- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
Ne foglalkozz ilyen hülyeségekkel!
Szoktál netezni, tehát kell a szélessáv. Ha 3G-n teszed, többet eszik a telefon, ha 4G-n, akkor kevesebbet, és ráadásul még gyorsabb is. Ha szolgáltatótól veszel telefont, minden hazai sávot tudni fog (az ominózus B20 800 MHZ-et is) , ha pedig máshonnan veszel telefont, akkor erre külön figyelj oda.
A telefon fel fog lépni 4G-re, ne aggódj (kivéve ha ezt a menüben kikapcsolod). -
cs.zs.
veterán
Szia,
nézd ezt a táblázatot, a jelenleg használt 4G frekiket mutatjaa B20 LTE 800MHz nem a jövő, hanem a JELEN. Mindenképp ilyesmit válassz, hiszen szoktál netezni a telefonodon. Az, hogy tegnap nem kellett neked a 4G, nem jelenti azt hogy holnap sem kell majd. (Kell majd)
üdv
cs zs -
pit stop
addikt
Amikor P6 megjött sokan ráindultak és itt is ajánlva volt de úgy emlékszem több tulaj jött ide is hogy ne ajánljuk mert széles körben volt vele többféle problémájuk. SP-nek pedig gyenge wifit lehet általánosan felróni, és sokkal több van belőle mint Huaweiből.
De lassan úgy is itt a CES és termékfordulók. -
Devas
őstag
Meg jobban optimalizált elvileg, google referencia telefon sokáig kapja elsőként a frissítéseket blabla, bár mondjuk a P6 szerintem szebb és talán ritkább is. De kinek milyenek az igényei, akinek a P6 tetszik vigye azt, mert azzal lesz boldog. Én személy szerint Moto G, vagy Nexus 4 felé hajlanék, ha vennék, de nem fogok.
Sony már leírta magát nálam jópárszor.
-
Mr.Grincs
veterán
Formailag kiváló, dizájnos, "jó" kamera, sok tárhely. Itt ki is merül az ami jó benne. A cikk olvasása után azt mondtam, hogy ez nagyon elkeserítő, sok a kötöttség. Inkább android, mert az felhasználóbarát, szabadon tesreszabható, nincs megkötve a kezem szinte akármit meg tudok csinálni a telefonnal. Meg már szerintem amúgysem sincs sok hátra a BB-nek, hogy végleg lehúzzák a rolót. Nem tudnak olyat alkotni már olyan árban, hogy kihúzza őket a sírból amivel már fél lábbal beléptek.
-
Nova96
őstag
-
Nova96
őstag
Értem és ez a 30% bármilyen készülék vásárlásból lejön?
Értem ezalatt azt pl. részletre veszünk akkor van az végősszeg és abból jön le vagy a kezdőrészletből?
Bocsi a hülye kérdést.És még egy kérdés most nézem a webshopot és ott van online kedvezmény(23%) és az a kettő gondolom nem adódik össze
-
SentryGun
aktív tag
Sorry, nem -KP-nek címeztem.
Sziasztok!
Édesapámnak keresek dual SIM képes (a dual active nem feltétel) érintőképernyős androidos mobilt. A fő szempontok, nagyjából fontossági sorrendben:- minél nagyobb akku,
- 4" max 4,5" közötti méret,
- minél frissebb android verzió,
- jó kijelző.Teljesen átlagos használatra kell, de főként telefonálásra lenne használva, plusz az robotos rendszer jelentette előnyök, mint e-mail/kontakt szinkron, stb. Esetleg kamerahasználat.
Árban nincs behatárolva, bármi jöhet, ha jó. Nagyjából átfutva a listát a Galaxy S4 mini dual sim, és az LG L7 II dual sim amiken így hirtelen megragadt a tekintetem. Még az Alcatelek szimpatikusak kinézetre.Mit tanácsoltok? Melyikkel mik a tapasztalatok (csak nagyvonalakban)?
Előre is köszönöm a segítséget! -
BigFoote
csendes tag
Köszönöm a választ.
Én is erre gondoltam, hogy ez pénzkidobás, de mivel én céges telefont használok, nem ismerem a belépő modelleket.
Az a bajom, hogy nekem belépő modell szintű HW kéne, de nagyon jó minőségi csomagolásban.Nem írtam, de csak androidban gondolkodom, Telenoros kártya fog belekerülni, de függetlent szeretnék venni.
Erre is tudsz valamit javasolni?
-
s3toraph
senior tag
Persze tudom. SP-től csak a wi-fi gyengesége tántorít.
(#41238) fntastic:
Na ez már jól hangzik!
Az optimalizáltságot dicséri a teszt, az számomra vonzó momentum. Nekem ne szenvedjen, omoljon össze egy gyári rendszer, gyári állapotában. Még az 512MB RAM is elég lenne az igényeimnek ahogy számolgatok.
Meg kellene taperolnom az LG-ket, ezúttal alaposabban, máshogy nem fog menni a döntés.SP-t meg Ace 3-at már taperoltam, futólag az L7 II-t is.
(#41239) silvergod:
A róla szóló cikknél a fórumban, ha jól emlékszem. Mondjuk csak pár oldalnyit olvastam bele futólag, nem nagyon volt negatív vélemény. De most, hogy ennyire felhördült rajta pár ember, akkor inkább kiejtem a listámból, ha azt mondjátok többen is hogy felejtős teló ill. mókázni kell vele hogy használható legyen. Nem akarok rosszul választani.Bocsi srácok hogy nem olvastam bele mindenbe, most tényleg alig van rá időm, de telót meg csak kellene már venni végre. Ezért kérdezek a tapasztaltabbaktól.
Eddig akkor ami maradt, árakkal:
- LG L5 II 36K
- LG L7 II 48K
- Sony Xperia SP 51K
- Samsung Galaxy Ace 3 LTE 46KMegtaperolom őket megint aztán döntök. SP éri meg hosszútávon a legjobban úgy néz ki.
-
birozoli7800
senior tag
F6-ot nem találok most a szolgáltató kínálatában. LG P710 Optimus L7 II-en gondolkodtam még. Nem tudom melyik érné meg jobban. És melyik jobb minőségben. Az idol-nak nagyon megtetszett a nagy méretű kijelzője viszont nem tudom, hogy az lg-hez képest mennyire jó a minősége.
-
-
gergo5991
őstag
a huawei p6-ot sokan istenítik
havernak desire 500 van- állandóan bezár minden alkalmazást ram hiány miatt, pedig 500 van szabadon neki benne
xperia sp- a wifijével gond van, gyengébb mint egy áltagos wifis telefonban, a kijelzője elmegy, azonkívül szép éles képet produkál. -
w333
félisten
Ismerősöm Note 2 -t cserélte le P6 -ra menüben laggol számomra csalódás
(#40707) Viktor0610
Még nagyon sok helyen kapható
(#40710) -KP-
Fogalmam sincs hogy miért laggolt ... Nexus 4 -hez hasonlítva kicsit más, ismerős csak annyit mondott róla hogy kicsit akad és minden este tölteni kell
-
Kenya9121
újonc
Hétköznapi dolgok, egyetemista ként pedig az sem árt ha gyorsan betölti a netet, nem akad ha esetleg kell egy kis segítség vizsgán, zh-n. Viszont mindenképpen hosszú távra tervezem használni, szóval jó lenne ha minden téren megállná a helyét..
És ha kérhetném, azt még odaírnátok, hogy ami ajánlotok, a többivel szemben miért pont azt választottátok? (előnyei, hátrányai esetleg a többivel szemben) Köszönöm
-
PuMbA
titán
Xperia E-ben sincs vaku, szóval az alapvető kérdésen nem változtat
(#40461) Cha-b: "Sosem volt a kezemben "windows mobil" egy "idősebbnek" mennyire bonyolult a kezelhetősége?"
Androidnál minden egyszerűbb
Faterom gond nélkül használja, míg Androiddal meggyűlt a baja, annyira kesze-kusza megoldások vannak, illetve sok embertől hallom tapasztalatként, hogy egyszerűbb.
-
fntastic
aktív tag
Én is elvagyok 3 éve vaku nélkül, ha fotózok valamit akkor az szöveg/információ.
De amúgy ha kell neki akkor tényleg ne azt vegye, de ha ezt a kompromisszumot megtudja kötni, akkor mindenképp az egyik legjobb vétel.u.i.: Ja, de arra gondoltál, hogy neked kell. Akkor marad valami más, amit mondtam, vagy várj még 1-2 tippet.
-
-Faceless-
őstag
Amikor fölvették kínálatba 2 hónapja kb. akkor 65 volt feltöltősen, és 58 xs csomagban. Ha mást nem árat emelni karácsony előtt nem fognak, szóval 15.-ig tudok várni.
#Haby Igazából attól függ, most 3 jelentősebb középkategóriás készülék van 100 alatt. Az SIII, a P6, és az SP ezek közül úgy fogjuk rá szinten ki lehet jelenteni, hogy sorrendben van a fotós, a szép, és a gyors. Minden másban azonosak, jó mindegyik üzemideje, frissítés is jönni fog, 3 féle kijelzőtípusnak jobbikai szerepelnek. Innentől mindenkinek mire kell. Én a gyors mellett döntöttem.
-KP- Ha tényleg megemelik, akkor menjenek a tudják hova, én meg veszek s3-at a vodánál
-
dokee78
félisten
P6
+szebb fotók
+szebb kijelző
+több extra
+2GB RAM
+minőségi kialakítás (már szinte Iphone minőség)
-a kevésbbé elterjedt SOC miatt játékokban lehetnek textúra hibák egyébb bugokSP
+talán támogatottabb
+erős és támogatott 2 magos SOC-kijelző
-szervíz (Cordon Electronics,de szeretném már,ha szerződést bontanának velül)Hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
quailstorm
félisten
Azt hogy elvársz alap dolgokat a telefontól, mint alkalmazásváltás. Mert azon a cuccon rekordkevés a szabad RAM. Tehát a böngésző mellett az SMS már nem megy... De legalább minden nyögvenyelős. 720p videót sem tud. Meg az ilyen, meg még jobb droidvackokra is jellemző, hogy pár hónap kitartó használat után idegőrlően lassú, és teljesen bugos, fagyós, újraindulós lagtenger lesz. Elég hozzá felrakni pár appot meg kellő időt várni sajnos. Nekem nincs olyan tapasztalatom hogy SGS2 alatti kategóriában akármi hosszú ideig bírná. Sola, S advance, Ace2 a teteje ahol ez előjött, márpedig azok nem kicsit jobbak az Y300-nál...
L520 meg állandó teljesítményt nyújt, és elég korrekt (ilyen kategóriájú droidhoz mérten pláne)
Cserébe kevesebb a funkció, meg a perifériacsatlakoztatás, a beleszólás mértéke, a játék, meg a böngésző sem tetszik nekem (túlnagyítás+laponként beállítandó proxy=anyázás) -
kyle23
tag
Egy kicsit félek az LG-től. Akiknek az volt a haverok/barátok/ismerősök közül, ha gonosz akarok lenni azt mondanám hogy többet jártak vele a szervizbe mint amennyit otthon használták. Hogyha minden gyártót összevetünk akkor ebbe a kategóriába ( 80-100.000 Ft) milyen sorrendet lehetne kihozni a jelenlegi gyártók közül?
-
pattantyu
tag
A bolt gari temahoz meg annyi jon hozza, hogy ne remelj sokat a boltok kb 1-2 havonta tulajdonost valtanak, persze papiron. Eddig az xxx kft-e volt a bolt, tole vetted mondjuk, aztan amikor a garival gond van, akkor mar az yyy kft-e a bolt, az xxx tonkre ment. Egyik ismerosom meselte ezt, aki nagyban hoz be kintrol telok. Szoval a bolt gari talan tenyleg nem a legjobb. Persze lehet, hogy az egesz kamu, de tudod, jobb felni...
-
w333
félisten
Parancsolj : Link !
(#36764) quailstorm
Nexus 4 előtt volt S3 LTE telefonom és megmondom őszintén csak azért adtam el mert tényleg nagyon gyenge anyaghasználat, kijelző kicsit szőrös (RGB) nagyon vékony és állandóan azt éreztem hogy kicsúszik a kezemből ergo nagyon rossz a fogása !
Na meg a zongoralakk fekete ház iszonyatosan karcolódott ...
Kamerában egyetértek, tényleg jó és nagyon gyorsan exponál de kb. ennyiből ki is merült nálam -
vacs
veterán
Itt nem nagyon fognak neked P6-ot ajánlani (rendszeresen követem a fórumot)!!
Tény, hogy az SP/Z erősebb, de nem mindenki használja játékra a telefonját.
Most, hogy a P6 ára a T-nél lecsökkent (kártyásan 118-ról 98-ra), így már simán vállalható.
Én se nagyon tudok dönteni, hogy P6 - SP - S4mini, esetleg Nexus5 - G2 legyen (bár ezek már túl nagyok).
Elárulom, hogy jó eséllyel én is P6-ot fogok venni a héten, csak még a színét nem döntöttem el.
Persze tökéletes telefon nincs.
Olvasd mind2 telefon topikját, hogy tisztában légyél a jó/rossz tulajdonságaikkal.Bitpalace: szerintem a P6 és a Z is nagyon jó, neked kell döntened.
-
HuMarc
veterán
Osztálytársam teljes megelégedéssel használja az Y300-at, elég lesz az 512 MB RAM, főleg egy ennyi idős gyereknek. Bár én ebben a kategóriában inkább a Nokia Lumia 520-at ajánlanám az Y300 helyett, hacsaknem lányról van szó. Ha lány, akkor inkább Y300. Ha még aktuális.
@TBurjan (#35532): Ezek közül az Y300 a legjobb választás. + A Samut messze kerüld el, ilyen árkategóriában!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Viccrovat
- Hardcore café
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Edzett üveg: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz 899 Ft
- Nagy tételben - Használt telefon felvásárlás
- Újszerű Oppo Find X6 Pro 16/512 GB
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR