös kapott még egy 6+2-es leszerelhető kábelt, de annak a végén csak 1 db 6+2-es csati van. -
Traxx
őstag
válasz Alamos #14778 üzenetére
"- PCI-E 2.0-ás támogatás
- SLI támogatás
- Intel Quad támogatás"A PCI-E 2.0 nem táp, hanem lapfüggő, amúgy meg hülyeség szerintem. Quad támogatás nem létezik, csak esetleg marketingfogásként ráírják, mint pl. a RAM-ra azt, hogy SLI-ready. Tehát szép meg minden, csak értelme nincs. SLI-t is a lap biztosítja, más kérdés a 6 pin-es csati, de azt lehet átalakítózni, ha nincs (SLI-be meg 8800-as széria alatt értelmetlen belevágni, sőt, bármilyen kártya esetén értelmetlen az én meglátásom szerint )
Konfigot nem írtál. De az Enermax Modu82+ sorozatát lesd meg, pl az 525-öst, jobb és halkabb, mint a Liberty. Illetve a Corsair HX520-at, ez gyakorlatilag egy Seasonic M12, csak sokkal olcsóbban.
PFC nélküli tápot nem kaphatsz már, ezek a tápok meg szinte kivétel nélkül aktív PFC-sek.Geza26: nem volt egyik sem nekem, de állítólag halkabb egy kicsivel. Persze ez szubjektív...függ a füledtől, a gépedtől, a házadtól, milyen helyen laksz, meg a bolygók állásától Megbízható táp amúgy, csicsamentes, fincsi. És nem is drága.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Alamos
csendes tag
Lenne egy gyönyörű kérdésem, hogy tudtok-e ilyen feltételekre akár 1 tápot is mondani:
- moduláris kellene
- PCI-E 2.0-ás támogatás
- SLI támogatás
- Intel Quad támogatás
- márkás (több éves gari) 500-600 W-os, vagy akár 650 W-os, ennél nagyobbra nincs szükségem.Ezek lennének a feltételeim, már a lista alapján az Enermax Liberty-t nézegettem, illetve a Seasonic M12-es sorozatát, de sajna nem találtam közöttük ilyet. Ezen kívül még Corsair tápot javasoltak, de annak azért nem néztem utána, mert pozitív és negatív tapasztalatokat hallottam velük kapcsolatban az utóbbi egy éven belül.
Nem feltétlen ragaszkodom ezekhez a márkákhoz, de az szempont, hogy hosszan folyamatosan ne 1 év után küldjem vissza, hogy kihalt a táp.Az kimaradt, hogy 80 plus vagy jobb legyen, a PFC-t meg szerintem említenem kell külön.
[ Szerkesztve ]
-
Geza26
senior tag
Géza
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Szten Márs #14774 üzenetére
Hát nem tudom, 3DMark 06-ot lefuttatam egymásután 5-ször, felerősödik némiképp a hangja azért. Nem tudom, hogy egy ilyen jó tápnak miért kell ennyire hangosnak lennie? Viccen kívül ez nagyon hangos, szinte süvít. Egyébként lehet, hogy a ház maga is felerősíti így a venti hangját mint egy hangfal, a másiknál nem hallottam ilyet, mert annak kint volt a 8cm-es ventije.
Nem lehet ezt leszabályozni?
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz nyunyu #14772 üzenetére
Én nem tudom, de ez egyre hangosabbnak tűnik, sőt ez nagyon hangos, eddig a gépnek nem volt hangja, most kimegyek a szobából és onnan is hallom a venti hangját. döbbenetes, csendes gépbe nem ajánlom, de nagyon nem. Ha játszok például, és megnő a terhelés, akkor lesz ez még hangosabb is?
-
nyunyu
félisten
Csak nekem tunik ugy, hogy a CRG gyakorlatilag egy csilivili fenyezes nelkuli Saga?
PNF szeriat meg kinyirtak, hogy ne legyen hazon beluli konkurencia.
-
Szten Márs
nagyúr
"Szerinted ebből következik, hogy a sima GLN hatásfoka is eleget tesz a 80Plus iniciatívának?"
Te, mutass már egy olyan hozzászólást, amiben azt írom, hogy a sima GLN is eleget tesz a 80plus szabványnak? Olyan dolgot megcáfolni, amit nem állítottam, nem túl nehéz. Azt mondtam, hogy erősen valószínűsíthető, hogy ugyanaz a kettő, azaz ez egy hipotézis, mindössze az én személyes hipotézisem, minthogy a valószínűség nem egyenlő a bizonyossággal. Szövegértés, könyörgöm.
"A GLN(80)-ról két infó olvasható:
1) A hatásfoka minimum 75%.
2) A hatásfoka 20% és 100% közötti terhelés esetén eleget tesz a 80Plusz iniciatívának.""Csúsztatsz! A GLN(80)-ra két adatot adtak meg, egy gyengébbet, amely azonban nem zárja ki a jobb hatásfokot (de nem is állítja azt), és egy jobbat. Tehát a GLN(80)-ra a jobb adat is áll"
Igen? A hivatalos honlapon a táp tulajdonságainál a 75% van megadva. Az, hogy egy független teszt megmutatta, hogy jobb 80%-nál a hatásfoka és ezt az eredményt be is teszik - érthetően - a honlapra, a táp tulajdonságainál megadott adatok szempontjából tökmindegy. Az adatlapon a rosszabb adat van megadva és pont. És mivel a honlapon a rosszabb adat van megadva, másik tápoknál is adhattak meg rosszabb adatot. Ennyi. Arról nem is beszélve, hogy ha a hipotézis igaz, akkor szerepeltethetik csak az egyik, már új névvel a tápot a táblázatban. Persze, ez sem a legjobb stratégia lenne a részükről, mindössze a honlapon látható kavarok miatt gondolok arra, hogy mégis lehetséges.
"Abból, hogy a sima GLN-re is igaz lehet, hogy a hatásfoka azonos a GLN(80) hatásfokával, még nem következik, hogy tényleg azonos. Ezért az érvelésed hibás."
Újra megcáfoltál valamit, amit nem állítottam. Milyen érvelésem? Soha nem érveltem arra, hogy BIZTOSAN ugyanaz a kettő, azt próbálom már hozzászólásokon keresztül megmutatni, hogy a TE érvelésed ennek az ellenkezőjére, az téves, vagy ha úgy tetszik a te érvelésed ellen érveltem. Szal ne... Kitalálni olyasmit amit nem állítok és megcáfolni Tudod, hogymiről beszéltem egyáltalán egész végig és mire válaszolgattam? Akkor beidézem:Te:
"józan ésszel belátható, hogy ha a sima GLN is eleget tenne a magasabb követelményeknek, akkor nem rosszabb adatot adnának meg rá."
Én:
"Ez az érved ott dől, hogy a 80-as GLN-eknél is 75% van írva."
Te:
"Azért nem dől az érv, mert a (80) jelölésű GLN ott figyel a 80Plus táblázatban is, míg a sima GLN nincs ott. "
Én:
/OMG WTF fejjel a monitor előtt levezettem, hogy miért is hibás a TE érved arra, hogy a GLN biztos, hogy nem felel meg a szabványnak, had ne idézzem végig, ott van a #14763-as hsz-ben./
Te:
"Abból, hogy a sima GLN-re is igaz lehet, hogy a hatásfoka azonos a GLN(80) hatásfokával, még nem következik, hogy tényleg azonos. Ezért az érvelésed hibás"
Szal ezt légyszine... Itt beírsz egy olyan dolgot, amiről szó nem volt ebben a vitarészben, és megcáfolod.... hát nemár Legalább ha már vitázunk valamin legyünk tisztában azzal, hogy miről is van szó és mit mire ír az ember. Megint nem tudom, hogy szándékos csúsztatás történt-e, vagy elfelejtetted időközben, hogy miről is beszélünk, vagy pedig megint szövegértési gondok vannak, de valami van.
"Ha a GLN(80)-ról mindkét adatot figyelembe veszed - és ezt kell tenned, hiszen nem mondanak egymásnak ellent -, akkor az első kérdésedre a válasz NEM. Ezért a második kérdésre adott válaszod is téves."
Ismételren: a másik egy független teszt eredménye. Nem az adatlapon megadott saját adat."A kamuzás nem feltétlenül direkt hazugságot jelent, hanem pl. ködösítést is."
Nem, nem jelent ködösítést, hazudást jelent. És szerintem ezt te is tudod. Na meg az, hogy valaki akármilyen okból - pl olyanból, hogy biztos ne vádolhassák meg azzal őket, hogy jobbnak tüntetik fel a termékeiket, amilyenek -, azt hiszem kicsit más dolog, mintha kicsit belejavítanának az adatokba. És tudod mit, legyen különböző a két táp. Lehet, simán. Akkor is, sehol nem hazudott a gyártó, nincs kamu. Pontatlanság, figyelmetlenül összeállítot adatlap, az van. És nehéz bemagyarázni, hogy a kamuzás ezt jelenti
"Lásd, amit fentebb írtam. Egy gyártó megítélését igenis negatívan befolyásolja, ha következetlenül, pontatlanul adja meg termékeiről az infókat. Pontos infók híján pedig a vevő sokszor kénytelen a gyártó megítélésére, megbízhatóságára hagyatkozni."Az, hogy mit és hogy adnak meg a honlapjukon, az semmilyen összefüggésben nem áll a tápok minőségével. Lehet persze szubjektív szimpátia alapján is választani és ezt csökkentheti a kavarodás, ami a honlapon tapasztalható, persze. De szerintem tápvásárláskor aligha ez a fontos szempont.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Húú, lett egy jó hangos gépem. Vazze...
-
shtml
őstag
válasz Szten Márs #14763 üzenetére
Kérlek, próbálj már meg egyszerre két összefüggő információt is figyelembe venni. A GLN(80)-ról két infó olvasható:
2) A hatásfoka 20% és 100% közötti terhelés esetén eleget tesz a 80Plusz iniciatívának.A sima GLN-ről egy információ olvasható:
Szerinted ebből következik, hogy a sima GLN hatásfoka is eleget tesz a 80Plus iniciatívának? Azt hiszem, ezzel minden "érved" megdőlt, de azért kitérek a többi válaszodra is.
Eleget tesz a (80)-as a magasabb követelményeknek? Igen. A rosszabb adatokat adták meg rá? Igen. Ha egy tápnál előfordult ez, akkor más tápnál kizárt és józan ésszel is belátható, hogy lehetetlen, hogy előforduljon? Nem. Akkor hibás ez az érvelés? Igen.
Csúsztatsz! A GLN(80)-ra két adatot adtak meg, egy gyengébbet, amely azonban nem zárja ki a jobb hatásfokot (de nem is állítja azt), és egy jobbat. Tehát a GLN(80)-ra a jobb adat is áll. A sima GLN-re nem adtak meg jobb adatot, azt csak feltételezni lehet, ám a feltételezés még messze nem tény.
Abból, hogy a sima GLN-re is igaz lehet, hogy a hatásfoka azonos a GLN(80) hatásfokával, még nem következik, hogy tényleg azonos. Ezért az érvelésed hibás.Beállította azt a sorozatot a valóságnál rosszabb színben? Igen. Hibás ez az érvelés? Igen.
Ha a GLN(80)-ról mindkét adatot figyelembe veszed - és ezt kell tenned, hiszen nem mondanak egymásnak ellent -, akkor az első kérdésedre a válasz NEM. Ezért a második kérdésre adott válaszod is téves.
ez a bizonyíték arra, hogy a (80) esetében rosszabb adatokat adtak meg, mint a valóság, szóval te magad támasztottad most alá adatokkal azt, hogy miért is hibás az érvelésed.
A GLN(80)-ra rosszabb adatokat IS megadtak, ám e rosszabb adatok nem zárják ki a jobb adatok érvényességét, amelyek mellesleg szintén ott figyelnek a weboldalon. Vagy másképp fogalmazva: a 83% felülről kompatibilis a >75%-kal. Ezért nem hibás az érvelésem.
A kamuzás nem feltétlenül direkt hazugságot jelent, hanem pl. ködösítést is. Az adatok hiányos megadása (egyik termékre pontosabban, többet, a másikra kevesebbet és pontatlanabbat) ködösítés, mert a vevő ezek alapján nem képes egységes szempontok szerint összehasonlítani a termékeket. Azért áll a kamuzás vádja.
Igen, mert egy táp értékét egész biztosan a honlapján megadott adatok következetessége adja meg
Lásd, amit fentebb írtam. Egy gyártó megítélését igenis negatívan befolyásolja, ha következetlenül, pontatlanul adja meg termékeiről az infókat. Pontos infók híján pedig a vevő sokszor kénytelen a gyártó megítélésére, megbízhatóságára hagyatkozni.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
kissd01
tag
Köszönöm a segítséget!Azt hiszem akkor ebből 400-as táp lessz!Biztos nem elég a GTS-hez az 5200 X2 proci??És ha húznám?
-
tzsolesz
nagyúr
Kb háromszor hangosabb az FSP-ém, mint az LC-power volt. de mindegy. gondolom azért mert CRG.
-
Szten Márs
nagyúr
Jajj ne hülyéskedjünk már könyörgöm.
Nézzük akkor egyenként ezt az egészet:Mit írtál az érvelésbe?
"Azért, mert józan ésszel belátható, hogy ha a sima GLN is eleget tenne a magasabb követelményeknek, akkor nem rosszabb adatot adnának meg rá. Melyik cég állítaná be a termékeit a valóságosnál rosszabb színben?"Szóval akkor nézzük:
"ha....eleget tenne a magasabb követelményeknek, akkor nem rosszabb adatot adnának meg rá"
Eleget tesz a (80)-as a magasabb követelményeknek? Igen. A rosszabb adatokat adták meg rá? Igen. Ha egy tápnál előfordult ez, akkor más tápnál kizárt és józan ésszel is belátható, hogy lehetetlen, hogy előforduljon? Nem. Akkor hibás ez az érvelés? Igen."Melyik cég állítaná be a termékeit a valóságosnál rosszabb színben?"
Beállította azt a sorozatot a valóságnál rosszabb színben? Igen. Hibás ez az érvelés? Igen.Most meg ezt írod:
"Azért nem dől az érv, mert a (80) jelölésű GLN ott figyel a 80Plus táblázatban is, míg a sima GLN nincs ott."
Ez most hogy jön ahhoz, hogy a fenti érved hibás-e vagy sem? Egyetlen módon jöhet csak hozzá, mégpedig úgy, hogy ez a bizonyíték arra, hogy a (80) esetében rosszabb adatokat adtak meg, mint a valóság, szóval te magad támasztottad most alá adatokkal azt, hogy miért is hibás az érvelésed.
"Na meg az én idén januárban vagy februárban vásárolt BS II-m egész biztosan a 80Plus minősítés bevezetése után készült."
Csak azt tudod, hogy a bevezetés után vásároltad. Hogy ilyen-olyan raktárokban meddig állt és mikor készült, azt nem tudhatjuk. Mint ahogy azt sem, hogy az FSP-nek mikor jutott eszébe az az ötlet, hogy ugyan biggyesszünk már egy (80)-asat a név mögé.Aztán nézzük tovább:
Mit is írtál miből jött ez az egész?"Az FSP eléggé kamuzik a termékeivel."
Mit jelent az, hogy kamuzik? Azt, hogy nem mond igazat, valótlanságot állít. Mit írtak a honlapon? Azt, hogy minimum 75% a hatásfoka ezeknek a tápoknak, azaz 75%, vagy annál nagyobb. Igaz ez? Igaz. Kamuzott az FSP? Nem. Tehát hamis az az állításod, amiből az egész kiindult? Igen.
"Az viszont nyilvánvaló, hogy a cég eléggé következetlenül és hiányosan adja meg a saját termékeinek adatait. Így aztán valószínű, hogy a következő tápom nem FSP lesz"
Igen, mert egy táp értékét egész biztosan a honlapján megadott adatok következetessége adja meg[ Szerkesztve ]
-
Bálint85
senior tag
válasz Szten Márs #14760 üzenetére
én szeretem ha van tartalék a gépemben
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
shtml
őstag
válasz Szten Márs #14752 üzenetére
Ez az érved ott dől, hogy a 80-as GLN-eknél is 75% van írva. De ezt leírtam az előző hozzászólásomba is, szóval ezt elvileg te is tudtad, szóval nem értem hogy sikerült olyan érvet írni, amiről te magad is tudod, hogy rossz és azt is, hogy miért rossz
Azért nem dől az érv, mert a (80) jelölésű GLN ott figyel a 80Plus táblázatban is, míg a sima GLN nincs ott. Az FSP nyilván lusta volt letesztelni az összes tápját, ezért a min. 75% feliratú generálszószt öntötte az összesre. Na meg az én idén januárban vagy februárban vásárolt BS II-m egész biztosan a 80Plus minősítés bevezetése után készült.
Ám attól, hogy a "100+ lóerő" címke egyaránt áll a 110 és a 120 LE-s kocsikra, még nem azonos a két kocsi teljesítménye.
Edit: De végül is mindegy, ezt mi ketten úgysem tudjuk eldönteni. Az viszont nyilvánvaló, hogy a cég eléggé következetlenül és hiányosan adja meg a saját termékeinek adatait. Így aztán valószínű, hogy a következő tápom nem FSP lesz.
[ Szerkesztve ]
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Potter77
csendes tag
Szevasztok nekem egy olyan kérdésem lenne ,hogy mi a véleményetek a HKC tápokról?
-
Bálint85
senior tag
válasz Szten Márs #14757 üzenetére
jaja később jól jöhet meg majd a videokarit cserélem le ati 4870-re
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Bálint85
senior tag
válasz Szten Márs #14755 üzenetére
nézd meg nálam
-
Bálint85
senior tag
Enermax MODU82+ 625w ezzel azonos teljesítményű tápot tudtok?pl.:hatásfokban, moduláris
Ja és szerintetek ez milyen?http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Szten Márs
nagyúr
"Akkor a PH szerzője volt igencsak felületes"
Igen, felületes volt, ez van, emberek vagyunk.
"Lehet, hogy úgy van, ahogy írod, ám ettől függetlenül mégis van két külön termékcsoport, GLN és GLN(80) jelöléssel. Az is lehet, hogy az én agyam jár szokatlanul, de ha én lennék a cég termékfelelőse vagy akárhogy is hívják, minden olyan terméknél feltüntetném a 80Plus címkét, amely erre képes, már csak a cég tekintélye érdekében is."Mielőtt megkapta volna a 80+ minősítést a termék nyilván nem írták rá a dobozra, meg sehova. Nem csak a 80+ címkét, hanem a (80) kiegészítést a névben sem És jó sok darabot legyártottak, mielőtt megkapta a minősítést. Az, meg, hogy a honlapon eredeti névvel is meg van hagyva, nem sokat jelent. Elég káosz van azon a honlapon, az a helyzet. Na meg ezen túl is, ha valaki még olyan termékkel rendelkezik, amin nincs ott a névben a (80) kitétel, akkor hülyén nézhet, ha a honlapon csak (80)-as névvel szerepel, szóval praktikussági okokból is meg lehetett hagyni az eredeti névvel is a honlapon a cuccot.
"Azért, mert józan ésszel belátható, hogy ha a sima GLN is eleget tenne a magasabb követelményeknek, akkor nem rosszabb adatot adnának meg rá. Melyik cég állítaná be a termékeit a valóságosnál rosszabb színben?"
Ez az érved ott dől, hogy a 80-as GLN-eknél is 75% van írva. De ezt leírtam az előző hozzászólásomba is, szóval ezt elvileg te is tudtad, szóval nem értem hogy sikerült olyan érvet írni, amiről te magad is tudod, hogy rossz és azt is, hogy miért rossz
[ Szerkesztve ]
-
shtml
őstag
válasz Szten Márs #14743 üzenetére
A 85%-ot valószínűleg olyan igencsak kevéssé alapos oldalról vették, amit pl dudi is linkelt, ahol 85%-ot írtak és pont, ami, mint már írtam igen nagy hülyeség, értelme sincs így adatot megadni.
Akkor a PH szerzője volt igencsak felületes, a híradás ui. a PH-ról való. Természetesen tudom, hogy a hatásfokot grafikonon adják meg, de ha 85%-ot említ valaki, akkor az azt jelenti, hogy adott teljesítmény-tartományban (20%...100%) legalább ennyi a hatásfok.
Ezen kívül az FSP 60GLN(80)-ra is az van írva a hivatalos honlapon hogy min 75% at full load, szóval tökugyanaz, nagy valószínűséggel nem is másik bél, csak büszkék arra, hogy bekerült a 80+ minősítésű bagásba és odabiggyesztették ezt mellé, miközben az eredetit nem vették le.
Lehet, hogy úgy van, ahogy írod, ám ettől függetlenül mégis van két külön termékcsoport, GLN és GLN(80) jelöléssel. Az is lehet, hogy az én agyam jár szokatlanul, de ha én lennék a cég termékfelelőse vagy akárhogy is hívják, minden olyan terméknél feltüntetném a 80Plus címkét, amely erre képes, már csak a cég tekintélye érdekében is.
Tényleg nem értem a problémát, mit is kamuzik az FSP, ha tulképp alacsonyabb hatásfokok vannak kitéve náluk, mint amiket mértek és a legrosszabb lehetséges hatásfokot teszik ki a honlapjukra?
Azért, mert józan ésszel belátható, hogy ha a sima GLN is eleget tenne a magasabb követelményeknek, akkor nem rosszabb adatot adnának meg rá. Melyik cég állítaná be a termékeit a valóságosnál rosszabb színben?
-
Hawk1979
őstag
válasz Szten Márs #14746 üzenetére
Akkor összefoglalom. 75%-85% közé esik a hatásfok.
Mostmár mindenki nyugodtan aludhat este. Béke(Enermax tesztben méricskélték a hatásfokot,de azért ezt nem írhatják be a reklámanyagba egyik cégnél sem,mert a vevő megőrül,mire kibogarássza mi merre hány méter... [link] )
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Szten Márs #14746 üzenetére
Köszönöm.
Ha az LC-Power 8cm-es külső ventijétől nem lesz hangosabb, akkor nem baj, azért annak hallható hangja volt, nem rezonanciaszerű, hanem légáramlásbeli. De erről majd este, ha hazaérek a melóból -tudok pontosan nyilatkozni. addig is örülök, hogy normális táp lesz a vasamban, nem pedig valami megbízhatatlan kütyü. Mondjuk abban is volt valamilyen védelem, de már nem emlékszem mi.
-
baki_00
csendes tag
A mai nap megérkezett az ipon-tól a az én 400-as PNF-em, ami valójában egy 450-es CRG. Legalábbis az adatlap szerint a táp oldalán. Sebaj, biztos jobb lesz, mint a mostani M-tec, ennek legalább van súlya.
-
dudi
senior tag
válasz Hawk1979 #14744 üzenetére
az a baj, hogy ezek a minősítések se teljesen helytállóak. 20%, 50% és 100% terhelés mellett bemérik a felvett/leadott arányt, és ha mindhárom 80 fölött van, akkor 80+ és csókolom.
De ha nekem mondjuk nem 20% maxhoz képesti terhelés kell, hanem 60-70w között? arra hol találok olyan tápot, ami nem fűt el garantáltan 20w-ot? Mert a 70-hez képest a 20 nem túl jó %-ot ad...Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Hawk1979 #14744 üzenetére
Itt up to 85% van írva, az azt jelenti, hogy legideálisabb esetben akár annyi is lehet. A másikon min 75% van. Ezek nem mondanak egymásnak ellent...
tzsolesz:
Ha almát kérsz, de körtét kapsz, akkor most tulajdonképpen jobban jártál? Nem tudhatom. Ezt sem. Ez kissé erősebb, de hangosabb. Ha a géped nem igényli a plusz erőt - és valószínűleg nem igényli - akkor mindegy az a +50W, ha meg nem érdekel a zaj, vagy nem terheled úgy, hogy észrevehető legyen a különbség, akkor az sem számít. Ha meg akarsz majd olyan gépet, ami valami miatt kérné a plusz teljesítményt - amihez azért elég durva gép kell - akkor jobb az a +50W, ha meg zavar a hang és a körülmények is olyanok, hogy érezhető is a különbség, akkor meg rosszabb. Szóval összességében erre nem tudok válaszolni.[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Szten Márs #14740 üzenetére
Akkor még egy kérdés. Ha csak a hangja különbözik a PNF-től, akkor a 400W-os CRG-vel jobban jártam mint a 350W-os PNF-el?
Leszögezem, hogy nem értetlenkedni akarok. -
Hawk1979
őstag
Itt is 85%
Lehet találgatni,de az igazság odaát van. -
Szten Márs
nagyúr
A 85%-ot valószínűleg olyan igencsak kevéssé alapos oldalról vették, amit pl dudi is linkelt, ahol 85%-ot írtak és pont, ami, mint már írtam igen nagy hülyeség, értelme sincs így adatot megadni.
Az FSP oldalán azt olvashatod a 60GLN-re hogy legalább 75% full loadnál. Normális loadoknál nyilván nagyobb, felmegy az szépen 80+-ra. Ezen kívül az FSP 60GLN(80)-ra is az van írva a hivatalos honlapon hogy min 75% at full load, szóval tökugyanaz, nagy valószínűséggel nem is másik bél, csak büszkék arra, hogy bekerült a 80+ minősítésű bagázsba és odabiggyesztették ezt mellé, miközben az eredetit nem vették le.
Tényleg nem értem a problémát, mit is kamuzik az FSP, ha tulképp alacsonyabb hatásfokok vannak kitéve náluk, mint amiket mértek és a legrosszabb lehetséges hatásfokot teszik ki a honlapjukra?[ Szerkesztve ]
-
tonyo90
csendes tag
válasz Szten Márs #14740 üzenetére
kösz a többit elintézem remélem siofokon találok ilyen tápot.
-
shtml
őstag
válasz Szten Márs #14735 üzenetére
-
Szten Márs
nagyúr
válasz tonyo90 #14738 üzenetére
Nem bukta, nagyobb terhelésen hangosabb, mint a PNF. Mindenesetre ha van rá pénzed tényleg a Green Powert válasszad.
dudi:
Mint látod hivatalosan 78% minnek írják. Szerintem ez korrekt hatásfok, eprsze van jobb, de nem azon a pár % múlik az ember üdvössége. De ettől még nem tudom megmondani, hogy de facto mennyi és hogy milyen terhelésnél milyen hatásfoka van pontosan.[ Szerkesztve ]
-
dudi
senior tag
-
tonyo90
csendes tag
válasz Szten Márs #14732 üzenetére
mennyire bukta az általad emlitett CRG?
-
Szten Márs
nagyúr
Pontosan ettől bluestorm. Kék kábelharisnya, kék külső, kék venti, kék bekapcsológomb.
A Bluestorm1-ek THN-P belsőre épülnek, a Bluestrom2-ők meg GLN-re.
78% pontosan? Tudja a fene. Van egy oldal ahol a 80+ minősítésű tápok hatásfokát lehet nézni. Ezen kívül volt egy átfogó teszt valahol, ahol ugyanolyan terheléssel mértek rengeteg tápot és nézték, hogy melyik táp mennyit eszika konnektorból. Ebben igencsak az elsők között volt a GLN.
Ez az oldal amit linkelsz meg szimplán hülyeségeket ír, 75%, 85% ehh...
A hatásfokot nem lehet így egy számmal meghatározni, a hatásfoknak van egy görbéje a terhelé függvényében, amelyik oldal egy számot ír, hogy ennyi és pontosan ennyi, az hülyeséget ír. De szerintem ez a téma nagyon bőven túl van spirázva, de ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
dudi
senior tag
válasz Szten Márs #14735 üzenetére
bdw. miért blúsztorm egy bluestorm? Csak kábelharisnya, venti és kék házikó?
másik: FSP400-60HLN tényleg 78% hatásfok? vagy az annyira nem is nagy szó?szerk.: akkor jön a bs2 85%
nemtok írni... jó lehet fps-eket 75% hatásfokkal játszani
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
A honlapjuk valóban nem a legjobb, ez van. Hatásfokos mérésekben nem ért el soha rossz eredményt a GLN sorozat. Nem is teljesen értem, hogy tulképp miről is beszélsz. A 83% honnan van, meg a 85%, meg híradások?
Amúgy azt mi is megmondtuk volna, hogy a 400-as BluestormII az 400-60GLN béllel van szerelve, ezért nem kellett volna honlapot böngészni, vagy a már megvett tápon pici címkét keresni.dudi:
Te most egy Bluestorm1 adatlapot írtál, ő pedig Bluestorm2-ről beszélt.[ Szerkesztve ]
-
dudi
senior tag
shtml: igaz, benne van a dc/dc.
a reklámban nő van?az fps-s hatásfok kérdésre meg: 75% hivatalosan is :S
-
shtml
őstag
válasz Szten Márs #14732 üzenetére
Az FSP eléggé kamuzik a termékeivel. Van pl. 400-60GLN, az adatlap szerint min. 75% hatásfokkal, és van 400-60GLN(80) 83% hatásfokkal. Addig rendben van, hogy a min. 75%-ba belefér a 83% is, de ugye biztos nem tennék ezt a megkülönböztetést, ha a sima GLN is tudná a 80+ százalékos hatásfokot.
Idén év elején vettem 400 wattos Bluestorm II tápot, mert a híradások arról szóltak, hogy 85%-os belsővel készül. A gyártó oldalán a "Bluestorm" vagy "Blue Storm" keresés nem is ad eredményt, de a tápon pici betűkkel ott áll a 400-60GLN jelölés. Ami ugye az adatlap szerint csak a min. 75%-ot tudja.
Edit: Nemigen hinném, hogy a híradások írói a kisujjukból szopták a 85% hatásfokú belsőt, amúgy ez áll az aáltalad fentebb megadott linken is. Így viszont nagyon úgy néz ki, hogy az FSP simán hazudott a Bluestorm II adatairól.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Ha az a kérdés - bár valami ismeretlen nyelven írhattad -, hogy melyik csendesebb és jobb hatásfokú,akkor a Corsair VX450.
tonyo90:
legolcsóbban: [link]
drágábban: [link]
drágábban és csicsásabban: [link]
Ja vigyázz, PNF helyett nagy valószínűséggel csak CRG-t tudnak hozni. Szerintem a második link alatt található táp egy optimális megoldás.[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz fatal` #14728 üzenetére
Na, most hozta meg egy 5 perce. CRG400-at kaptam én is. Egyébként ez drágább lenne, mint amit eredetileg rendeltem?
Ja a tápot egy chiftec 450W-os dobozában kaptam. Már majdnem azt hittem az is van benne.Ja, és hol lehet kapni ilyen PNF-et? Csak kiskerben?
A 12V-os ágai 13A-ak, ez elég lesz, egy nagyobb VGA-hoz(9600GT, HD3850/70?
[ Szerkesztve ]
-
tonyo90
csendes tag
szevasztok ehhez a konfighoz tudtok ajánlani egy FSP-t?Asus P5N-E SLI,Intel Core 2 Quad Q6600 2,40GHz,Elitegroup 8600GTS 256 MB, 2G DDR2 800mhz ram,400 G SEAGATE HDD ...
nem kell corsair nincs rá pénzem csak FSP az is elviszi nem?
egy linket légyszives és ha lehet olcsot -
nyunyu
félisten
meilyik sztetek hatásfokra és csendességre?
Ebben mi a kerdes?
Az egyik egy olcso szunetmentesekkel nem kompatibilis, hangos, ismeretlen hatasfoku tap (gyarto weblapjan >70%-ot irnak)
Masik meg egy csendes, 80Plus minositesu tap, aminek semmi baja nincs a szogletes aramot ado szunetmentesekkel.[ Szerkesztve ]
-
SpZ
senior tag
meilyik sztetek hatásfokra és csendességre?
corsair vx 450
chieftec 450w -
shtml
őstag
válasz Steve-0 #14723 üzenetére
A 70% szerintem nem olyan jó, mostanság az átlagos tápokra is megadnak 75%-ot. Kérdés persze, ez mennyire valós.
Az igaz, hogy nem nagyon halk, Anyám gépében FSP-400-PNF van. Őt mondjuk nem zavarja, ezért még nem halkítottam le.
Edit: Vagy 350, már nem emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
shtml
őstag
80,5%, de szerintem ebben már benne van a szekunder dc/dc átalakítás is, mert a proci nemhiszem, hogy 11,1V-on jár, ahogy a vinyó se ennyit szeret...
Szerintem ez csak az AC/DC átalakító hatásfoka, mivel a DC/DC átalakító mindig működik, akár az AC/DC átalakítóról, akár akkuról megy a gép. Ugye úgy számoltál az előbb, hogy az akku 52Wh-s és 2.3 órát megy vele a géped, de ilyenkor a fogyasztásban benne van a DC/DC konverter vesztesége is.
Külön nem is nagyon tudod megmérni a géped nettó (tehát a DC/DC utáni) fogyasztását, mert ehhez külön-külön mérned kellene az egyes feszültségágak terhelését.
-
dudi
senior tag
-
Traxx
őstag
válasz kissd01 #14718 üzenetére
Elég sokat zabál a GTX (lásd itt), de szerintem egy próbát megér a dolog. Ha nem bírja, új jószág, feltételezem, ez a Chifi már megvan...igaz, nem a legerősebb a Chieftec 12V-on, de akkor is.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Steve-0
őstag
-
kissd01
tag
Hali!
A konfigom:
AMD X2 5200+
Gigabyte MA78G-DS3H sAM2 alaplap
2GB DDR2 RAM Kingmax
ASUS 8800gts 512 vagy 9800GTX (a héten dől el)Elég lenne hozzá egy 350 Chieftech táp?
Válaszotok előre is köszönöm -
dudi
senior tag
na mértem egy kicsit, 80,5%, de szerintem ebben már benne van a szekunder dc/dc átalakítás is, mert a proci nemhiszem, hogy 11,1V-on jár, ahogy a vinyó se ennyit szeret...
Úh. szerintem 80% a teljes AC/DC/DC átalakítássor eredő hatásfoka. Ami nem túl szerencsés egy 13ezres ketyerétől...Sounds like your fix is worse than your problem...
-
shtml
őstag
Talán azért nem beszélnek róla, mert notebooknál a hatásfokot még tovább rontja az akku vesztesége.
Az adataid alapján 83.3% hatásfokú az AC/DC konverter. Ha ehhez hozzáveszem a DC/DC konverter 90%-ra becsült hatásfokát, akkor már 75%-nál tartunk, ami azonos egy átlagos ATX táp hatásfokával, szóval nem éri meg egy ilyen kombót használni a sima ATX táp helyett.
Persze más, ha valaki a méretek miatt választja ezt a párost.
-
dudi
senior tag
a nagy veszteség az ac->dc átalakításnál van, arról meg senki nem beszél...
de ha veszünk egy notebook tápot, az se csinál mást.
pl. az enyém:
52170mWh aksi (legyen 52W), normál fogyasztáson mondjuk 2óra20percet bír, akkor a fogyasztása 22,5W körüli, míg aksi nélkül a konnektorból 27w-ot vesz fel (ezt már mértem )
Ez kb 85%-ra jön ki, szerintem a többi táp is hasonló lehet.Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Traxx
őstag
válasz raskolnikoff #14711 üzenetére
A GTX 280 áramfelvételéről nem sokat tudok, de mivel csúcskártya lesz, nem 60W-ot fog enni. Így látatlanban Corsair HX520 vagy 620, illetve az enermax pro / modu82+ 525W-os tápjai között keresgélnék.
-
raskolnikoff
őstag
Üdv! Ha két évre vennék tápot milyet lenne érdemes? Esetleg yorkfield-bloomfield meg gtx 280nal számolunk (majd jövő évben kb talán ha vmi ilyesmi lesz) meg 4 vinyóra.
600W? Zalman - Corsair - Chieftec?...áramleadás, VGAhoz dupla csati, ilyenek...ezek számítanának. (gondolom...)[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Ari18
őstag
válasz Szten Márs #14708 üzenetére
Köszi!
14k-ért veszem meg havertól 4,8év garral. akkor megnyugodtam -
dudi
senior tag
mert olcsón kezdem azt hinni, nem lehet megoldani.
pico psu van esetleg, ha rászánod a suskát. Viszont az tényleg pico méret.Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Ari18
őstag
Hali!
A Corsair HX520 moduláris táp mennyire halk ?
mert egy "hangtalan"gépet akarok összerakni. -
vizoRka
csendes tag
Hello !
Erről a tápról mi a véleményetek : Foxconn /ISO 500PP (420W)?
Mert most elég olcsón tudnék hozzájutni... -
dudi
senior tag
nincs vmi táp 5-7k körül, aminek a hatásfoka baromi jó? ~80-85%? telj-re elég lenne 100w is, de halkság és hatásfok a fő szempont.
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Na megvettem ma a tápot, CRG400at adtak valóban. Beraktam hibátlanul üzemel, a hangjáról nem tudok nyilatkozni mert a gyári prescott hűtő az zúg mint állat Eddig teljesen meg vagyok elégedve a táppal, viszont az nem tetszik hogy még zacskóba sem rakták. Igaz az IPONban adtak szatyrot, de amint kijöttem a boltból az oldala már el is szakadt így a táskámban hoztam haza, szerencsére belefért mert még a jégeső is elkapott ahogy sétáltam a buszmegállóból Azért ha új gépet raktam volna össze biztos szentségeltem volna mert csavart sem adtak hozzá, de teljesen meg vagyok elégedve magával a termékkel
Mindenkinek köszönöm szépen a tanácsokat
Aktív témák
- Yettel topik
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Napelem
- Asszociációs játék. :)
- Trollok komolyan
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...