Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kephamos
addikt
Kávé, szörp, szörp. Ha van rá mód és elég bátorság, akkor egy jó hideg sör. Sokszor segít.
-
luw2win
őstag
Smackleves, es jegkrem kb 1 liternyit leszoktam nyomni, teljesen mind1 hogy tescos vagy minosegi, nagyon jol esik. Vacsorara meg valami szilard kaja, amikor mar jobban birja a gyomrom. De a hangsuly nallam a jegkremen van
az nelkulozhetetlen
-
pcguru1
őstag
Nekem másnap reggel a hideg leves lé teszi helyre a bélést,csak hát mindig el kell raknom egy poháral mert ugye nem minden nap van leves
-
-
Kassadin
addikt
-
Dyrtyho
őstag
A legtutibb módszerek,amik úgy nálam beváltak,az először is egy kiadós hosszú alvás,utána egy finom zuhany nem túl hideg vízzel,akkor zsíros tej vagy pedig egy 0,5l üveg csapvíz.Én ezeket tudom ajánlani másnaposság ellen
-
Lokids
addikt
válasz
botasz85 #140 üzenetére
ez mind szép és jó, cska a gyomrot előbb le kell nyugtatni.
Ha már megvan a "baj", akkor sok-sok víz (vagy egyébb folyadék). Egy multivitamin tabletta az ásványi anyagok pótlására és kenyér. Esetleg keksz, de lehetőleg háztartási, vagy sós.
A fejfájásra nem tudok alváson kívül más gyógyszermentes megoldást. De ha gyógyszer, akkor max csak fél adag. Az is elmulasztja, de kevesebb mérget kell bevinni hozzá. -
botasz85
csendes tag
Rég nem írt ide senki de mivel megtaláltam, és sok mindenen túlestem leírom az én praktikáimat is. Este ha hazaérsz lefekvés elött kb 1 liter zöldtea, ha tudsz egyél valami zsírosabb dolgot vagy eceteset. Reggelre be van készítve a fájdalom csillapító. Mivel nem tudok sokat aludni másnaposan - bármikor érek haza 8-kor már mászkálok - egy kiadós séta a friss levegőn útba ejtve valami pékségét és ott betolsz amit megkívánsz
mire hazaérsz befáradsz és alszol 2-3 órát azt mintha misem történt volna
Probáltam már az ecetes halat meg a halkonzervet, csak erős gyomrúaknak ajánlom, mert mikor előszőr próbáltam majdnem behánytam a szagától. Dehát mindent a siker érdekébenMeg ami bejött még: egy jó film 2 liter kóla közben popcornt zabáltam, a film végére simán semmi bajom nem volt.
Ja és az angol reggeli egy aszpirinnel az mindííííg segít!! -
mephi666
nagyúr
pang ez a másnapos topik nagyon... feltámasztom: kicsit elszámoltam a hétvégét, mert szombaton délelőtt benyomtam 1ír kávét+pár sört, kora délután tequilát, aztán mentünk barátnőm nővéréhez ilyen családi banzájra... ott hirtelen 2 kör pálinkát bevertem és beloptam magam a rokonok szívébe, majd sör+bor felváltva... (meg 3 kör unicum) este 9kor egyik szomszédhoz átmentünk és bekóstoltuk a háziborát... 4-5pohárral benyomtam én is és ekkor már jól elvoltam
ezután söröztem tovább... totál kész azért nem voltam, de tegnap reggel kellemetlen volt az ébredés... cigi+kávé majd éhgyomorra 1pálesz+3 sör... ettől egybelett a fejem, csak jött utána unicum+sör+tequila is... majd otthon még 1 ír kávé és szépen elnapoltam mára a másnapot
nem frankó így melózni, de egyre jobban vagyok már... kemény volt a jégen kaszkadőrködni bicajjal 6:30körül... legszívesebben maradtam volna otthon...
nekem másnap elkerülésére a legtutibb módszer az volt, hogy még részegen hazaestem és nekiálltam hagymás rántottát sütni... ebből betápoltam kenyérrel, ittam mellé vizet és lefeküdtem
reggel soha semmi bajom nem volt, max anyukámék néztek még, hogy reggel 4kor mi a f@szt csinálok a konyhában
ha ez kimarad és jön az elkerülhetetlen másnap, ennek nálam több szintje van: leglazább szinten kis rosszullét jelentkezik, de 1 kávé helyretesz... durvább esetben kell a tej a kávé után és jobban leszek 1-2 óra alatt... még durvább esetben gyógysör/pálinka azonnal hat
legeslegdurvább esetben fordult már elő, hogy kihánytam a kávémat, de jobban is lettem
munka előtt gáz inni, tehát mellőzni szoktam a vasárnapi piálásokat (általában)
-
Integra
titán
algopirin
már lefekvéskor érdemes bedobni és ébredéskor csak nyomottság
-
Vertigo18
addikt
válasz
jaybentley #126 üzenetére
Nagyon tetszik, ha innék, esküszöm kipróbálnám!
-
zsolt1129
addikt
Na de jó ez a topik. Én már kikúráltam magamat. Benyomtam még 2 sört a másnaposságra. Legjobb a homeopátiás gyógymód
-
ToBeY
nagyúr
Ami beválik nálam 1 gaterade vagy powerade sportital
-
qdak
addikt
válasz
ez még mindig beválik nekem nagy tisztelet neked
-
Kicsit elhalódott a totyik de azért ha ráleltem én is beírom a módszerem
Nekem tökmindegy mit iszok és mennyit, lehet egyféle vagy sok akkor is baromi másnapos vagyok...
Legjobb módszerem a már sokat emlegettett töménytelen menyiségű víz, meg egy fájdalomcsillapító bekészítve az ágy mellé, aztán ha felébredek akkor beveszem egy liter víz kíséretében, alszom még 1-2 órát és mikor ébredek minden oké -
jasszer
őstag
válasz
Jah, ez a legtutibb, ráadásul bmikor hozzáférhető.
-
MR. Anderson
tag
vagy amit jaybentley kolléga említett az se rossz de én mielőtt vizet iszok azelőtt megpróbálok enni vmit ha el tudok mászni a hűtőig!
-
MR. Anderson
tag
én éjjel hazamegyek matt részegen megiszok egy kávét meg fél liter tejet hogy ne égjen a gyomrom nálam ez bevállt
-
qdak
addikt
válasz
na ezt kipróbálom
-
jaybentley
csendes tag
Gyakorló alkoholista vagyok immár 7 éve (sajnos nem vicc), ráadásul relatíve fiatal létemre felsővezető vagyok, ezért létfontosságú, hogy ne legyek másnapos.
Próbáltam millióféle kuruzslást (narancs, kaukázusi kefir, outox, kovászos uborka, ásványvíz) némelyik ér valamit másnap, némelyik nem. A megoldást egy nagyon bölcs magyar mondásunk takarja: ez mind-mind eső után köpönyeg..
Higgyétek el nekem, a másnaposság elkerülésének EGYETLEN módja van: még részegen csapvizet kell inni. Nem ásványvizet, nem kólát, nem narancslét, csapvizet! Az ittasság mértékétől függ, mennyit, én elég rendesen iszom és jó 1-1,5 litert csapvizet leverek, pedig atomkészen egyáltalán nem kívánja az ember... de muszáj, mert tényleg működik és ha nem tenném, egész nap fosnék meg szétszakadna az agyam.
A még részegen lenyomott víz mindent megold, maximum egy kis tompaság érződik a fejben, de az is elmúlik egyhamar. Víz legyen az ágy mellett is egy korsónyi, mert bizonyos rövidek mocskosul dehidratálnak (unicum, jäger, becherovka, s persze a jó öreg kommersz szarok).
A víz tehát a csodaszer, én maximum egy dologgal szoktam megtámogatni: savkötővel (Zantac, Quamatel). Az ember másnapos rossz közérzetét leginkább a piálás miatti savtúltengés okozza, sokakban ez nem is tudatosul, csak érzik, hogy valami "nem jó".
Szóval: 1-2 liter hideg csapvíz (+ durva szétcsapódás után 1 tabletta Zantac), még részegen.
-
hoby36
senior tag
A gyomorfájásomnak a kefír használ.
-
Kephamos
addikt
válasz
(Kolombusz) #118 üzenetére
Nekem soha nem szokott. Najó, csak naggyon ritkán. Kávét kell inni és elmulasztja.
-
AMD Power
titán
Én egy üveg Tokaji aszúval próbáltam meg csillapítani.
-
Kephamos
addikt
Up a topiknak! Most keltem fel. Egészen jól elvagyok, csak fáj a fejem, mint állat.
-
Router
őstag
Az én 17 éves fejemmel 1 év piálás után nekem is az ágy mellé készített 1-2 liter hideg ásványvíz jött be legjobban! Reggel wc aztán kaja amennyit még le tudok erőlködés nélkül nyelni és vissza az ágyba... és persze még rengeteg folyadék!
-
WEBER
tag
hát az egyik megoldás az ha nincsen másnap- Értitek. Bár az 1-2 nap után már nagyon durva.
De nekem ami legjobban bejött az a betonozás. Reggel 5-kor hazajöttünk a partiból 6-kor mentünk betonozni. 2-ig csináltuk megállás nélkül és utána senkinek semmi baja nem volt.
Mondjuk az tény hogy másnap reggel nem birtam fölkelni anyira fájt mindenem. de az engem annyira nem szokott zavarni. -
KMan
őstag
Nalam ami a legjobban bejott hogy 1-2 dl vorosbor (kizarolag) mi sangriat ittunk, pedig utalom a bort es utana csak rovid, mi vodkaval probaltuk. Nagyuveges (1l) finnlandia meg se kottyant es lass csodat, masnap semmi gondom nem volt, pedig regen iszonyu masnapos birtam lenni. Kitancolod, ennyi.
-
Antonio
senior tag
nemolvastam végig a totyikot de annyi urbán legenda van itt
sztem
1.először is ne igyáls sokat, (előtte egyél lehetőleg)
2. vagy ha szeretnéd magad jól(?) akkor ha lehet csak 1-2 fajta alkoholt igyál , még sőrt se keverj más sörrel
3. próbálj szünetet tartani ivás közben, amikor érzed a kellemes spicces hangulatot, akkor igyál vizet (meg amúgy is sok vizet igyál iylenkor), lehetőleg bubi menteset (abból sokkal tübbet bír inni az ember) én a buli végefele már csak vizezem ... széncsavas ücsiket eleve utálom meg csak tovább kínozzák a gyomrodat ...
4 aztán ha hazaérsz lefekvés előtt egyél ha tudsz (bár nekem ere sose volt erőm), de a legfontosabb és ami nagyon számít, igyál rengeteg vizet, amenyit csak bírsz, és még egy kicsit többet ... hidd el nagyon sokat számít,
5.ha nagyon szarúl vagy akkor hánytasd meg magad ez valakinek könnyen megy valakinek nem,
figyelem elmélet:
pl. : én ha ledugom a torkomon az ujjam nem történik semmi, de a katonaság alatt kitanultam a ''szakmát''egyszerűen a mutató újaddal addig kaparod a felső garatodat, jól hátul, (rá fogsz jönni hol
) mig el nem hányod magad(1 perc alatt tuti), 100%-os siker ha jól csinálod
nem kell félni, maga a hányás egy kellemes folyamat, a hányinger az ami kellemetlen ...
6. másnap
sok víz, egyszerű szénhidrátok, próbálj enni stb. pihi, mozgás friss levegőn
de ha betartottad az első 4-5 pontot biztos nem lesz semmi bajod -
HavocS
senior tag
válasz
Dre_Powell #109 üzenetére
Készülünk az újévre?
-
Rhywo!
csendes tag
Utóbbi időben tök mindegy mit iszom, keverem a piákat vagy sem... olyan másnaposságok törnek rám, hogy az már elviselhetetlen. Nekem izületi fájdalmaim szoktak lenni másnap(minden nap
), de elég durva szinten. Lehet, hogy ez amiatt van, hogy már egyre ritkábban iszom... nemrég történt, hogy 3 sörtől fájtak az izületeim, ami szerintem már elég gáz. Olyan is volt még télen, hogy összeittam minden szart, plusz szereztünk
egy üveg 1literes Jagert és azt hárman kinyiffantottuk. Semmi bajom nem volt, még hajnalban hazasétáltam simán és délután miután felkeltem halál
. Érdekes dolgok ezek, bezzeg 2-3 éve azt sem tudtam mi az a másnaposság. Egyébként nem szoktam semmiféle ''gyógyszert'' használni... sok alvás, utána 1-2 liter szénsavmentes pia... ice tea, narancslé és tűrés.
-
Brae
őstag
Szvsz a legfontosabb, h ne keverdd a piákat. Illetve van egy-két kivétel, sörre bor bármikor, borra sör meggyötör
, így nem lesz másnaposság.
-
chilly03
újonc
Sztem nincs is jobb, mint egy nagy tányér leves (húsleves vagy valami ilyesmi )..az helyre pofozza az ember gyomrát.
Ha pedig ez nem segit, akkor tej, esetleg paradicsomlé... (igaz ezt nem jó keverni)
A fejfájásra meg a jóöreg Algopirin -
Ultram3jor
senior tag
Sokszor olvastam ebben a totyikban, ''hogyha hazaérsz akkor...'' dolgot. Hát, öszintén bevallom, hogyha én egyszer hazaérek, akkor örülök ha az ágyamba valahogy bedölök, nemhogy még a hütöben keressek ezt-azt. Én azt az elvet vallom, hogyha nagyon felöntök a garatra akkor inkább hányok, minthogy másnap egész végig másnapos legyek. Bár amióta nem bort, hanem sört iszok, nem is hánytam, egyszer se!, ihatok bármennyit! Ez az én elvem.
-
burgatshow
veterán
Én leginkább úgy szoktam orvosolni, hogy nem rúgok be! Ha meg netán még is sikerülne
akkor meg egy jó nagyot alszom és utánna jól vagyok...
-
Thyb
senior tag
válasz
Ultram3jor #102 üzenetére
Nos régen volt amikor még vidéken laktam, és mi minden évben eltettünk 2x 150 liter savanyukáposztát. Nos annak a leve csodákra képes. Manapság már lehet kapni italboltokban. A leve kicsit savanykás és itatja magát. Ha hűtőben volt akkor hüti is a gyomrot, és teli van vitaminnal, szal még egészséges is. Amikor hazaérsz, akkor fél litert ebből a nedüből benyomsz és reggel kutya bajod. Valamikor mindent összeittunk ami csak az utunkba került. 5-6 fajta töményet, több fajta sört stb, és ez segitett. Érdemes kipróbálni.
Nem reggel kell meginni, hanem amikor hazaérsz. Ha még annyira magadnál leszel. -
Ultram3jor
senior tag
Bocsesz hogy felUPpolom ezt a totyikot, de az én megoldásomat senki sem irta. Lényeg hogy piálás elött bekapni egy széntablettát (vagy utána) és másnap nem leszel másnapos
Bár ha vécére mész, ne csodálkozz hogyha nem jön semmi
-
Kaaata
csendes tag
válasz
(ÉN)közPONT #98 üzenetére
jaj dehogy kell bele önteni! egy korsó sör mellé egy mézes pálesz megint egy korsó sör megint mézes és igy továb......
-
Thom!
veterán
én iszok pici uniqumot asztán csá
de tegnap fél hot-dogot ettem csak
mottóm: soha nem iszom többet
tegnap Full T.K.O volt nálam
[Szerkesztve] -
(ÉN)közPONT
őstag
Mézessel? ezen mit kell értenem ?
Bele a sörbe ?
....nah mind1 X
Én úgy szoktam mostanában ,hogy fogok vmi tuti kis filmet és hozzá 3 dobozka söröcskét és film közben elfogyasztom és ha egy másik filmbe is belekezdek mert mondjuk hétvége van akkor még 1 doboz bejátszik (igen ritkán 2 doboz mert ahoz hosszú film kell)
és utána tente van
Másnap meg Lightos marhahús leves 40 Dkg marhafartőből vagy báránygerincből + 2 sárga+2 fehérépából +1 db nagyobb burgonya+só+1 csokor petrezselyem+minimális bors !+némi tárkony és tejfől.
Másodiknak meg :
Laskagombából gombapöri + tejfől... -
Steve-S
tag
Én nagyon szarul vagyok mindig piálás után. Van hogy több mint egy napig csak józanodom mert olyan szarul vagyok, majd meghalok. Gondoltam rá hogy nem kéne annyit inni, dehát nem tudom elkerülni
Ezt az 1 üveg sörös módszert én is kipróbálom már egyszer. -
LordX
veterán
Kefír. Mindig bejön (jó savas, főleg ha kaukázusi.. élőkultúra - jól lebontják az alkoholt, ami még a szervezetben maradt)
-
Solad
addikt
válasz
bagyulajuve #92 üzenetére
fura.enmindig ugyanannyit iszom amikor berugok.. mindig tisztan emlexem ra hogy lemegy 6-7 jäger meg a hozzavalok aztan felebredek
:
-
Kaaata
csendes tag
válasz
(ÉN)közPONT #91 üzenetére
Only sör? persze egy kis mézessel vegyítve akkor sincs másnaposság. tuti recept.
-
ragazzo
őstag
válasz
bagyulajuve #92 üzenetére
Talán te is öregszel, meg a szervezeted is.Ez természetes.
-
bagyulajuve
addikt
Ahogy öregszem egyre durvább másnaposságaim vannak. Van, hogy másnap du 4-5 fele kezdek használható állapotba kerülni. Régen kajáztam egyet, ittam kakaót és alvás közben fel-felkeltem, hogy vizet igyak, s sosem voltam másnapos, de most már ez nem nagyon segít.
Sőt a piálásom se a régi már, mert régen 3-4 deci tömény + 4-5 üveg sör kisérőként simán lement (persze berugtam, mint a szemét), de most megiszok 2 felest + 3 sört és utána nem emlékszem, hogy még mennyi pia ment le. -
(ÉN)közPONT
őstag
Only sőr és abból is kevesebb (3-4 üveg) akkor nincs másnaposság.
-
Solad
addikt
eletemben egyszer voltam igazan durvan masnapos, az elso berugasom...
azota akarmennyit iszok nem tudok istenigazabol masnapos lenni, de ha sokfelet iszom akkor kicsit rossz a kozerzetem. ezellet zuhany kajalas es nemi testmozgas. -
regent
aktív tag
Algopyryn lefekvés elöött, két tabletta. Reggel semmi másnaposság. Azért egy üveg (ásvány)vizet mindig beteszek az ágyba mellém, hogy ne nagyon keljen keresgélni. Az reggelre valahogy mindig elfogy.
-
barnam_
nagyúr
Kicsit vicces, hogy 3 sörtől meg némi gin tonictól másnap fájjon a fejem, de egy kávé, meg egy algopirin sokat segítetett
-
Uher
aktív tag
válasz
T. Almeida #77 üzenetére
Az étolaj nem szívja fel helyetted a piát.
inkább nem engedi felszívódni... utána meg irány a budi... -
morceaux
aktív tag
Nekem is be szokott válni a gyógysör, de amire én esküszöm az a Bloody Mary.
Gyomrot is fejet is egykettőre helyrerakja, csak egy hátránya van: hamar át lehet billenni és kezdődik minden elölről... -
padee
tag
válasz
Motion_Blur #81 üzenetére
Jó kiképzést kaptam.
Persze ennyit riktan iszom egyszerre, csak ha nagy buláj van.
Ált. 3-4 sör megy, mindegyik mellé felessel. Elötte vacsihoz bor.
Néha Xtra whisky. -
T. Almeida
senior tag
válasz
Motion_Blur #81 üzenetére
Málnás sör?? Broááá...
Mégha kólás sör lenne...(jobb helyeken, ha kérsz ''Diesel''-t, tudják miről van szó)...Ezt imádom. -
Koban
tag
Nálam müködik a savanyú uborka
-
T. Almeida
senior tag
válasz
Motion_Blur #78 üzenetére
Biztos az árokban hever, közben pár óra múlva kijózanodik, hazamegy és úgy fekszik le
-
padee
tag
Nekem nagyon bejön a víz.
úgy 1-2 órától kezdve reggelig elfogy 1-2 liter víz(fokozatosan). Ha nem akarok nagyon padlóra kerülni, akkor jó sokat eszem elötte.
Igy elfér nekem 7-8 sör, néhány felessel + 1-2 pohár bor.
így másnap még fel tudok kelni fejfájás nélkül. -
megvárod amíg kijózanodsz?
ha besokalltál a hányás segít, ha megpróbálod megúszni sokkal roszabb lesz másnap...én még igazán másnapos nem voltam, aludni nagyon jól tudok, de másnap a legjobb dolog a sok víz és vmi erős leves, plusz a pihenés
hallottam olyat, hogy ha részegen mész haza és betolsz egy zsíroskenyeret, akkor a másnapossági tünetek elkerülhetőek, ebből nemtudom mi igaz, mé nem próbáltam -
qtrica
aktív tag
Csatlakozom előttem szólóhoz: Hideg sör!
[Szerkesztve] -
Sátán44
addikt
válasz
Motion_Blur #70 üzenetére
Hozzáteszem részegen sohasem fekszem le!
-
pcorp
csendes tag
Másnapra nincs nagy trükköm (talán az alvás egész nap.)
De a lerészegedés folyamatát megfékezendő: Red bull+kávé összeöntve......ocsmányul hangzik (úgy is néz ki) de 10 perc alatt kijózanitja az embert. (ha nem szakad ki a szíve) -
Sátán44
addikt
Nekem az alvás segít egyedül.
-
Motion_Blur
félisten
Nekem most nem nagyon válik be semmi
Sörözni szoktam, de tegnap lecsúszott pár sör mellett 2 spitz rum is, aminek már nem kellett volna...
Éjszaka kb. félóránként keltem fel inni, én ilyenkor a jéghideg almalét tartom a legjobbnak, vagy ásványvizet...de most ez sem segítFullra ki vagyok száradva.
-
Vangelis
félisten
Lehet hogy már írták de 3-4dl vodka a legjobb másnaposságra
Vagy folyamatosan piásnak lenni.
Nem keverni a piákat és nem leszel másnaposDe szerintem inni kell rá.
-
atuci
őstag
Szerintem egy-két tányér jó forró leves (ha lehet gulyás) valamint reggel egy kupica szilva leöblítve valami jófajta vörösborral.
-
Feeling
tag
Mézes-banánturmix. amúgy nagyon jó még köv reggel ruszli
zseniálisan jót tud tenni.
-
PrinczA
őstag
Regen sok Kola
Kesobb amikor pincerkedtem 2 Unimuk (jobb reszegen dolgozni mint masnaposan alapon)
Mostanaban asvanyviz
Neha meg 1-2 sor is lecsuszik. -
Josh
tag
Ha már nagyon forog a világ, akkor érdemes egy pár energiaitalt inni, hogy akár 2 napon keresztül is fenn tudj maradni, aztán a legutolsó pohár után 5-6 órával enni kell valamit, aztán majd másnap este aludni egy hatalmasat...
-
Moloko
csendes tag
Én tudok egy jó Orvosságot !!
NE IGYÁL MINT EGY ÁLLAT !!! -
arpi6k
addikt
Utánan néztem! Elvileg vezetni is lehet utána. Gyakorlati tapasztalata nincs valakinek?
-
arpi6k
addikt
Hali!
Az OUTOX-al lenne pár kérdésem. Ez csak a rosszullétet mulasztja el, vagy úgy kinyirja az emberben a piát hogya a rendörségi szonda sem mutatja ki? Nem akarok literszám vedelni, csak egy picit! Mennyibe kerül??? -
Loretto
veterán
Egyetértünk. Tejcsi nyugtatja a beteg gyomrot.
Volt egy ismerősöm, nagy májer ember aki emigyen szólott egy másnaposan hányni készülő embernek: '' Tudod mi a bajod? Én megmondom: túl sok az alkohollebontó enzim a szervezetedben és nincs mit lebontson. Igyál egy sört jobban leszel, meglásd!'' -
Ha már megtörtént a baj másnap reggel jégkideg sör, vagy ritkábban tömény.
De a sör az isten - még akkor is ha az első két korty nem épp olyan ízű, mint amire emlékeztél - -
benyo
tag
öööö...izé...
mogyorós csítos+szénsavas narancs -
Integra
titán
granini pink grapefruit, beleütsz egy vagy két tojást és kész
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Asszem ismét időszerű a totyik.
Szóval nekünk már ma elkezdődik a móka, és a következő két napban összesen három buliban kell helyt állnom. De mivel már öreg vagyok, mint az országút, pontosan tudom, hogy olyan másnapos leszek, mint a disznó.
Ennek örömére vettem néhány üvegcse OUTOX nevű izét (alkoholsemlegesítő ital). Remélem nem fogok kiokádni.
Valaki próbálta már ezt? Van egyáltalán bármiféle pozitív hatása, vagy csak placebó? -
CharlieDrop
veterán
Hmm, ivás előtt valami jó zsíros kaja (esetleg tejföl, tej, joghurt ha nem bírod a zsíros kaját)
Piálás után/lefekvés előtt tej
Azért jók a zsírban gazdag ételek, mertr a zsír rárakódik a hasfaladra és nem engedi felszívódni a piát, persze egy szint után ez sem segít
Aki meg nem bírja az ne igyon, én ezért nem is erőltetem az alkoholt, az epém sosemsemnem szeresse, pláne, ha picinyt keverek
Kieg: a kóla, kv és egyéb serkentők is jó hatással lehetnek, bár embere válogatja, hiszen a koffein meg éppen segíti felszívódni az alkoholt, tehát az alap részegség tovább tart
[Szerkesztve] -
I. Richard
senior tag
Kiadós alvás, lehetőleg ágyban, és nem félúton hazafelé...
-
Sick Boy
őstag
Sör. De csak és kizárólag egy üveg. Ez eddig nekem mindíg segített, sohasem hagyott cserben. De egynél többet NEM, ismétlem NEM szabad inni!!!! CSAK EGYET. Orvosság. Tényleg jobb lesz, sokkal jobb...
-
Szuri
tag
Egy jó kis vény nélkül kapható gyógyszer részegség és másnaposság kezelésére:
Rennie Antacidum rágótabl.
http://www.hazipatika.hu/drugs/prod?pid=425
Hatóanyaga sima kalcium-karbonát és magnézium-karbonát-hidroxid. Nem is túl drága, 10 Ft belőle egy darab tabletta. Elsődlegesen gyomorégés ellen van (savmegkötő), de szépen csökkenti az alkohol felszívódását is. 10 éve tesztelem… -
[Kovi]
tag
válasz
Cardinella #31 üzenetére
Tényleg acetaldehid, erre gondoltam csak nem jutott eszembe, de ezekszerint nem beszéltem hülyeséget. Amúgy a többi hozzászólásban láttam a hányást mint másnapos orvosság... hát nemtudom, azt inkább a preventív kategóriába sorolnám, de arra nagyon jó. Csak akkor van gáz ha útban hazafelé, az utcán jön rá az emberre és véletlenül arra jön 3 rendőr, és 5000 Ft-ot fizettetnek köztisztasági birság címén, persze nem saját tapaszatalt, csak úgy mesélte valaki....
Mondjuk még mindig jobb így mert először fel akartak jelenteni...
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Esetleg jó modszer másnaposság ellen a nem alvás. Félóránként hidegzuhany + hajnali ph olvasás. Amikor már nem forog a világ, egy kis savanyú uborka.
-
zaba
tag
Kefír+2 db zsemle.
-
rdi
veterán
Mehikói másnaposság ital a paradicsom sok tabascóval és alkohollal
Végül is egy jó kis hányás dok mindenen segíthet -
Sidaries
őstag
Én hazamegyek, alszok egy jót és másnap rágyógyulok a málnaszörpre. Annál nincs jobb szerintem. Délre már fullos vagyok.
-
marcee
addikt
-
Warlock_42
senior tag
Lehetőleg hányás hazafelé... (inkább mint az aznap és másnaposság) és semmi gond másnap.
Még a narancs szokott jót tenni másnap. -
jeges
senior tag
szerencsés ember...
én már jópárszor vótam másnapos
ilyenkor nekem legjobb a már emlegetett uborka és/vagy tej, vagy ha maradt még ''aznap''-ról, akkó' pár üveg sör... utóbbi a ''nehezebb'' esetek kezelésére
persze mindegyik ''orvosság'' mellé rengeteg (min 3 liter) folyadék -
Panther
HÁZIGAZDA
Hát én meg aszittem másnapos orvorrság címén antibébi tablettáról lesz szó
De belátom, nagyon balga voltam
MOD: Áááá BAZZEG! Francért voltam megint olyan hülye hogy hozzászóljak egy idézőjeles című témához!Megint tönkrevágódott a ''legutóbbi hozzászólásaim'' tőle
[Szerkesztve] -
Cardinella
aktív tag
etanol(alkohol)----acetaldehid---stb. a lebomlás útja a májban; az acetaldehid csinálja a másnaposságot
lebontó enzimek: alkohol dehidrogenáz+ MEOS(mikroszomális ethanol oxidáló system)
Az alkohol dehidr.-t aktiválja a reggeli sör, ezért gyorsabban bomlik az acetaldehid; múlik a másnap. (egyébként az alkoholnak vízhajtó hatása van, ezért szikkad ki az ember reggelre; ásványvizes pótlás javasolt. Én pld. a tivornya végefelé már leállok az ivással és ásványvizet iszok, így többnyire elkerül a másnaposság; másrészt legalább haza is találok.)
Saját recept: kaukázusi kefír, kávé, zöldtea, víz, csípős kaják
(extra vészhelyzet esetén reggeli sör...)
-
BeBe
csendes tag
Eszembe jutott még a korhelyleves is. Vagy akármilyen, a lényeg az, hogy savanyú legyen. A kóla tényleg nagyon tutkó!
-
iguana
őstag
ha érzem, hogy kissé(?)
túltoltam a legelést, akkor lefekvés előtt mindig eszem vmit. tökmindegy mit, csak vmi legyen bennem. gyors zuhany. aztán alvás. lehetőleg minél többet. 2 liter jéghideg kóla minimum kell lennie otthon, anélkül haldokolnék. (jah, és ilyenkor csak a normál kóla jó, nem light) ébredés után 1 liter arc mögé zúz, és elkezdek bútolni. wc-re menés opcionális (nem hányás, hanem egy szép rakás tutuska), a másik liter kóla apránkénti elszopogatása. tudom, hogy mindenki a saját receptjére esküszik, de nekem a majonézes kukorica saláta, vagy egy jó hagymás krumpli saláta csodákat tesz velem. nemtom miért, de évek óta bevált. vmiért ezt kívánom...
-
BeBe
csendes tag
válasz
.:InnoMan:. #27 üzenetére
Ha voltál már berúgva, biztosan voltál másnapos is.
Csak nem tudtál róla, vagy átaludtad -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
.:InnoMan:. #24 üzenetére
Öreg hiba..
-
Pötyi
őstag
Valoban. Legkonnyebb ugy elkerulni a másnapossagot, hogy reszeg maradsz...
-
Drótszamár
őstag
Én még lefekvés előtt bedöntök fél liter teát. Én úgy tudom, hogy a másnaposságot részben a kiszáradás okozza.
-
Agyzuzo
addikt
Pár üveg sör. Nálam ez a tuti.
-
[Kovi]
tag
A google tanulsága szerint az epét is a máj termeli: ''A máj naponta 500-1500 ml epét termel'' mimi.hu/betegseg/maj.html
de egyáltalán nem vagyok biztos benne, a lényeg hogy az alkoholt imho akkor is a máj bontja le, de igazából hülye vagyok bioszhoz meg kémiához, szóval ha jön majd vmi okos ember, lehet, hogy majd kiokosít.. -
[Kovi]
tag
Nem, hogy álítólag nem rossz, de az egyetlen igazi megoldás, másnap reggel, 1 korsó hideg SÖR! És ezt nem csak a tapasztalat mondatja velem, hanem biológiai / kémiai alapja is van amit egyszer vmi nagytudású ember el is magyarázott nekem, és valami olyasmi a lényege, hogy a máj az alkohol lebontása során termel vmi anyagot ami a rosszullétet okozza. Ez az anyag pedig víz hatására nagyon nehezen szívódik fel / bomlik el / ürül ki a szervezetből, azonban alkohol hatására pillanatok alatt eltűnik. Ez a 22-es csapdája jelleg a magyarázata az alkoholfüggőség kialakulásának is. Az pedig, hogy a rengeteg alkohol tartalmú ital közül miért pont a sör az igazi, azt nyilván mindenki el tudja képzleni aki próbált már másnaposan páleszt inni, vagy akár csak megszagolni
-
PeliScan
addikt
Tej. Nekem mindig bejön.
-
Cane
őstag
-Tejföl (min. 1/2l)
-Leves (jó erősen, pl. Erőspystával)
Ezek helyreteszik a gyomrot. -
BeBe
csendes tag
Ja, bocs! A kovászos uborkát majdnem elfelejtettem
Jót tesz a száj pH-nak, csak hát eléggé szezonális -
Zsiba
senior tag
Kutyaharapást szőrével!
A megoldás két feles! -
BeBe
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #7 üzenetére
Pedig a két legtutibb ital+kaja a világon
-
BeBe
csendes tag
Nekem inkább a gyomrom szokott fájni, pláne ha piálás előtt elmarad a kajálás
Haverom pl. úgy oldja meg a dolgot, hogy kelés után lenyom 10 fekvőtámaszt.
Hát nálam ez valahogy nem jött be... -
_Volkovy_
nagyúr
Reggel egy liter kóla,friss levegő,ventilátorzaj.
-
Pötyi
őstag
Én még lefekvés elott lenyomok fel liter asvanyvizet. Sot, otthagyok egy poharral az ejjeliszekrenyen, hatha iccaka is kiszarad a szám... Masnap tunetmentesen ébredek, fejfajas nelkul...
-
BeBe
csendes tag
Nektek milyen parktikák, ételek italok válnak be ''másnap''? Nálam kóla, paradicsomlé, háztartási keksz. Tudtok még ilyeneket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest