Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flind
senior tag
-
Flind
senior tag
Nem tudom milyen teszteken, amiket én láttam, az összesen a Xiaomi Mi4 nyert.
"ugyanis a Galaxy jobban optimalizált..."
Sebességben ennek pont a szöges ellentéte az igaz. Az S5 az egyik leglomhább flagship, a Mi4 pedig az egyik leggyorsabb. TouchWiz vs MIUI persze szubjektív. -
legenda
szia,
itt viszonylag jó és pontos tesztek vannak, ellenőrizheted; link
minimum bír annyit a kisebb kapacitású akkumulátor ellenére is az s5, illetve bizonyos felhasználási módokban - például 3g telefonálás és videó nézése - többet is.
anyaghasználatban jobb a mi4, más tekintetben meg az s5 - de azt nem kérdezted, így nem részletezem.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
maggi1886076
addikt
Hol hallasz ilyeneket? Vannak olyanok, amikkel problémák vannak, szoftveres és hardveres téren is, de nem egy normális minőségű van.
Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/
-
Laza...
addikt
Én meg úgy hallottam, hogy van egy pár sznob, a valóságtól elrugaszkodott apuci által pénzelt kis hülyegyerek, akinek a pénise a bokájánál van megkötve, és azzal lasszózza a lányokat, és azt hiszi, hogy ő
szartaa spanyol viaszt. Szerencsére az ilyeneknek drogra is telik, és 30 éves korukra már az agyuk is szivacsos lesz (ha megérik)Never give up!
-
Ájvé
veterán
Nem tudom hol hallottad, de szerintem valamit nagyon félre néztél. Említett készülékek mind top hardverrel készültek, LCD IPS kijelzővel amik szintén csúcs kategóriásak. Akku lehet, hogy nem cserélhető, de ez sok más készülék esetében is így van (pl. iPhoneok), kapacitással pedig nincs gond. Esetleg nézd meg a teszteket, sőt inkább a fórumokat ahol tulajok írnak (sokszor biztosan elfogultan is) a készülékről.
Kijelző minőségén nem vettem észre problémát, betekintési szög, kontraszt, színek és fényerő is rendben van nálam, bár lehet nagyon alacsonyak az elvárásaim.
"A nyers hardver van összedobálva, olcsón."
Ezt a mondatot ebben a formában kicsit nehezen tudom értelmezni. Ha elmagyaráznád, vagy kifejtenéd akkor megpróbálkoznék érdemben reagálni rá.[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
Hát ha úgy hallottad, biztosan valami nagyon okos expert mondta!
Akkor azt magyarázd el kérlek, hogy pl. a MI4 5-inch Sharp/JDI Full HD(1920x1080 pixels) OGS, 445 PPI kijelzője hogy a fenében lesz gyengébb? Kínaiaknak direkt lebutítják, nehogy már? Vagy hogy?
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
MODERÁTOR
-
Ájvé
veterán
Mindkettőre van példa. Volt nekem Thl W100-am, ott olcsó hús volt (35k-t vettem anno MT6589-el ami akkoriban kb 1,5 éve nem számított rossznak) alapvetően jó is volt, még a kijelző is szép volt mivel IPS (napfényben viszont max fényerőn se nagyon láttad, fényerő már kevés volt), akku is 1800-as mondjuk legalább 2-t adtak hozzá. Fő baj a gyenge minőségű alkatrészek miatt volt inkább (mert egyébként gyors kezes kis telefon volt), érintő panel gyorsan elromlott bő 1 év alatt.
Én igazából jó árazás miatt vettem Mi3-at, 100-ért akkor nem volt jobb nála (gyári garanciával), most se nagyon akad, max hasonlóan jó (Honor6). Nem bántam meg, telefon tökéletes, ROM támogatása is nagyon jó, bár jó a Miui de AOSP valahogy mégis jobb, szerencsére van is rá (4.4) és dolgoznak az 5.0-n is.
Mi4 ehhez képest szerintem nem éri meg, kicsit gyorsabb, kicsit kompaktabb, talán kicsit minőségibb a hatása fém kerettel (pont nem érdekel, Mi3 összeszerelése és anyagminősége is példás), de kb ennyivel tud többet, Mi4 árán már kapsz 64GB-os Mi3-at is (bár OTG miatt elég nekem a 16GB-os is).
Csúcskészüléket akartam megfizethető áron, ami pár évig biztosan elég jó lesz még és meg is kaptam, minden téren beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.
Igen kisebb árréssel dolgozik a Xiaomi is, ez hazai árakon mondjuk nem annyira mutatkozik, mert rádobják a terheket és mindenki a kis hasznát is, de Kínában már sokkal kellemesebb az árfekvés (100k).
Nagy gyártóknál a telefon felét teszi ki a tényleges költségek és ebben az árban benne van a marketing is. Ezen spórol sokat a Xiaomi. Persze őket se kell félteni, biztos, hogy van hasznuk így is a készülékeken.
Itt van pl a Mi3 hardverének az ára. Kezdeti 320 dolláros árához képest kell ezt nézni.
Erre azért persze sok minden jön még, írják is a cikkben (licenc díjak stb), de azért még sem egy Samsung vagy iPhone, minősége pedig bőven eléri azokét.
Ne ítélj csak az alapján, hogy "Kínai", ma már ezt el kell felejteni. Világ 5 legnagyobb telefongyártójából 3 kínai (Apple, Samsung, Lenovo vagy Xiaomi, Huawei) és nem véletlen van ez így, ha olyan szar lenne, valószínűleg nem adtak el volna ennyit. Másrészt csak te járhatsz a legjobban, te pénzedről van szó, persze te döntöd el mire költöd, csak rajtad áll.(#72707) tecsu:
Akárhogy is nézed ezeket a jellegtelen összehasonlításokat, nézd az árukat is mellette. Nem biztos, hogy jobb, de lehet hogy majdnem olyan jó csak sokkal olcsóbb. Egyébként nem tudom mi az a nagy különbség amit látsz a One+ One és az S5 között.[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
Hát.. Kb minden jobb. S5 miniben régi elavult a SOC, kevés a ram.
Legjobb deal 70 rugó körül a nevesebbek közül az M4 Aqua dual sim a 16 giga rom miatt. Abban Snapi 615 van meg 2 giga ram. Vagy hát ott a 2 aduász Meizu m2 Note és Redmi Note 2. Vagy a Lenovo p1m, K3 Note vagy akár a P70 is simán jobb ajánlat az S5 Mininél. P1m-ről az előbbiekben volt szó bővebben, a többiről meg mindegyikről van teszt.
Én a következő 3 közül választanék: M4 Aqua dual, Lenovo P70 az erősebb SoC miatt és Meizu m2 note.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tixem
addikt
Hiába van microsd hely, ha nem lehet rá telepíteni alkalmazásokat. Feltesz egy játékot meg pár bizbaszt és megtelt a ROM. A microsd meg ott figyel üresen.
A dual pedig 16 gigás, a két boltnak meg fogalma sincs arról mit árul [link]
Egyébként meg egyik telefont sem ajánlom. Meizu m2 Note olcsóbb is, jobb is.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- E-book olvasók
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest