Új hozzászólás Aktív témák

• [Prolixus]

addikt

válasz -KP- #1494 üzenetére

"Ezeket a játékokat, amit felsoroltál nem ismerem. Nem is érdekelnek őszintén szólva."

Na ilyenkor erre mit lehet mondani...Várod a ME3-as multi élményt vissza, miközben simán lehetne helyette alternatívát találni. De nem is érdekelnek ezek az alternatívák? :F Hát...oké.

"Ennek még egyéb okai is vannak, nem csak az ME3 single"

Nem értem, mi köze "várakozás" szempontjából, meg a multi értékelése szempontjából a kettőnek. A multi olyan jó, amilyen, függetlenül attól, hogy mennyire tetszett neked a kampány.

"Az pedig, hogy a multi miatt lesz gyenge a single urban legend. Megmondták, hogy a kettőnek külön költségvetése volt. Többször is elmondták azt is, ha nincs multi, a multira szánt pénzt akkor se kapta volna meg a single-re szánt büdzsé."

Jah, meg azt is lemondták, hogy minden döntésed nagyon számítani fog, meg hogy nem lesz kék-zöld-piros befejezés, aztán mégsem úgy volt, ahogy elmondták. Pont most kezdünk el hinni abban, amit mondanak? főleg a piszkos anyagiakról, amiért oly sok támadás éri őket a játékosok részéről? Kényelmes ebben hinni, amit írsz, de te magad írod, hogy mennyire kapzsi és lélektelen cégnek tartod az AE-t....ez a prekoncepció pedig pont azt diktálja, hogy az ilyen jellegű kijelentéseket erős fenntartásokkal kell kezelni. Szerinted úgy volt a büdzsé kijelölésénél, hogy "gyerekek, van 100 millió dollárunk a ME3-ra, de mivel van itt ez az új dolog, ez a multi, hozzácsapunk még nektek 20 millát?"

Aligha. Inkább úgy volt az, hogy a 100 millióból kellett kigazdálkodni a valóságban mindent. Nyilván ez csak feltételezés, de kötve hiszem, hogy az EA extra költségként benyelte volna ezt a dolgot, úgy, hogy közben a játékot ugyanúgy 60 euróért kínálta megjelenéskor (plusz a multis DLC-k többnyire ingyenesek is voltak ráadásul). A játék árához kalkulálják a költségeket, és biza az EA-ről én is azt mondanám, hogy a maximális profitra mennek. Ergo minél kevesebbet akarnak belefektetni és minél több pénzt kihozni belőle. Ez csak úgy lehet, ha a játék adott részére nem extra pénzt költenek (külön költségvetésként), hanem valahonnan inkább elvesznek. A single büdzséjéből, nyilván.

Ez az egész dolog max. szerintem akkor állja meg a helyét, ha feltételezzük, hogy hosszá távon gondolkodtak...gondolok itt arra, hogy úgy voltak vele, hogy a ME3-ban bevezetik a multit, jól beszívják vele a népet, és ezen hiába lesz nekik extra kiadásuk (ingyenes multis DLC-k ráadásul ugyebár, ami még több, valószínűleg kompenzálatlan kiadás), az később, majd a következő rész (vagyis a Mass Effect Andromeda) multijával majd meg fog térülni: Mert a multi miatt nagyobb lesz a vásárlóközönsége az új játéknak, plusz persze, éppen itt lesz már az ideje a full fizetős multiknak. Ebben az esetben el tudom képzelni, hogy tényleg csak urban legend a fentebb tárgyalt dolog, egyébként biztos vagyok benne, hogy nem igaz, amit többször is elmondtak.

Új hozzászólás Aktív témák