Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.kristof
senior tag
válasz batai15 #190011 üzenetére
S23-nál a 256gigas jöhet csak szóba, 128 már kevés lenne, az meg ~260 körül mozog normális garival. iOS nem játszik.
ata007: oneplusnál melyik készülék az konkrétan? Nothingom volt pár hétig, annyira nem nyerte el a tetszésemet.
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
ghiottone
nagyúr
válasz batai15 #175830 üzenetére
Az Op a 13-as rendszerrel már ColorOs - szokni kell. Tesóm pont tegnap mondta, hogy 1,5 évnyi OP után az új rendszert meglátva neki se tetszik, hiányzik a stock vagy stockhoz hasonló. Annyi, hogy az Oppo vonal miatt a szoftveres support már talán rendben lesz.
Motorola esetében most még csak rövid távú tapasztalatok vannak - az Edge 30 Fusion szeptemberben jelent meg, nálam jó 1,5 hete van használatban - kicsomagolás után 3 rendszerfrissítés, amiből a szeptemberi és a novemberi 500 mega körüli - szóval úgy néz ki ez alapján most jó az irány. Az qi töltás hiányzik, de amennyire vékony, lehet tényleg nem fért bele - nem melegszik, jó az ujjlenyomat olvasó, nincsenek hívásproblémák (Pixel 7), jól bírja az aksi is és gcam portokhoz is összeraktam 2 működő xml verziót."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
sharp4
őstag
válasz batai15 #175823 üzenetére
Nem érdekelnek az anyagi dolgaid. Egy 5 éves iPhone után minden előrelépés. Ha nagyon vissza akarsz menni, akkor csak a Huawei, egyik sem közelíti meg a minőségét, és a tudását! Azonbelül is a Mate 50 Pro!
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
-
ghiottone
nagyúr
válasz batai15 #175307 üzenetére
Hétfőn érkezik egy Moto Edge 30 Fusion - 2 főverzió és legalább 2havi biztonsági frissítések 3 évig. Op 9/9 Prorol megyek át, mert Color Os 13 nem igazán jött be, a Pixel 7 pedig szenvedés volt - nem fogadott hívások. Root és nagisk kell, hogy menjen minden szolgáltatónál a volte és emiatt ne váltogassa lefele 2-3gre.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
jeni
félisten
válasz batai15 #175307 üzenetére
Lenovo vette át a Motorola-t.
szoft.támogatás terén nincs a legjobb 4 között a gyártók közt.
corne
ha abból indulsz ki ,hogy 6Gb Ram vagy 8Gb Ram és a 8GB Ram kell,akkor az A52S 5G kiesik.
ha szoftveres támogatás fontosabb akkor az A52S 5G a jobb vétel.
mindegyik OIS kamerás.
A Nothing Phone (1) kicsit tartók attól,hogy friss gyártó lévén nem tudni mennyire lesz megbízható. hardveresen rendben van.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz batai15 #154206 üzenetére
Azért kritérium, mert eddig minden telómmal besz*ptam a gyári szoftvert.
A Redmi 4x-en is szarakodik a gyári MIUI.De elhiszem, hogy más típusokon lehet jobb.
Nem a OnePlus a legesélyesebb a LineageOS-re?
A devices wikiben több a nem régi OP, mint a Xiaomi.A mai bonyolultabb kamerák szoktak rendesen működni LOS-sel is?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
TeeJay
félisten
válasz batai15 #154190 üzenetére
Nem tudom én láttam már MIUI9-et is régebbi telefonon 10-et is most meg 4 telefonon karbantartok MIUI11-et de nem nagyon láttam hibát
hibátlan rendszer meg mint tudjuk nincs is, az LG G4-em lófing supportot nem kapott és abban több hiba volt itt meg legalább van támogatásMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz batai15 #154186 üzenetére
szintén Note 9S nálam xiaomi.eu ROM-al de semmi hibát nem látok és még a MIUI11 van rajta ami nem is erre készült. Majd a MIUI12-vel lesz teljes értékű ez a telefon már
Nagyon jól pörög a telefon és 2-3naponta kell csak töltenem. Én sem értem mi ez a MIUI félelem mikor teljsen tökéletes mindenreMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
-
-
FraFer82
tag
válasz batai15 #153425 üzenetére
Nem lesz attól a Samsung magyar cég, mert van itt is gyára...
Nem számít, hogy hány típust adnak kis egy évben, de még csak az sem, hogy mennyit adnak el belőle. Nem feltétlenül értékmérője ez egy használati tárgynak.
Itthon is bőven beszerezhető mind LG, mind Sony készülék, szerviz is van. Pont a napokban írtam, hogy a tavalyi LG G8S, ami 240-250 ezer körül kezdett, most 120 ezer forint hivatalos garanciával, és mindent hoz, amit egy 2019-es flagship hozott. A most 200-220 ezerért megvehető Sony Xperia 1 vagy 5 pedig hoz egy olyan prémium érzést (és hozzá elég jó, tavalyi flagship szintet), amit a 2020-as csúcskészülékek sem feltétlenül hoznak a duplájáért.
Inkább arról van szó, hogy a vásárlók gondolkodása milyen, mit vesznek, az pedig nem feltétlenül racionális, sőt... -
FraFer82
tag
válasz batai15 #153412 üzenetére
Ez nettó baromság, bocs.
Egy telefonnál nem csak az számít, hogy hol készül, hanem az is, hogy az anyacég hol van, hol fizet adót stb. A Huawei nem attól kínai, mert Kínában gyártat, hanem mert kínai tulajdonban van, meglehetősen jó kapcsolatokat ápolva a Kínai Kommunista Párttal, immáron bevallva is mindezt. Ettől még jó telefonjaik vannak, de ami tény, az tény, ne forgassuk már ki.
Az LG és a Sony sehol sincs? Azért, mert a magyar piac hihetetlenül árérzékeny. Nálunk erősebb gazdaságú országokban, mint Olaszország, USA, Dél-Korea vagy Japán, lényegesen jobban teljesítenek, mert vannak hihetetlenül jó készülékeik, csak itthon nem fogják venni őket 300+ ezer forintért őket, amikor az a kérdés, hogy melyik fekete/szürke importból lehet pár ezer forinttal olcsóbban beszerezni egy telefont vagy részletre kihozni a szolgáltatótól úgy, hogy a 2 év hűségidő végére valójában rosszul jár az ügyfél, de legalább nem egy összegben kell kifizetnie. Kicsi és nem túl erős piac vagyunk, teljesen érthető, hogy miért nem targetálnak ránk. -
monti0222w
addikt
válasz batai15 #153253 üzenetére
Nem tudom, de ahogy olvasgatok itt a PH-n egyre többször találkozók olyan írásokkal, hogy megunták, belefáradtak, nem találnak már benne élvezetet, stb. mármint a rommolgatásban és egyszerűen csak használni szeretnék a mobiljukat.
Mostanság meg nincs az mint régen, a mai generáció sem cserélgeti a romokat, (persze vannak kivételek) szóval ez sem akkora létszükseg mint régen volt hogy milyen processzor van a mobilban a romolás végett.
Merülési gondokat sem olvastam a Note 8 pro topicban, pedig ha így lenne biztos szembe öltött volna! Az új Dimensity széria meg a gyártási technológia miatt sem merülhet, de majd ez is nemsokára kiderül amint lesz vele kapcsolatosan tapasztalat.[ Szerkesztve ]
-
monti0222w
addikt
válasz batai15 #153247 üzenetére
Pedig nem volt olyan nagy gond velük a Meizu Pro 6-mnál is jó volt az X25, jó kis mobil volt, CirrusLogic hangchippel!
Note 8 Pro-nál mint írtam sincs gond, a Dimensity processzorok meg a Redmi mobilokba is bekerülnek, lehet nem véletlenül, lehet az ár, de lehet a fejlesztés is amivel kivívták hogy azt vegyék. -
FraFer82
tag
válasz batai15 #153165 üzenetére
De ezek honnan jönnek itthon? Egyáltalán nem igazak. Nem adnak ki sok készüléket és sokszor magas áron kezdenek, ez viszont igaz. Az LG például Olaszországban vagy Brazíliában nagyon népszerű továbbra is, de még az USA-ban is népszerűbb, mint itthon. Teljesen megbízható a legtöbb készülékük, maximum nem fenszik.
2020-ban egy Snapdragon 855-ös telefon, 6/128-as változatban (bővíthető memóriával), 6,2 inches OLED kijelzővel, IP-68 és GG5 védelemmel, jack-csatlakozóval, vezeték nélküli töltéssel, sztereó hangszoróval, TOF-kamerával, hivatalos garanciával és szervizzel, 120 ezer forint. Ez egy nem legalább versenyképes ajánlat!?
A Sony Xperia 1 és 5 pedig kézben fogva az egyik legszebb, maximálisan prémium érzést keltő, nagyon jól optimalizált telefon, különleges képernyővel. Oké, azok nincsenek nagyon 200 ezer alatt hivatalos forrásból, de egyedi telefon. (Az előbbi utódja, az Xperia 1 II 400 ezer forint fölött kezd, és az idei év legjobban várt flagshipje nálam. ) -
Ádám16
addikt
válasz batai15 #153163 üzenetére
S miért nem? Mert nem 50 millió db. készüléket adnak el?
Az ajánlott Sonyk nagyon jól sikerültek, az LG telókkal sincs semmi baj, cserébe főleg az LG-k nagyon jó árban vannak. Megbízható működés, jó dizájn, nagy múlt (tapasztalat), jó felület, simán ajánlható bármelyik készülék. Persze, aki ""divatból"" vásárol, és már a Xiaomi/Realme vonalat is többre tartja, mint ezt a két nagy gyártót, azt kár győzködni.
(S ezzel nem azt mondtam, hogy a legtöbb Xiaomi ne lehetne jobb az LG ajánlataitól, főleg középkategóriában, de azért az "egy forintot nem szabad nekik adni" mondat teljesen indokolatlan.) -
TunerJoe
senior tag
válasz batai15 #153149 üzenetére
Poco X2-ből nincs Pro, nem az F2 Pro-ra gondoltál?
Ha a One UI jobban bejön, mint a MIUI, akkor nyugodtan válaszd a Samsungot, nem olyan sokkal jobb a Poco. De ha úgy érzed, hogy a Poco anyaghasználata, teljesítménytöbblete és bevágásmentes kijelzője fontosabb neked, mint az általad preferált rendszer, akkor válaszd a Xiaomit.instagram.com/albert__gyorgy
-
l.kiss
tag
válasz batai15 #152898 üzenetére
Igen, ez általában igaz, hiszen a fejlett chipset és a jól tervezett navigációs antennák már mindent megoldanak...
...de ez nem mindig sikerül [link]
A notebookcheck véleménye is eltér a felhasználók tapasztalatát ól.
Tehát melyik telefont válasszam, ha elsősorban navigálni szeretnék vele. (Pl.: Mit ajánlanátok egy olyan taxisnak, aki szeret túrázni?)"... és a jó győzött, mint mindig."
-
s4tch
veterán
válasz batai15 #140115 üzenetére
A HMD tudtommal finn cég, jó eséllyel kimarad a Trump-féle hadonászásból, és az android one miatt elvileg a frissítések is biztosítottak.
Egyébként nekem tetszik a Samsung új felülete is, az oled is klassz, oké a sebesség, szóval nem egy rossz telefon az A40. Az ára is alakult a bevezetés óta. De nekem az anyaghasználat, a fillérbaszó aod/értesítő led elhagyás, és főleg a kamera ennyi pénzért kellemetlen. Mivel jól fogy a telefon, ezért lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel.
-
s4tch
veterán
válasz batai15 #140113 üzenetére
Inkább... Az A40-nek az oled, a minimálisan kompaktabb méret és a dedikált microsd kártyahely a nyilvánvaló előnye, kb. ennyi. A 7.1 kicsit gyorsabb, olcsóbb, jobb az anyaghasználata, a kamerája, az üzemideje. A 7.1 kijelzője sem rossz, a középkategóriás IPS-ek közül szerintem kiemelkedik. Az eredeti, 100 rongy körüli ára túlzás volt, viszont most 60e a smartshopnál...
-
Ájvé
veterán
válasz batai15 #139671 üzenetére
Mi A2 3000-es akkuval nem valami jó üzemidőben, annyit a Honor 10 is tud (gsmarenan 1 óra a különbség), A50 98 órás, az már elég jó lehet, de kamerában szerintem jóval gyengébb.
A3 és A3 Literól még csak találgatások vannak, van ahol azt írják Mi 9X variáns lesz, akkor OLED kijelzővel 3300-as akkuval jöhet, máshol 4000-es akkut írnak. Szóval egyelőre nagyon keveset tudni, Snapdragon 700-as SoC viszont elég valószínű és kamerában is sokat fog előre lépni az elődhöz képest.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz batai15 #139652 üzenetére
Honor 10-et nem hozza kamerában és üzemidőben se kiemelkedő, inkább akkor Nokia 7 Plus a jobb, csak az meg drágább már. Pocophone F1 bolti garanciával 85 körül megvan, az viszont már hozza a szintjét kamerában , üzemidő is nagyon jó, hardverről már nem is beszélve, egyedül a kijelző minősége visszalépés.
-
s4tch
veterán
válasz batai15 #139645 üzenetére
A Pixel 2 nem hajlamos beégésre, a 2 XL kijelzője érzékenyebb, ha állandóan magas fényerőn csapatja az ember. Egyébként más gyártmány a kettő: a Pixel 2-t a HTC, a 2 XL-t az LG készíti, így a kijelző beszállítója is más. Nekem Pixel 2 van, a méretén kívül kimondottan jónak találom a kijelzőt.
-
Moonwolf
senior tag
válasz batai15 #139254 üzenetére
Szia!
Nem nekem kellene, viszont egy döglődő Samsung Galaxy Ace 3-at váltana, amit csak telefonálásra és néha egy két kép készítésére használ a tulajdonosa.
Konkrétan 15 ért lehetne újonnan megvenni. Annyiért minőségben max használt telefont lehet venni, teljesen újból viszont nagyon gyatrák vannak.=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
legenda
válasz batai15 #139114 üzenetére
Hol van ez így jogszabályilag leírva?
Konkrétan sehol, mert születhetnek és születnek is egyedi szerződések a gyártók, beszállítók és különböző országok gyártói képviselete között, más és más feltételekkel.
Ezek mellé jönnek még a hazai jogszabályok, azoknak kell elsődlegesen megfelelni a helyi képviseleteknek és szervizeknek.
Még az Apple készülékeknél sem működnek teljesen azonosan a jótállási feltételek a hazai hivatalos viszonteladónál és a külföldről beszerzett készülékek esetén, pedig ez a gyártó papíron "világgaranciát" ad, de itt is beleszól a hazai jogi szabályozás - ráadásul itt a fogyasztó számára előnyös módon!
Sosem lesz ez szerintem teljesen egységes, de így is van jól.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
F-ECT$
titán
válasz batai15 #139114 üzenetére
Ja, csak egyelőre minden ország a saját kezében tartja a gazdaságpolitikát, így pl nincs egységes adórendszer és így áfa sem.
Emellett a nagy multik pont azért hoznak létre szinte minden országban saját leányvállalatot, hogy az ottani szabályozási rendszer szerint működjenek (=tudjanak trükközni), így bár a telefonok 1 helyen készülnek, de jogilag nem feltétlenül ugyanaz 2 eltérő régiójú készülék.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
legenda
válasz batai15 #139094 üzenetére
Pedig részben frankót ír.
Olyan nincs, hogy EU garancia, az az okos sufnis GSM boltok kitalációja.
Minden országban vannak kapcsolódó jogszabályok, nálunk adott tekintetben 1 azaz egy év a kötelező jótállás ([link]), felette minden csak extra, amit mondhatni úgy és olyan feltételekkel adnak meg a gyártók - akár országokra külön lebontva -, ahogy és amilyen módon/feltételekkel csak akarnak.
A jogszabály azt is leírja, hogy miként kell igazolni a jótálláshoz/szavatossághoz fűződő jogot - alapesetben jótállási jegy, annak hiányában számla -, de az is csak az első, kötelező évre vonatkozik, felette ha a gyártó(i képviselet) azt mondja, hogy neki számla is kell a jótállási jegy mellé, akkor annak eleget kell tenni, mert megteheti.
Nem véletlen, hogy csak a hazai hivatalos viszonteladóknál vásárolt készülékekre adják meg a gyártói/szerződéses szervizben a második 12 hónapot, a külföldről (EU) beszerzett és megfelelő számlával rendelkezőre pedig csak az első, kötelező 12 hónapot és azt is bizonyos korlátokkal - sőt, ez a Samsung, van olyan gyártó (a Huawei például), amelyik az első 12 hónapban sem igazán fogadja már be az utóbbi készülékeket.
Érdemes ezzel kapcsolatban elolvasni a gyártók hazai képviseleteinek a kapcsolódó szabályozását, leírják a lényeget.
Jogosnak is tartom a dolgot, ne legyen már támogatva a szürke és fekete kereskedelem, a különböző áfás...stb. trükközés és hasonlók.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
nyisziati
veterán
válasz batai15 #138952 üzenetére
8-as iPhone is van használtan ennyiért, akár szép állapotú is.
[ Szerkesztve ]
-
Atus85
aktív tag
válasz batai15 #138931 üzenetére
Nem mondták még. Nem is a te véleményedről volt szó, nem is neked írtam, csak leírtam neki , hogy nincs semmi baj a Xiaomival, legtöbben elégedetten használják. Ezzel jeleztem ,hogy hallgassa meg más véleményét is mert nem olyan egyszerű a döntés a 2 teló között. Régiót sem kell, meg romot sem cserélni, anélkül is teljesen jól használható.
Egyébként az is mindegy , hogy mennyit költesz , mert az Emui sem jobb semmivel de ezt már te is tudod , mert már múltkor le akartad cserélni.
Nekem is tetszik egyébként az a50 nyomkodtam is már többször ,csak nem biztos, hogy mindenkinek megéri az árkülönbséget a note 7-el szemben.
Nyisziati: Igen a műanyagnak is van előnye, de azért 125k-ba beleférhetett volna más is.
Batai948: Persze a rendszer az mindig szubjektív sokszor az ember véleménye közben is változik , nekem vegytiszta droid először nagyon tetszett, aztán meguntam, de azért nem mondom hogy biztos nem veszek többet.
[ Szerkesztve ]
-
FoglaltEzis
újonc
válasz batai15 #138893 üzenetére
Köszi!
Samsungból az S10e kifejezetten tetszik formára, csak kicsit félek a Samsungtól (S2-3-4-5 után hagytam el a hajót, mert rettenetesen belassultak fél év alatt). Illetve próbáltam kollégám S10+ -át, és egy Pixel2 jobb képeket lőtt este beltérben.
iPhone-t is néztem, mivel az S5 óta azt használok, de az Intel-modemmel szerelt 2018, és sajnos a leendő 2019-es széria kiesik a mobilnet eldobálása miatt, illetve a TouchID-t jobban preferálom, mert ez az új FaceID nekem nem akar rendesen működni, és kocsiban is egy élmény feloldani a tartóban lévő telefont. Pedig az iOS tetszik olyan téren, hogy bekapcsolom és megy, nem kell optimalizálgatni meg össze-vissza állítani, én az a fajta ember vagyok, aki kb semennyire nem szabja személyre a telefonját, feldobom a google appokat, visszaállítom az adott platformon a mentéseket, és uccu neki amíg meg nem döglikatike, Sanyi.mTs, F-ECT$, nyisziati:
S10+ megéri az árát?
Huawei-t sok ismerősöm dícséri, csak miután elolvastam az EULA-ját beragadt, hogy nem akarok olyan telefont amiben nyíltan leírják hogy a rá tett és rajta használt összes adatot szabadon felhasználhatják, és manapság az ember fél élete rajta van a telefonján.
OnePlus ugyanezért esik ki, illetve volt az is a kezemben, a lötyögő gombok, a furán lekerekített és fakó kijelző, illetve a rossz kamera (nyilván szubjektív) nem jött be. No meg ugye nincs víz elleni védelme, és még Jack sincs rajta egy Samsunggal szemben.
Pixel tetszik, csak nem tudom honnan lehetne beszerezni rendes garival, illetve nem tudom jobb-e annyival egy Samsungnál, hogy lemondjak az IP68 + Jack párosról.
-
VÁMpír
aktív tag
válasz batai15 #138916 üzenetére
emui ram kezelése kicsit agresszív
ez mit jelent?
a mate 20 Lite a nagyobb akku miatt jobban tetszik és alig drágább, mint a Nokia 7.1 vagy a Samsung Galaxy A7.
a hardverben akkor nincs nagy különbség a 3 között? (a PH-s teszt nagyon lehúzza a Nokiát, hogy kevés lesz 1-2 éven belül...)a Google camerát melyikekekn lehet használni, anélkül hogy ugrana a gari?
-
agy73p
senior tag
válasz batai15 #138909 üzenetére
Xiaomival eddig csak jó tapasztalataink vannak.
Samsung S6-ot harmadik éve gyűröm, de már nagyon belassul újabban. Tényleg, erre van vmi topic? Hogy szivat-e az android vagy mifene. Indokolatlanul lassú kez lenni minden, különösen a messenger van meghülyülve.
Azért kérdem, mert megtapogattam a MM-ban az A50-et, de nekem vhogy nem jött be. Olyan, mint ami gyárilag is lassú, pedig láttam a teszteket, ugyanolyan bencsmárkja van, mint a RN7-nek. -
TayRol
nagyúr
válasz batai15 #138559 üzenetére
töltővel fel vagyok készülve, de legalább jó képeket készítsen. akkor a sima 10-es lesz szerintem, de P30-nak nem stabilizált a fő kamerája, a Pro, illetve az s10+ meg már nagy.
köszi a tippeket és a segítséget!
szerk: gondolom ios vonalon sem jobb a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz batai15 #138557 üzenetére
hát, ha az "e" kamerája is hozná a szintet, akkor lehet, arra váltanék. de annak még gyengébb az akksija, mint a "sima" s10-nek.
szóval lehet, azt már nem merem bevállalni.illetve azért is kérdezgettem, hátha valamelyik modell felett átsiklottam. de ezek szerint itt eléggé véges a lehetőségek száma.
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz batai15 #138528 üzenetére
De ezt nem értem, miért veszed magadra? Nem azt írta mit vegyél, hanem annyit írt ő hogyan látja (nem kell ROMolni stb.).
Senki egy büdös szóval nem mondta neked mit vegyél, vagy használj, ő csak érvelt a gyártó mellett, miért kell ezt azonnal személyed elleni támadásként értelmezni? Mindenki azt vesz és használ amit akar, senki nem mondta hogy bármit is vegyél, ő csak leírta a véleményét vagyis élt a vélemény nyilvánítsi jogával.
Elképesztő hogyan ki tudjátok fordítani mások mondandóját.
Vegyél Samsungot vagy amit akarsz, szóval nem írta hogy ne.
Igen Trollkodsz, mivel témától eltérve személyeskedsz ahelyett hogy érveket/ellenérveket írnál, senkit nem érdekel mit fogsz venni és miért, egyéni döntésed, senki nem is akarja megváltoztatni ezt, csupán a gyártó mellett érvelt mivel szerinte nem teljesen igaz amit leírtál róla, de ha ezt nem érted akkor teljesen felesleges itt fórumoznod. Nem ellened írnak és nem a döntésed akarja megváltoztatni csak érvel egy másik gyártó mellett.maglew:
"Huawei P20 lite (vagy a normál.. Ebben mi a különbség?)"
Huawei P20? Elég sok, messze ez a legjobb választás ezek közül.[ Szerkesztve ]
-
bojtix
tag
válasz batai15 #138515 üzenetére
Pro-kontra mehet a vita... a szolgáltatás vs szoftveres támogatások, felhasználói felület, anyagfelhasználás stb.
Saját tapasztalatom alapján mondhatnám:
1/1
A huawei sz*r, mert amikor elvérzett a P8 kamerája és kb 1,5 évesen vittem a szervízbe, ültek rajta egy hetet. Ha nem kérdezek rá mi van, ki tudja mikor szólnak: "Mivel görbe a fém ház, garanciában meg sem bontják!" Buktam a 2 éves garit, mert nem zsebben ráülve!!!!, hanem bőr oldaltáskában hordva is meggörbült. Mindíg gondosan a pénztáca felé fordított kijelzővel tettem be, nehogy betörjön és lám így kapott egy pici ívet amit csak síík lapra téve láttam meg!!! Végül én cseréltem ki a kamerét a műhelyben. Azóta pedig a modem szállt el így az SMS+4G megy azonkívűl telefonálni nem lehet vele. Erre viszont elég sokan panaszkodnak is.
1/2
De nem mondom, hogy a huawei sz*r, mert a kollégám majdnem 2 éves p8 lite elfárat akkuját gariban szó nélkük cserélték, igaz valamit eltosztak, mert koplett alaplapot és kijelzőt is kapott . A másik céges p8 lite pedig 3 éve kézről-kézre jár az irodában. Naponta min 2-3 órát beszélünk róla....
Ezek pedig a wifi elszállászról híresek.2/1
Eközeben a P8 lite-kal együtt vettünk 3 db samsung A3-t. 2 már rég el is vérzett, de már elötte is mondták a kollégák, hogy a szoftverfrissítések óta egyre rosszabb, szaggat, valami beakad és leszívja az akkut stb..... Gariról visszadobták, hogy a nem megfelelő használat miatt mentek tönkre....
2/2
Erre a tavaly vett samsung J3 meg össze vissza melegedett, vibrált a kijelző, már úgy volt, hogy megy gariztatni, de egy hirtelen érkezett szoftverfrissítés helyrerántotta. Lekopogjam 3 hete nincs vele cumi.
(Bár ha a hozzá kell nyúlni, akkor idegbajt kapok a samu menüjétől )3/1
A P8 előtt xiaomi mi2S-t gyilkoltam 2-3 évig (egy kamera optika szét is ugrott ebben is amikor 100* vágtam a sarokba ), amit meg azóta a nejem használ kb 2 éve. Ehhez képest tavaly cseréltem benne akkut valamint az IPS-s sárgulás most jött ki rajta egy 5 forintos nagságú foltban. Eszerint ez egy "istenkirály" telefon.
3/2
Miközben tényleg mennyit lehetett cumizni a romokkal. Mondjuk legalább volt mivel és egy "jó vas" nem ragadt le egy szinten (mint pl a meizu-k) a szoftveres hibajavíítások hiánya miatt. Én annó leálltam a 6.6.17-s romnál, de most tatláltam ezt az arhív hírt [Több, mint 4 éves készüléket is frissít a Xiaomi]
.
.
.
.
Lehetne ragozni, de meglátásom szeint ez a telefon is olyan téma mint az autó.
Legtöbbeknek az ár az első és hogy guruljon, ne rohadjon szét, mennyi és mire szóló garit kap stb.
Akinek meg már több is belefér, azok pedig inkább fizetnek kicsivel-sokkal többet a pussz funkciókért. Kicsi sportos autó bitang motorral vagy egy bitang nagy terepjáró....DE MINDENKI A SAJÁT DÖNTÉSÉT FOGJA VÉDENI !!!!
Kedves olvasóm, köszönöm a türelmet!
[ Szerkesztve ]
xiaomi 12X; MI8; MI2S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest