- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
Teljesen mindegy, hogy a kifizetés egyösszegű, vagy részletekben fut. Volt-e a vételárban kedvezmény a listaárhoz képest vagy nem, és ha volt, akkor ez a "kötbér".
A 2 éves hűség megállítható/felmondható/abbahagyható, de akkor ezt a pénzt (készülékkedvezmény) a szolgáltató visszakéri. Ha nem kapja meg, akkor blokkol.
-
ClayMore
aktív tag
A keret annyi amennyi kell hozzá.
Viszont ez elég hamar eldőlt ugyanis a Google kiesik a melegedés miatt és nem hiszem, hogy ez a proci tartósan bírná majd az android frissítéseket úgy hogy ne hajtsák szét. Én ezt nem remélem.
A Xiaomik meg refurbished áron IS drágábbak mint az S23 amit meg brutál leakcióztak Amazonon is meg MediaMarktban is 449EUR-ra. Fizikailag nem is lehet a boltokban megkapni, csak online. Ennyiért meg ajándék! -
ElRamos
tag
Sajnos nem, drága lesz az, írtam is, hogy még most is sokallom például az iphone 14 pro árát, pedig az sem mostani telefon. Én azt a stratégiát szoktam követni, hogy a 2 évvel korábbi "csúcstelót" veszem, az nekem bőven elég. Az S21-et is 2023 áprilisában vettem meg 1,5 év garanciával. Nálam a lélektani határ a 200.000 forint, ettől többet telefonra nem akarok költeni.
-
lazac_
tag
Ha 2e lenne, nem problémázna szerintem senki. Ha 20e lenne, kevés embert zavarna, ha mellé EGYSÉGES lenne. Kezd úgy-ahogy egységes type-C lenni a csatlakozó, ezért elkezdték a gyorstöltő rendszereket szétszabdalni... A Honor 200-ast szemeltem ki többek között, hát a 100w-os adapter 19e hozzá. Qc, pd, supercharge, fastcharge, vooc, f.szemf.szom...
-
Joezyka
senior tag
az 400+ lesz ha jól sejtem... abból 2 telefont veszek.
Azért is próbálok az ésszerű (mármint kinek mi az ésszerű) határokon belül maradni, ezért is lőttem be a keretet 250.000 Ft-ra...
Honor 200 Pro-ra is 2027-ig van terméktámogatás. Bár itt legalább erősebb a HW. No1. helyre teszem, köszi a tippet. -
Joezyka
senior tag
Pixeleket néztem, és az volt az első célpont, mert nagyon szimpatikus volt, de kb az összes teszt azt írja, hogy melegszik. Felhasználókat is kerestem, ők a navit írták, csak, hogy ott melegszik nekik csak. Úgy érzem a Googlenak ez a Tensor chipsete még nem forrt ki, vagy nem találták el, sem hőmérséklet, sem teljesítmény szinten.
A Honor 200 pro is igazából csak magasabb mint a mostani (A52s), így ezek a méretek is beférnek (ezért is volt a Oneplus 12R is a célkeresztben). Utánanéztek a Honor támogatásnak is, de ez egy jó tipp, köszönöm.
Méretet illetőleg félreértés volt, mert nem nagyot keresek mint az S23+, hanem pont kisebbet. Nem kell überbrutál HW, de azért legyen annyira erős, hogy 4 év múlva se nyekeregjen (így került a fókuszba az S23) -
grizlisandor
veterán
Mind a Moto g54 és Moto g84, ki kell keresni, mert nem engedi linkelni, de 2026 Szeptemberig kapják a biztonsági frissítéseket elvileg.
---
Megérkezett a Redmi Note 13 4G, egy jó kis telefonnak ígérkezik a Pixel7a-hoz hasonlítva, egy Redmi 8 után nagy előrelépés lesz. -
vence
aktív tag
A Wikipédia
a világon a legtöbbet használt és legnagyobb enciklopédiája szerint:"A Motorola Mobility LLC a Lenovo tulajdonában álló amerikai telekommunikációs berendezéseket gyártó cég. Korábban, 2004-ig, a Motorola, Inc. mobiltelefonos divíziója volt
---
Székhely Libertyville, Illinois USA
Vezetők Dennis Woodside < (Szerintem ez se kínai név!)
Alkalmazottak száma 4 599 fő (2013) (1A magyar oldalt [linkelem] , de az angol sokkal részletesebben ismerteti a cég, az utóbbi tizenegynéhány évben elég kalandos, nem egyszerű történetét.
És a Google nem kicsit dicstelen szerepét a történtekben.Meggyőződésem, hogy sokkal szegényebb és egysíkúbb lenne a mobilok piaca, ha a MM LLC nem tudott volna talpon maradni.
És ebben azért - ha tetszik, ha nem - a lenovo-nak volt némi szerepe. -
vence
aktív tag
160 ezres telót linkelsz,
amikor 100k volt a keret?!és minden ajánlott 100 felett van (kivéve a zug-gsm-est!
Pont ezért nem versenyképesek ezek a modellek,
ill. nem ezeknél kell keresni a jó ár/értékarányt.Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy Best-buy teló is 100%-ban meg tud felelni az egyedi igényeknek.
DE lehet jó és kevésbé jó kompromisszum. -
Dinter
addikt
-
-
seamus
csendes tag
Sajnos jelenleg nincs bontatlan ennyiért. :/
Amúgy édesapámé lenne a készülék. Van egy Galaxy Watch 4-e. Emiatt gondoltam, hogy Samsung telefont kellene vennünk neki mellé. Esetleg egy Pixel 7a? Az órán milyen funkciók működnek Samsung telefonnal, amelyek Pixellel nem? Én egy Pixel 4-et használok 4 éve, nagyon szeretem, neki is azt vennék szívem szerint.
-
Ájvé
veterán
Nem tudom mi problémád vele, 2027-ig kap biztonsági frissítéseket és két főverzió frissítést. Főverziót frissíteni se biztos hogy előnyös, nem is mindig hoz nagy újdonságot se, Android 14 például kifejezetten kevés újdonságot hoz, persze mindig az fáj legjobban amit nem kap meg az ember. Itt eddig egyetlen frissítéssel se volt gond, persze lekopogom. Több mint 10 év Miui után azt mondom így legalább nyugalom van, de nyilván kinek mi a fontos. Egyébként jó hardver van benne, kamera is elfogadható, mondjuk ebben Xiaomi 12 (előző készülék) biztos jobb volt nem is kérdés, viszont gyengébb hardver ellenére sincs semmilyen akadás vagy belassulás, nincs tele minden féle bloatwareel.
Persze Nothing Phoneba sincsenek ilyenek, biztos nagyon jó készülék az is, de Motorolával sincs probléma szerintem, ha meg jobb a tesztek szerint a NP 2a akkor biztos jól jár vele. -
A támogatás nem lenne gond, viszont nem hardveres a hiba. Ma bújtam a külföldi fórumokat, és voltak olyan kommentek, hogy elküldték javításra, de nem oldotta meg a problémát.
Szoftveres a hiba, alacsonyabb Android verzióknál nem jelentkezik. Fura, mert van, aki szerint az övé jó. Haveromnak van S10+ telefonja, az ő hangja is kritikán aluli.Van egy olyan tippem, hogy amikor a Bixby-t letiltom, törlöm a frissítéseket, majd újraindítom a telefont, akkor jó (jobb?) a hangom a másik oldalon, de ez a pusztulat egy idő után visszaállítja magát.
-
-
Szerintem nem, de míg a régi Defynek Defy+-nak a mérete miatt nem nagyon lehetett normális hangszórója, legalább szoftveresen kiemelkedő volt a multimédia hangrésze, nyilván mindenki fülhallgatót használt még akkor. A mostaninak csak egy alap szoftvere van hangra és bizony egy szál nem túl jó hangszóró került bele csak.
-
Laslow
senior tag
A flagship 4 évenként helyett a középkategória 2 évenkénti cserével nem csak azért jó, mert árban ugyanott van, hanem mert így kevesebbet bukik, ha esetleg elveszíti/ellopják/eltörik a készülék, és az akku cserével sem kell foglalkozni, mert 2 évet azért bír, 4-et már kevésbé. (Plusz így 2 évig még kamatozhat a megspórolt 150k Ft.)
-
lovas93
tag
Szerintem ez is egyéni preferencia kérdése. Nekem a havi 1 frissítés nem fontos, sosem értettem ennek fontosságát, ha az adott verzió is tökéletesen működik. Inkább jöjjön kevesebb frissítés, de az érdemi legyen. Nekem fontosabb, hogy ha töltésre van szükségem, akkor kb negyed óra-20 perc alatt olyan állapotba hozható a telefon, hogy még egy napot kibírjon.
"Meg ezeket a teszteket meg szoktam nézni én is persze...de ez ugye akkor az adott pillanatban működik jól. 1-másfél év múlva lenne a lényeg hogy akkor se hülyüljön-lassuljon le. Meg a gyártói bugok reklámok stb. Különösen xiaomi vonalon olvastam erről sokat.
Illetve a telefonomban a lehető legkevesebb reklámot szeretném látni mindenhol."Nincs reklám a zászlóshajó Xiaomikban!
A jól működésről meg annyit tudok hozzátenni, hogy tesóm 6 évig használt egy Redmi Note 4-et, én pedig 4 és fél év után cseréltem le az MI8-at, amit tesóm használ tovább boldogan! Semmi lassulás vagy hülyülés nem tapasztalható, bár én vigyáztam is rá és minden törődést megkapott, az akksicserét is beleértve.
-
sting2
addikt
4 db Huawei (P30 Pro és P30 Lite) telefon van a birtokomban, immár 4 éve.
2019 es az android biztonsági frissítés és 9. az android főverzió! mindegyiken..
Innen nézve nekem bőven elég ha 3,4 évig kapja a támogatást - ezt simán hozzá is a legutolsó gyártó is manapság.
Mert utána vagy váltok vagy pont nem érdekel, hiszen pofognek, ketyegnek, hibamentesen tovább.. -
Tiédetis
senior tag
Az egy dolog, hogy sóherkodik a samsung a töltőn, de azért valljuk be, amit ők "gyorstöltésnek" neveznek, az kb. annyit jelent, hogy egy 6 sebességes autó első fokozat helyett, másodikban halad az autópályán. Fotóban nekem jobban bejön a xiaomi természtesebb színvilága. Valóban, a frissítést szokták felhozni, mint érvet mellette. Ellene meg? Exynos pl. S23 plus vagy ultra nem megfizethető számomra, S22 haonlóról lebeszélnek itt (nem tanácsolják) akkor marad egy kettő generációval korábbi S21 Fe? Vagy A54 és csókolom? Ugye érted a problémát? Ezek fényében egy frissítés érv? Utálom az almát, de lassan jobban hajlok felé.
-
M4T4D0R
tag
Mert nem éri meg.
Galaxy A szériát próbáltam anno, sajnos nem jött be. Nagyon akadozott, lassú volt. Mindenképpen valami olyan telefont akarok ami régen "csúcs" mobil volt, mint a Galaxy S10.
Véleményem szerint jobb megvenni egy egykori csúcsmobilt olcsóbban, mint egy középkategóriás telefont újonnan. Valószínűleg gyors telefont kapok majd alacsonyabb áron.Illetve az A54 nekem nagy telefon.
Az A71 is kb ugyanakkora, nekem nem jött be.
-
-
w.miki
veterán
Akkor a Samsung A54, és a Xiaomi Note 12T jobb fotózásban?
Van még más ajánlat fotókra, hasonló, vagy olcsóbb árkategóriában? -
M-63
tag
Vártam az ilyen hozzászólást
Erre az a válaszom, hogy olvasd el még egyszer amit írtam a hivatalos garival, simán vissza lett küldve úgy, hogy ugyanolyan szar volt a gép és nem csináltak meg semmit.
A másik, soha nem adok ki egy eszközért annyit, amennyiből egy jó/használható autót is lehet. Nem ér annyit. -
SPeti1984
senior tag
Ebben az árkategóriában szerintem nem fog android 14-nél többet adni a Realme a Poco és az Oppo se. Általában ezek a gyártók 2 nagyobb frissítést garantálnak csak. Hasonló tudású Samsung meg minimum 50-el többe kerül. Xiaomi 12 úgy emlékszem ígéri az Android 15-öt is, de ott meg a melegedés és a szoftveres közelségérzékelő sokaknál problémás még mindig. Inkább elbukok egy android verziót, de legalább addig jól működjön és szenvedjek vele.
-
Értem. És mennyi az a memóriamennyiség amin hajlandó normálisan működni egy telefon?
Mert pár éve a Win7 simán pörgött 8gigával, egyszer tévedésből 4gigával is...A Galaxy A52s-be 6GB van, de az végül nem lett se megerősítve, se megcáfolva.
Nokia esetébe tudom, hogy ez már nem az a Nokia, de hátha - ezek szerint ne...Realme 9 Pro+ 5G 128GB / 6GB
Xiaomi Poco M5s 128GB / 6GB
Motorola Moto G82 5G 128GB / 6GBEzek tűnnek szimpatikusnak elsőre, 6GB memória már elég?
Ami még nem tiszta, az a memória kártya. Asszem az egyiknél azt írták az Árukeresőn, hogy ha kettő SIM egyszerre van benne, akkor nem lehet beletenni a memóriakártyát. Ez hogy van?
Köszönöm előre is!
-
cidalain
veterán
Nem nyomógombos. Viszont nem is bámulom órákon keresztül rajta a facebookot, egyéb social szarokat, és zene, videó sem megy róla. Munkatelefon. Főként telefonálásra.
Képernyőre gyakran nézek, viszont tény hogy egy hívás indítása nem annyi idő, mint egyszer átpörgetni a FB falat. Hívás viszont rendesen megy róla, napi 2-3 óra beszédidő.
Bármilyen mai okosteló elmegy napokig ilyen felhasználással.
És az eredeti beíró eddig nem okostelefont használt, így a felhasználás nagy része hasonló lenne mint feljebb, eseti okostelefon feature kihasználással. -
-
SOAD19
addikt
Köszi!
A wireless töltés nem elvárás, jelenleg se használom, nem is tudnám, megvagyok nélküle. Viszont a gyors töltés az tetszene. Amúgy jól gondolom, hogy a nothing-ben a ledes világítás inkativálható? Az átlátszó hátlap szimpatikus, de a villogás már nem biztos, hogy nagyon kellene. Most egy kicsit elkezdtem felé közeledni, mert voltam a MM-ben, és hát, a korábban említett Samusongok (A52s, A53), Realme-k nem túlzottan tűnnek minőséginek kézbe véve (A jelenlegi P9-esem köröket ver ilyen szempontból, ezekre a mostani műanyag hátlappal rendelkező telefonokra). A NP-ról azt olvastam, hogy elég minőségi, elől-hátul üveg. Mondjuk, nem tudom miért zavar, a mostani telefonomat is tokkal használom.
A Nord 2 viszont jónak, minőségűnek tűnt, kár, hogy olyan elcseszett helyen vannak a hangerő gombok. Igaz nem tudtam normálisan kézbe venni az aljából kilógó vezeték, és biztonsági kütyü miatt, de jobb kézben tartva elég nehéznek tűnt a hangerő állítása, főleg, hogy kicsi is a kezem. Vagy megszokható, nem annyira vészes? Ha a jobb oldalon lennének a hangerő gombok, akkor esélyes, hogy azt választanám, de így lehet kihagyom.
Kamerában jobb vajon a NP a Samsungoknál, Realmeknél? Ez alapján rendben van (spongyabobot és a jobb alsó sarokban lévő halat szoktam nézni): [link] Olvastam a mobilarena tesztet, amiben írták, hogy hardverben azért van erősebb a NP, pl. a Realme GT2, de ha általános használatra kell, (játékra nem használnám), akkor is érdemes lenne inkább a GT2-t választani az időtállóság szempontjából, vagy inkább csak játékoknál jön ki a teljesítmény különbség? Ha jól rémlik a S21FE kicsit már komolyabbnak tűnt. Van, lesz mostanában kupon akció a Samsungnál? -
SOAD19
addikt
Eddig én is azt néztem, de alig lehet kapni. Ha jól rémlik az alzan volt 200k-ért, de már nem kapható. Máshol meg 250k felett találtam.
Most a Realme GT2, Nord 2T, Nothing phone-t nézegettem. Melyik lenne a legjobb választás, ha a jó üzemidő, kamera, kijelző, akksi, ill. töltést veszik figyelembe. Nem játszok telefonnal. Bár a Nothing phone már töltő fejjel azért nem olcsó, közelít a 200k-hoz. Jelenleg egy Huawei P9-esem van, ezek a telefonok kamerában azért gondolom hozzák, ezt a szintet, nem?! -
Rhino82
aktív tag
Droid fronton nem is nagyon van megbízható márka?
Persze mindenkinek más, de nekem pl a Samsung S10e-vel szinte semmi bajom nem volt 3 év alatt...most is csak a csatlakozónál nem stimmel valami mióta leejtettem illetve a vékonyka 3200-es akksi.
Nem nagyon találok egyszerűen olyan telefont, ami akksiban elég jó, hardver nekem nem kéne csúcs elég egy közepes illetve ami ujabb 3 evre kiszolgal.
Illetve nem horror áron (+220 felett van). -
Trust No One
csendes tag
-
powerwade
senior tag
Koszi, asszonynak jo lesz a legolcsobb Samsung S akkor, en meg nekiesek a Nothingnak
Koszi mindenkinek a valaszokat.@sfdrakex mindenkinek fontos egy-egy tulajdonsag, nekunk most epp ez. Mivel kb. 5 evente nezek ra a piacra illetve cserelunk telefont, ugy lattam ez az ami perpill nalunk a kenyelmet szolgalja, a tobbi "ujdonsag" nem fontos
Viszont mar leharcoltuk a regi telefonokat.
-
Orgi
addikt
Előző telefonom is csak EIS volt, mégis remek képeket lőtt kategóriájában, mostani OIS, ez is egész jókat lő kategóriájában. Nekem úgy rémlik, OIS szürkületben jelent valós előnyt, én momentán általában nem akkor fényképezek, és az EIS-es telómmal sem voltak bemozdult fotóim. Az a52s egyáltalán nem csinál vmi fényes fényképeket szerintem, akkor már inkább az S20FE-re mennék rá e kategóriában, ha valaki Samsungot akar venni.
Ui: korábban a Honor 20-al, most a Realme 9 Pro+-al is rendszeresen posztolok fotókat a fotós topicba, ott mindenki megnézheti melyik teló milyen képeket lő igazából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Újszerű Oppo Find X6 Pro 16/512 GB
- Edzett üveg: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz 899 Ft
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Nagy tételben - Használt telefon felvásárlás
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló