- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
granini pink grapefruit, beleütsz egy vagy két tojást és kész
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Asszem ismét időszerű a totyik.
Szóval nekünk már ma elkezdődik a móka, és a következő két napban összesen három buliban kell helyt állnom. De mivel már öreg vagyok, mint az országút, pontosan tudom, hogy olyan másnapos leszek, mint a disznó.
Ennek örömére vettem néhány üvegcse OUTOX nevű izét (alkoholsemlegesítő ital). Remélem nem fogok kiokádni.
Valaki próbálta már ezt? Van egyáltalán bármiféle pozitív hatása, vagy csak placebó? -
CharlieDrop
veterán
Hmm, ivás előtt valami jó zsíros kaja (esetleg tejföl, tej, joghurt ha nem bírod a zsíros kaját)
Piálás után/lefekvés előtt tej
Azért jók a zsírban gazdag ételek, mertr a zsír rárakódik a hasfaladra és nem engedi felszívódni a piát, persze egy szint után ez sem segít
Aki meg nem bírja az ne igyon, én ezért nem is erőltetem az alkoholt, az epém sosemsemnem szeresse, pláne, ha picinyt keverek
Kieg: a kóla, kv és egyéb serkentők is jó hatással lehetnek, bár embere válogatja, hiszen a koffein meg éppen segíti felszívódni az alkoholt, tehát az alap részegség tovább tart
[Szerkesztve] -
I. Richard
senior tag
Kiadós alvás, lehetőleg ágyban, és nem félúton hazafelé...
-
Sick Boy
őstag
Sör. De csak és kizárólag egy üveg. Ez eddig nekem mindíg segített, sohasem hagyott cserben. De egynél többet NEM, ismétlem NEM szabad inni!!!! CSAK EGYET. Orvosság. Tényleg jobb lesz, sokkal jobb...
-
Szuri
tag
Egy jó kis vény nélkül kapható gyógyszer részegség és másnaposság kezelésére:
Rennie Antacidum rágótabl.
http://www.hazipatika.hu/drugs/prod?pid=425
Hatóanyaga sima kalcium-karbonát és magnézium-karbonát-hidroxid. Nem is túl drága, 10 Ft belőle egy darab tabletta. Elsődlegesen gyomorégés ellen van (savmegkötő), de szépen csökkenti az alkohol felszívódását is. 10 éve tesztelem… -
[Kovi]
tag
válasz
Cardinella #31 üzenetére
Tényleg acetaldehid, erre gondoltam csak nem jutott eszembe, de ezekszerint nem beszéltem hülyeséget. Amúgy a többi hozzászólásban láttam a hányást mint másnapos orvosság... hát nemtudom, azt inkább a preventív kategóriába sorolnám, de arra nagyon jó. Csak akkor van gáz ha útban hazafelé, az utcán jön rá az emberre és véletlenül arra jön 3 rendőr, és 5000 Ft-ot fizettetnek köztisztasági birság címén, persze nem saját tapaszatalt, csak úgy mesélte valaki....
Mondjuk még mindig jobb így mert először fel akartak jelenteni...
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Esetleg jó modszer másnaposság ellen a nem alvás. Félóránként hidegzuhany + hajnali ph olvasás. Amikor már nem forog a világ, egy kis savanyú uborka.
-
zaba
tag
Kefír+2 db zsemle.
-
rdi
veterán
Mehikói másnaposság ital a paradicsom sok tabascóval és alkohollal
Végül is egy jó kis hányás dok mindenen segíthet -
Sidaries
őstag
Én hazamegyek, alszok egy jót és másnap rágyógyulok a málnaszörpre. Annál nincs jobb szerintem. Délre már fullos vagyok.
-
marcee
addikt
-
Warlock_42
senior tag
Lehetőleg hányás hazafelé... (inkább mint az aznap és másnaposság) és semmi gond másnap.
Még a narancs szokott jót tenni másnap. -
jeges
senior tag
szerencsés ember...
én már jópárszor vótam másnapos
ilyenkor nekem legjobb a már emlegetett uborka és/vagy tej, vagy ha maradt még ''aznap''-ról, akkó' pár üveg sör... utóbbi a ''nehezebb'' esetek kezelésére
persze mindegyik ''orvosság'' mellé rengeteg (min 3 liter) folyadék -
Panther
HÁZIGAZDA
Hát én meg aszittem másnapos orvorrság címén antibébi tablettáról lesz szó
De belátom, nagyon balga voltam
MOD: Áááá BAZZEG! Francért voltam megint olyan hülye hogy hozzászóljak egy idézőjeles című témához!Megint tönkrevágódott a ''legutóbbi hozzászólásaim'' tőle
[Szerkesztve] -
Cardinella
aktív tag
etanol(alkohol)----acetaldehid---stb. a lebomlás útja a májban; az acetaldehid csinálja a másnaposságot
lebontó enzimek: alkohol dehidrogenáz+ MEOS(mikroszomális ethanol oxidáló system)
Az alkohol dehidr.-t aktiválja a reggeli sör, ezért gyorsabban bomlik az acetaldehid; múlik a másnap. (egyébként az alkoholnak vízhajtó hatása van, ezért szikkad ki az ember reggelre; ásványvizes pótlás javasolt. Én pld. a tivornya végefelé már leállok az ivással és ásványvizet iszok, így többnyire elkerül a másnaposság; másrészt legalább haza is találok.)
Saját recept: kaukázusi kefír, kávé, zöldtea, víz, csípős kaják
(extra vészhelyzet esetén reggeli sör...)
-
BeBe
csendes tag
Eszembe jutott még a korhelyleves is. Vagy akármilyen, a lényeg az, hogy savanyú legyen. A kóla tényleg nagyon tutkó!
-
iguana
őstag
ha érzem, hogy kissé(?)
túltoltam a legelést, akkor lefekvés előtt mindig eszem vmit. tökmindegy mit, csak vmi legyen bennem. gyors zuhany. aztán alvás. lehetőleg minél többet. 2 liter jéghideg kóla minimum kell lennie otthon, anélkül haldokolnék. (jah, és ilyenkor csak a normál kóla jó, nem light) ébredés után 1 liter arc mögé zúz, és elkezdek bútolni. wc-re menés opcionális (nem hányás, hanem egy szép rakás tutuska), a másik liter kóla apránkénti elszopogatása. tudom, hogy mindenki a saját receptjére esküszik, de nekem a majonézes kukorica saláta, vagy egy jó hagymás krumpli saláta csodákat tesz velem. nemtom miért, de évek óta bevált. vmiért ezt kívánom...
-
BeBe
csendes tag
válasz
.:InnoMan:. #27 üzenetére
Ha voltál már berúgva, biztosan voltál másnapos is.
Csak nem tudtál róla, vagy átaludtad -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
.:InnoMan:. #24 üzenetére
Öreg hiba..
-
Pötyi
őstag
Valoban. Legkonnyebb ugy elkerulni a másnapossagot, hogy reszeg maradsz...
-
Drótszamár
őstag
Én még lefekvés előtt bedöntök fél liter teát. Én úgy tudom, hogy a másnaposságot részben a kiszáradás okozza.
-
Agyzuzo
addikt
Pár üveg sör. Nálam ez a tuti.
-
[Kovi]
tag
A google tanulsága szerint az epét is a máj termeli: ''A máj naponta 500-1500 ml epét termel'' mimi.hu/betegseg/maj.html
de egyáltalán nem vagyok biztos benne, a lényeg hogy az alkoholt imho akkor is a máj bontja le, de igazából hülye vagyok bioszhoz meg kémiához, szóval ha jön majd vmi okos ember, lehet, hogy majd kiokosít.. -
[Kovi]
tag
Nem, hogy álítólag nem rossz, de az egyetlen igazi megoldás, másnap reggel, 1 korsó hideg SÖR! És ezt nem csak a tapasztalat mondatja velem, hanem biológiai / kémiai alapja is van amit egyszer vmi nagytudású ember el is magyarázott nekem, és valami olyasmi a lényege, hogy a máj az alkohol lebontása során termel vmi anyagot ami a rosszullétet okozza. Ez az anyag pedig víz hatására nagyon nehezen szívódik fel / bomlik el / ürül ki a szervezetből, azonban alkohol hatására pillanatok alatt eltűnik. Ez a 22-es csapdája jelleg a magyarázata az alkoholfüggőség kialakulásának is. Az pedig, hogy a rengeteg alkohol tartalmú ital közül miért pont a sör az igazi, azt nyilván mindenki el tudja képzleni aki próbált már másnaposan páleszt inni, vagy akár csak megszagolni
-
PeliScan
addikt
Tej. Nekem mindig bejön.
-
Cane
őstag
-Tejföl (min. 1/2l)
-Leves (jó erősen, pl. Erőspystával)
Ezek helyreteszik a gyomrot. -
BeBe
csendes tag
Ja, bocs! A kovászos uborkát majdnem elfelejtettem
Jót tesz a száj pH-nak, csak hát eléggé szezonális -
Zsiba
senior tag
Kutyaharapást szőrével!
A megoldás két feles! -
BeBe
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #7 üzenetére
Pedig a két legtutibb ital+kaja a világon
-
BeBe
csendes tag
Nekem inkább a gyomrom szokott fájni, pláne ha piálás előtt elmarad a kajálás
Haverom pl. úgy oldja meg a dolgot, hogy kelés után lenyom 10 fekvőtámaszt.
Hát nálam ez valahogy nem jött be... -
_Volkovy_
nagyúr
Reggel egy liter kóla,friss levegő,ventilátorzaj.
-
Pötyi
őstag
Én még lefekvés elott lenyomok fel liter asvanyvizet. Sot, otthagyok egy poharral az ejjeliszekrenyen, hatha iccaka is kiszarad a szám... Masnap tunetmentesen ébredek, fejfajas nelkul...
-
BeBe
csendes tag
Nektek milyen parktikák, ételek italok válnak be ''másnap''? Nálam kóla, paradicsomlé, háztartási keksz. Tudtok még ilyeneket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest