Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
Szellem.
nagyúr
válasz Core2duo6600 #9949 üzenetére
Elképzelhető, hogy a Kaspersky ellenörzi közben. Ez normális jelenség, miel, ha nem csináltál teljes ellenörzést a gépen, akkor a realtime modul végzi a dolgát.
Viszont, a helyedben kikapcsolnám a merevlemez leállítása funkciót. Mindezt a következőért mondom:
1.: Ennek Laptopokban van jelentősége, ahol spórolni kell az energiával.
2.: A PC-ben ez a funkció csak árt mint használ, mivel, ha leáll a lemez, lassabban fogod elérni az adataidat, mivel fel kell állnia a lemeznek, amikor műveletet akarsz klezdeményezni róla. A másik, egy merevlemez időtartamát a be/ki kapcsolások számával is mérjük. Ergo, aki többször ki/be kapcsolja a merevlemezét, vagy a gépét, annak hamarabb tönkre fog menni.
Ezt most nem kötözködésképpen írom, de Bevezetés a Számítástechnika, és az Operációs Rendszerek című tankönyvedben ez le is van írva!Szóval, szerintem kapcsold ki ezt a funkciót, mart ha folyamatosan pörög a lemez, az, az egészséges, nem az, ha leállítod. Ez laptop esetében hasznos, mivel energiát takarít meg.
-
Szellem.
nagyúr
válasz #46372352 #9957 üzenetére
Igen, előbb telepítsd fel, frissítsd és futtasd le. Valakinek itt már szem leszedte!
Egyébként sem ingyenes a program. A fizetős és free kiadás között az a különbség, hogy az ingyenesnek nincs rezidens védelme, és kézzel kell frissíteni. Ez meg nem hátrány!Futtasd le a programot, és ha nem szedi le, akkor leírom szívesen mit hogyan kell csinálni. Milyen operációs rendszert használsz?
-
Core2duo6600
veterán
válasz Szellem. #9953 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok, de jelenleg nincs semmi adat a hdd én még partició sem.
Igaz szétszedhetném, és lehuzhatnám róla, de majd fogok egy kapcsolót beszerelni amivel tudom a hdd ét áramtalanítani.
Már ha nem gond, hogy közben a szallagkábel rá van kötve.
Backup hdd lenne belőle asszem, annak meg minek folyamatosan menni, de lehet, hogy külsö rack el oldom meg, de abból még csak 1 van.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Szellem.
nagyúr
válasz Core2duo6600 #9959 üzenetére
Én nem szerelnék be kapcsolót! Ha zárlatos lesz, vagy gond van vele, kakukk a lemezednek, vagy a gépnek!
Inkább mobilerack! Az biztonságosabb!A másik, akkor is kopik a lemezed a sok ki/be kapcsolástól. Inkább húzd le, és hagyd üresen addig. Nincs értelme szétbarmolni!
Ja, és menetközben nem szedünk le hardvert. Ha kikapcsolod a mervlemezedmenetközben egy kapcsolóval, kb. ugyan az a helyzet! Persze, ha van több 10k-d lemezre.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Szellem. #9960 üzenetére
A kapcsolót nyilván a gép kikapcsolt állapotában használnám.
A szóban forgó hdd már ösküvület amúgy, egy 10 éves 60 GB os seaagte, iszonyatos üzemórával, ha ezt nézzük, lehet nem olyan jó 5let backup hdd nek használni.
Volt olyan, hogy a torrnetező gépben hónapokat ment folyamatosan
Ez látszik is a start - stop számlálon, alig több mint a 2 éves samunak.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Szellem.
nagyúr
válasz Core2duo6600 #9961 üzenetére
Én ilyen régi hdd-t, nem használnék semmire. Bármikor tönkremehet, és ha van rajta adatod, akkor koki neki.
-
Core2duo6600
veterán
válasz Szellem. #9963 üzenetére
Tulképpen én is erre jutottam.
Ha kell majd backup akkor inkább beszerzek egy frisset
Ez meg jó lesz ilyen chordozósnak, teszt hdd nek, hogy egy olyan win vagy akármi fusson róla, amiért nem kár.[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
L7wy
őstag
válasz #46372352 #9962 üzenetére
Nehogy!!!!!!!! fixmbr csak utolsó esetben... Nemhozzáértők el is baszhatják az egész HDD-t. Inkább Kaspersky, szerintem tuti leszedi. (erről már regényt írtunk páran pcfórumon, és nagy veszekedés lett...egyesek a fixmbr-t javasolták, én inkább Kaspersky-t vagy Bootcds vírusírtó)
Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
darál0w
Jómunkásember
-
blattida
nagyúr
válasz Core2duo6600 #9961 üzenetére
Szerintem a vincseszter kora vagy a kapacitása nem stimmel...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
Pár napja próbálgatom a legfrissebb KIS-t.
Nem rossz. Memóriát nem sokat fogyaszt, processzort már annál inkább.
Tetszik, de nem váltok, mert annyira nem...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
L7wy
őstag
válasz #46372352 #9976 üzenetére
Igen, tedd fel a Kaspersky-t.Aztán nyomj egy gyors scant, hátha az is leírtja (nem azért mert a gyors kevésbé keres, hanem mert nem néz mindent át), aztán ha leszedi, örülsz, és lenyomatsz egy full scant, ha nem szedte le a gyors, akkor szintén fullscan.
Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS
-
islorinc
tag
Független teszt, mely szerint a NOD a legjobb.
Második helyezett : Avira
http://www.forbes.com/2008/12/11/virus-filter-avira-tech-security-cx_ag_1211virus.html
-
islorinc
tag
-
islorinc
tag
És itt van ugyanez a teszt képekben összefoglalva.
Az A osztályzat a legjobb és fölfele romlik..B C D
-
islorinc
tag
És egy másik teszt?
Itt a NOD és a NORTON a nyerő (9/10 ponttal)
Avira itt 8 pontos. Kasperskyt lehúzták, de mint már korábban e fórum hasábjai között kifejtettem, nálam a Kaszpi leszerepelt már rég, hiába dicséritek.
Nehézkes, lassú, bonyolult..stb.Viszont egyre inkább incselkedek a Nortonnal, mert sok helyen dicsérik az új Symantec termékeket.
A teszt tehát:
[link] -
islorinc
tag
Viszont Avira heurisztika csak C osztályzatot kapott és ti is elismertétek hogy heur. szempontból gyengébb.
Viszont tök mindegy, gyerekes lenne vitatkozni azon, hogy ki mit szeret, vagy hogy a NOd jobb e, vagy az Avira, mert kinek a pap, kinek a papné, az a lényeg, hogy jó antiv. progok szempontjából a kört le tudtuk szűkíteni pár gyártóra.
Amiért nekem az Avira nem tetszik annyira (ezek szubjektiv, érzelmi dolgok), hogy csúnya, nem értem miért ilyen olcsó (olcsó húsnak híg??) és nálam valami miatt ütközik a rendszerrel és X idő után levágja a netem, viszont ettől a hibától eltekintve tetszik az Avira is.
De mostmár a Nortonra egyre kiváncsibb lettem, lehet kipróbálom.
-
Szellem.
nagyúr
válasz islorinc #9983 üzenetére
Ez a független teszt nem sokat ér. A valós életben, tehát valós környezetben a Nod32 kellően leszerepel. Sok vírust átenged. Jó a Nod32 ez nem vitás, de közel sem a legjobb. Nem tudja eltávolítani a felismert kártevőt, és a virusadatbázisa igen gyér. Hiába a jó heurisztika, egymagában nem sokat é, ha az adatbázis gyenge!
-
islorinc
tag
Plag! Új Nortonról mi a véleményed? Akartalak is már kérdezni.
Avira, Nod szintet eléri?
-
Szellem.
nagyúr
válasz islorinc #9988 üzenetére
Az av-comparatives.org teszten az Avira heurisztikája több mint 70%-os, a Nod32-é, pedig aszem 57. Tehát, mindenképpen erősebb az Avira heurisztikája!
Viszont, téves riasztásban, sajnos több van Aviráéknál. Ez sajnos a heurisztikus módszer hátránya. Mennél erősebb a heurisztikus technológi, arányosan nő a tévesriasztások száma.Szubjektíven van akinek nem tetszik az Avira kezelőfelülete, van akinek bejön. Szerintem semmi bonyolultság nincs benne.
Olcsó? Igen. Szar emiatt? Nem hinném, hogy összefüggés lenne az olcsóság és minőség között. Azért, mert valami olcsó közel sem szar. Nem hiába lett 2008-ban az én antivírusa. Akkor mégsem szar, annak ellenére, mert olcsó.
-
Szellem.
nagyúr
válasz islorinc #9990 üzenetére
Nálam már leszerepelt, meg egy pár embernél is. Gyenge a heurisztikája, és az adatbázisa csúszik. Tehát, jóval később kerül be x,y vírusminta. Kicsi az erőforrásigénye, de sok benne a csalás. Mármint a programban. Effektíve el lehet lenni vele, ha az ember tudja mit csinál.
Én a Nod32-t is dísznek használom a rendszerterhelése és lassítása miatt, mivel nem lassít és nem terhel. Viszont én nem vagyok vírusos, annak ellenére, hogy nézegetek mesztelen muffokat, töltögetek a netről, stb. -
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Vista rendszeren is kipróbáltam a Kaspersky-t. Hiába jó egy vírusírtó ha nem lehet vele egy épkézláb vírusellenőzzést csinálni! 5 óra alatt nem tudta a rendszert leellenőrizni, megállt egy fájlnál (r.45), aztán se előre se hátra. Most ez ilyen lassú, vagy befagy a progi? Kár érte, mert azt írjátok, hogy a legmegbízhatóbb rendszerek között van.
battletag: bossi#2666
-
blattida
nagyúr
válasz islorinc #9988 üzenetére
Nem az avira olcsó, hanem a többiek drágák.
Itt azért nem a pap és papné a differencia...az avira egyértelműen jobb a nod-nál...
A kezelőfelülete meg olyan, amilyen, esztétikailag tök mindegy, milyen,szerintem, lehessen jól és könnyen használni, választhass kezdő és szakértő mód között, ne zabálja az erőforrásokat, rendesen konfigurálható legyen és hatékony. Ezeknek tökéletesen megfelel az avira.
A Norton meg nem rossz, de van nála jobb...Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz bajtokarpi #9994 üzenetére
A tömörített fájlokkal igen lassan birkózik meg...majd esetleg a következő verzióban orvosolják a ruszkik ezt a problémát is.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz bajtokarpi #9999 üzenetére
Az avira-t.
Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Padavan firmware
- Fujifilm X
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest