- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
YAKEN
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Nem tudja valaki a megoldást a 15142 hozzászólásra a megoldást, mert nekem is kajra azt csinálja.
Előre is kösz. -
Skizz
addikt
válasz
venember83 #15195 üzenetére
Apám "régi" gépében a 420-as Tt táp beadta a kulcsot egy E6320-7900GTX kombó láttán. Innentől kezdve mondhat bármi bárkit a Tt tápokról...
-
Csákk
senior tag
Hali,
mit gondoltok a thermaltake tr2 500w -ról és a gépem viszonyáról?
hosszú távon is jó lessz ez nekem?Amúgy hangja kedvezőbb mint a régi fsp bs2 400w os tápnak
egy hajszállal halkabb
-
Hawk1979
őstag
válasz
Tomszy1 #15186 üzenetére
Természetesen a 24pines 20+4 pin,tehát bontható,így simán rámegy.
Dugd rá a kiegészítő 4pines csatit is,az a procinak kell(het).
A táp remekViszont lehet hogy a lapodnak kell a -5volt is,ami ha jól tudom ezeken már nincs,de lehet tévedek ez ügyben.(Fehér kábel a 20pines csatin
)
-
Tomszy1
tag
sziasztok, ilyen tápot készülök venni: [link]
ez 24 pines, viszont nekem egy epox 8rda3+-os lapom van, ami 20 pines, szerintetek rámegy, meghajtja? illetve a plussz 4 pinre van-e szükség, ami a 20 pines felett van, illetve maga a táp mennyire jó? köszi -
luw2win
őstag
Hali!
Melyiket válasszam?
Xigmatek 650 vagy Corsair 520 v 620thx
majd 4870CF hez meg majd egy E8400 hoz kelleneüdv luv
-
fatal`
titán
Elbír az FSP400CRG (350W) még két scsi vinyót meg egy scsi kártyát az alábbiak mellett:
- P4P800SE alaplap
- P4 prescott 2.8@3.2 (C0 stepping)
- 4x512DDR
- Sapphire HD2600XT 256GDDR3
- Samsung SATA2-320 HDD
- LG DVD-RW
- Sb Live hangkártya?Előre is köszi.
-
YAKEN
aktív tag
Ja és elfelejtettem említeni, hogy volt olyan problémám nekem is ami 15142. üzenetben szerepel. AZ mitől lehet?? Trust 570W Big Fan táp volt a gépben akkor. Ugyanúgy egy 8800GT társaságában. Most ugye Seasonic táp van, viszont most egy átmeneti 7600gst van a gépben. Így nem jelentkezik probléma.
-
YAKEN
aktív tag
válasz
venember83 #15175 üzenetére
Jó. Azt én is tudom, hogy halk hisz itt van mellettem.
Engem ami érdek az az, hogy mi a hatásfoka. Pl: 80+ -
YAKEN
aktív tag
Megnéztem hogy milyen.
Az van az oldalára írva , hogy SS-401HT -
YAKEN
aktív tag
Melyik a jobb táp?
Egy FSP 400as nem a Bluestrom vagy egy Seasonic 400as? -
Skizz
addikt
-
Ja, most nézem a tesztet. Akkor tökéletes lesz. Most egy 350-es FSP-m van, csak aztán a másik gépben eldurrant egy kódgány csoda, és gondoltam akkor abba beleteszem az FSP-t, és veszek a sajátomba egy jobbat, mert egy húzott quadot valószínűleg nem már bírna el később (most cerka van, de 1,5V-on
), meg picit hangos is.
-
venember83
nagyúr
válasz
blackmolly #15145 üzenetére
Csak matrica szerint van több ág, következésképp a full terhelést kihúzhatod egy db 12-es ágról.
-
Sziasztok!
12ezer forintig milyen halk (és persze jó) tápot tudtok ajánlani? Halkra azt értem, hogy nagyon halk (idle-ben és kis terhelésnél), asus silent knight II @ 1400RPM szintet szeretném megcélozni.
Az még jól jönne, ha elbírna egy húzott quadot is (~3,6GHz), de ha nem megoldható az se gond -
Kombat
őstag
válasz
FefeeX #15147 üzenetére
Ár/érték arányban jelenleg a Corsair VX450 a nyerő a halk tápok között!
A különböző teljesítményű tápok azonos konfiggal csak a hatásfokuk miatt fogyasztanak többet vagy kevesebbet, de ez a különbség modern/jó hatásfokú tápoknál csak néhány watt!
BS II 500 valamivel hangosabb, mint a Corsair VX450, de természetesen nagyon jó táp!
-
nyunyu
félisten
Hogy a vidkarival mi történhetett, azt nem tudom, de ha szaglott, akkor erős a gyanúm, hogy megsütötte a Kodegány...bár ha utána bekapcsolt és ment, lehet hogy csak pirított rajta
Valoszinuleg annak a kartyanak annyi.
nV kartyak amugy elindulnak PEG csati nelkul is, de olyankor csokkentett orajelu+fogyasztasu 2D uzemmodra vannak korlatozva.
-
Traxx
őstag
válasz
betegphiu #15148 üzenetére
Vegyél normális tápot első körben, ilyen kaliberű kártyát az általad említett ipari hulladékra bízni...hát sejted.
Hogy a vidkarival mi történhetett, azt nem tudom, de ha szaglott, akkor erős a gyanúm, hogy megsütötte a Kodegány...bár ha utána bekapcsolt és ment, lehet hogy csak pirított rajta
De nem eröltetném tovább egyik táppal sem.
Amúgy 400-as FSP-t vegyél, ha olcsón akarod megúszni a dolgot, vagy Gigabyte Superb-et.
-
nyunyu
félisten
Atnyalaztam az SPCR 2005. januar ota elkovetett taptesztjeit, aztan csinaltam egy szep nagy tablazatot a kulonbozo terheleseken mert hangerovel.
Hova tudnam html-ben felrakni?
-
nyunyu
félisten
válasz
blackmolly #15146 üzenetére
ja, bocsánat, azt nem írtam bele, hogy ettôl az (1 ági) túlterheléstôl természetesen lekapcsolt a táp...
Melyik?
FSPken agankent van szabalyozva, meg kulon aramkorlat.Seasonicokon viszont kozos szabalyzas van, es utana van ketteagazva...
-
betegphiu
senior tag
halihó!
a gondom a következő!
vadiúj gépet raktam össze (5600+,asus sli deluxe lap,2 g ram,gigabyte8800GT.)
namost összeraktam kezdtem telepíteni a winfost,és közben a videókari felizzott olyan szinten,hogy kikapcsolt a gép és a zalman olyan forró volt,hogy memégette az ujjamat,plusz 2 méterről lehetett érezni a szagát... lehúztam a kártyáról a tápot,akkor szépen ment a gép,de ha visszadugom a tápját akkor el sem indul!!!
kérdésem a következő:
-valószínű,hogy a codegen 400-as táp kevés hozzá.átraktam az én gépembe a kártyát ebben qtech 500 van és ugyanez a jelenség jött elő itt is,hogy ha adok a kártyának tápot,akkor nem kapcsol be a gép,ha nem adok ,akkor bekapcsol.(minkét gépnél mindent lehúztam,csak vinyó meg kártya ment,külön ágról)
a videókari meghalt szerintetek?vagy ha meghalt volna,akkor kihúzott táppal is fekete képernyő lenne?előre is köszi a sürgős választ!
üdv.
-
FefeeX
veterán
Kérdésem az lenne, hogy a konfigomhoz a lehető legjobb ár/érték arányban szeretnék tápot, ami elég halk is. Használt BluestormII tápot néztem ki itt PH-n, kérdés hogy az 500W-os mennyire fogyasztana kb túl, és hogy még mindig elég halk/jó-e.
-
blackmolly
csendes tag
válasz
blackmolly #15145 üzenetére
ja, bocsánat, azt nem írtam bele, hogy ettôl az (1 ági) túlterheléstôl természetesen lekapcsolt a táp...
szóval ezért gondoltam, hogy – marketing szempontból is annak reklámozott– „Egy ágon az összes amper”-elvet preferálnám...
-
blackmolly
csendes tag
válasz
nyunyu #15132 üzenetére
nyunyu!
Igen, valóban írtátok, de ha – csak a tisztánlátásom kedvéért – mondjuk 25 Amperrel terhelem meg a (matrica szerinti) egyik 18 Amperes ágat, akkor mi fog történni? (Merthogy – szintén teszteket, hozzászólásokat olvasva – volt, akinél ez történt egy erôsebb tuning alkalmával. Sajnos nem tudok linket, túl sokat olvastam az elmúlt idôszakban, de az állításodra sajna nem találtam megnyugtató választ...)
Bocsánat, hogy kötözködöm...
-
-
Tierce
csendes tag
válasz
elfelejtette #15120 üzenetére
Szia!
Igazából nem tudom pontosan mi a baj. A tápra vagy a videókarira gondolok.
Leírom a hiba jelenséget:A probléma az, hogy felraktam a Call of Duty 4-et a gépre, elkezdtem vele játszani és először, mindig a Tutorialban az egyik résztől megállt és elmosódott a kép. Olyan mintha Driver hiba lenne. AZ alap driverrel is próbáltam, a legújabbal és egy korábbival is. Mindig, azóta is meg-meg áll a kép.
Egyik nap megpróbáltam megint a Tutorialtól elkezdeni a game-t, amikor is simán átvittem azt a részt. Aznap minden hiba nélkül MAX grafikával végig is nyomtam a játékot. Semmi baja nem volt. Ez kb. 6-7 órát jelentett egyhuzamban. Azt hittem végre valahára feltettem a megfelelő drivert, amikor is elkezdődtek megint ugyanazek a bajok, ezuttal már a multiplayer módban. Azóta felraktam a F.E.A.R. és a Crysis című játékokat is. Ott is elöjönnek a bajok: egyszer csak, meghatározatlan időközönként, megáll, elsőtétül v. eltorzul a kép, gyakran lefagy, a szokásos fagyás hang kiséretében.Ezenkívül jónéhányszor elöjött a következő hibaüzenet: NV4_Disp képernyőillesztő meghibásodott.
Utánanéztem, hogy mit is jelenthet ez, és azt találtam, hogy nagyon sokmindennél kiírhatja ezt a gép. Driver problémánál, Túlmelegedési problémánál, Stabilitási gondoknál (CPU, VGA, Memória)
Ezenkívül a fórumokon találtam mégegy említésre méltó dolgot, méghozza a GeForce 8800-as videókártyákra jellemző tipushibát, az úgynevezett
"Texture Leak" problémát. Azt írják, hogy ez egy régóta ismert, de csak manapság bejelentett "texture leak" probléma. Ez lényegében azt jelenti, hogy a GF8800 nem képes minden texturát eltávolítani a memóriájából, és egy idő után a nem használt és bentmaradt texturák miatt betelik a memória. A nem használt texturák bentmaradnak a memóriában és elzabálják a helyet
Az orvoslás egyelőre annyi, hogy lépj ki ALT-TAB-bal és vissza, esetleg lépj ki a játékból és indítsd újra.És valóban, amikor megáll és eltorzul a kép, akkor jónéhányszor megtudtam csinálni azt, hogy gyorsan letettem Tálcára ALT-TAB-al a game-t, utána visszalépve, újból jó volt a képminőség és tudtam tovább játszani. Sajnos volt, hogy utána nemsokára megint elöjött a probléma, de olyan is, hogy nem. Nagyon rendszertelen az egész. De ezt sem mindig lehet eljátszani, mert gyakran fagy a játék és muszáj ujraindítani a gépet, sőt inkább ez utóbbi dominál.
Szóval szerintetek mi lehet a baj? Okozhat ilyen tüneteket az, hogy esetleg gyenge a táp a géphez?
Előre is köszi.
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
Neoteric #15134 üzenetére
Az én gépemben egy TRUST 370W LowNoise van hehehehe!
)!De eddig még semmi baj nem történt.AMD A64 X2 3800+,AC Cooling Freezer64 Pro,ASUS M2N-E,4*512 DDR2 Elixir 800MHz,250GB Samsung SATA2 7200 8MB,3db rendszerhűtő,ASUS EN7600GT 256MBGDDR3,LG DVDiró.Na ehhez mondta a 400W-os tápot.
-
Kiskutyák
aktív tag
Egy kérdés!
AMD A64 X2 4200+
Gigabyte GA-M56S-S3
2*1 GB DDR2 800MHz KingMax ram
Gigabyte ATI Radeon HD2400XT 256MB GDDR3 silent
WD 160GB SATAII 7200RPm 8MB
FSP400W PNF táp
Thermaltake TMG A3 procihűtő
1db 92cm silent rendszerhűtő (silent alatt 18,5db-t értek)Ehhez a konfighoz felesleges ez a táp?Csak kérdem,mert a f...m kivan,hogy mindenki mond mindent,sok okos tojás!Az én AMD X2 3800+ hoz 400W-ot ajánlottak anno.Egy szervizes,rendszergazda.
Most akkor mi az igaszság?Sok ez a táp vagy kell neki valójába?
Köszi
-
nyunyu
félisten
válasz
blackmolly #15131 üzenetére
Olvass mar vissza, kb. ezerszer leirtuk mar, hogy a HX520/620 3 aga csak a marketingesek hulyesege, valojaban csak ket ag van, de az is ugyanonnan ered...
-
blackmolly
csendes tag
válasz
venember83 #15126 üzenetére
Köszi!
Kb. egy árban van az 520-as és a 650-es, de az 520-ban 3x12V-os ág van 18-18 Amperrel, szemben a 650-es 1 db 52 Amperes ágával. Ez biztos elvisel bármilyen jövôbeli extra tuningot, nem fog nekem leszabályozni, mintha teszem azt az 520-as egy ágát túlterhelném – mert a kábelek elosztása miatt elôfordulhatna...
-
Neoteric
addikt
válasz
venember83 #15129 üzenetére
ez igaz, de sztem nem mindig van olyan h 1 hét (sőt csak pár nap..) alatt 20k-val olcsóbban hozzájuthatsz ua olyan teljesítményhez..
mellesleg a srác nem számítógépőrült csak kell neki az fps cod2be, meg cs:source-ba..
-
venember83
nagyúr
válasz
blackmolly #15124 üzenetére
Nem, a monitor áramellátása közvetlenül volt kötve, nem számított bele a táp által leadott teljesítménybe.
Quazán + 8800GT SLI konfighoz azért már szvsz nem optimális a VX450, főleg tuning esetén, HX520-hoz mit szólsz? Nem tudom milyen árban van a TX650-hez képest, de halkabb és moduláris és erősebb a VX450-nél. TX650 azért enyhe túlzás ehhez a géphez, valszeg a VX450 is elvinné, csak akkor már elég sok hővel kellene megbírkózzon a tápventi.
csimav: Áramszámlát illető kérdésedre nem tudok válaszolni, mivel nem tudom mennyi Magyarországon az elektromos áram, meg az ilyen áramszámla-saccolósdinak sok értelmét sem látom. Ajánlom ezt a topikot, itt jobban benne vannak a hasonló számolgatásban.
-
blackmolly
csendes tag
Tiszteletteljes üdvözlet mindenkinek!
Szeretném felújítani a gépemet az alábbi konfigurációban:
Rebel9 ház, (az oldalsó 25 centis ventis) + elöl, hátul
egy-egy 12 centis venti, 1 DVD-író, 2 db vincseszter, bill., egér és monitor)
Illetve itt volna egy kérdésem: ha a monitor is a tápba csatlakoztatnám (nem, nem ezekbe, nem lehet, tudom), beleszámít a leadott max terhelésébe?Alaplap: ASUS P5N-E SLI
Memória: 2GB 800MHz RAM Geil Black DRAGON (2 X 1GB) 4-4-4-12
GPU: Intel Core 2 Quad Q6600, 2.40 GHz 775 BOX, tuningolva 3.2 GHz-re
GPU cooler: Hyper TX2
VGA SLI: 2 x GAINWARD 8941-BLISS 8800GT 512MB Golden Sample PCIESzeretném tudni, hogy ezt az SLI-konfigot kiszolgálná-e egy VX450-es Corsair, vagy inkább egy TX650-est vegyek? (A 450-es 400W leadásáig csendesebb lenne mint a 650-es, ha hihetek a honlap Noise-grafikonjainak: [link] és [link])
A válaszokat elôre is köszönöm!
-
csimav
őstag
válasz
venember83 #15122 üzenetére
Kösz
-
csimav
őstag
Sziasztok
Most vettem egy gépet:
GIGABYTE EP35-DS3
INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX
DDR2-4GB/1066 DU GEU (GEIL)
HDD SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA2
VGA GEF. 9800GTX 512MB/DDR3 PCI-E GALAXY
DVD ÍRÓ PIONEER 215D OEM SATA
NEONCSÕ REVOLTEC KÉK 15 CM BUBORÉKOS ZÖLD
Elég lesz hozzá a Corsair VX-450 es táp?
Előre köszi a segítséget -
Tierce
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem új gépet és úgy néz ki, hogy a jelenlegi táp nem elég (erre gyanakszom) hozzá.
A konfig a következő:- Intel Core 2 Duo E6850 3.00 Ghz proci
- Zalman CNPS8000 CPU hűtő
- MSI NX8800GT Zilent 512MB GDDR3 videókari
- ASUS, P5K alaplap
- 4GB 2x2GB Kingston 800MHz CL5 memória
- 500GB HDD Samsung SATA-II 7200, NCQ, 16MB Cache
- Creative SB audigy 7.1
- Zalman 120mm rendszerhűtő ventillátor
- Táp: Chieftec GPS-400AA-101 A (gyári, ezt adták a házhoz)
Szerintetek ehhez a géphez elvileg elég lenne a jelenlegi táp, vagy gyenge hozzá? Ha igen, akkor milnyen tápot javasoltok?
-
Ricko
tag
ez mi h. kicsi a leadott terhelés? há annál jobb neki, nem?
kevesebbet kell adnia, és u.akkor attól még mennie kellene
amúgy C2D 6420 húzva, Asus 1950 Pro, 800-as ddr2 tuningolt ramok, 300GB SATA2 vinyó, 2 db DVD-RW, tuner, hangkártya, system vetni... sztem azé van terhelés -
Ricko
tag
Skacok légyszi segítsetek már!!!
Most kaptam meg a tápomat egy ph-s kollégától egy Enermax EG701AXVE tápot (600w)
Rádugok mindent az alaplapra amit kell, de miután bekapcsolom a gépemet leáll, majd elindul, de azonnal meg is áll, majd utána csak a tápon megy a vetni... ilyenkor mi van???
24 pin-est rátoltam, sőt a proci tápnak ami megy a 4 pin-es az nincs a tápegységen hanem egy 8 pin-es van rajta, de jó mert az alaplapomon van 8 pin-es és rámegy. A VGA-nak rádugtam a PCI-E tápot (2 van mind a 2vel kipróbáltam), meg van Y átalakítom azzal is kipróbáltam.
A BIOS-t is jumperrel le default-oltam.
Ha a régi Cooler Master eXtreme 430W tápomat visszarakom azzal megy. Ez csak abban különbözik, hogy a proci tápnak nem 8 pin-es hanem 4 pines csatija van. -
Skizz
addikt
válasz
Petya2900XT #15113 üzenetére
Ha most veszel egy VX450-et, vagy egy 425-ös/485-ös 82+-t, akkor nem kell még sok-sok évig tápot cserélned... egyébként az ilyen kilowattos, illetve 'majdnemkilowattos tápokkal az a baj, hogy átlag 4 felé osztják a 12V-os águkat, tehát, ha erős CPU-VGA kombót tervezel, akkor pont rossz helyen keresgélsz. A VX450 a te tápod, a maga Seasonic belével, bontatlan 12V-os ágával és halk ventijével.
-
-
Neoteric
addikt
válasz
Petya2900XT #15110 üzenetére
má nem azér de aza táp (modecom) pont a nem ajánlott katgóriába van..
egy minőségibb 400-500w-os táppal többre mennél sztem.
pl corsair vx450, hx520
vagy fsp bluestorm 400w, 500wstb.
-
-
-
stol
addikt
válasz
Petya2900XT #15108 üzenetére
Olajkályhához?
A jelenlegi géped a 250W-os álomhatáron csüng padlógázon. -
Helló mindenki!
Szeretnék a közeljövőben venni,egy 850W körüli tápot!Chieftec CFT-850-14C 850W-re esett a voksom,de nem akarom elsietni!Hosszabb távra tervezném,lényeg,hogy 850W küröli legyen,hangba persze a leghallkabbat keresem,megfizetehető áron!
Melyik ez a táp?
Előre is THX! -
haczi
csendes tag
Tudtok vmi csendes tápot ami jó is (olyan 450W körül)?
Hány dBa körül vannak a tápok, mert én vettem egy hűtőt a házba és az 18 dBA-s és nagyon halk, gondolom ennél hangosabbak?! -
Zsolt112
tag
Üdv
Annyi lenne a kérdésem hogy egy
Core2Duo 6550
Gigabyte EP35-DS3
9600GT
2X1 GB ram
2 HDD és 2 ODDilyen konfighoz elegendő-e egy 450W -os táp (Chieftec GPS-450AA-101A)
A válaszokat előre is köszönöm.
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!