- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Mass Effect 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebell
senior tag
Lenne 1 kérdésem,
amikor Thane fiát kell megakadályozni abban hogy ne kövesse el a gyilkosságot, de sajna elkurtam, akkor Thane már nem lessz Loyal hozzám?
Vagy késöbb még fordulhat a kocka és loyal lesz.?Betöltés van 1 olyan opcio hogy Citadel misszió ujrakezdése> betöltöm, de már nem adja be Thane küldijét,a biztonsági őr sem segit. Hogyan tovább?
Mehetek vissza 1 missiot? és ujrajáték? -
Vidala
senior tag
Szerepjátékosként őt vinném. Természetesen sok múlik alapból Shepard képességein és a nehézségi fokozaton is. Bár ha komolyabban vesszük a dolgot, tulajdonképpen majdnem mindegy kit viszünk, legfeljebb kicsit nehezebb.

Amúgy talán Grunt/Garrus/Thane a legerősebb harcostárs, de szinte bárki más is jó lehet, ha Juhász Jánosunkat jól kiegészíti.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-KP-
veterán
mondok én neked nagyobb élvezetet.

Menj ahhoz a részhez, ahol beérsz abba a hosszú terembe az IFF küldin. Arra a részre gondolok, ahol van az a videó, ahol Legion lelő pár huskot, akik épp rádtámadnak. Ne öljj le senkit, fuss a pálya végéig ahol az iff van, kikerülve minden ellent. utána maradj életben. esetleg próbálkozz visszajutni a terem elejére. kb 6 scion és több tucat husk fogja az utadat állni

-
Kidus
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
Ma kerdes, hogy a Garrus/Thane komboval elvezet, en direkt huztam

Hozzateszem, ez insane es Infiltrator, barmikor el tudtam tunni ha ugy alakult, es arrebb menni, a huskok meg ugye elsosorban rad mennek, ha nagyon besurusodott, akkor arrebb cloak-oltam, aztan mikor megjelentem, fordultak az ellenfelek, addig Garrus es Thane szanaszet osztotta a fejuket, nalam maxos incinaration blast
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyan, a legelvezetesebb kuldetes volt az IFF, pedig attol feltem a legjobban. -
Jofi81
őstag
A Reaper IFF küldetésre kiket érdemes vinnem?
-
glutamin
őstag
-
Kidus
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
En sem ertem, ott van mindenhol minden %-ban, es egy rendszerben talan ha 8 bolygo van max. Es az mar suru....
A masiknak pont ez volt a hibaja, irogathattam volna, hol voltam es hol nem.
Jobb hijan megjegyeztem kb-re, de itt nem kell.
Es eskuszom imadom, ahogy megy 2 rendszer kozt a hajo, boxon meg bele is rezeg az egesz
-
WonderCSabo
félisten
-
glutamin
őstag
-
Az mitől lehet, hogy most hogy visszatöltöm a játékállást, iszonyat módon szaggat a játék? Folyamatos 60 FPS-től leesett kb a harmadára, továbbá még úgy is megakad minden másodperc után kb 1 másik másodpercig lemerevedik a kép. Semmit nem állítottam tegnap óta.
-
-
válasz
Nashaba
üzenetére
Na most először is leszögezném, hogy nem tartom rossz játéknak, bármennyire is nyivákolok miatta. Az utóbbi oka az, hogy másra számítottam. Ha rossz játék lenne, eleve nem lenne olyan sikeres.
De nézzük én mit gondolok (ez most nem jó vagy rossz kérdése):
Az ME-ben 3-4 játékstílust próbáltak keverni olyan módon, hogy megtartják az egyszerűbb mindenki által emészthető elemeket, és kidobják a bonyolultabbakat.
* kaland: rengeteg párbeszéd, valamint jó és fordulatos sztori (plusz a minijátékok is inkább ide tartoznak)
* szerep: fejlődni lehet, korlátozott csapatot lehet irányítani
* akció: nagy hangsúly van a realtime harcon
* stratégia/taktika: főleg az ME2-nél sokkal lényegesebb a saját és csapattársak képességeinek/lehetőségeinek kihasználása, a megfelelő időben (eddig legalábbis úgy tűnik)Mit hagytak el?
* karakterek alap tulajdonságai (erő, ügyesség, stb, mint egy normál RPG-ben)
* inventory leegyszerűsítése, majd teljes elhagyása
* loot elhagyása
* megfontolt (esetleg körökre osztott harc)
* fix szintű ellenfelek
* nagyobb csapat irányításának lehetőségét (ugye itt max 3 lehet)Szóval én inkább hívnám akció-kalandjátéknak, mint szerepjátéknak.
-
Nashaba
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Megmondod, hogy honnan? Nekem is kéne, csak tudtommal ezek csak stúdióknak adnak el, én pedig az ilyen zenékért egyszerűen meghalok.

ollie: Én már mondtam egyszer, hogy a ME1 szerintem akciójátéknak nem elég jó, de tényleg, nem támadásból, csak puszta kíváncsiságból, mert nem értek hozzá: Egy RPG mivel tartalmaz többet?
-
vitaro
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ajánlom még figyelmedbe a Nemesis című albumukat, az is üt. Nem kicsit.
-
WonderCSabo
félisten
-
vitaro
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Lévén, hogy Mass Effect és TSFH mániás vagyok, ez nem volt kérdés.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
SPOILER!
Mass Effect 2 Launch Trailer?
Megnéztem a videó commentjeit.

-
glutamin
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
Én is még eléggé az elején vagyok a második résznek. De már így is nagyon sok változást látok az elsőhöz képest.
Vannak jó és rossz újítások.
Az üzemagya dolog tényleg idegesítő és felesleges dolog. A térképen való közlekedés is zavar kicsit. Az első rész sokkal áttekinthetőbb volt. Itt most ugye csak a Mass Relay-ekkel ellátott naprendszerekből tudunik feljebb jönni.
A szkennelés annyiból jó, hogy összekötötték a Normandy fejlesztésével, valamit az anomáliák keresgetésével. Így valamivel érdekesebb mint az első részben volt.
-
-KP-
veterán
tökjó, hogy úgy fikázod le a játékot, hogy közbe fingod nincs semmiről. fel kell menned a normandiához a saját szobádba. Ott a szoba végén tudod állítgatni a páncélodon az extra kiegészítéseket. Szépen írja mindegyikre hogy mit ad.
Ezeket különböző helyeken lehet megvásárolni pl. Omega, Tuchanka, Illium. Van ami csak akkor érhető el, ha x pályát már megcsináltad, vagy valamely karakter kis mellékküldetését elfogadtad és megcsináltad.
http://masseffect.wikia.com/wiki/Sentry_Interface#Customization.
Itt össze van foglalva és le van írva mi mire jó, és hol lehet megvenni.
Amúgy én Blood Dragon-t használok a +15% power damage miatt, ami az ammo powerre is adja a bónuszt.
-
Amúgy a játék elején van jelentősége annak, hogy melyik páncélt veszem fel? Van nekem a normál alappáncél, a Blood Dragon Armor, meg a Cerberus nemtommilyen armor. Eleve nem is tudom, hogy hogyan lehet megnézni ezek tulajdonságait, már ha egyáltalán vannak.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
tiv83us
üzenetére
Kis kiigazítás: A megvásárolt upgradeket nem kell utána kikutatni.
Inventory: Az inventory dolgot és sajnálom, hogy kihagyták. Számomra az RPG-hez kicsit hozzá tartozik a lootolás. Ugyanúgy, mint a karakter fejlesztése. Ahogy egyre erősebb leszel, és egyre durvább cuccokat találsz...
A fegyver moddolással pedig elég jól lehetett variálni.A 2.-ben lévő rendszer inkább RTS stílusú. Ne érts félre, tetszett a fejlesztgetés is. (És ezzel sikerült a bolygó szkennelést sokkal jobban integrálni a játékba.) De ezt meghagyhatták volna a modokra/upgradekre míg a páncélok, fegyverek maradhattak volna lootnak.
Az első részben a legnagyobb gond az volt az inventoryval, hogy a vége felé már nem tudtál mit kezdeni a pénzzel és az omnigéllel. Amint megszerezted a szinteden elérhető legjobb páncélt, és fegyvert már csak felesleges extra vesződséget jelentett a mindig megtelő inventory.
De amit a 2.-ben csináltak, azzal kicsit átestek a túloldalra szerintem, bár azoknak akik inkább az akció játékokat kedvelik, gondolom tetszik ez a fajta egyszerűsítés.
Üzemanyag: Ha kifogy az üzemanyag, akkor a nyersanyagokat kezdi használni, szóval nem feltétlenül kell rá pénzt költeni. Akár az üzemanyag duplázó upgrade is kihagyható.
Szkennelés: Eleinte még minden létező bolygót végigszkenneltem, aztán én is beleuntam a dologba. A későbbiekben csak annyira szkenneltem rá a bolygókra, hogy megnézzem, van-e valami anomália. Illetve ha valami kutatáshoz kellett nyersanyag.
Amit szerintem még beletehettek volna a játékba, egy olyan boltos, akinél nyersanyagot lehet venni és eladni. A játék végén nekem nem volt elég pénzem az összes upgrade-re, tudtommal ezzel mindenki így van. Több küldetés nem lévén nem is tudtam több pénzt szerezni.
Ekkor jól jött volna, ha a megmaradt, felhasználhatatlan nyersanyagot be tudtam volna váltani. -
WonderCSabo
félisten
-
tiv83us
veterán
Ugy, hogy peldaul terminal-t hackelsz /ezt imadni fogod, tudom/ vagy megvasarolhatod az upgradeket, mind fegyverekhez es pancelokhoz, majd ezeket kifejlesztheted a hajon a tech laborban /ha mar meg lesz Mordin prof./.
Igy fejleszted a tech/biotic kepessegeket is.
Inventory nincs, mert az elsoben is szar - illetve felesleges volt - szerintem. Talaltal valami jobbat es lecserelted, a maradek meg ment omni-gel-re, vagy a kukaba. Nem volt ertelme mar akkor sem tartogatni dolgokat.
Tovabba a kis lakosztalyodban peldaul kulonbozo sityakoknak, kulonbozo tulajdonsagai vannak, peldaul a visor 10% plusz sebzest ad a heccsatra, meg ilyesmi. A pancel szine/anyaga nem befolyasolja a tulajdonsagait.ps: Ami viszont engem is rohadtul bosszant, az a bolygo szkennelgetes. Elso vegigjatszasra meg elvigyorogtam vele a tv elott, de most mar qrvara gyulolom.
A Normandy uzemanyag kerdesnek meg semmi ertelmet nem latom, csak felesleges ido es penz pocseklas. -
válasz
tiv83us
üzenetére
Még csak az első küldetésen vagyok túl, ezért kérdezek néhány dolgot.
Itt ugye nem lehet lootolni? Legalábbis eddig semmit sem találtam a kilőtt robotoknál (még csak azok voltak ellenfelek). Ahogy nézem itt egyáltalán nincs inventory, ugye? Ha mindez igaz, hogyan szerzek jobb páncélt/fegyvert?
-
tiv83us
veterán
Annyira azert nem gaz. Par Heineken utan igy hajnal 5 fele mar elegge b@szta a szemem a sok kis szines vonal, meg aramkor, de azert nem rontja el olyannyira az elmenyt.
Szerintem akkor jobban anyaznek, ha valami Splinter Cell fele lock-pickes szarsagot tettek volna bele, akkor tuti honaljon rugtam volna magam. -
Tudom, azért tettem idézőjelbe én is. De arra nem számítottam, hogy az első részhez képest még többet rontanak rajta.
(#1756) tiv83us: van abban valami amit mondasz, de az is tény, hogy az ME1-et is nagyon megszerettem (pár napja fejeztem be a játékot, előtt 1 évig hozzá sem nyúltam). Szóval a sztori valszeg itt is magával fog ragadni, de idő kell, amíg megszokom az első résztől való eltéréseket.
-
tiv83us
veterán
Most nem akarok itt okoskodni, de akkor ezek szerint ez a "mufaj" nem neked valo.
Szerintem a ME1 es a ME2 is korszak alkoto, a DAO-szel meg nem jatszottam tiz percnel tobbet, nem volt ra idom, de azt is megvette Kidus es neki az meg jobban bejon mint a ME. /Ez persze semmit nem jelent
/WonderCSabo: Direct anti-anxiety medication intake is necessary. I can't handle this personally.

-
Köszi nektek, közben én is rájöttem.
Viszont ki volt az az idióta, aki "RPG"-kbe ilyeneket tesz? Már az ME1-ben is befontam a hajam a zárnyitós minijátéktól, ez (ráadásul kettő van) sokkal rosszabb. Az ilyenek még jobban rontják a játékélményt.
Azért röhej, hogy sosem tanulok. Mind az ME1, mind a DAO hatalmas csalódás volt. Most hirtelen felindulásból megvettem az ME2-őt (mert az első résznek jó volt a sztorija, na), és 1 óra alatt hatalmasat csalódtam ismét...

-
Hogy az istenben működik ez a hackelés? Semmi normális infó nincs róla se játék közben, se a manualban. Megyek a kurzorral össze-vissza, de mi a francból ismerem fel, hogy mire kell space-t nyomnom??
-
Kidus
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ah, ez csak egy uj csavar a masodik reszben

Amugy meg nem hiszem, hogy a tortenet szerint az osszes kevert lesz, az elso reszben mondja is Sovereign, hogy "organic life is an accident" vagy valami hasonlo
Es hogy ok mar elotte voltak.
Most vagy hazudott, vagy elfelejtettek a keszitok (
), vagy nem mindben van organikus toltet 
-
Kidus
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
En szeretnem ugy megkozeliteni inkabb, hogy imitalja az indulatot, hatha ugy sikeresebb mert Shepinek megremeg a terde tole

Marmint... erted, o egy gep, mitol lenne ideges
-
Kidus
őstag
válasz
tiv83us
üzenetére
Sovereign hideg, nyugodt, formalis, es istenien magabiztos. Megtisztelo, hogy hajlando leereszkedni hozzad, a pondrohoz es beszelni hozzad

Egyszer!Harbringer felol tobb az indulat, es mokasakat szol.
Mindenkirol elmondja, miert hasznalhatatlan, miert primitiv, miert bakterium
Egesz jol el lehet rajta rohogni, ahogy csacsog.
Ugyanakkor erzed az erot, a leereszkedest, es igazsag szerint ezek az odavetett mondatok harcok kozben jobban megmaradnak, mint az az 1 beszelgetes Sovereign-nel
Foleg a vegen, mikor kifejti a velemenyet a robbanas elott ^^Nem tudnam eldonteni, melyik a jobb fej, mindketto k*rvanagy

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Persze, jó játék, csak nem RPG-nek. Amíg úgy álltam hozzá, hogy RPG, nagy csalódás volt az egész, de amint átváltottam TPS üzemmódba, mindjárt megtetszett.

Amúgy közben meg is vettem, és most csordogál lefelé az EA download manager-rel.

-
WonderCSabo
félisten
Tudtom, hogy eddig warez verzióval nyomtad.

No offense, csak vicc volt.
Egyébként vmelyik topikban írtad, hogy a Mass Effect csalódás volt számodra, mert nem igazi RPG. Szóval ettől függetlenül jó játéknak tartod?
tiv83us: Egyetértek! Kár, hogy viszonylag kevés szöveget hallhatunk tőlük.
We are the Harbinger of your perfection!
Szerk.: Harbinger dumák egyben.
5 duma WAVban, jó lesz tiv szifonjára csengőhangnak.
-
tiv83us
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nehez megitelni...
Sovereign-nel egy egesz parbeszedet lefolytatsz es ott olyan szinten leoszt, hogy terpeszbe all a szemed.
Harbinger meg sajnos csak mondatokat dobal feled, bar azok is rohadtul el vannak talalva "Direct Intervention is Necessary"...stb.
Szoval ez egy tough choice
-
-KP-
veterán
kijött az új nehézfegyver. lehet tölteni cerberusról.
-
vitaro
senior tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Csak éppen letölteni nem tudom...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Picit sajnálom ezt a huskot a képre nézve.
-
glutamin
őstag
-
tiv83us
veterán
Tobbet nem offolok, de talaltam egy 720p Cinematic Cutscene-t a ME1-bol, mikor osszefutunk Sovereign-nel. Hatborzongato, libaborozteto, odab@sz. Melynyomoval foleg.
Kicsit sajnalom, hogy Harbinger-rel nem jott ossze egy ilyen jo kis talalka, imadom ezeket a kifejezeseket, amiket Reaper-ek hasznalnak. Akarok, meg-meg-meg
-
vitaro
senior tag
Úgy érzem lassan megkapjuk a beígért új nehézfegyvert: [link]
-
tiv83us
veterán
Nehany igenyes artwork, amiket talaltam igy keso este: /Na jo, nem mind tul jol sikerult, azert enjoy..
/
[link]
[link]
[link]
[link]
Saren from ME1
[link]
And the fameous "look" when the shit hits the fan at the destruction of the Colletor's base
ps: Egyebkent valaki olvassa a ME novellakat? /Mass Effect: Ascension/
Asszem tan most egy ujabb is jon hamarosan. -
tiv83us
veterán
Nem tudtok valami elmeroggyantrol /mint en
/, aki esetleg Sovereign, vagy akarmilyen Reaper modelleket csinal /real life, nem a jatekban/ elado sorba?
Fizetnek erte jopezt, hogy logjon egy olyasmi a szobamban
-
vhunor
őstag
SPOILER!
De jópofa csavar a sztoriban ez a geth-eretnekség
. -
Lui04
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az oldal alján ott van, hogy azoknak szól akik megvették eredetiben angolul a játékot, de oks

-
WonderCSabo
félisten
Ne linkelj warezt is tartalmazó honlapokat! Alapelvek.
-
Grifid
aktív tag
válasz
Hurkafej
üzenetére
Szerintem nagyon eltévedtél.
1. kipucolod ugye a tornyot
2. Beszélgetsz. NEM mész a méko közelébe a liftel hanem tovább mész a folyosón és szépen le trappolsz a lépcsőn, kipukkantod az geth cuccot, megoldod a telep problémáit viz, energia stb...ez mind ott van egy helyen. Visszamész bezsebeled a jutalmakat.
3. Ezek megvannak mehetsz a mékohoz.
4. El szoktad olvasni a beszélgetéseket vagy csak klickelgetsz? -
Hurkafej
aktív tag
Spoiler
Segitségre lenne szükségem az első részben, csak az a topic picit kihalt. itt mit csináljak? Nem lehet odamenni ahol a CÉL-t jelzi:S Itt vagyok a Féroszon, A mékóval elemntem az út végéig, azán vissza is fordultam mert energiamező védi a továbbjutást, visszamentem a Zhu reményébe, megmondtam mindenkinek, hogy már van viz, lehet vadászni a kutya szerű lényeket stb... Aztán kiirta a cél-t, de nemtudok odamenni. itt a kép.
Vagy valaki nemtuud Youtubon egy gameplayt ennél a résznél? Én nem találom :S -
Rossi
addikt
válasz
Derrewyn
üzenetére
Nem akartam megsérterni a linkelő lelki világát, csupán azt fejeztem ki, hogy a személyes top 5-ömben lévő játék általam nagyon megszeretett karaktereit elég bénán rajzolta meg az alkotó, egyedül Thane Krios sikerült jól, Miranda nagyon gáz, de Mordintól kezdve Shepardon keresztül Garrusig nekem nagyon nem tetszenek...
Tiszteljem a beleölt munkát...

-
Derrewyn
senior tag
Na de most komolyan... Rajzolj jobbat, és azután fikázz, de előbb próbáld meg tisztelni legalább a beleölt munkát.
"It costs nothing to say something kind. Even less to shut up altogether."
(Semmibe sem kerül valami szépet mondani. Meg sem szólalni még ennél is kevesebbe.)
-
Rebell
senior tag
Az első végigjátszás után mi változik a 2.ik végigjátszásban?
Vmi extra cucc ? vagy karakter?
Én német nyelven nyomom a szinkron és a szöveg király, nicsen rosszul lefordiva.Vm olyasmit ir hogy a 2.ik végigjátszásban felfedezheted Boina-t? mi az?
-
-
vhunor
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Azt sejtem, csak azt nem tudom, hogy lehet az, hogy nincs elég renegade/paragon pontod, ha minden küldit/mellékküldit megcsinálsz
. -
vhunor
őstag
No, most indultam el az IFF küldire, és Legiont leszámítva (akit ugye most fog csatlakozni) mindenki lojális, sőt, nem is értem, hogyan lehet bármi probléma ebből
. A Miranda-Jack veszekedésnél az egyetlen paragon válaszlehetőséget választottam és mindenki "boldog" volt, pedig nem is Jack küldetését hagytam utoljára. Amire Tali lojalitási küldetését csináltam, már rég kimaxolt paragon pontszámom volt... Nem tudom, számít-e valamit az, hogy veteran fokozaton játszom. -
Xmodule
őstag
Amugy arra van valami megoldas hogy a dvd lemezt ne keljen mindig betenni amikor jatszani szeretnek? (azon kivül, hogy bennehagyom
). Csak mert igy hamar elkophat a szep doboz. -
Derrewyn
senior tag
A DAO karaktertervezője pocsék ahhoz képest, amilyen modokat, texture pack-okat a rajongók készítettek. Egyértelműen nem fordítottak túl sok energiát erre a Bioware-nél.
Példákat itt lehet találni:
Dragon Age Nexus -
Kidus
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az lenne az igazi, ha a harmadik reszben kicsit ramennenek a karakter customize reszre.
DAO karakter tervezoje peldaul sokkal jobb, en ezert tobbet is vartam ettol, de kb. hagytak azon a szinten, ahol az elso volt. Meg az alap fejek is mintha ugyanazok lennenek.
Alig van valaszthato sero, egyszeruen nem lehet olyan fejet csinalni, amivel maradektalanul ki vagyok bekulve.
Új hozzászólás Aktív témák
Mass Effect 2
- E-book olvasók
- Orvosi kérdések
- Apple iPhone 17 - alap
- Egymillió műholdból építene a SpaceX adatközpontot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Vallás
- Szellőzésből jelest kér a Cougar új gépháza
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Nitro V 16 AI ANV16-42 16" FHD+ IPS Ryzen 7 260 RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Panasonic Lumix G9II váz
- Nintendo Switch Kollekció
- Apple iPhone 17 256GB Sage használt újszerű 100% akku 32 ciklus Apple garancia 2027.01.06-ig
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433FN - i7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Nvidia I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem sok idő jut rá sajnos mert ezer más dolgom van.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)