- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Mass Effect 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
En is azt neztem, de o az egyetlen, tobbi egesz kozel, foleg Mordin es Grunt.
Hangulatos
-
PowerBuldog
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Miranda pl egyáltalán nem is hasonlít, de amúgy nagyon pöpec szerintem is.
-
vitaro
senior tag
Most találtam egy képet. Nekem iszonyatosan tetszik, tisztelet a készítőnek.
-
Hurkafej
aktív tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
De hiába nyomogatom az N-t nem szál ki. Vagy mivel kell?

-
Hurkafej
aktív tag
Hello!
gondoltam ide irok az első résszel kapcsolatosan, mert ez a fórum kicsit aktivabb.
Spoiller
A féroszon vagyok még a játék elején, és épp fel kellene deritenem pár dolgot akkor amikor azzal a csodálatosan nehezen irányitható járművel megyek, de eljutok egy ajtó szerűséghez ami egy picit nyitva van, de nem férek be rajta, befelé nézve látható az ajtóvezérlés.kép -
Xmodule
őstag
SPOILER!
Na kitoltam mégegyszer. Most megmaradt mindenki kivéve Jack, mert öt a Mirandás veszekedés után nem tudtam loyálissá tenni. Ez van(amugy sem volt szimpatikus). Amikor a végen felrobbantottam a hajot, es Illusive man nél is kuss-t nyomtam mindenki helyeselte a döntésem. Amugy lehet rosszul vettem észre de az illusive man beszelgetes vegen amikor háttal ül nekünk elötte az a bolygó nem vörös hanem kék. Nektek is feltünt már? Lehet nincs is jelentösége

Ja és Talival volt kontaktusom szerintem ö legaranyosabb
-
Derrewyn
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
ÁÁÁÁÁ... ÁÁÁÁÁ... ÁÁÁÁÁ...
Fortification, mint begubózás?

Ezek hernyónak nézik Gruntot, és azt várják mikor változik pillangóvá?
-
Xmodule
őstag
Az, hogy lehet, hogy Baka most már loyális de mégsem tudom használni a begubózást mert azt irja nem hüséges. Pedig az. Ruhát is lehet cserélni meg azt is irja hogy loyális.
-
Xmodule
őstag
SPOILER!
Amikor Miranda vs. Jack veszekedés van és én Mirandának adok igazat utánnak Jack -et hogy lehet loyalissá tenni? Amikor beszélnék vele a bal oldali válaszok szürkék. Ahhoz renegád pont kell? Másképp nem is lehet loyálissá tenni? Csak mert nem szeretném ha a végen megint meghalna.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
glutamin
üzenetére
Ez ugyan észak amerikai és XBoxos változat, de majdnem teljesen egyezik.
Különbség: Külső tok és a belső papír tok, amiből a kártyát kiveszi kicsit máshogy néz ki.
Ja, én a PC-s verzióról beszélek. Az itthon kapható XBoxos változat nem tudom hogy néz ki. Még az is lehet, hogy teljesen egyezik a videón lévővel. (A nyelvet kivéve.)
-
L3zl13
nagyúr
válasz
CygnusX
üzenetére
Akár. Könnyen lehet valami hasonló filozófiai dolog mögötte. Ez már csak a BioWare-en múlik.
Mindkét (külső vagy belső ok) verziónak szívesen meghallgatnám a történetét, hogy pontosan hogy jutottak erre a megoldásra.Már persze ha egyáltalán ilyesmi áll a háttérben, és nem valami teljesen más.
-
L3zl13
nagyúr
Én bizonyos jelekből arra tippelek, hogy az első reaperek is élőlények felhasználásával készültek. Méghozzá úgy, hogy valamilyen organikus faj saját magát alakította át önszántából reaperekké.
Hogy miért, azt nem tudom. Talán nem is fog kiderülni, még ha maga az elméletem be is igazolódik.Persze van egy két ötletem az okokra.
Egy másik fajjal vívott háború, amiben vesztésre álltak.
Valamilyen galaktikus vagy biológiai katasztrófa... -
L3zl13
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, ezt mondják róluk a játékban, de azért a nukleáris telet maguknak sikerül előidézniük a bolygójukon, és nem látszik rajtuk, hogy bármit is tanultak volna az eddigiekből. Nem tudom, ha maguk fejlesztik ki az űrutazást ez hogyan változott volna.

Szerintem a nőstények kezében van a megoldás. Ha ők nem a harci hőstettek alapján választanának párt gyorsan megváltozna a helyzet. De látván, hogy még Shepard is kapott ajánlatokat a Trasher Maw után, tőlük sem igazán várok értelmes döntést.

-
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule
üzenetére
Jolvan most már rájöttem, hogy megy ez. Szóval a plasztik cerberus kártya az ad pár letölthetö cuccot:Zaeed, Cerberus fegyver és páncél, Normandia becsapodási helye. A másik papirlapos kód meg a Collector fegyver és páncélt adja. Csak azért voltam összezavarodva, mert nem tudtam, hogy több kodot is meglehet adni.
-
Xmodule
őstag
Ejha. Gondoltam letörlöm a "régi" me2 öt és felteszem az újat
rányomok eltávolitas vége, majd látom még mindig itt az ikon. rányomok mégegyszer lefut eltunik ikon. Örulök, feltettem me2 öt ujra majd irja patchnel, hogy javitott hibak: uninstallkor már nem az me1 et törli le..ezutan meg is neztem es tenyleg elöször az me1 et törölte az me2 uninstallja. azert ez eleg nagy fail. persze már javitva -
L3zl13
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
SPOILER!
Azért azt is néztem, hogy a kroganokat is "wasted potential"-nak nevezte. Ha nem lenne genophage...
Talán ezért voltak a Collectorok olyan segítőkészek Okeer kutatásában? -
Xmodule
őstag
ebben a collector´s editionban kaptam ugye egy cerberus kártyát (ilyen plasztik) meg kaptam a lemezek dobozaban egy ilyen masik papirt ami bonus collector armour and assault rifle. most a bioware oldalara mar bejelentkeztem de ott a redeem kodhoz melyiket irjam be? a kartyan vagy a papiron levöt? mert a kettö nem ugyanaz.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
SPOILER!
Nekem az jutott eszembe ennél a jelenetnél, hogy talán a Collector general volt Saren megfelelője a Protheanok között.
Talán ő is tudatosan állt a Reaperek mellé gondolván, hogy ez az egyetlen esély a túlélésre, úgy mint ahogy Saren is akarta. És amikor a végén Harbinger elengedte az irányítást, akkor jött rá, hogy hiába áldozta fel a népét. És itt egy kicsit megsajnáltam.Persze 50000 év múltán nem feltétlenül az eredeti CG volt az, de ki tudja...
-
L3zl13
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
SPOILER!
A lényeg, hogy az embereknél sokkal nagyobb a genetikai változatosság, mint a többi ismert értelmes fajnál.
Mellesleg Harbinger időnként megjegyzéseket tesz a csapattársaidra harc közben azokból is le lehet szűrni dolgokat. Lásd itt:[link]
Mint a linken is írják az asarikra tett megjegyzés elég érdekes, mivel egyrészt téves. (As asarik maguk közt is képesek szaporodni, csak nem tartják előnyösnek.) Másrészt meg bagoly mondja verébnek... -
Xmodule
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
akkor a Digital Deluxe Edition -ban csak a zene van pluszba? Mondjuk ilyen nincs is itt nálunk...csak sima collector´s edition. Mármint van, de csak letölthetö formában.
-
WonderCSabo
félisten
Ment privi a stratégiáról.
Megint leírom, hogy akinek szüksége van rá, írjon rám, és elküldöm a végső stratégiát privátban.
Grifid: Emlékszem, hogy mondott ilyesmiket. Pontosan mi is a lényeg? Nem emlékszem már.
Xmodule: A zene a Digital Deluxe Edition-ben van benne, a Collector's-ban nincs.
-
Xmodule
őstag
Tegnap megérkezett a Collector´s Edition
Nagyon bejön a bonus dvd is. Amikor mutattak a szinkronhangokat libabörös lettem. Joker pl total ugy nez ki a jatekban mint a valosagban, de a többi is hasonlit. Amugy azt irja benne van a packban a masodik resz zenei. Ezeket letölteni lehet? Még nem telepitettem fel csak azert kerdem. Mivel a bonus dvdn nem talaltam. -
pohár
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Akkor lehet ,mwgint nekiesek az uccsó palyának, és nem tökölök majd, hanem elhozom Kelly-t is

Akkor magyarul az a lényeg, hogy olyan embereket válasszak a 2. csapatba meg a túlélők visszakísérésére, aki lojális?
Remélen sikerül kihozni mindenkit...Azért a végén Cainnel meg a Widowval megdaráltam azt a nagy dögöt

-
Grifid
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Rengeteg utalás van a játékban a genetikai mutációkra és Mordin barátunk is elmondja a lényeget az egyik beszélgetésben.
-
WonderCSabo
félisten
SPOILER
Szegény protiánok jól megjárták, akkor az embereket hogyan alakítják át?
tiv: Ja, én meg az elején azt hittem, hogy a Collector General is ilyen nagy dumás. Egyébként sztem a játék csúcspontja a releasing control, a kis general összevissza nyomkodja a panelt, majd Harbinger elengedi, kialszik a szemében a fény, mintha szomorúan fordulna vissza, és bumm. Epic.
-
tiv83us
veterán
En ugy vagtam le a dolgot, hogy a Reaper az ultimate uralkodol a galaxisban, eros, de nem elegge.
Mivel vannak benne organikus reszek, igy taplalja magat beloluk. Mert miert ne.
50.000 ev utan eloszor a Geth segitsegevel probalt a civilzaciora torni, most probaltak epiteni egy egy "mega-reaper-t", amibe nyomattak bele az organic cuccot, csakis emberbol /valoszinu bosszu Shepard fele, amiert belepisalt a tervukbe ket evvel ezelott/.Viszont tenyleg sotet folt marad szamomra, hogy miert epitgetnek human kinezetu reaper-eket, mikor ott vannak vagy szazezren a deep space-ben, keszn allva arra, hogy szetbaszcsizzak a Citadel, meg az egesz hobelebanc segget. Raadasul meg is indultak ugye, a jatek vegen kiderul.
Valami gyenge pontjuk, valami flaw kell, hogy legyen, kulonben mar most nem lenne ertelme varni a ME3-ra. Szerintem
-
L3zl13
nagyúr
válasz
tiv83us
üzenetére
SPOILER!
Nem sokat tudunk róluk, de az eleve képtelenségnek tűnik, hogy senki nem teremtette őket eredetileg.
Lehet, hogy azóta már magukat "gyártják" mint a geth, és lehet, hogy nem érzik úgy, hogy tartoznának az eredeti alkotóiknak, de ha az organikus élet csak genetikai mutáció, akkor ők meg ennek a genetikai mutációnak a következményei és nem értem az mivel jobb.
És amikor meg kiderült, hogy ők is részben organikusak és értelmes organikus lényekre van szükségük (valószinűleg a szaporodáshoz)... Innentől miben is különböznek annyira az élőlényektől?Ez számomra tipikus megalomán főgonosz amit tucatnyi más történetben (játék, könyv, film) is láttam. És ettől Sovereign és a reaperek a hatalmas és felfoghatatlan természeti erő kategóriából belekerültek egy már létező skatulyába és sokkal "emberszerűbbek" lettek.
Lehet, hogy ez a kép téves, és a 3. részben jön valami amitől ez ismét megváltozik, de jelenleg ez a véleményem. Sőt, az az érzésem Shepard is valahogy így látja a dolgot ezért is tud harcolni ellene. Hogy ez tényleg csak "confidence born in ignorance" vagy sem az majd kiderül a 3. részben.
-
tiv83us
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
"Már a derelict reaper hajón nagyon szimpi volt, és totál kiakadtam, hogy nem lehet beszélni vele, mert lelőtték és puff placcs. De hála Istennek nem így lett"
Itt en is egy kicsit csalodott voltam. De azet kemenyen befigyel a goosebumps mikor neztem a logokat, hogy a ket faszinak ugyanazok az emlekei, hogy mennyire manipulal meg egy halott Reaper is.
Egyebkent a kedvencem a "Direct intervention is necessary".
Annyira formalis es megis annyira utos
-
WonderCSabo
félisten
válasz
tiv83us
üzenetére
Én is oda vagyok érte. Akkor totál kész voltam, amikor az aláírásodban szereplő mondat volt. Ez a játék a legtöbb sci-fi film-et lenyomná a francba.

pohár: Pedig sztem érdemes megmenteni az egész csapatot, sőt az egész legénységet is.
L3zl13: Egyet kell értsek tivvel, sztem marhára nem átlagos megalománok. Totál magasabbrendű lények, és ezek a dumák csak ezt támasztják elő.
tiv: Nekem is Legion volt az egyik kedvencem.
SPOILER
Már a derelict reaper hajón nagyon szimpi volt, és totál kiakadtam, hogy nem lehet beszélni vele, mert lelőtték és puff placcs. De hála Istennek nem így lett.
-
tiv83us
veterán
"Sovegeign (és a többi reaper) emberi értelemmel felfoghatatlan magasabbrendű lényből egy "átlagos" megalomán, tévképzetes őrültté."
Szerintem ez nem igaz. Meg mindig alig tudunk valamit a Reaper-ekrol, csupan annyit tudtunk meg a masodik reszben, hogy van bennuk organic is, nem csak gep az egesz.
Ettol fuggetlenul, annyira formalisak, annyira misztikusak, annyira...nem tudom.
Szerintem rohadtul el van talalva. Szerintem azert mondod, hogy atlagos megalomanok, mert meg nem teljesedett ki a sztori az egeszrol.
De eddig Legion utan Sovereign es Harbinger a kedvencem a ME-bol. -
L3zl13
nagyúr
válasz
tiv83us
üzenetére
Nekem is bejövős, de ugyanakkor, pusztán a logika alapján, illetve amit megtudtunk a 2. részben eléggé fenntartásokkal kezelendő.
És minél több dologról igazolódik be, hogy hazugság, annál inkább válik Sovegeign (és a többi reaper) emberi értelemmel felfoghatatlan magasabbrendű lényből egy "átlagos" megalomán, tévképzetes őrültté.Kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle a végén.
-
tiv83us
veterán
válasz
tiv83us
üzenetére
"I am beyond of your comprehension...I am Sovereign."
"We simply...are."
"Organic life is nothing but a genetic mutation"
"Your words are as empty as your future"
"You exist because we want it, and you will end, because we demand it"
"Confidence born of ignorence"Total szetbasz, rohadtul eltalaltak ezeket a Reaper dumakat.
-
pohár
félisten
Na végre kipörgettem

Sajna 3 emberem odaveszett a végére (Tali, Jack és Thane), egyikük sem (volt) már lojális (Jack Miranda miatt, Tali Legion miatt, Thane küldije meg nem sikerült
)Pedig Jack-et és Thane-t szerettem, Talit annyira nem csíptem, de remélem nem sok hátrányom lesz a 3. részben a hiányuk miatt

SPOILER
Jaj szegény Kelly odaveszett, pedig úgy megdugtam volna

-
Derrewyn
senior tag
Gondolj egy Mass Effect univerzumbeli karakterre, és Akinator kitalálja ki az.
Ashley-vel sikeresen kifogtam rajta, bár nagyon közel járt.

-
Derrewyn
senior tag
Rengeteg páncél van az ME1-ben, egyáltalán nem csoda, ha nem találkozol pár ritkább fajtával.
Én például direkt vadásztam (utazgattam ide-oda a különböző boltok között, sokat, nagyon sokat), hogy beszerezzek Armax Arsenal Predator H X páncélt. Volt halom minden más, ami kellet, az persze nem.Szóval vissza kérdésedhez, Wrex-en egy Geth Armory Berserker van.
-
Docci
senior tag
Nálam 1024*768-ban viszonylag szépen megy,de ennek az ára az volt hogy minden extra megjelenítést ki kellett kapcsolnom.(árnyékok,fények,blur stb.) Meglepődtem, hogy egyáltalán ilyen szépen tud futni....,szerintem jó munkát végeztek a fiúk. Manapság gyengének számító videokártyán biztos nagyon szépen fut,ha HD4200-on is megy. A butítás ellenére nagyon szép a játék,szóval annyira nem lesz rossz az élmény. Esetleg érdemes feltolni a GPU órajelet,de szvsz annyit úgyse hoz. CPU meg teljesen mind1 mert vga limit van!
Readme-ben a készítők szépen leírják sorrendben, hogy a játék futását mi befolyásolja legjobban. Az első a felbontás,szóval -1 és akár mindent rá is lehet tolni! (nem HD4200 esetén)
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Depression
üzenetére
Rejtett pálya?
Bolygó szkenneléskor felfedezett anomáliákra gondolsz?
Elvileg 19db N7 jelölésű küldi van. Nem tudom ezek között hány olyan van, ami anélkül is bekerül a Journalba, hogy szkennelnéd a bolygót. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Flomaster88
üzenetére
SPOILER!
Ebben a részben nincs jelentős különbség. Az Illusive Man nyilván mást mond amikor elbeszélgettek a dologról.
A kérdés inkább az, hogy a 3. részben milyen következményei lesznek. -
Depression
veterán
mennyi rejtett pálya van?
Eddig egy bányát találtam. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Flomaster88
üzenetére
Elvileg megfelelően magas renegát VAGY paragon pontszám kell az újra lojálissá tételhez. Jacknél is működnie kéne.
Class skilledet kimaxoltad? Ha igen, akkor olyanra maxoltad, ami paragon/renegát opciókat +100%-kal növeli, vagy a másikra (70% + valami más előny)Ha nincs kimaxolva, vagy nem paragon/renegade +100%-ra van maxolva, akkor a kutató terminálnál csinálj egy pont újraosztást, legalább a beszélgetés erejéig.
-
Flomaster88
csendes tag
SPOILER!
Apropó ti neki adjátok a Cerberusnak a bázist vagy nem? A végén mindenki megjegyzi hogy lehet hiba volt odaadni neki. Nagyon más a végkifejlett ha nem adom oda neki?
-
Flomaster88
csendes tag
Nah én is végigjátszottam. De én akármit csinálok Jack mindig meg hal mivel ő nem loyalis. Mindenki az csak ő nem a Mirandás vita miatt. Nekem a Renegátom kevés lett, kb a felénél van. A másik az majdnem maxon, gondolom Jackhez a renegát kellene. Így szerintem akárkivel harcolok a végén, Jack mindig meghal, gondolom én.
-
Rebell
senior tag
Üdvözletem.
1Kérdés? érdemes elöször mindenkit felvenni a csapatomaba és csak utána megcsinálni a mellék küldetéseket? (A képpesség pontszámok végett?)
2 vagy lehet hogy elöször nem a főszálon megyek végig, hanem pl 1-2 társat loyal-á teszek, és csak utána haladok tovább? így megszerezhető mindenkinek a max képességi szint?Kicsit kesze kusza kérdések

-
tiv83us
veterán
Aki meg nem jatszotta a ME1-et annak SPOILER
Ez a beszelgetes Sovereign-nel annyira odab@sz, nem tudom elegszer megnezni. Ez a szohasznalat, ez a hangszin, ez a ridegseg. Kesz.
-
tiv83us
veterán
Ez, hogy a Collector boss meghalt-e, vagy sem, szerintem teljesen irrelevans. Ugyanugy mint a Geth-et, oket is a Reaper-ek tettek harci eszkozze.
Harbinger nelkul csak agyatlan zummogo, nyoclszemu lenyek, akik valojaban nem hiszem hogy sajat szorakozasra gubozgatnanak barkit is. -
Vidala
senior tag
Jó kérdés!

SOILER
Elvileg ugye a Kollektor boss, aki ugye elvileg meghal. De ezek a kollektorok annyira hasonlítanak egymásra, és ráadásul valami kollektív tudat (vagy tudatlanság
) köti őket össze. Szóval biztos meghalt? Vagy csak TIM szórakozik velünk (mondjuk azért ez már inkább összeesküvés elmélet)?
Még bármi kisülhet belőle. -
Xmodule
őstag
Mass Effect Original Soundtrack nincs meg valakinek veletlenul?
Mármint az album. -
Colos1
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
3x kerestem rá különféle módon, de nem találtam meg...az egész fórumot meg nem olvastam végig...
De a lényeg, hogy akkor nem csak nálam volt. Először én is bug-ra gondoltam, de kissé elbizonytalanodtam, hogy 4x egymás után...meg miért pont ő...
Ezért gondoltam megkérdem...
Az is lehet, hogy ez a játékkészítők alkalmazta pszichológiai terror...nem volt elég, hogy a játék piszok izgalmas lett, még ez is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak megjegyzem, egyetlen idegesítő bug-ot találtam: Talit hiába mentettem meg a száműzetéstől, a további szövegkörnyezetben mindig száműzöttként beszéltek róla...De ez legyen a legnagyobb hiba.
-
Colos1
őstag
SPOILER!
Amikor kilövöd a kaszás lárván az utolsó csövet és leesik, feltűnt valami. Felvettem fraps -al.
A rejtőzködő fickó tűnik fel! Tükröződik valamin az arca. Videóban látványosabb, de azt nem tudom feltölteni, mert ahhoz nem értek...

-
Xmodule
őstag
Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de nekem a zenék mint az egyben mint a kettöben nagyon bejönnek. Eszméletlen mennyire összhangban vannak a játékkal. Legjobban az egynek a végen lévö zene volt rám transz hatással
Még most is borsodzik a hátam. uhh -
Kraptor
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Mass Effect 2
- Nitro V 16 AI ANV16-42 16" FHD+ IPS Ryzen 7 260 RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Panasonic Lumix G9II váz
- Nintendo Switch Kollekció
- Apple iPhone 17 256GB Sage használt újszerű 100% akku 32 ciklus Apple garancia 2027.01.06-ig
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433FN - i7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Nvidia I Cam I W11 I Gari!
- GIGABYTE A520M DS3H AC vadiúj, 3 év névre szóló garancia, WiFi
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Optiplex 3060 SFF - i5-8500 / 8GB / 256GB SSD / DVD / Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)