Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hínár929
tag
Sziasztok!Középkorú hölgynek keresek telefont, általános felhasználásra.
Árkategória. kb. 100 ezer
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával,
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, Hosszútávra
- Mire használnád? Normál felhasználás, fényképezgetés, internet
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, -
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?-
Az 5G fontos, vagy ilyen felhasználásnál nem annyira számít?Elsőre Redmi Note 10 Pro-ra gondoltam.
Köszönöm a segítséget!
-
Mr.QwErT
csendes tag
válasz BLUE TORNADO #170251 üzenetére
Tegnap megrendeltem Twilight Blue színben.
-
somkrisz
csendes tag
Sziasztok! Melyiket ajánlanátok?
Samsung S21 Fe vagy Xiaomi 12x?
Minden adatot ismerek, de nem tudok dönteni... -
őstag
Xiaomi 12X + Xiaomi Buds 3 füles 200k. 36 hó gyári garival. Vegyétek-vigyétek.
Nehezen tudom ezt az akcót értelmezni a hazai megjelenés után pár nappal, de a lényeg, hogy van. Más felületeken az eredeti áron fut.
hroberto érdeme a találat.
[ Szerkesztve ]
-
Sz_David
tag
válasz xhege #170282 üzenetére
Akkor ezt még erősen át kell gondolnom
Eredetileg a Poco X3 NFC-t néztem ki, mert tökmindegy, csak olcsó legyen és pár évet elfusson a rendszer, de annyit halogattam.. Nem volt kedvem 80k-t fizetni, úgy, hogy gyakorlatilag csak az NFC lenne upgrade
Volt szerencsém hosszabb időre egy iPhone 12-höz, ott tetszett meg ismét a telefonos fotózgatás, és a 11T-nél úgy kötöttem ki, hogy annak a telefonnak a szenzorjával készült képeken láttam azt, hogy na ez már valami.Ha a A52S-en csak egy meh kamera van, akkor azt kevesebb mint 120-ból is ki lehet hozni. Ennek még utána kell nézegetnem akkor.
Vaagy S20 FE 5G de nem tudom milyen garanciával. Vagy 4G
-
Sz_David
tag
Nem mondasz hülyeséget. Mamut picit messze van, de majd megkérdezem a telekomot hátha tartanak Miskolcon vagy esetleg mégközelebb.
Azt nem tudod, hogy ha a telekomtól veszek telefont, azt kell-e (és ha igen, akkor hogyan) kártyafüggetleníteni?A vezeték nélküli töltést meg maximum megpróbálom megoldani egy usb-s Qi vevővel meg egy vékony tokkal
-
Sz_David
tag
Sziasztok!
Telefont szeretnék venni, hosszú távra (3 év vagy több), első sorban fényképezésre.
Fontos lenne a jó oled kijelző, nfc amivel tudok fizetni, otg, 4k videófelvétel.
Örülnék, de nem kötelező az 5G, vezeték nélküli töltés, bővíthető tárhely, optikai képstabilizátor, 4k60 felvétel, vízállóság, hosszú akku élettartam.TL;DR Egyelőre az S20FE 5G felé hajlok, de leginkább a garancia kérdése gondolkodtat, meg a kamera. Ti mit gondoltok?
- Árkategória. 180 alatt, inkább 120 lenne target, de nem fog sikerülni
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Magyarországi webáruházban
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú távra, legalább 3 év
- Mire használnád? Fényképezés, NFC fizetés (Revolut, OTP), random appok (youtube, spotify, discord, semmi extra)
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Nem fontos fontos a méret, 5 - 6,7" között próbálgattam.
- Mikor venném? Habár nem sürgős, de szerintem még a héten leadnám a rendelést.
Kis kutatás alatt az alábbi 2-3 telefont találtam, (fő szempont az ár és kamera minősége):
- Xiaomi 11T: jó kamara, 122-142k (128/256G, olcsóbb), 8G ram, nagy, nehéz (nem mintha zavarna )
- Samsung S20 FE 5G: 155k, 6G ram (kevesebb), bővíthető tárhely, OIS, vezeték nélküli töltés, vízálló.
- Samsung S20 FE 4G: 145k, nincs 5G, Forgalmazzák magyarországon (gondolom garancia esetén számít)
Kérdések pedig az alábbiak lennének:
- Az 5G-s Samsungot csak számomra ismeretlenebb helyeken láttam (én pl coolmobilnál nézegettem, de ha van tuti tippetek, hallgatom). Merjek innen venni? Származik abból hátrányom, hogy magyarországon nem igazán forgalmazott modell?
- A 4G-s Samsung valamivel olcsóbb is, és pl van Konzolvilágban (róluk inkább hiszem el, hogy 2 év múlva is léteznek ). Mennyire hátrányos ez, figyelembe véve, hogy hosszú távra szeretném venni a telefont? Származik bármi előnyöm a downgrade-ből?
- A 11T-ben tetszik, hogy picit több a ram, újabb, 108MP, viszont a nice-to-have listám, az gyakorlatilag egy lista arról, hogy mi hiányzik a 11T-ből. Megéri downgradelni? (Mégis csak 30k, ha nem jobb semmivel a kamera, akkor inkább megtartanám a 30k-t)Természetesen, ha legalább ilyen jó kamera van olcsóbb telefonban, azt is szívesen meghallgatom, mivel hardverigényes appokat nem tervezek futtatni.
Szerintetek mi legyen? S20FE 5G? 4G? 11T? Esetleg valami más?
Valamint, ha tegyük fel elköltözök egy másik európai országba (pl Hollandia), az számít-e? Itt most olyan szituációkra gondolnék, mint pl némely kínai 4G-s telefonoknál a B20-hiánya.
Bocsi, hogy hosszú lett -
forzaroma
tag
Még mindig csak szemezgetek a telefonok között, nem sürgős a vásárlás, még 1-2 hónapot ráér.
Gyakran vagyok olyan helyen ahol gyenge a térerő, szempont az is, hogy lehetőleg minél jobban használható legyen ilyen helyeken is.
Amikben gondolkozom nagyjából az itt ajánlottak:
- Samsung a 52s
- Oneplus nord 2
- Xiaomi 11T
- Realme Gt 2
- Oppo find x3 neo(bár erről senki nem tud semmit sajnos)
- Samsung S20 FE
- Realme Gt Neo2
A térerő probléma szempontjából van ami jobban ajánlott a többinél, vagy esetleg kifejezetten nem ajánlott?[ Szerkesztve ]
Realme GT2
-
ObiWan13
tag
Sziasztok.
Az alábbi telefonok közül melyiket ajánlanátok, melyik készít jobb képeket?
- Samsung Galaxy A52s 5g
- Xiaomi 11T
- Xiaomi 11 5g NEEsetleg más ebben az árkategóriában is szóba jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz yuing #170264 üzenetére
Úgy, hogy nyilván az ár is fontos tényező, igazából ez a legmeghatározóbb. Hiába szeretnék mondjuk csak 250k-t kiadni max, mivel a gyártók nem rám szabják a termékeiket nekem kell kompromisszumot kötni: vagy többet fizetek érte vagy leadok valamiből. Egyenlőre csak 2 készüléket írtam amin gondolkozom és nem rendelkezik teleobjektívvel: Realme GT 2 Pro, és i13. A többit ha megnézed én is írtam, hogy S21 FE, S22+, és i13 Pro.
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
őstag
válasz Energie X #170262 üzenetére
Ha szeretnél három normális látószöget, akkor olyan készülékek hogyan jönnek a képbe, amelyek csak hibrid zoomra képesek vagy egyáltalán nincs is bennük tele objektív? Nem teljesen világos ez.
Xiaomiból a Mi 11 Pro vagy a Mi 11 Ultra ára parádés a képességeikhez viszonyítva a TradingShenzhenen. Kérhetőek Xiaomi.EU ROM-mal is. Ha valakinek nincs affinitása a ROM cseréhez.
-
camper007
csendes tag
Sziasztok
Realme 9 ről van infótok, jó csere lenne egy xiaomi realme 8tről?
Köszi, ha van infótok -
őstag
válasz patyil #170261 üzenetére
Kb S21 FE, S21, S22+, és iPhone 13/Pro vonalon gondolkoztam, mivel a többi készüléket nem ismerem. A Realme GT 2 Pro sem tűnik annyira vészesnek, Xiaomi vonal nekem valahogy nem szimpatikus, Huawei lenne a következő is, de gugli mentesen sajnos kiesett a pixisből. Az iPhone 12 non Pro is fejembe van, de annak nem vagyok elégedett a fényképeivel (kollégámnak van és kipróbáltam, összevetettem a P30-al).
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
patyil
tag
válasz Energie X #170258 üzenetére
Szia,
Elég széles a keret,
ahogy előttem is irták Samsungok jók, de mindenképp nagyobb telefon legyen ha nem zavar a méret es fontos az uzemido.S20Fe. S21FE. S21+. S21Ultra, S22+ ha jo aron találsz. attól függően hogy mennyit akarsz rákölteni. (Utobbi haromjobban birja akkuval)
Oneplus 9 Pro is kiváló szintén rendes méretű akkuval es nem is maxolja ki a sávot.
Ha viszont teljesen kimaxolnád a keretet lehet iphone 12pro max vagy 13pro is gondolkodni, ezek biztos hogy 4-5évig is telefonok lesznek 1akksicserével félúton. Fotós/videós téren eleg kiemelkedoek.
A realme xiaomi es tarsai vonalat en nem ismerem de mar szinte mindenki gyart tepsiket a csucskategoriaba.
nem tudom van-e extra igényed ami alapján lehetne szűkíteni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz HRicky #170257 üzenetére
Figyelj, az 5G előnyeit országosan nagyjából '23 végére(?) élvezhetjük szerintem. Akkora talán kiépül a szükséges lefedettség. Előnyei mobileszközökön például a nagyságrendekkel gyorsabb letöltési sebesség, játékok esetén az alacsonyabb késleltetés, nagy felbontásű streaming, élő közvetítések, stb.
Én egyelőre letiltottam az 5G hálózatot akkukímélési szempontok miatt. De jövőre úgy gondolom már hasznos képességé válik. Nyilván nem nélkülözhetetlen. -
őstag
Sziasztok!
Lassacskán telefont váltanék, jelenleg Huawei P30-am van. Segítségeteket kérném:
- Árkategória: 150 - 400k
- Használt vagy új: Csak új
- Hol vennéd meg: Ismert magyar boltban (pl.: MM, Edigi stb.), magyar piacra szánt, magyar garanciával rendelkező készülék.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel: kb 3 év
- Mire használnád: Sok telefonálás (2 simem van, a cégesnek mindenképp fizikainak kell maradnia) email, fotózás, videózás, kevés közösségi média, kevés internet, néha navigálás, közepes messenger használat, bt folyamatosan használva lesz óra miatt, onedrive és office appok menjenek rajta. Sose kapcsolom ki: wifi, bt, 4g, nfc. Akksinak egy napot ezekkel a feltételekkel ki kell bírnia: reggel 100%-ról este 7-8-ig körül 30% alá ne merüljön. Jó lenne ha normális kamera lenne benne a szokásos 3 látószöggel: széles, ultraszéles, zoom
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is: Mindegy
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra: Picit lehet nagyobb a P30-tól, de azért maradjunk 7" alatt* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
Dinter
addikt
válasz Viktor0610 #170250 üzenetére
Most kivettem a memóriabol a lockolt appokat, mintha jobb lenne, de majd kiderül.
-
HRicky
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék vásárolni a héten.
Xiaomi 11T (8/128 - 130k) és Samsung S20 FE (6/128 - 145k) között fog eldőlni.
Jelenleg a Samsung felé hajlok. (Nova 5t-ről váltok)
Fontos a fotózás, ezen kívül csak YouTubera használom.Jól gondolom, hogy a Xiaomi mellett csak a több RAM és a kicsit jobb üzemidő szól, vagy elkerülte valami a figyelmem?
-
DS39
nagyúr
Érintőlegesen kapcsolódó hír.
Húszból 12 akkutöltő veszélyes
[link]Ezért is lenne jó, ha adnának gyári töltőt a telefonokhoz...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Dinter #170249 üzenetére
Nem feltétlen mondanék user errort.
Többen írták pl. a Redmi Note 9 Pro topikban is, hogy belassult a telójuk, én nem tapasztaltam ilyet.
_Szerintem_ valamelyik feltelepített app teszi, de persze, csak ötletelek, simán lehet tényleg rossz is a teló.Amit én is tapasztaltam, hogy ha az Új Irányítóközpont volt bekapcsolva, akkor lassabb volt a készülékem. Olvastam olyat is, hogy pl. a memóriabővítmény is lassíthat (ami vicces, mert elvileg pont az ellenkezőjét szeretnék vele), de ezer meg kettő egyéb oka is lehet, ami miatt lassabb lehet a teló.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Dinter
addikt
válasz Viktor0610 #170245 üzenetére
Az oké, de ez 1 éves telefon. És furcsa módon korábban a hasonlóan középkategóriás telefonok nem voltak sokkal több idő után sem ennyire használhatatlanok.
Az meg hogy user error lenne kizárt. Factory resetelni nem fogom, rengeteg macera, és aztán könnyen lehet hogy nem is ér semmit.
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
20.000 ft os állami támogatással melyik telefont érdemes megvenni ami belefér a támogatáshoz szükséges 120.000 ft os keretbe?
Egy Huawei P8 at váltana. (Nem Lite)
Ez ugye már nem egy erőgép, de a prémium érzet még nagyon ott van.😃 Tudom, ennyiért csak műanyagot kapok.
Vagy a másik véglet, h melyik legolcsóbb telót érdemes megvenni ezzel a támogatással tartalék telónak. Egy jogosult pop c1 et adnék le, nem P8 at😃
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! Realme GT2 Pro ról van tapasztalat?
-
MODERÁTOR
válasz Dinter #170239 üzenetére
Javaslom megtekintésre a Mobilarena TV adását, amiben Bog arról beszél, hogy drágák lettek a telefonok.
MA!gazin S03E12: Rohadt drágák lettek a telefonok
Nem csak a Xiaomi esetében kell magasabb árat fizess.Xiaomi 13T
-
őstag
válasz menomano761 #170243 üzenetére
Alapvetően jó készülék, de eléggé kifutott modell, alig néhány helyen kapható. Szerintem hivatalos forrásból talán már be sem szerezhető.
-
menomano761
kezdő
Sziasztok!
Xiaomi Mi 11i 8/128 készüléket még érdemes venni???
-
s4tch
veterán
válasz Dr. Romano #170231 üzenetére
Jó kérdés. Nálam még sosem égett be egyik telefon sem, pedig az utolsó 7-8 évben oled kijelzőket használtam, az utolsó telefont több mint 3 évig, rengeteg navigációval. Annyit tettem ellene, hogy az auto maximum fényerőt kerültem, amikor lehetett. De ha tartasz a beégéstől, akkor vedd a Redmit.
-
Mr.QwErT
csendes tag
válasz BLUE TORNADO #170224 üzenetére
a jobban kiálló főkamera kiemelkedése mennyire zavaró, gyári tok levédi?
-
őstag
Dinter
Figyelj, manapság 100k Ft a középkategória alja szinte. Ennél az ársávnál jönnek be az értelmesebb hardverrel ellátott telefonok a képbe.
Másrészről csinálj egy FR-t, lehet valamilyen frissítéssel van gond, vagy user error, mert Redmi Note 10-nek nem szabadna akadoznia. Nálunk van a családban Note 7 Snapdragon 660-al, a mai napig egész fluid amennyire a hardvere engedi.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #170233 üzenetére
Ez esetben én a Samsung A52s, a Xiaomi 11T és a OnePlus Nord 2 trióból vennék valamit.
Ebből a felhozatalból is az mSore-os, 130e Ft-ért kapható Xiaomi 11T most a best buy, ha nincsen valamilyen ellenvetés a márkával kapcsolatban. -
-
patyil
tag
válasz Laurh #170235 üzenetére
igen, de attól is függ mit keresel. Csak xiaomi telefonok játszanak?
A 11t egy nagyobb és a nagy akksi miatt jóval nehezebb telefon.
egyébként ha jól emlékszem egy erősebb chipset, jobb főkamera, nagyobb akku gyorsabb töltés, illetve alap kivitelben több ram.én ráfizetném a 11t re a többletet
-
Laurh
aktív tag
Szerintetek a két telefon közül melyik lehet a jobb vétel?
Xiaomi 11 Lite 5G NE
Xiaomi 11T20e ft a különbség, tudhat annyival többet a 11T?
[ Szerkesztve ]
I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #170225 üzenetére
Olyan nincs, amire megérné váltani újonnan. Annak a telefonnak olyan tulajdonságai vannak, amelytől többet a mai 150e Ft-os árkategória nem kínál.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Dinter #170226 üzenetére
Olyat nézz, amiben erős a hardver.
Poco X3 Pro, Poco F3 vagy a Xiaomi 11 Lite 5G NE
Goboon is megtalálod őket, de itthon sem olyan drágák, mert tavalyi modellek.
Az mStore.hu-t ajánlom, a hivatalos beszerzési források közül általában a legolcsóbb árakkal dolgoznak.[ Szerkesztve ]
-
seamus
csendes tag
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb hely, ahonnan már nyugodtan vehetnénk egy iPhone11-et?
Jól tudom, hogy az Apple mindenképp ad 2 év gyártói garanciát a bekapcsolástól számítva? Akkor akár a legolcsóbb sufni gsm-ből is beszerezhetjük?
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
Huawei Mate 20X 5G-ről váltani mire érné meg olyan 150k körül? a realme-kben elvesztem, oneplus nord, ce, stb. szintén szimpi, Poco, Xiaomi... sok kívánalom nincs, OLED kijelző, értesítés led előny, nagy akku, kijelzőben ujjlenyomat előny, deluxe-extra lehetne még a koppintásra ébresztés.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
BLUE TORNADO
senior tag
-
s4tch
veterán
válasz Dr. Romano #170219 üzenetére
Realme 8 oled kijelzőt kapott, nálam itt el is dőlne a kérdés. Ezen kívül a Realme felülete egyszerű, közelebb áll egy érintetlen androidhoz, mint a miui. Anyám ezt használja, elégedett vele, nekem is tetszik. Én ezt venném inkább. Viszont tok vagy skin kell hozzá, a gyári hátlap elég giccses.
A Redmiben a Dimensity 700 modernebb valamivel, meg van benne 5G és rádió.
-
-
Mr.QwErT
csendes tag
válasz BLUE TORNADO #170210 üzenetére
Tapasztalat érdekelne milyen? Hol vetted?
-
Mr.QwErT
csendes tag
#170210BLUE TORNADO
Tapasztalat érdekelne milyen? Hol vetted?[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
A telefon csere program keretében kihozok holnap egy telefont az MM-ből.
Igazából csak két típus jött szóba/az fér a keretbe/az van a helyi üzletben.
- Redmi Note 10 5G 4/128 73k
- Realme 8 6/128 80kA nyilvánvaló különbségek ram, 5G stb mellett melyi éri meg jobban? Melyik a jobban használható/komplettebb csomag?
Nem játszom rajta, viszont sokat nézek videót, wazét használok, hotspot sokat megy, internet böngészés, telefonálás, fotózás néha. Általában ilyenek. Tehát az akku jó ha bírja és a hangszóró is jó ha rendben van. Illetve sw támogatás melyiken milyen?[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Van egy 1 éves Redmi Note 10-em, de használhatatlan laggos sz.r az egész, úgyhogy lecserélném. A Note 10 Pro Goboo-n most lement 210 euróra. Azzal előrébb lennék, vagy van már jobb ajánlat a kategóriában? -
nextman
aktív tag
válasz orso0355 #170165 üzenetére
Ezt találtam.
Az a baj, jó fényképeket szeretnék, amúgy nekem elég lenne, csak a kamerájától félek.
Vagy Samsung Galaxy cover 4 használtan.
Hát nem tudom mi legyen , nagyon nem akarok 6+-os telefont venni, én szeretem a zsebemben hordani. -
suits
tag
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz Viktor0610 #170172 üzenetére
Végül Xiaomi Redmi Note 11S lett az új teló
Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
nagyúr
Sziasztok!
A52s 5G-re érdemes 45 napos pixelgaranciát vásárolni (45 napig egy hibás pixel esetén is cserélik a készüléket)?
Köszönöm a választ .
-
suits
tag
Hali!
Egy generális kérdésem lenne...
A közeljövőben felfelé vagy lefelé fognak menni a telefonárak szerintetek?
Poco f3 a kiszemelt,nem sürgős a csere azért kérdezem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest